kulig007 Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 No patrząc na to co 5.0 wniosło, a raczej spieprzyło w MIUI 6 (jeśli chodzi o mi2) to cieszę się niezmiernie, że mam w miarę stabilnie działające 4.4. Mi2s powered by sMIUI
Acid Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 racja, mnie tez baza nie interesuje a sprawnie dzialajace miui! a mozesz Acid juz cos powiedzjec na temat tego miui6 na redmi ? Y.. nie. Ja dawno już pozbyłem się tego telefonu...
tosshi2 Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Acid jak widzialem jak dziala miui 6 na redmi 2 to nie wierze juz w to ze na redmi 1s bedzie dzialal dobrze. Nie ma znaczenia czy 4.4 czy 5.0 i tak nie bedzie dzialal dobrze. Taka jest rzeczywistosc.
Acid Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Dlatego zawsze używałem Xiaomi z 2GB ram ;p Ale wg mnie można przy tym Redmi jeszcze popracować tylko brakuje tu kogoś kto by się znał choć trochę i samemu podłubał w romie - co nie jest takie trudne.
tosshi2 Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Tak acid masz racje. Tylko teraz po co wypuszczali redmi 2 z 1gb ramu. Doskonale znali problem. Tylko obiecali ze wszystko jest ok. Cm11 dziala ponoc super wiec mozna cos zrobic. Cm12 zapowiada sie tez dobrze, na chwile obecna ma pare bugow ale nie jest tak zle. Ja wiem jedno teraz z doswiadczenia chcesz miec dobry telefon xiaomi to tylko seria mi, cala seria redmi do niczego sie nie nadaje. Lepiej wydac wiecej i kupic dobry niz wydac mniej i sie meczyc.
m4ci3k_sz Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Tak acid masz racje. Tylko teraz po co wypuszczali redmi 2 z 1gb ramu. Doskonale znali problem. Tylko obiecali ze wszystko jest ok. Cm11 dziala ponoc super wiec mozna cos zrobic. Cm12 zapowiada sie tez dobrze, na chwile obecna ma pare bugow ale nie jest tak zle. Ja wiem jedno teraz z doswiadczenia chcesz miec dobry telefon xiaomi to tylko seria mi, cala seria redmi do niczego sie nie nadaje. Lepiej wydac wiecej i kupic dobry niz wydac mniej i sie meczyc. Nie powiedziałbym że seria redmi do niczego się nie nadaje, Redmi Note/Redmi Note LTE są świetne 1
tosshi2 Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 (edited) Tylko seria redmi nie jest aktualizowana. Zobacz kiedy miui 6 dostaly telefony z serii mi a kiedy redmi dostaje. Note lte dostal wczesniej bo miui 5 na nim byla na 4.4. Tak pewnie tez by do dzisiaj nie mial. Ja np nie kupie juz telefonu z serii redmi bo brak aktualizacji jest odczuwalny. Edited March 27, 2015 by tosshi2
Acid Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Pół roku temu nie ale teraz tak. Xiaomi zmieniło politykę i teraz nowe Redmi mają romy dev. Wysłane z MI Note 1
Acid Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Niestety. Ale ja używam i jest ok. Tak przy okazji. Rom dla 1S wydaje się bardzo dobry. Ludzie nie narzekają. Nasz multi wyszedł też dobrze. Nie ma żadnego FC. Wysłane z MI Note
Guest Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Niestety. Ale ja używam i jest ok. Tak przy okazji. Rom dla 1S wydaje się bardzo dobry. Ludzie nie narzekają. Nasz multi wyszedł też dobrze. Nie ma żadnego FC. Wysłane z MI Note Ale mówisz o Miui v6?
igoor1983 Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Dobry czyli dobre zarządzanie ramem? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
latet Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Dobry czyli dobre zarządzanie ramem? To by było miłe, bardzo miłe, ale i nieco zaskakujące, po tym jak przecież MIUI6 dla Redmi2 okazał się mieć podobne problemy z RAM-em jak MIUI5 na Redmi1S.
th0rax Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Ja szczerze powiedziawszy nie wiem czemu wszyscy narzekają na tego andka 5. Sam używam od 2 tygodnie wersję MOKEE z andkiem 5.1 i działa rewelacyjnie. Do tej pory żadnych zwiech problemów z apkami i szybkością działania. Dodatkowo stale mam w gra nicach 400 mb wolnego ramu co na V5 się prawie wcale nie zdarzało.Jedyny problem jaki zauważyłem to czasami skacze dźwięk w słuchawce podczas rozmów i raz na jakiś czas wysypuje się AudioFX, ale jak na mnie to nic mi to nie przeszkadza, szczególnie że rom używam dokładnie w ten sam sposób co V5, także ja chętnie zobaczyłbym V6 na 5.1 btw. V6 już nieoficjalnego też miałem i wydaje mi się lepszy od V5, ale brakuje mu płynności i zarządzania ramem do lollipopa. Takie są już moje odczucia.
Acid Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Ale mówisz o Miui v6? yy a w jakim temacie jesteśmy?
OutSideR Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 (edited) juz nie raz ciagnelo mnie przez ten czas na ciemna strone mocy, do tego wyszedl L i pokusa byla jeszcze wieksza, ale jak glebiej sie zastanowie jakie unikalne funkcje ma w sobie Miui to jednak bd wytrwaly i poczekam na nie, wiedzialem ze kupuje tani tel z dosc dobrym hardware i liczylem ze moga byc problemy wiec osobiscie pretensji nie mam do nikogo tyle czekalem to i msc wyczekam na oficjala bo inne unoff wogole mnie nie przekonaly jak dla to musza wprowadzic nieco lepsze zarzadzanie ramem, drenaz baterii przy dwoch kartach oraz z naszej strony upierdliwego vipera po restarcie za kazdym razem trzeba wejsc w jego ustawieenia bo inaczej sam sie nie aktywujejeszcze jedna rzecz mnie ciekawi, czy rom jest robiony od podstaw czy jest to port z innego urzadzenia? Edited March 29, 2015 by OutSideR 1
tosshi2 Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Niestety. Ale ja używam i jest ok. Tak przy okazji. Rom dla 1S wydaje się bardzo dobry. Ludzie nie narzekają. Nasz multi wyszedł też dobrze. Nie ma żadnego FC. Wysłane z MI Note A kiedy mozna sie spodziewac na miui polska?
avish Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 A kiedy mozna sie spodziewac na miui polska? Za 8 lat. Póki co jest aż beta. A raczej beka jak to acid napisał wyżej
Snas Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Miałem zainstalowaną betę. MI PC Suite wykrywa telefon. Wada oczywista jak dla mnie to brak w becie języka PL. Poza tym spory problem pojawił się z wrzuceniem recovery i powrotem na backup ROMu.
Acid Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Za 8 lat. Póki co jest aż beta. A raczej beka jak to acid napisał wyżej Trzeba być optymistą. Rom ponoć jest dobry. Może szybciej będzie w kanale beta. Wysłane z MI Note
Snas Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Na XDA pod tym linkiem http://forum.xda-developers.com/redmi-1s/general/official-leaked-miui-6-beta-roms-t3070428są regularnie aktualizowane wersje beta MIUI 6 dla naszych Redmi 1s. Czy ktoś z forum czuje się na siłach aby podjąć się przetłumaczenia ROMu?
Snas Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Ja przetłumaczyłem Wysłane z MI Note To ja chętnie przyjmę gotowca bądź link to tutka jak to uczynić. Kiedyś udało mi się przetłumaczyć V5 Global
Acid Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Też nie. Wysłane z MI NoteCo jest powodem? Nie bo nie? Status niepubliczny. Wysłane z MI Note
Snas Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Ukazał się dziś link na forum http://en.miui.com/thread-81385-1-1.htmlz MIUI 6 V5.4.3 w wersji multi. Jest to na 99,9% ROM beta do którego prosiliśmy o spolszczenie. Mi PC Suite rozpoznaje urządzenie i śmiga wyśmienicie.
Acid Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 To port z Diora. W sensie aplikacje są multilang z naszych romów dla dior. Wysłane z MI Note
Snas Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Inne porty były w konflikcie z MI PC SUITE, ten nie jest. W czym tkwi tajemnica?
KamilDsD Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) Ten V6 5.4.3 ^^ to oficjalna beta wersji KitKata na nasz fon ? bo jak na bete to jest naprawdę dobrze :3 Edited April 6, 2015 by KamilDsD
Recommended Posts