wojtek01 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Musisz poczekać na aktualizację do ver 0017 i wtedy można włączyć język polski. Ja dostałem aktualizację po 24 godzinach od uruchomienia. Jedni dostają szybciej, inni później.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu TapatalkaJuż się pojawiła, ale pierwsza próba skończyła się niepowodzeniem i boję się trochę żeby następnym razem nie utrwalić odkurzacz.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
XRN3Pro Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Już się pojawiła, ale pierwsza próba skończyła się niepowodzeniem i boję się trochę żeby następnym razem nie utrwalić odkurzacz.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaNaładuje baterie do 100%, vacuum pozostaw zadokowany. Ustawienia w Xiaomi Home: Profil - Ustawienia - Region - Polska, Język - Domyślnie. I próbuj aktualizować. Przy80% chwilę pomyśli. Po chwili sukces. Musi iść.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magia25 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Dnia 13.02.2020 o 01:08, Morgh napisał: 1. i 2. link - mimo wszystko opisuje problem przy aktualizacji do v.0045 (ani słowa o problemie przy aktualizacji do 46, chociaż niektóre z nowszych postów mogłyby to sugerować) 3. link - to twój wpis, jak mniemam? jako, że data zamieszczenia to 9.01, to też bym wnosił, że raczej dotyczy 45, a nie 46 Ogólnie chociaż jest to mocno niepokojące, to uważałbym, że jeżeli ktoś już ma 45, to niezbyt ma się co bać instalacji 46, kiedy Xiaomi ją udostępni. (nie jestem w stanie znaleźć ani jednego posta w sieci z informacją, że przy przejściu 45->46 ktoś miał problem z ucegleniem). Zadbać tylko najlepiej, aby wtedy robot siedział w bazie i miał 80%+ naładowania Witam. Bardzo prosze o pomoc . Ostatnio w aplikacji pojawiła się możliwość aktualizacji do wersji nowszej niestety nie pamietam której. Pomimo, że robot był naładowany i tel też, aktualizacja stanęła na 80% chyba i wyskoczył komunikat ze sie nie powiodła. Po czym robot działał jeszcze. Dziś nie może wejść w tryb online. Nie działa restart połączenia internetowego po wciskaniu charge i power. Mogę go jedynie wyłączyć i włączyć. Ale żadnej pracy nie zaczyna. Dioda miga. Podpowiedzcie co mogę zrobić Z góry dziękuję. Aplikacja zmodowana o ile mi dobrze to zrobiłam. Gadał po angielsku. Jest na chinskim serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Ktoś może się wypowiedzieć apropo nowej aktualizacji? Dała język polski? Warto instalować, czy obecnie jakieś ryzyko uwalenia robota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 (edited) na chinskim modelu v7 nie bedziesz mial polskiego voice packa. ludzie zaczeli dostawac globalne v8. tam jest obsluga voice packow. Edited March 6, 2020 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek01 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Naładuje baterie do 100%, vacuum pozostaw zadokowany. Ustawienia w Xiaomi Home: Profil - Ustawienia - Region - Polska, Język - Domyślnie. I próbuj aktualizować. Przy80% chwilę pomyśli. Po chwili sukces. Musi iść.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu TapatalkaWyłączyłem go na chwilę, zabiłem aplikację i poszła aktualizacja. Gada już po polsku.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
XRN3Pro Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Wyłączyłem go na chwilę, zabiłem aplikację i poszła aktualizacja. Gada już po polsku. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Super. Tak powinno być. Wszystkie V8, czyli te kupione ostatnio ( czarne) z wtyczką EU, z instrukcją po polsku i z ver. 0014 po aktualizacji do ver. 0017 gadają miłym kobiecym głosem w języku polskim. Teraz czas podziwiać jak wydajnie mopuje w Y. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 https://awsde0.fds.api.xiaomi.com/vacuum-voice/pl.zip?GalaxyAccessKeyId=5151729087601&Expires=9223372036854775807&Signature=q3IQz2r9TOY0iPMHQqClnJ2BHt0= Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Da radę w wersji v8 zapisywac mapy ? Da rade wybrac sposób mopowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 4 godziny temu, rezmus napisał: https://awsde0.fds.api.xiaomi.com/vacuum-voice/pl.zip?GalaxyAccessKeyId=5151729087601&Expires=9223372036854775807&Signature=q3IQz2r9TOY0iPMHQqClnJ2BHt0= Co to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 polski voice pack z v8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carborade Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 (edited) Na tę chwilę v8 nie ma multifloor, więc niczym się nie różni od viomi v2 pro. V7 nadal wydaje się najlepszym wyborem. Edited March 7, 2020 by Carborade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil00787 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Hej, zaktualizowałem robota do wersji 046, wszystko poszło okej, tylko teraz w zmodowanej apce nie mogę otworzyć apletu odkurzacza z mapą. W oryginalnej apce wszystko było w porządku. + info dla osób, które bały się zaktualizować do 045 - ja zaktualizowałem z 044 do 046 właśnie i wszystko jest w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carborade Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 4 godziny temu, rezmus napisał: polski voice pack z v8. Czy istnieje możliwość wrzucenia go do v7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 jak bedziesz mial shella to moze cos tam mozna pokombinowac https://itooktheredpill.irgendwo.org/2020/rooting-xiaomi-vacuum-robot/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 czy planowane jest multifloor do v8 ? czy bedzie tak jak z viomi ??? czy da rade w v8 wybrac mopowanie Y ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 zapytaj 3irobotics poki co nie ma multimap i metody mopowania, ale na 99% beda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 https://awsde0.fds.api.xiaomi.com/vacuum-voice/pl.zip?GalaxyAccessKeyId=5151729087601&Expires=9223372036854775807&Signature=q3IQz2r9TOY0iPMHQqClnJ2BHt0=Jak to wgrać? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 a jak sprawdzić czy ma się V7 czy V8? I dlaczego piszecie o wersji 0017 skoro były juz 0046? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Wersja V8 ma oprogramowanie oznaczone 0017, a V7 ma 0046. W V8 brakuje multimap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XRN3Pro Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 a jak sprawdzić czy ma się V7 czy V8? I dlaczego piszecie o wersji 0017 skoro były juz 0046?Właśnie po wersji softu. V7 miały soft 0044 dalej z problemami aktualizacja do 0045 i ostania ver. 0046. Natomiast V8 kupowane w ver. 0014 i aktualizacja do ver. 0017.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 to mam V7 z 0046, trochę szkoda tego polskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carborade Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 (edited) 7 minut temu, hardy napisał: to mam V7 z 0046, trochę szkoda tego polskiego Chłopie ciesz się. Masz multifloor i wybór sposobu mopowania. Edited March 10, 2020 by Carborade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Zależy co komu potrzeba. Ja kupiłem styja z myślą o tym żeby miał multifloor, a tu wersja v8 i nie ma :/. Z jednej strony fajnie że global, ale jakby był jasny komunikat kiedy i czy będzie aktualizacja to człowiek jakoś się mniej będzie wkurzał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Niby tak, ale mam 1-poziomowe mieszkanie, a mopowałem raz i jakoś mnie to nie urzekło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chola Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 (edited) Witam i mam pytanie wczoraj zamówiłem ten odkurzacz podobno w wersji EU/global dziś ze sklepu dostałem info że mają tylko wersję chińską czym się różnią ? i czy ma to jakieś znaczenie ? tzn. czy potwierdzić to zamówienie czy rezygnować ? Edited March 10, 2020 by Chola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 2 minuty temu, Chola napisał: Witam i mam pytanie wczoraj zamówiłem ten odkurzacz podobno w wersji EU dziś ze sklepu dostałem info że mają tylko wersję chińską czym się różnią ? i czy ma to jakieś znaczenie ? tzn. czy potwierdzić to zamówienie czy rezygnować ? Wersję chińską możesz dodać tylko do regionu chińskiego w aplikacji. Trochę bardziej muli wczytywanie map i gada po chińsku lub angielsku. Ale za to ma nowszy soft obsługujący wiele map. Możesz wykorzystać zmodowaną apkę i podłączyć pod region polski. Wersja eu łączy się z regionem polskim w oryginalnej apce, gada po polsku, ale póki co ma soft bez obsługi wielu map. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chola Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Dzięki za info czyli wersja chińska na tą chwilę lepsza oczywiście stosując zmodowaną apke ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 5 minut temu, Chola napisał: Dzięki za info czyli wersja chińska na tą chwilę lepsza oczywiście stosując zmodowaną apke ? Jak nie potrzebujesz multi map to moim zdaniem lepsza eu, bo wszystko działa bez zmodowanej apki i gada miłym damskim głosem po naszemu . Jak na ten moment potrzebujesz multi mapy to brać chińską, bo w eu nie wiadomo kiedy będzie aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chola Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 multi map raczej nie potrzebuje z tym że jak się rozglądam obecnie wersja globalna jest raczej niedostępna … duży popyt jest na te urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieeek Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 A wiecie może gdzie można kupić wersje v8 global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgh Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) Nadal nie mam opcji, aby zaktualizować do 0046 WTF Zmodowaną apkę aktualizuje się poprzez nadpisanie istniejącej instalacji, czy trzeba odinstalować i wtedy instalować? Edited March 11, 2020 by Morgh Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Zmodowaną zawsze instaluję przez nadpisanie. Jadnak aktualizację firmwaru robię na oryginalnej. Gdzieś kiedyś widziałem żeby aktualizację robić telefonem z włączonym wyświetlaczem na stałe, i w trybie samolotowym żeby nikt nie zadzwonił podczas aktualizacji. Może to głupota, ale ja tak instalowałem 0045 i 0046, i poszło bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) moda nie zainstalujesz na org apke, bo apk ma inna sygnature. co do ota aplikacja nie bierze aktywnego udzialu w ota, zleca jedynie wyslanie ota do urzadzenia. chmura wysyla instrukcje ota z lokalizacja pliku, pozniej wszystkim zajmuje sie urzadzenie (pobranie, sprawdzenie poprawnosci, instalacja), ktore raportuje postep do chmury. aplikacja co klika sekund sprawdza info o postepie w chmurze i wyswietla na telefonie. to ze viomi czasem lapie bricka jest wylacznie efektem zle zaprojektowanego hw/fw np brak partycji recovery z fabryczna kopia systemu (znane z roborock). Edited March 11, 2020 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Po ostatniej aktualizacji do wersji... 46 u mnie czasami wariuje robot. Staje w miejscu nagle sam się wyłącza i trzeba go odpalać na nowo. Dla tych co chcą kupić jeszcze jedna porada, pojemnik z wodą 2 w 1 przy mopowaniu z użyciem średniego dawkowania wody, starcza na max 40m2. Zatem ja zdecydowałem się na zakup dodatkowego pojemnika na wodę. Aha i jaj ktoś chce mopować bez sprzątania można oszukać robota wyciągając filtr hepa z pojemnika 2w1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts