urzytkownik ja Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 (edited) Jeśli w 99% ma polski język to można instalować. Edited April 6, 2015 by urzytkownik ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Jakieś nowości? A może betatesterzy się wypowiedzą jak z ramem Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_mike Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Dobrze czytam? Czy mamy już oficjalnie miui6 dla 1s? http://en.miui.com/thread-101595-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ta... Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 W ten wekkend będziemy mogli wgrać wersję MIUIPolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 (edited) Ehh Acid ty chyba naprawdę nie lubisz użytkowników RedMi 1s... Dobrze czytam? Czy mamy już oficjalnie miui6 dla 1s?http://en.miui.com/thread-101595-1-1.htmlTeraz jak się przypatrzylem to jest tam miui 6 dla 1s ale tylko dla wersji chińskiej. Edited April 10, 2015 by asffaf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Fajna pogoda jest. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 (edited) Fajna pogoda jest. Wysłane z MI Note @Acid litości --- edit ---- Znalazłem multi v6 5.4.10. Mam zainstalowany port dior v6 5.4.3.Jak proponujesz flashować? Można bez wipe? Edited April 10, 2015 by Snas Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 (edited) Na xiaomi.eu jest juz wersja multi. Nawet pobiera się od acida. Używamy juz i jest spoko. Edited April 10, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Loool. Co za ludzie.. godziny nie mogą wytrzymać... ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ja to z ciekawości wszedlem i patrze jest. Działa dobrze. Nic nie zamula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Update z v5 bez wipe i działa? Pytam się bo koledze bym potem wgrał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Dziala. U mnie normalnie sie zaktualizowal ale i tak zrobilem full wipe i na nowo wgralem wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ja byłem na v6 5.4.3, wydawało mi się, że to beta. Acid wyprostował mnie, że to port diora. Zrobiłem flasza V6 5.4.10 bez wipe. Wszystko śmiga OK aczkolwiek następny wypust planuję zrobić na full wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Jak ram się sprawuje? Jest lepiej niż na v5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ok dodany MIUIPolska dla 1S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gstw Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Zasysam dla dzieciaków - Big Thx @Acid Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 To sie instaluje jak aktualizacje v5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 To sie instaluje jak aktualizacje v5? Z instrukcji aktualizacji, która jest tu http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ napisane jest "Jeśli chcemy z v5 przejść od razu do v6 zalecamy instalację ostatniej wersji v5 (rozwojowej lub stabilnej), a następnie aktualizację do rozwojowej v6. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ja instalowalem na v5 stable 50 i bylo wszystko ok. Jednak i tak zrobilem full wipe bo to juz inne miui i inna baza androida. Chodzi dobrze, plynnie, nie zauwazylem na razie lagow, telefon sie nie grzeje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 No a pozniej backup da sie zrobić z apkami i istawieniami z v5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Dzięki Acid działa bez problemu - wgrany na port 3.4.15 z xda Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 No a pozniej backup da sie zrobić z apkami i istawieniami z v5? Ja zainstalowalem na nowo. Jednak pewnie da rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Zainstalowałem bez wipe i chodzi spoko;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Zainstalowane Jutro przetestuję w trasie na Yanosiku (z wideorejestratorem). Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_mike Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Wygląda na to, że update z v6 multi 5.4.3 do wersji MIUIPolska poszedł bezproblemowo. Zobaczę jak będzie dalej. Ostatnio na wersji multi telefon potrafił trochę powariować: czujnik zbliżeniowy czasem aktywował ekran podczas rozmowy, co skutkowało tym, że policzkiem włączałem i wyłączałem różne rzeczy, a w dodatku bateria śmigała w oczach. @Acid, czy wersja MIUIPolska oparta jest na porcie czy ma jakieś inne... ciekawe... źródło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsky Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Na Remi 1S mam MIUI v5 - MIUIPolska_armani_47.0.0_v5-4.3, czyli w skrócie "47". Czy, aby wgrać MIUI v6 trzeba koniecznie najpierw update'ować do wersji "50" i potem do MIUI v6 ? Czy można aktualizować bezpośrednio z wersji "47" (MIUI v5) na wersję MIUI v6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 (edited) Na Remi 1S mam MIUI v5 - MIUIPolska_armani_47.0.0_v5-4.3, czyli w skrócie "47". Czy, aby wgrać MIUI v6 trzeba koniecznie najpierw update'ować do wersji "50" i potem do MIUI v6 ? Czy można aktualizować bezpośrednio z wersji "47" (MIUI v5) na wersję MIUI v6 ?Również w telefonie mojej żony mam taką samą sytuacje wiec proszę kogoś o odpowiedz Aha i jak panowie z ramem? Zamyka aplikacje? Bo na v5jest tragedia Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Edited April 11, 2015 by igoor1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Pomocy!! Aktualizowałem bezpośrednio z v50 i mam kilka poważnych problemów. Telefon nie widzi slotu SIM 1, w dolnym lewym przycisku nie ma menu tylko jest ubijanie aplikacji. Pewnie znajdę tego więcej, ale póki co, te są najważniejsze. Pomocy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 (edited) Czy komuś oprócz mnie grzeje się telefon na nowym romie?Zainstalowałem po pełnym formacie a telefon gorący jak na v5. Po restarcie telefon przez kilka minut stoi na logo Miui Polska i gdy już się załaduje na pulpit powracają usunięte aplikacje np.Transfer,Internet Miui itp. Jestem po mi flash-u,wgrałem nowy room z Miu Polska, reset romu i co? Dalej to samo. Jakieś czary? Po restarcie wszystkie aplikacje, które usunąłem wracają na pulpit:Mi Key,transfer,MiFit,autoryzacje,internet. Edited April 11, 2015 by 13dan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Pomocy!! Aktualizowałem bezpośrednio z v50 i mam kilka poważnych problemów. Telefon nie widzi slotu SIM 1, w dolnym lewym przycisku nie ma menu tylko jest ubijanie aplikacji. Pewnie znajdę tego więcej, ale póki co, te są najważniejsze. Pomocy! Macie w lewym przycisku Menu/Ustawienia, tak jak to było w Miui 5?Poza tym, bardzo słabo widoczne informacje w górnym pasku (zasięg WiFi, sieć, zegar itd). Widać tylko na ciemnym tle, i to też rewelacji nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 To ja bez zbednych pytan podziekuje Acidowi za jego prace wgram pozniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Czy komuś oprócz mnie grzeje się telefon na nowym romie?Zainstalowałem po pełnym formacie a telefon gorący jak na v5. Po restarcie telefon przez kilka minut stoi na logo Miui Polska i gdy już się załaduje na pulpit powracają usunięte aplikacje np.Transfer,Internet Miui itp. Jestem po mi flash-u,wgrałem nowy room z Miu Polska, reset romu i co? Dalej to samo. Jakieś czary? Po restarcie wszystkie aplikacje, które usunąłem wracają na pulpit:Mi Key,transfer,MiFit,autoryzacje,internet. Masz napisane na MIUIPolska, że tak będzie. I co w związku z tym? Gryzą te apki czy co? Jeśli tak to użyj aplikacji Link2Sd z Google Play i tam wybierz apkę i daj Zatrzymaj. Dzięki temu apka zniknie. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Masz napisane na MIUIPolska, że tak będzie. I co w związku z tym? Gryzą te apki czy co? Jeśli tak to użyj aplikacji Link2Sd z Google Play i tam wybierz apkę i daj Zatrzymaj. Dzięki temu apka zniknie. Wysłane z MI Note Jeszcze nie gryzą, ale kto wie kiedy zaczną.Nie lubię po prostu zbędnych aplikacji,których nie używam. Nie doczytałem o tym że powracają. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 A co to funkcji dolnych przycisków to jest tak domyślnie na Miui6 i jak chce się po staremu to trzeba to zmienić w Ustawieniach>Urządzenie>Przyciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts