Ali Akcza Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 (edited) zapraszam do dyskusji. fastboot update zbrickowal mi telefon (instalowalem na xiaomi.eu 11.0.8) first install z tej samej paczki to samo. wrzucony znowu 11.0.8 fastboot i teraz zobaczymy przez recovery Edited September 4, 2020 by Ali Akcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
RitoSSL Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 (edited) I jak poszlo przez recovery? Btw masz to "ruskie" twrp ? Czy te experimental z xda Edited September 4, 2020 by RitoSSL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ali Akcza Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 poszlo przez recovery. recovery Twrp-3.4.2B_toco_by.alex.msk1407 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 22 godziny temu, Ali Akcza napisał: poszlo przez recovery. recovery Twrp-3.4.2B_toco_by.alex.msk1407 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkarad Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Xiaomi_eu v12.0.2.0 systemowa aplikacja kontakty&dialer nie działa poprawnie. Problem u mnie polega na tym, że nie mogę odebrać przychodzącego połączenia telefonicznego. Nie wyświetla się okno z przyciskami odbierz/odrzuć. Czy ktoś ma podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Wiemy o problemie, zgłaszałem to już, logi mamy. Pewnie niedługo będzie reupload. Na razie można się ratować fixem pod Magiska: https://mega.nz/file/HMFGDaYA#GRjtiCvbXt6FbIiackfZmxHL6QL_YYAb5iU1UzIBL7c Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 21 minut temu, Szkarad napisał: Xiaomi_eu v12.0.2.0 systemowa aplikacja kontakty&dialer nie działa poprawnie. Problem u mnie polega na tym, że nie mogę odebrać przychodzącego połączenia telefonicznego. Nie wyświetla się okno z przyciskami odbierz/odrzuć. Czy ktoś ma podobny problem? Miałem identyczny problem. Dodatkowo przy wyborze grubości czcionki nic się nie zmienia. Wróciłem do Miui 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Problemy naprawione, niedługo powinien być reupload. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 1 godzinę temu, Orjon napisał: Problemy naprawione, niedługo powinien być reupload. Dzięki. Znalazłem jeszcze jeden problem ale nie wiem czy ma związek z ROMem. Po nagraniu pliku video. Wszystko ładnie wygląda na telefonie. Po wysłaniu tego pliku przez Whatsapp, odbiorca i nadawca mają efekt przeskakiwania (lagowania) filmu. Tak jakby kompresja przed wysłaniem oraz Whatsapp wycinała klatki. W oryginalnym pliku na telefonie wszystko jest ok. Problem pojawia się tylko w Whatsapp po przesłaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 (edited) To może być problem po stronie WhatsAppa. @meriox @Szkarad @Bartosh @Ali Akcza poszedł reupload z fixem na dialer i grubość czcionki Edited September 6, 2020 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 (edited) Serdecznie dziękujemy. Czy Można update'ować na wersję 11.0.8 stabilna? Gdzie znajduje się reupload i dlaczego na stronie Miui Polska w dziale Miui 12 stabilne brakuje Mi Note 10 Lite? Edited September 6, 2020 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 6 godzin temu, meriox napisał: Czy Można update'ować na wersję 11.0.8 stabilna? Tak 6 godzin temu, meriox napisał: Gdzie znajduje się reupload i dlaczego na stronie Miui Polska w dziale Miui 12 stabilne brakuje Mi Note 10 Lite? https://androidfilehost.com/?fid=8889791610682932084 https://androidfilehost.com/?fid=8889791610682932083 W sumie nie wiem czemu brakuje, niedługo powinno być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 (edited) 15 godzin temu, Orjon napisał: Tak https://androidfilehost.com/?fid=8889791610682932084 https://androidfilehost.com/?fid=8889791610682932083 W sumie nie wiem czemu brakuje, niedługo powinno być. Dzięki. W nocy pociągłem z xiaomi.eu Chyba to ta sama paczka? Zaktualizowałem na 11.0.8 i wydaje się, że wszystko ładnie działa. Zmiana grubości czcionki działa prawidłowo. Dialer również. Edited September 7, 2020 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 8 godzin temu, meriox napisał: Dzięki. W nocy pociągłem z xiaomi.euC Chyba to ta sama paczka? Tak, ta sama tu i tu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Czy ktoś z kolegów miał problem z plikami video wysyłanymi przez Whatsapp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuter.piotr Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 (edited) Poradźcie: ściągnąłem fastboot i kiedy próbuje odpalić update pojawia się komunikat: product: toco product: toco Sending 'boot' (16880 KB) OKAY [ 0.375s] Writing 'boot' OKAY [ 0.095s] Finished. Total time: 0.927s Invalid sparse file format at header magic Kiedy w telefonie wchodzę w aktualizację widzi v12 i ściąga, kiedy próbuje zaktualizować na chwilę się wyłącza i zaraz włącza ponownie, wszystko działa jak przed próbą instalacji... Obecnie mam stabilne xiaomi.eu 11.0.8 Edited September 8, 2020 by mrosi Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 11 godzin temu, kuter.piotr napisał: Poradźcie: ściągnąłem fastboot i kiedy próbuje odpalić update pojawia się komunikat: Invalid sparse file format at header magic Kiedy w telefonie wchodzę w aktualizację widzi v12 i ściąga, kiedy próbuje zaktualizować na chwilę się wyłącza i zaraz włącza ponownie, wszystko działa jak przed próbą instalacji... Obecnie mam stabilne xiaomi.eu 11.0.8 Miałem to samo, poradziłem sobie zmieniając recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuter.piotr Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Chce zostać przy oryginalnym, dlatego pobrałem wersję fastboot...Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 (edited) Dnia 6.09.2020 o 14:24, Orjon napisał: Problemy naprawione, niedługo powinien być reupload. Orjon, w nowym ROMie brakuje jednej wielkości czcionki. Jest S a później przeskakuje odrazu na L. Brak pośredniej - M. Edited September 14, 2020 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 To już wina Xiaomi, na becie też tego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony Borys 2436 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Dzisiaj rano wpadła 12 stabilna na rejon Polska. Wszystko dział, jak na razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 5 godzin temu, Zielony Borys 2436 napisał: Dzisiaj rano wpadła 12 stabilna na rejon Polska. Wszystko dział, jak na razie. Witam, czy na 12 wszytko wyświetla się tylko w ciemnym motywie? Nie ma możliwości ustawienia jasnego? Jakoś nie za bardzo lubię i nie za bardzo widzę wszystko w ciemnym kolorze... A czy można zmieniać dowolnie motywy jak w 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony Borys 2436 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 jest jasny motyw -wyświetlacz-tryb ciemny i suwak Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 A z góry nie rozwija się meni z przyciskami? Tam też powinien być "włącz/wyłącz" tryb ciemny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeey_mau5 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 5 godzin temu, EFG napisał: Witam, czy na 12 wszytko wyświetla się tylko w ciemnym motywie? Nie ma możliwości ustawienia jasnego? Jakoś nie za bardzo lubię i nie za bardzo widzę wszystko w ciemnym kolorze... A czy można zmieniać dowolnie motywy jak w 11? Jeśli chodzi Ci o wymuszony ciemny motyw w aplikacjach to w ustawieniach -> Wyświetlacz -> Tryb ciemny -> Poszczególne aplikacje możesz wyłączyć te apki, które chcesz mieć w domyślnym ustawieniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony Borys 2436 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Z góry też po rozwinięciu jest tryb ciemny Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts