Mundi Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 W pierwszym poście aktualizacji Miui 8 jest napisane "Wymagane vipe przy aktualizacji Redmi 1S" Które Vipe należy wykonać przed aktualizacją?
zbawiec Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Pewnie chodzi o full vipe, ja to bynajmniej tak zrozumiałem. Tapnięte z HM 1s
mto Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 17 minut temu, zbawiec napisał: Pewnie chodzi o full vipe, ja to bynajmniej tak zrozumiałem. Tapnięte z HM 1s *przynajmniej (no i wipe nie vipe :P) Ja niestety przed weekendem nie mogę przejść na nową wersję, ale myślę, że w poniedziałek/wtorek będę instalował to zdam ewentualną relację.
iMSQ Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Acid powiedz mi czy po full wipe mogę odpalić telefon i wrzucić do telefonu najnowszy rom i zrobić aktualizacje? Mam problem z kartą SD po zalaniu telefonu przez mojego synka 1S poprostu jej nie widzi.. Wysłane z mojego HM 1S
zbawiec Posted June 22, 2016 Posted June 22, 2016 Ja podjąłem próbę ale wywaliło mi w TWRP error 7, a że jestem w robocie przywrócił kopię Tapnięte z HM 1s
adam1271 Posted June 22, 2016 Posted June 22, 2016 Od soboty mam zainstalowane MIUI8 i sprawuje się całkiem przyzwoicie. Jedynie w ustswieniach słuchawek nie można włączyć Misound i ustawić korektora, ale to już na kilku ostatnich wersjach MIUI7 też już nie działało.
mto Posted June 22, 2016 Posted June 22, 2016 Ja od kilku dni na miui v8. Instalacja bez problemu (jak każde dotychczasowe podnoszenie wersji). Działa ok, bez szaleństw w porównaniu z v7.
iMSQ Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 Jakieś oczywiste błędy które denerwują od razu po zainstalowaniu? Czy to jest poprostu zmiana wizualna z dodatkami? Wysłane z mojego HM 1S
mto Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 1 godzinę temu, iMSQ napisał: Jakieś oczywiste błędy które denerwują od razu po zainstalowaniu? Czy to jest poprostu zmiana wizualna z dodatkami? Wysłane z mojego HM 1S Raczej nie. Ja przynajmniej się na żadne nowe (wobec v7) nie natknąłem.
Live Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 (edited) Dnia 22.06.2016 o 11:40, iMSQ napisał: Ktoś już instalowal nowe miui? Wysłane z mojego HM 1S Po 5 dniach testowania wróciłem na stare dobre MIUI 7 6.2.18. MiSound i korektor w odtwarzaczu muzyki nie działa, ale do powrotu na wcześniejsze miui zmusiło mnie lagowanie i jakieś takie dziwne przycięcia całego interfejsu. Nie ma tutaj takiej płynności jak w wersji do której powróciłem. Pewnie za miesiąc, może dwa zaktualizuję i zobaczymy czy coś się poprawiło, ale aktualnie nie polecam instalacji v8. Edited June 23, 2016 by Live
iMSQ Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 Śmiało mogę powiedzieć że MIUI 8 daje radę!! Zrobiłem miflash i wgrałem najnowszą wersję i od wczoraj jestem naprawdę zadowolony z efektu Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
mto Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 U mnie wszystko ładnie i płynnie chodzi. Mniej lagów niż w MIUI 7. Jedna rzecz, którą zauważyłem - zdarza się, że podczas rozmowy włącza mi się aparat. Dawno temu MIUI miało problemy z tym, że coś tam można było "uchem" powłączać, ale te czasy dawno minęły. Teraz mi się to co najmniej raz dziennie zdarzy - i zwykle własnie jest to włączenie aparatu... efekt jest taki, że chcę się rozłączyć, a zamiast tego pod palcem mam spust migawki
iMSQ Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 Jedyny problem jaki znalazłem to taki że nie można ustawić innego dzwonka na powiadomienia bo od razu zmienia się też dzwonek na sms.. Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
mto Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 No ja niestety zauważyłem problem, którego wcześniej nie było. W aplikacji typu Endomondo, jak gaszę ekran, do zwykle (tak 8/10 razy) mi przestaje rejestrować trasę. Jak go wybudzę to od nowa szuka GPSa. To samo niestety w Yanosiku (więc jak mam zgaszony ekran, to mnie nie ostrzeże o jakimś niebezpieczeństwie czy kontroli prędkości). Może doszło jakieś nowe ustawienie związane np. z oszczędzaniem energii? Coś ktoś kojarzy?
DukeN Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 Nie wiem jak w Endomondo ale w Yanosiku po wygaszeniu ekranu działa ok. Z tym że mam wyłączone oszczędzanie energii. Czasem tylko jak jest duże słońce i temperatura na szybie ( a co za tym temp słuchawki)jest ekstremalna to gubi zasięg gps mimo że jest na otwartej przestrzeni. Ale to raczej problem typowo letni gdyż nie zawsze tak jest. Jak mam słońce za plecami to tego efektu nie ma.
mto Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 No lubi się grzać niestety. Ja w samochodzie go zwykle muszę trzymać gdzieś przy nadmuchu klimy, bo inaczej (słońce + gps + właczony ekran) potrafi dochodzić do 46°C (albo i więcej) i czas reakcji na dotknięcie można liczyć w długich sekundach
iMSQ Posted July 1, 2016 Posted July 1, 2016 Co do endomondo zgadzam się z Tobą.. Po zgaszeniu wyświetlacza przestaje liczyć km.. Może to wina oszczędzania energii? Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts