Jump to content

Mi 9T/K20 - dyskusja ogólna - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Dnia 28.09.2019 o 20:27, ZIOLOISO napisał:
Mi flash używałeś z zachowaniem danych?  

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

Ogólnie? Bo teraz w ogóle nie użyłem. A jeśli pytasz jednak ogólnie, to zawsze wszystko czyszczę.  

Edited by Antyhaker

Od kilku dni aktualizuje mi się jakaś funkcja chrome. Z tym że trwa to bardzo długo, a jak klikne to nic nie pokazuje w sklepie Play. Ktoś wie co to?

To nowy mechanizm w Chrome, aktualizacje na wzór tych z desktopu. Instalują się z pominięciem sklepu, przez co nie wywalają przeglądarki w trakcie instalacji, tylko całość się podmienia przy ponownym uruchomieniu.

• Thanks 1

Witajcie mam pytanie przesiadłem się z mi9 se rom eu 9.8.29,na mi9T jest jeszcze  rom 10.3.11global , czekam na zgodę i mam pytanie , czy u was też słabiej słychać dźwięk w słuchawkach i głośniku podczas rozmów bądź słuchania muzyki ? ,na mi9 se na 3/4 było głośno na mi9T na max jest jakbym dał w 9se na pół suwaka , i teraz zastanawiam się czy to wina mojego egzemplarza czy tylko softu ? 

Okazuje się, że da się ustawić APN żeby mmsy działały. Następny problem odpadł.

Narazie zdanie podtrzuje, że baterii w spoczynku leci szybciej, bo telefon prawdopodobnie gorzej zasięg trzyma.

Witajcie mam pytanie przesiadłem się z mi9 se rom eu 9.8.29,na mi9T jest jeszcze  rom 10.3.11global , czekam na zgodę i mam pytanie , czy u was też słabiej słychać dźwięk w słuchawkach i głośniku podczas rozmów bądź słuchania muzyki ? ,na mi9 se na 3/4 było głośno na mi9T na max jest jakbym dał w 9se na pół suwaka , i teraz zastanawiam się czy to wina mojego egzemplarza czy tylko softu ? . 
Europejskie Romy są cichsze bo Unia tak kazała.

Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka

• Confused 1

Słyszałem o tym że są cichsze i miałem to na uwadze ale czy ta różnica jest aż tak wielka ? to jakiś dramat z tą unia a jak ktoś słabo słyszy to już unia ma go w d*pie ,npo to jest regulacja żeby regulować co jak komu pasuje ,aby w sumie co będę tu się rozwodził unia inwazytko jasen ok , więc jak wgram eu to dopisze czy to aż taka różnica w głośności między softami występuje chyba że ktoś miał już takie porównanie i potwierdzi .

Aktualny soft wygląda tak ,  dźwięk z głośnika dolnego jest ok głośno dzwoni czy odtwarza muzykę albo rozmowy , górny ten do ucha albo jak podłącze słuchawki to delikatnie mówiąc porażka w porównaniu do mi9 se z miui polska 

Screenshot_2019-10-01-12-02-39-294_com.android.settings.png

1 godzinę temu, ZIOLOISO napisał:

W Gmailu jeszcze nie działa z tego co wiem. A gpay powinien sam być jak włączyć ciemny motyw globalny.

W Gmailu działa, ale partiami to wypuszczają.

1 godzinę temu, atlantydas napisał:

Jak ustawić ciemny motyw w Gmailu/google play eu.9.26

To automat i leci partiami - możesz nie być w gronie szczęśliwców. Ja przykładowo mam już w GP, a nie mam chociażby w sklepie (chociaż inni mają). Takie tam Google cuda wyczynia.

No tak zgadza się, ale użycie Tapatalka i chrome nie jest zbytnio zabijające dla baterii. Ewidentnie widać różnicę, że u mnie schodzi dużo szybciej jak na 9.8.15. Jutro zrobię screen jak to wygląda po 24h jak się całkiem nie rozładuje.:D

@Edit

Ma by jeszcze jedna wersja ostatniego romu.

Edited by ZIOLOISO

4 godziny temu, ZduneX25 napisał:
Ode mnie. 9T/K20 wpadło z 10 minut temu na serwer.

Sprawdzę sobie, dzięki :)

EDIT1.

@ZduneX25 Wciąż się samoczynnie restartuje. Masz może dostęp do 1 wydania, sprzed tych restartujących się reuploadów? Byłem pewny, że mam, a nie mam i guzik ...

EDIT2. https://xiaomi.eu/community/threads/9-9-26-27-v2-miui-11.52341/page-46#post-505065 Jakby co to tutaj jest mirror do 1 wydania z zeszłego piątku, gdyby ktoś miał podobne do mnie problemy.

Edited by Antyhaker

8 godzin temu, ZIOLOISO napisał:
U mnie akurat działa ok. Bateria tylko mi się nie podoba. Jutro pokaże screeny.

Klonujesz aplikacje?

Tak, ale nawet po usunięciu klonów V2 i V3 mi nie działa. Zresztą, reboot to jedno, ale nawet Wi-Fi nie działa.

Edited by Antyhaker

Na v1 normalnie działał. No nic do piątku przeczekam i zobaczymy jak będzie po aktualizacji.

Może zacznę testować cusrom roomy, aby widzieć jak to działa.

W twrp żeby działało restore to przed backup trzeba usunąć wzór blokady itp. Bo nie pamiętam.

2 godziny temu, ZIOLOISO napisał:

Na v1 normalnie działał. No nic do piątku przeczekam i zobaczymy jak będzie po aktualizacji.

Może zacznę testować cusrom roomy, aby widzieć jak to działa.

W twrp żeby działało restore to przed backup trzeba usunąć wzór blokady itp. Bo nie pamiętam.

Dlatego napisałem, że v3 jest skopane :P Mnie tak załatwili, że prawdopodobnie na stałe L1 straciłem :O

Możesz przecież hasło usunąć po przywróceniu - bez różnicy.

4 godziny temu, ZIOLOISO napisał:

Da się tak na stałe L1 stracić?

Nie znam się, ale napisali tak - klucze są trzymane na partycji persist, więc jak zaorasz sobie persist to kaplica :P No ale nie wiem ile w tym prawdy. Faktem jest natomiast, że po instalacji v2 i v3 nie mam L1 :) Nawet po powrocie do działającego v1.

Edited by Antyhaker