Skocz do zawartości

Mi9 - czytnik palca w ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyłączyć czytnik palca aby przy każdym najmniejszym poruszeniem telefonu go nie wybudzał i podświetlał? Jest gdzieś czas tego podświetlenia? Jakieś ustawienia? Nie widzę tej opcji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie tyle animację co "odcisk" podczas podnoszenia telefonu.

Teraz w nocy jest jak port USB - jeśli nie odbolkuje się to musisz obrócić o 180 stopni żeby odblokować :lol:

Opublikowano

Ja sobie zostawiłem ten bajer, bo bardzo podoba mi się animacja odcisku palca. Wydaje mi się, że drastycznie nie wpłynie na wydajność baterii :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Macie może tak, że jak telefon macie w dłoni (podparty z tyłu ręką), to czytnik reaguje na palec od razu, ale gdy leży sobie np. na stole i chce się użyć samego palca do odblokowania bez podnoszenia telefonu, to czytnik nie reaguje bądź reaguje ale nie odblokowuje telefonu?

Opublikowano

Mam to samo niestety, ale pomaga też podświetlenie ekranu do ekranu blokady - tak żeby nie dotykać czytnika na ciemno bo wtedy działa najgorzej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy na MIUI polska/Xiaomi.eu działa Wam czytnik palca przy wyłączonym ekranie? Dopiero co zainstalowałem i ni choroby nie mogę sobie przypomnieć czy to się gdzieś włącza, czy po prostu tutaj to nie działa?

Edit: Chyba coś jednak jest nie tak (przynajmniej u mnie), poza powyższym, mimo włączonej opcji pokazywania animacji odcisku palca nic się nie pokazuje.