karolas123 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Pisałem o tym w dziale redmi 1s dyskusja ogólna. Wyłaczasz w ustawieniach obie karty, właczasz wcdma wymuszasz w ustawieniach 3g, właczasz karde w drugim slocie i juz wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_zaj Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Pisałem o tym w dziale redmi 1s dyskusja ogólna. Wyłaczasz w ustawieniach obie karty, właczasz wcdma wymuszasz w ustawieniach 3g, właczasz karde w drugim slocie i juz wszystko działa. Dzięki karolas123! Pomogło ! Wracamy do normalności... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan011 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 (edited) Great job Słuchawka dostała nowe życie Po zainstalowaniu miałem na ekranie powiadomień skróty np. do wyszukiwania, ale to usunąłem i teraz nie wiem jak przywrócić Czy ktoś mi może podpowiedzieć gdzie to znaleźć? Ok. Już znalazłem w MiKey Edited April 15, 2015 by stefan011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matis2118 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 kurczę.. u mnie po aktualizacji podczas przegladania przeglądarki, fb lub maila telefon strasznie się tnie... aż przypomina mi się miui v5 jakieś parę miesięcy temu. tak poza tym to wszystko na plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 ja sobie zainstaluje V6 za jakiś czas bo teraz to muli wszystko mogłem od razu posłuchać @Acida Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Z GPSem jest dużo lepiej, ale w Yanosiku, podczas nawigowania i nagrywania trasy z wideorejestratora ktoś do mnie zadzwonił i.... niestety nie widziałem kto i nie mogłem odebrać bo było słychać tylko dzwonek, tak mocno telefon zamulił Poza tym, jest coraz lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Na 1s moim zdaniem jest gorzej z gps na v6 no chyba ze pogoda nie sprzyja ale nie sądze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Miałem na myśli, że GPS lepszy po tej poprawce danej przez Acida ale ogólnie jest gorzej niż było na Miui 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 (edited) Miałem na myśli, że GPS lepszy po tej poprawce danej przez Acida ale ogólnie jest gorzej niż było na Miui 5. To wgrajcie sobie gps.conf ze styczniowych wydań MIUI PL. U mnie to zawsze pomaga. Z jakichś nieznanych dla mnie powodów Acid stosował go tylko w styczniu, a potem już nie, mimo wielu sygnałów, że GPS niektórym działa źle. W styczniu nikt nie narzekał, o ile pamiętam. No, ale nie ma co marudzić - podmiana tego pliku jest banalna i problemy z GPS znikają. Edited April 15, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 A mogłbyś wrzucić gps.conf albo rom styczniowy jakiś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 (edited) Jest na forum, nie raz już wrzucałem - np: http://miuipolska.pl/forum/topic/4944-sekrety-plik%C3%B3w-gpsconf-z-r%C3%B3%C5%BCnch-wersjie-miui-pl/ Edited April 15, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Nie wiem o co biega ale nie umiem nadac root browserowi uprawnien root na v6 ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Panel sterowania - >uprawnienia - > dostęp do ROOT .... Innej drogi nie ma. Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Tam jest pusto wiec nie bardzo da sie cos zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_mike Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Najpierw w aplikacji musisz wymusić żądanie roota, wtedy doda się ona do listy w panelu sterowania i będziesz mógł root zatwierdzić lub pozostawić dla aplikacji zablokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 No przeciesz wiem, tak było w v5, problem w tym ze lista jest ciagle pusta Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnySonny Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 To samo było u mnie. Wyczyść dane aplikacji uprawnienia, uruchom tą której chcesz prawa nadać, wyłącz ją i teraz w uprawnienia powinna być Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Dzieki, operacja powiodła się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urzytkownik ja Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 (edited) Myślicie że to by trochę pomogło na te lagi ? http://en.miui.com/thread-80257-1-1.html, fakt że piszę że jest pod wersję syhosta ale można spróbować , mógłby ktoś spróbować to wgrać na Miui V6 ? oczywiście nie zapomnijcie o backupie sam bym wgrał ale już wróciłem do CM 12.1. Próbował już ktoś ? Działa to na naszym romie v6 z miui polska ? Na jaka według was ustawić kompresję zram? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Sprawdzałes ? Działa ? Jak wrócić do v.5? Ponawiam pytanie. Czy poprzez aktualizacje można wrócić do v5 ? Da się tak żeby dane się nie usunęły ? Edited April 15, 2015 by urzytkownik ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZiP Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Ustawienia ZRAM u mnie najlepiej działały w trybie normalnym (drugie od góry), ale to na porcie z Note. Na tej becie oficjalnej te ustawienia nie miały większego wpływu na odmulenie telefonu. Teraz zainstalowałem CM 12.1 i jak ktoś już pisał, można nie myśleć o aplikacjach w tle, wszystko działa i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 (edited) No właśnie ja zainstalowałem cm 11bo jest juz finalna Wersja i jest w pełni sprawny, cm 12 jednak ciągle jest w fazie beta i mimo że ludzie piszą ze prawie wszystko działa to jednak zdarzają się jakieś błędy. Na cm12 przejdę jak również będzie w pełni dopracowany, ale jest tak jak mówisz tzn wogule człowiek przestał się przejmować ramem. Po prostu wszystko chodzi a raz sprawdziłem ile ramu jest wolnego przy uruchomionych paru aplikacjach i było ok 100mb ale telefon nawet nie zachrupal gdzie przy miui trzeba się ciągle tym przejmować i czyścić ram. Zdecydowanie miui ma problem z zarządzaniem ramem. Mam też note lte ale ram jest 2gb wiec wszystko śmiga niezależnie od tego czy sobie miui z tym radzi czy nie. Jak ktoś chce mając redmi 1s przesłać mieć problemy to niestety musi zrezygnować z miui i przejść na cm. Może nie taki piękny brakuje tu np Viper FX i tak naprawdę jest to góry system ale wszystko hula bez zajakniecia Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Edited April 15, 2015 by igoor1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Może nie taki piękny brakuje tu np Viper FX i tak naprawdę jest to góry system ale wszystko hula bez zajakniecia Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Vipera zawsze można dograć, to nie problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 ja próbowałem wrócić i tylko przez MiFlash mi się udało zastanawiam się nad zainstalowaniem CM ale jakoś telefon na V5 chodzi w miarę ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Zapomniało mu sie dzis włączyć budzika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior1980 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Witam wszystkich, Mam taki problem...zainstalowałem sobie v6 w sumie śmiga całkiem fajne, ale ma jednego buga, który nie pozwala mi korzystać w tym momencie z tego Roma, a mianowicie mam problemy z synchronizacją z chmurą XIaomi. Kontakty zsynchronizowało ładnie, ale nie sciągnęły się smsy z v5 i wykonane rozmowy. Czy macie podobne problemy? Jak ewentualnie zrobić to manualnie. Wróciłem na chwile do wersji v5 i tam wszystko ładnie ściaga. Czy da się jakoś zapisać te smsy o rozmowy i przenieść do V6. Co istotne rozmowy już wykonane na v6 się synchronizują. Pozdrawiam Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 a z mipcsuite nie mozesz sobie tego wykonac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior1980 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Zainstalowałem ten program...ale nie widzę możliwości zgrania połączeń... a czy jest jakiś sposób, żeby zgrać to co jest na i.mi.com? bo w przypadku tego softu rozumiem, że muszę na chwile przejść na V5, ściągnąć z chmury połączenia i smsy, zrobić backup przejsc na V6 i wgrać? Pozdrawiam Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Junior mam ten sam problem co Ty.. Czekam na jakieś newsy odnośnie tego problemu Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Ktoś ma v6 i MiBanda i potwierdza, że działa? Bo mam kolegę z 1S i mam mu wgrać v6 i kupić opaskę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Niby działa ale nie budzi. Juz 2 dzien nie włączył się budzik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Ok ale wibracje o połączeniu są ok? Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Tak działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan011 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Niby działa ale nie budzi. Juz 2 dzien nie włączył się budzik. Wejdź w edycję tego alarmu, zmień czas, zapisz, potem ustaw odpowiedni czas i będzie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralityk Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 (edited) Acid kiedy planujesz udostępnić wersję V6 Stable dla 1s? Edited April 17, 2015 by paralityk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 (edited) Acid kiedy planujesz udostępnić wersję V6 Stable dla 1s?Raczej nigdy. Acid raz wspominal, ze nie ma sensu robic dwoch oddzielnych romow tym bardziej ze wersje deweloperskie sa dobre dlatego redmi 1s bedzie mial co tygodniowe aktualizacje deweloperskiej. Moim zdaniem ma racje. Wersje stabilne nie sa wcale lepsze. Edited April 17, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts