Morgh

Użytkownicy
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Morgh

  • Rank
    Użytkownik
  1. Mi mopowanie nie działa - nie wykrywa "podstawki mopującej". Machnąłem ręką i zrobiłem dispute o 450 zł zwrotu - IMO warto - nakręciłem filmik, wszystko pokazałem, że nie działa chociaż powinno i odkurzacz wyszedł mnie jakieś 600 PLN. A na mopowaniu aż tak strasznie mi, jak o tym teraz myślę, nie zależy (przy powierzchni ~150 i tak by to większego sensu nie miało)
  2. Bardzo dziękuję! Przełączyłem zmodowaną apkę na region chiński, podłączyłem ponownie robota (bo był offline), przeprowadziłem powyższą operację i wszystko zadziałało. Nie widzę zmian w stosunku do .45
  3. Ktoś jeszcze na wersji 0045 nie ma możliwości aktualizacji do nowszej wersji?
  4. Nadal nie mam opcji, aby zaktualizować do 0046 WTF Zmodowaną apkę aktualizuje się poprzez nadpisanie istniejącej instalacji, czy trzeba odinstalować i wtedy instalować?
  5. Zmodowana apka = zapisana mapa zniknęła. Nowa się nie tworzy. Niby na liście map stara jest ale jakby była pusta... Jakies rady? Chyba na razie wrócę z ciężkim sercem do ori Edit: a po powrocie serwer chiński w takim stanie że nawet urządzeń nie mogłem z powrotem pododawac... Na chwilę obecną siedzę na modzie i od nowa właśnie tworzę mapę
  6. Jestem jakiś niepelnosprytny... Jak w zmodowanej apce wybieram logowanie przy użyciu numeru telefonu (niewypełnione) i hasła 24781364 to dostaje info o błędnych danych logowania A po zmianie na email (niewypełnione) i hasło przycisk logowania nie jest aktywny... WTF? Edit: nie umiem usunąć wiec zostawię dowód mojej głupoty dla potomności... Oczywiście konto do logowania zwykle - jak rozumiem hasło i pusty user do pobrania pliku jeśli będzie to konieczne
  7. 1. i 2. link - mimo wszystko opisuje problem przy aktualizacji do v.0045 (ani słowa o problemie przy aktualizacji do 46, chociaż niektóre z nowszych postów mogłyby to sugerować) 3. link - to twój wpis, jak mniemam? jako, że data zamieszczenia to 9.01, to też bym wnosił, że raczej dotyczy 45, a nie 46 Ogólnie chociaż jest to mocno niepokojące, to uważałbym, że jeżeli ktoś już ma 45, to niezbyt ma się co bać instalacji 46, kiedy Xiaomi ją udostępni. (nie jestem w stanie znaleźć ani jednego posta w sieci z informacją, że przy przejściu 45->46 ktoś miał problem z ucegleniem). Zadbać tylko najlepiej, aby wtedy robot siedział w bazie i miał 80%+ naładowania
  8. Mopowanie nadal nie działa ale dostałem 450 zł zwrotu... Raczej mogę zapomnieć o gwarancji ale jakby co się stało to za tyle go sobie naprawie w zwykłym serwisie w Polsce
  9. No tak, ale problem polega, że nie wykrywa mopa w opcji mop+odkurzanie przy włożonym pojemniku 2-w-1 z filtrem Tylko cały czas ten komunikat, że mam zamontować mopa i podstawę... no nic - zrobię filmik i dispute... chyba tylko będę walczyć o obniżkę o jakieś 50%, bo wszakże odkurzanie działa bez zarzutu (a prawdę mówiąc to mopowanie przy 120 metrach wymagałoby raczej porządnego micro-management, aby mu tę szmatę wymienić, wyżąć, wypłukać...)
  10. Czy ktoś miał komunikat "Nie zamontowano MOPa. Zamontuj MOPa i podstawe "? Oczywiście przy zamontowanym mopie Odkurzanie działa... I jeszcze - nie spodziewałem się ale wtyczkA jest EU bez przejściówki... Ale samo urządzenie na razie na oryginalnej apce i serwerze chińskim (bo i tak mam tam dodany oczyszczacz na razie) Hmmm... Jakiś czujnik zapewne nie ogarnia będzie trzeba dispute na Ali?