2021
46 topics in this forum
-
- 5 followers
- 38 replies
- 3.6k views
Aktualizacja do MIUI 13 (nie wymaga czyszczenia danych) Aktualizacja do Androida 12 (Redmi Note 9 Pro 5G/Mi 10T Lite, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Mi 10 Lite Zoom) Nowa czcionka i tapety Nowa funkcja “Ochrona znakiem wodnym” w Galerii Póki co brak aktualizacji na: Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra, POCO F2 Pro/Redmi K30 Pro, Mi 10S, POCO F3/Redmi K40, Mi 10T/Redmi K30S Ultra (wstrzymane przez Xiaomi) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12,…
Last reply by SmoggyBong, -
-
- 4 followers
- 92 replies
- 5.7k views
Naprawione problemy z Android Auto Dodane “Rozszerzone menu zasilania” dla Androida 12 Dodany nowy znak wodny dla dokumentów dla Androida 12 Ostatnia aktualizacja MIUI 12.5. Kolejne aktualizacje z MIUI 13 Ostatnia aktualizacja z Androidem 11 dla Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Mi 10 Lite Zoom i Redmi Note 9 Pro 5G/Mi 10T Lite. Kolejne aktualizacje wersji beta z Androidem 12 Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją…
Last reply by ukey, -
- 5 followers
- 61 replies
- 3.1k views
Aktualizacja do Androida 12 dla Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro, Redmi K30S Ultra/Mi 10T Przed instalacją aktualizacji na Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro oraz Redmi K30S Ultra/Mi 10T prosimy o zapoznanie się z komunikatem poniżej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Informacja dla użytkowników Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro oraz Redmi K30S Ultra/Mi 10T: Istnieje szansa (~50%), że po tej aktualizacji urządzenie się nie uruchomi. Jest to problem wersji chińskiej MIUI, nie Xiaomi…
Last reply by mateo912, -
- 2 followers
- 43 replies
- 3.4k views
Aktualizacja do Androida 12 dla MIX-a 4 (czekamy na link, jeszcze nieopublikowana) Funkcja “Prosty przybornik”, umożliwiająca otwarcie aplikacji w pływających oknach z dowolnego miejsca w systemie (Ustawienia > Specjalne funkcje > Prosty przybornik) Poprawki błędów, m.in. niedziałającego edytora dzwonków w aplikacji Muzyka Ostatnia aktualizacja z Androidem 11 dla Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro, Redmi K30S Ultra/Mi 10T/Pro. Kolejne aktualizacje z Androidem 12 Od 27 listopada koniec wsparcia wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dop…
Last reply by mars28, -
- 6 followers
- 45 replies
- 2.8k views
Poprawki błędów, m.in. braku ikon aplikacji w panelach głośności przy włączonym Asystencie dźwięku bądź problemów związanych z zaznaczaniem tekstu Na razie brak aktualizacji dla Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro oraz Redmi K30S Ultra/Mi 10T/Pro ze względu na testy Androida 12 To ostatnia aktualizacja wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna in…
Last reply by mateo912, -
- 3 followers
- 21 replies
- 1.7k views
Aktualizacja do Androida 12 dla Xiaomi Civi oraz Mi 10 Ultra Na razie brak aktualizacji dla Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro oraz Redmi K30S Ultra/Mi 10T/Pro ze względu na testy Androida 12 Od 27 listopada koniec wsparcia wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym art…
Last reply by kaciek, -
- 1 follower
- 29 replies
- 2k views
Poprawki bezpieczeństwa z listopada 2021 r. Poprawki błędów Na razie brak aktualizacji dla Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro, Redmi K30S Ultra/Mi 10T/Pro oraz Xiaomi Civi ze względu na testy Androida 12 Od 27 listopada koniec wsparcia wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawie…
Last reply by mars28, -
- 3 followers
- 20 replies
- 1.8k views
Nowy wygląd Zautomatyzowanych zadań Poprawki błędów, m.in. niedziałającej aplikacji SMS na Androidzie 12 Brak ROM-u dla MIX 4 (testy Androida 12) Od 27 listopada koniec wsparcia wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać…
Last reply by mars28, -
- 3 followers
- 42 replies
- 3.3k views
Zakładka Słuch w aplikacji Zdrowie Następna wersja w związku ze świętami w Chinach 14/15 października ROM-y dla Mi 11, Mi 11 Pro/Ultra, Mi 11i/Redmi K40 Pro/+, Mi 11 Lite 5G, Mi 10S i POCO F3/Redmi K40 wstrzymane – testy Androida 12 Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do u…
Last reply by tomzone, -
- 4 followers
- 54 replies
- 3.3k views
Aktualizacja do Androida 12 m.in. dla Mi 11 i Mi 11 Pro/Ultra. Szczegóły w linku Nowe filtry w Galerii ROM Xiaomi.eu dla Xiaomi Civi (mona) Dzięki optymalizacjom po stronie naszego serwera paczki powinny być trochę mniejsze Ostatnia aktualizacja dla Xiaomi MIX 4 z Androidem 11. Kolejne – Android 12 Od 27 listopada koniec wsparcia wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy…
Last reply by Master, -
- 3 followers
- 17 replies
- 1.5k views
Poprawki bezpieczeństwa z października 2021 r. ROM-y dla Mi 11, Mi 11 Pro/Ultra, Mi 11i/Redmi K40 Pro/+, Mi 11 Lite 5G, Mi 10S i POCO F3/Redmi K40 wstrzymane — testy Androida 12 Od 27 listopada koniec wsparcia wersji beta dla m.in. Mi 9 i Mi 9T Pro. Pełna lista w linku Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 followers
- 5 replies
- 1.8k views
Drobne zmiany wizualne w menu edycji Systemowego launchera ROM-y dla Mi 11, Mi 11 Pro/Ultra, Mi 11i/Redmi K40 Pro/+, Mi 11 Lite 5G, Mi 10S i POCO F3/Redmi K40 wstrzymane – testy Androida 12 Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefo…
Last reply by skay77, -
- 4 followers
- 18 replies
- 1.9k views
Naprawione problemy z niepoprawnym statusem SafetyNet (co równało się niedziałającym niektórym aplikacjom sprawdzającym go) Dymki nie powinny już powodować zawieszenia się całego systemu Pewne zmiany wizualne w folderze Ukrytych aplikacji (opcja Panelu sterowania) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z brakującą kompatybilną biblioteką od modułu 108 Mpx Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktua…
- 6 followers
- 43 replies
- 3.5k views
Odblokowane opcje “Optymalizacja ładowania” oraz “Tryb wydajności” w ustawieniach baterii na wspieranych urządzeniach (np. Mi 10). Nie znamy dokładnej listy wspieranych urządzeń — jeśli u Was nie ma tej drugiej opcji, możecie spróbować wyczyścić dane aplikacji Bateria i wydajność i odczekać trochę czasu (funkcja włączana online przez Xiaomi). Poprawki błędów dot. braku możliwości aktualizacji baz wirusów i Czyszczenia Wersja 21.9.1 dla Mi 11, Mi 11 Pro/Ultra i Mi 11i/Redmi K40 Pro/+ była ostatnią aktualizacją na Androidzie 11. Następne z Androidem 12 Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostanie wydany ROM Global z braku…
Last reply by marcin19883, -
- 4 followers
- 25 replies
- 2.2k views
Poprawki bezpieczeństwa z września 2021 r. na większości modeli Nowa kontrolka dot. odtwarzania multimediów w Centrum funkcji Drobne zmiany wizualne w aplikacji Poczta oraz w Chmurze Xiaomi Jeśli po aktualizacji przestała działać aplikacja Poczta, należy wyczyścić dane tej aplikacji ROM będzie później na modelach: Mi 9, Mi 9 Lite, Mi 9T, Mi 9T Pro, Mi 9 SE, Mi 10T, MIX 4 Pełna lista zmian: polska, angielska Problemy z SafetyNet Od czwartku, 2 września, Google ponownie zmieniło mechanizmy działania SafetyNet, skutkiem czego na dużej części urządzeń przestał on działać poprawnie. Problem dotyczy nie tylko xiaomi.eu, lecz wszystkich cust…
Last reply by Przemekp74, -
- 3 followers
- 16 replies
- 1.7k views
ROM Xiaomi.eu dla MIX 4 (odin) Nie udało się naprawić aparatu 108 Mpx na Mi 10T Pro. Nie zalecamy w związku z tym faktem instalacji tej (i następnych) wersji na ten model. Aparat na Mi 10T działa normalnie ROM dla Mi 11 i Mi 11i pojawi się później Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (klawisze Głośność+ i Power) i w sekc…
Last reply by widmo1980, -
- 3 followers
- 27 replies
- 2.4k views
Naprawione problemy z zawieszaniem się m.in. Google Chrome’a Funkcja “Rozszerzenie pamięci” (możliwość rozszerzenia RAM-u) na Mi 10T Lite i Mi 10 Lite Zoom Nowe filtry w Galerii Nowy wygląd widżetów Notatek ROM dla Mi 10T/Pro być może później (nie działa moduł 108 Mpx) Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (kl…
- 5 followers
- 63 replies
- 3.9k views
Funkcja “Rozszerzenie pamięci” (możliwość rozszerzenia RAM-u) na Redmi Note 8 i Redmi 9T Widżety “Czas przed ekranem” i “Kroki” Poprawki związane z aplikacją Aktualizacje, poprawiające m.in. stabilność pobierania aktualizacji ROM dla Mi 10T/Pro później (nie działa moduł 108 Mpx) Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP…
Last reply by AdrianJarocin, -
- 3 followers
- 23 replies
- 1.9k views
Poprawki bezpieczeństwa z sierpnia 2021 r. na większości urządzeń Nowy wygląd trybu Game Turbo Nowy widżet “Sugestie aplikacji”, który podpowiada Ci aplikacje, których możesz w danej chwili potrzebować Naprawiono problem z brakiem możliwości uruchomienia aplikacji Skaner Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (klawis…
Last reply by Cinimini, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.3k views
Nowa funkcja “Zoptymalizuj pamięć” w aplikacji Galeria, która pozwala na przechowywanie zdjęć i filmów w oryginalnym rozmiarze w chmurze i zastąpienie ich mniejszymi kopiami w wysokiej jakości (dostępna w ustawieniach synchronizacji zdjęć) Dodano możliwość dodania ramki urządzenia do zrzutów ekranu [Redmi 9T/Redmi Note 9 4G, Mi 10T Lite/Redmi Note 9 Pro 5G] Poprawki związane z Panelem powiadomień Drobne zmiany w wyglądzie aplikacji MIUI+ Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypa…
Last reply by Lyahi, -
- 4 followers
- 15 replies
- 1.9k views
ROM Xiaomi.eu w wersji pod recovery dla Mi 11 Lite 5G (renoir). Aby zainstalować tę aktualizację na tym telefonie, należy uruchomić TWRP w trybie fastboot i w nim zainstalować paczkę. TWRP można znaleźć na stronie Pobierz TWRP (wg nazwy kodowej: renoir). Późniejsze aktualizacje można już przeprowadzać bez uruchamiania TWRP z poziomu trybu Fastboot Włączono funkcję “Rozszerzenie pamięci” w menu Dodatkowych ustawień, w ramach której można zwiększyć ilość pamięci RAM o 3 GB [urządzenia ze Snapdragonem 888/870/865]. Funkcja “zabiera” 3 GB z pamięci wewnętrznej urządzenia Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy…
Last reply by Kloosek, -
- 4 followers
- 34 replies
- 2.5k views
Włączone treści online z YouTube oraz możliwość pobierania filmów z mediów społecznościowych w aplikacji Mi Wideo Gdy aplikacja z nieznanego źródła zostanie uruchomiona po raz pierwszy, system zapyta się Ciebie, czy chcesz umożliwić tej aplikacji wysyłanie powiadomień, dostęp do sieci oraz dostęp do wirtualnego ID Poprawki błędów, m.in. problemu z przewijaniem treści na sam dół w aplikacji SMS po wykonaniu jakiejkolwiek akcji w pasku akcji Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku …
Last reply by Bartosh, -
- 2 followers
- 23 replies
- 2k views
Poprawki bezpieczeństwa z lipca 2021 r. na części urządzeń (np. Mi 10 Pro, Mi 10T Lite) Poprawki błędów, m.in. częściowo niedziałającego ładowania bezprzewodowego w Mi 9 czy problemów z zapisaniem obrazka jako plik PDF w Galerii ROM dla Mi 10 pojawi się później (Xiaomi nie wydało wersji China do tej pory) Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu na…
Last reply by Foe, -
- 5 followers
- 18 replies
- 2.3k views
Poprawki bezpieczeństwa z czerwca 2021 r. na większości urządzeń 2 nowe filtry w Galerii Poprawki błędów, m.in. wyświetlających się podglądów motywów w głównym menu Galerii Opóźniona aktualizacja dla Mi 9 Pro 5G W tej wersji nadal mogą się zdarzyć pewne problemy dotyczące zachowań niektórych aplikacji w ramach Ciemnego motywu, takie jak np. ciemny tekst na czarnym tle (np. w Facebooku czy Twitterze). To problem po stronie Xiaomi, nie możemy z tym nic zrobić. W niektórych przypadkach (np. Facebook, Twitter, Termux) pomaga wyłączenie ciemnego motywu dla danej aplikacji w ustawieniach systemu i włączenie go w ustawieniach tej aplikacji Pełna lis…
Last reply by Kamil94, -
- 3 followers
- 9 replies
- 1.2k views
Nowy wygląd aplikacji Pliki Poprawki bezpieczeństwa z czerwca 2021 r. na niektórych urządzeniach (np. Mi 11, Mi 11 Pro/Ultra) Przywrócone ustawienia dot. wcięcia w poszczególnych aplikacjach (Ustawienia > Powiadomienia i Centrum funkcji > Pasek statusu > Wcięcie w aplikacjach) Brak ROM-u na Mi 9 (brak wersji chińskiej) Mogą się zdarzyć pewne problemy dotyczące zachowań niektórych aplikacji w ramach Ciemnego motywu, takie jak np. ciemny tekst na czarnym tle (np. w Facebooku czy Twitterze). To problem po stronie Xiaomi, nie możemy z tym nic zrobić. Trzeba czekać na poprawkę z ich strony Pełna lista zmian: polska, angielska Jak zain…
Last reply by benito,