Jump to content

Miui V6 Na Redmi 1S

urzytkownik ja
 Share

Recommended Posts

Fajna pogoda jest.

Wysłane z MI Note

@Acid litości 

--- edit ----

Znalazłem multi v6 5.4.10. Mam zainstalowany port dior v6 5.4.3.Jak proponujesz flashować? Można bez wipe?

Edited by Snas

Ja byłem na v6 5.4.3, wydawało mi się, że to beta. Acid wyprostował mnie, że to port diora. Zrobiłem flasza V6 5.4.10 bez wipe. Wszystko śmiga OK aczkolwiek następny wypust planuję zrobić na full wipe.

Wygląda na to, że update z v6 multi 5.4.3 do wersji MIUIPolska poszedł bezproblemowo. Zobaczę jak będzie dalej. Ostatnio na wersji multi telefon potrafił trochę powariować: czujnik zbliżeniowy czasem aktywował ekran podczas rozmowy, co skutkowało tym, że policzkiem włączałem i wyłączałem różne rzeczy, a w dodatku bateria śmigała w oczach.

@Acid, czy wersja MIUIPolska oparta jest na porcie czy ma jakieś inne... ciekawe... :) źródło?

Na Remi 1S mam MIUI v5 - MIUIPolska_armani_47.0.0_v5-4.3, czyli w skrócie "47".

Czy, aby wgrać MIUI v6 trzeba koniecznie najpierw update'ować do wersji "50" i potem do MIUI v6 ?

Czy można aktualizować bezpośrednio z wersji "47" (MIUI v5) na wersję MIUI v6 ?

Na Remi 1S mam MIUI v5 - MIUIPolska_armani_47.0.0_v5-4.3, czyli w skrócie "47".

Czy, aby wgrać MIUI v6 trzeba koniecznie najpierw update'ować do wersji "50" i potem do MIUI v6 ?

Czy można aktualizować bezpośrednio z wersji "47" (MIUI v5) na wersję MIUI v6 ?

Również w telefonie mojej żony mam taką samą sytuacje wiec proszę kogoś o odpowiedz

Aha i jak panowie z ramem? Zamyka aplikacje? Bo na v5jest tragedia

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Edited by igoor1983

Czy komuś oprócz mnie grzeje się telefon na nowym romie?Zainstalowałem po pełnym formacie a telefon gorący jak na v5.

Po restarcie telefon przez kilka minut stoi na logo Miui Polska i gdy już się załaduje na pulpit powracają usunięte aplikacje np.Transfer,Internet Miui itp.

Jestem po mi flash-u,wgrałem nowy room z Miu Polska, reset romu i co? Dalej to samo.

Jakieś czary?

Po restarcie wszystkie aplikacje, które usunąłem wracają na pulpit:Mi Key,transfer,MiFit,autoryzacje,internet.

Edited by 13dan

Pomocy!! Aktualizowałem bezpośrednio z v50 i mam kilka poważnych problemów.

Telefon nie widzi slotu SIM 1, w dolnym lewym przycisku nie ma menu tylko jest ubijanie aplikacji.

Pewnie znajdę tego więcej, ale póki co, te są najważniejsze.

Pomocy!

Macie w lewym przycisku Menu/Ustawienia, tak jak to było w Miui 5?

Poza tym, bardzo słabo widoczne informacje w górnym pasku (zasięg WiFi, sieć, zegar itd). Widać tylko na ciemnym tle, i to też rewelacji nie ma.

Czy komuś oprócz mnie grzeje się telefon na nowym romie?Zainstalowałem po pełnym formacie a telefon gorący jak na v5.

Po restarcie telefon przez kilka minut stoi na logo Miui Polska i gdy już się załaduje na pulpit powracają usunięte aplikacje np.Transfer,Internet Miui itp.

Jestem po mi flash-u,wgrałem nowy room z Miu Polska, reset romu i co? Dalej to samo.

Jakieś czary?

Po restarcie wszystkie aplikacje, które usunąłem wracają na pulpit:Mi Key,transfer,MiFit,autoryzacje,internet.

Masz napisane na MIUIPolska, że tak będzie. I co w związku z tym? Gryzą te apki czy co? Jeśli tak to użyj aplikacji Link2Sd z Google Play i tam wybierz apkę i daj Zatrzymaj. Dzięki temu apka zniknie.

Wysłane z MI Note

Masz napisane na MIUIPolska, że tak będzie. I co w związku z tym? Gryzą te apki czy co? Jeśli tak to użyj aplikacji Link2Sd z Google Play i tam wybierz apkę i daj Zatrzymaj. Dzięki temu apka zniknie.

Wysłane z MI Note

Jeszcze nie gryzą, ale kto wie kiedy zaczną.Nie lubię po prostu zbędnych aplikacji,których nie używam.

Nie doczytałem o tym że powracają.

pozdrawiam

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...