Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Ja stosuję od jakiegoś czasu szkła hybrydowe (przerzuciłem się ze szkieł hartowanych). Aktualnie mam szkło od Wozinsky i jest spoko. Ciekawostka: wiele firm sprzedaje szkła pasujące do Redmi Note 9S / 9 PRO jako szkła do naszego Poco (warto sprawdzić pod kątem ceny).

• 2 months later...
Posted

Właśnie doszło do mnie szkło hybrydowe 3mk. Co prawda na wyspę aparatów a nie ekran ale jednak szkło. Przestrzegam Was przed tym dziadostwem. Nie ma to nic wspólnego ze szkłem, po prostu cieniutka i giętka folia. Do tego dużo za mała. W około folii mam 2mm gołego, niezabezpieczonego szkła aparatu. Strata czasu i pieniędzy. Pierwsze lepsze SZKŁO z Ali za ułamek tej kwoty jest lepsze niż to badziewie. 

Posted
3 godziny temu, dpiast napisał:

Właśnie doszło do mnie szkło hybrydowe 3mk. Co prawda na wyspę aparatów a nie ekran ale jednak szkło. Przestrzegam Was przed tym dziadostwem. Nie ma to nic wspólnego ze szkłem, po prostu cieniutka i giętka folia. Do tego dużo za mała. W około folii mam 2mm gołego, niezabezpieczonego szkła aparatu. Strata czasu i pieniędzy. Pierwsze lepsze SZKŁO z Ali za ułamek tej kwoty jest lepsze niż to badziewie. 

Żona ma na Motoroli G9 plus szkło hybrydowe od 3MK. Spadł jej na ekran długopis z wysokości plus minus 10cm- wypadł jej z dłoni po prostu i ekran rozbity. Także również nie polecam.

• 1 month later...
Posted

Miałem szkło matowe, ale wyrzuciłem, bo nie było właśnie na cały ekran. Teraz mam "hydrogel" z Aliexpress i jest dobre. Też nie jest na cały ekran, po milimetrze brakuje, ale dotyk jest dużo lepszy niż przez szkła. I nagle ekran też stał się lepszej jakości. ;) Kupiłem kilka na zapas i co jakiś czas nałożę nową folię.

• Like 1
Posted
Dnia 5.03.2021 o 16:42, zoltan78 napisał:

Z Nillkinem nie ma problemu, używałem na różnych telefonach i nigdy się nie zawiodłem. 

Masz naklejone szkło Nillkina? Bo właśnie kupiłem, ale już widzę że w przypadku tego szkła też będzie problem z czujnikiem zbliżeniowym. Nawiązując do mojego poprzedniego pytania, czujnik zbliżeniowy działa, jeśli szkło nie zakrywa całego ekranu. Ok.2mm od krawędzi ekranu w górnej części nie może być naklejone szkło.

Posted

No na X3 widocznie jest problem. Szkło w tym modelu powinno mieć wycięcie od aparatu w lewą stronę głośnika, bo gdzieś tam jest czujnik. Natomiast szkło Nillkina, niby do tego modelu ma krótkie wycięcie po prawej stronie od aparatu.

• 2 months later...
Posted

Czyli co?Problem doboru szkła które pasuje od ramki do ramki i ma wycięcia w odpowiednich miejscach nie został rozwiązany?Nie ma szkła hartowanego dedykowanego do naszego modelu?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
Posted

Tej! Po ponad 6 miesiącach używania poco x3 pro pora na wymianę szkła na ekranie. Co obecnie polecacie? Zależy mi na jak najlepszym pokryciu ekranu i odpowiednim wycięciu na oczko aparatu.

Posted

Polecam matowe "szkło" jest elastyczne, nie widać palców, i co najważniejsze nie pęka nie robią się odpryski. Standardowe szkła musiałem wymieniać co chwilę, z matowym mam problem z głowy. 

Posted
Godzinę temu, fake4r napisał:

Polecam matowe "szkło" jest elastyczne, nie widać palców, i co najważniejsze nie pęka nie robią się odpryski. Standardowe szkła musiałem wymieniać co chwilę, z matowym mam problem z głowy. 

Dasz namiary?

Posted
3 godziny temu, fake4r napisał:

a jak z obrazem ostatnim razem jak miałem matową folie to była tragedia 

• 2 weeks later...
Posted

A to przypadkiem nie o to chodzi, że szkło ma przyjąć energię uderzenia i ewentualnie pęknąć chroniąc wyświetlacz? Przy miękkim siła pójdzie w wyświetlacz.

Posted

Twarde lepiej przenosi energię, elastyczne trochę rozprasza/pochłania energię ale się szybciej wyciera niż twarde.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Posted
23 godziny temu, fake4r napisał:

Sorry że tak późno
@CzesioZuch89 https://www.aliexpress.com/item/4001321781244.html
@pawel188 obraz raczej normalny. Oczywiście nie będzie taki kryształ jak przy zwykłym szkle ale wolę to matowe elastyczne bo mam spokój na długi czas. Zwykłe szklane co chwilę mi pękały gdzieś albo gdy spadł telefon to już krawędź byłą obszczerbana..

A jak wygląda palcowanie się szkła i czy dopasowanie i nakładanie jest tak jak pokazuje sprzedawca niema bąbli 

Posted

@piotrplaweckidopasowanie super, łatwość montażu też. Można nakleić ładnie bez bąbli. Palcowania w zasadzie brak i to jest też kolejny plus :) Polecam zamówić i sprawdzić samemu, bo nie jest to drogi wydatek a jak dla mnie dużo lepsze i trwalsze rozwiązanie zamiast standardowych szkieł.