Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hahaha bo im ktoś kupi, Chińczyków tak samo poniosło w porównaniu z Amazonem. Na AliExpress i innych podobnych 2200, na Amazonie 2000zl. Na Ali powinno być 1600 skoro na Amazonie z podatkami i marzą 2000.

Wytapatalkowane z MI 8 SE

Posted

Iltrade ma ogólnie dość wysokie ceny w stosunku do konkurencji na allegro, a że ceny w Chinach są aktualnie wysokie, to u Iltrade jeszcze bardziej się wywindowane. Dobrze, że się Xiaomi pojawiło w Amazonie.

Posted

Właśnie oglądałem flash mobzilli z targów o mi9 i mix3 5g. Popatrzcie się, cudowny rozrost baterii w mix3 do 3800mah. Był hejt na mały akumulator i dziwnym trafem jakoś udało się zmieścić już sensownych rozmiarów. A tak dużo osób pisało, że przecież jak smartfon już zrobili to tak ma być, wszystko poupychane i nie da się większego. Cudowne uzdrowienie normalnie. Teraz ten telefon nabrał sensu, bo już ma fajną baterie z oszczędnym 7nm procesorem :D
Jednak Xiaomi cos tam wyciąga wnioski ale nie do końca bo przecież w mi9 też mógł się taki zmieścić, a w mi9se chociaż taki jak w mi note 3.

Posted

Ja z moim Mi8 zostanę do premiery Mi10, może będzie jakaś rewolucja:D a jak nie, to mam nadzieję wytrzyma do Mi11 i wtedy będzie sztosik. Bardzo polubiłem markę. Miałem Redmi 5 Plus, Redmi 4A i teraz Mi8, które mnie naprawdę zaskoczyło jak za taką cenę. Miałem w rękach s9+, które zakupił kolega. Naprawdę bardzo fajny smartfon, ale Mi8 w niczym mu nie ustępuje. Brakuje mi trochę iR i jacka 3.5mm, ale już się przyzwyczaiłem. Bateria mogłaby być lepsza, bo w porównaniu do Redmi 5 plus jest słabiej, ale tragedii nie ma i da się przeżyć. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z xiaomi

Posted
11 godzin temu, Voltron napisał:

Jednak Xiaomi cos tam wyciąga wnioski ale nie do końca

Wyciąga ale z ogromnym opóźnieniem. Aparaty w końcu ogarnęli, ale modem dalej ucięty, audio dalej ucięte (Mi 8 posiada DAC 24 bitowy ale MIUI go nie używa, bo nie), L1 nie ma w Netflix i tym podobne. Wiadomo, niska cena się skądś bierze, ale... Czy nadal jest niska? 

Posted
Ta, zaczynają wprowadzać na F1... A gdzie flagowce? Chyba że Mix 2s oraz Mi 8 również otrzymują to przepraszam  
Ja mam nadal L3 :)
  • Like 1
Posted
Wyciąga ale z ogromnym opóźnieniem. Aparaty w końcu ogarnęli, ale modem dalej ucięty, audio dalej ucięte (Mi 8 posiada DAC 24 bitowy ale MIUI go nie używa, bo nie), L1 nie ma w Netflix i tym podobne. Wiadomo, niska cena się skądś bierze, ale... Czy nadal jest niska? 

Podobno znowu coś walą w ch... z aparatami. Także średnio.

To powiększenie baterii w mix3 to plus i przyznanie się do błędu bo raz ze hejt, a dwa ze magic 2 ma większą baterie no i strzał w kolano bo przyznali się do błędu jednocześnie popełniając ten błąd znów w mi9 i mi9se.

• Like 1
Posted
4 minuty temu, Voltron napisał:

Podobno znowu coś walą w ch... z aparatami. Także średnio.

Według niektórych stron to Mi 9 ma gorszy aparat od Mi 8. Zobaczymy czy soft to poprawi. 

Bateria spoko, ale to kropla w morzu potrzeb. Realne potrzeby to lepsza agregacja w EU, lepsze audio (a przynajmniej wykorzystanie tego co daje Snap, skoro odtwarzacze muzyki potrafią to obejść, to dlaczego MIUI nie ogarnia?) itp. 

Posted

Nie ogarnia bo zwyczajnie nie chce coraz mniej mi się podoba to Xiaomi przez takie zagrywki i skłaniam się ku one plus.

Posted (edited)

Przestańcie szkalować mi9 (╯°□°)╯︵ ┻━┻

A tak mi9 wygląda bez tylnych pleckówxiaomi-mi-9-od-srodka-rozbiorka.jpg

Edited by stereo0
  • Haha 1
Posted

To raczej jakiś wałek. W nazwie "Global", a poniżej "Firmware: Original EN/CHN". Dodatkowo jako gift "USB OTG Cable + EU Adapter". No i jeszcze wersja 8/128 w cenie zbliżonej do 6/64...

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Razor65 napisał:

To raczej jakiś wałek. W nazwie "Global", a poniżej "Firmware: Original EN/CHN". Dodatkowo jako gift "USB OTG Cable + EU Adapter". No i jeszcze wersja 8/128 w cenie zbliżonej do 6/64...

To jest poważny sklep :] Pirzu nawet stamtąd zamawia telefony.

Posted
4 minuty temu, ziomeczek napisał:

To jest poważny sklep :] Pirzu nawet stamtąd zamawia telefony.

Nie łączyłbym tych dwóch wątków :D

Cena za niska jak za 8 GB i Globala. Śmierdzi mocno.

Posted

W takim świetle to RN4 dobre zdjęcia zrobi... Mam mieszane uczucia, bo na niektórych porównaniach w sieci faktycznie zdjęcia z Mi8 lepiej w paru ujęciach wyglądają.

Realny test fotek i faktyczny SOT zdecydują w moim przypadku czy Mi9 wyladuje w łapkach. BTW na FB przebąkują, że ABC nie zedrze zbyt dużo i ma być 2000-2200 za podstawową wersję. 

Posted

Mnie interesuje co innego, czy nie trzeba będzie czekać 1080 godzin na unlock? Mi9 powinienem mieć w poniedziałek, ale 45 dni czekania na odblokowanie to może być porażka.

Posted

Oj Boże... Gwoździe do trumny sobie wbijają. Kiedy wymyśla coś oryginalnego? Oszustwa przy aparacie, promowanie note 7 jako super wytrzymałego i wiele innych. Raczej na 100% mnie już przekonali, że kolejnym telefonem będzie OnePlus.

• Like 1
Posted
49 minut temu, stereo0 napisał:

Mi9 dostał aktualizacje .... Notcha xd 

O kurde prawie oplułem monitor jak to przeczytałem :D 

1 kwietnia jeszcze nie było panowie z Xiaomi...

Posted
1 minutę temu, Nezumi napisał:

Nie żeby coś, ale niby im na forum ludzie płakali, że tego chcą, więc dali xD

Mi też się podoba łezka z OP6T, ta z Mi 9 to jakiś żart, więc fajnie, ale... No żeby programowo to maskować to wywołuje u mnie śmiech :D Samsung to samo robi z serią S10, dają ciemne tapety na górze żeby dziurek nie było widać. 

Rok 2019 w smartfonach jest strasznie zabawny. Zamiast walczyć na wydajność czy soft, wsparcie, to walczymy na notche :D 

Posted (edited)

Polskie ceny. Ceny większe niż w bogatszych krajach, ale nie aż tyle co się spodziewałem , że będą  :)

Screenshot_2019-02-28-14-06-01-915_pl.xkom.png

Edited by stereo0
  • Like 1
Posted

Rzekłbym że bardzo tanio jak na Polskę. Obstawiałem znacznie więcej. Wersja 6/128 droższa o stówkę od Mi 8.

Może przez tego pryszcza cena spadnie jeszcze bardziej (raczej mam na myśli GB i tym podobne) :) 

Posted (edited)

Dzwoniłem i fizycznie dostawę mają planowaną dopiero pod koniec marca. 

edit.

Zamówiłem xD z płatnością przy odbiorze. Jeśli na amazonie.de nie pojawi się wcześniej to będę czekał, a jak się pojawi to anuluję i zamówię z amazona. Cena finalna 2259 z jakimś kodem rabatowym "tlusty-kod-rabatowy" -40pln za wersje 6/128. Darmowa dostawa kurierem.

Edited by stereo0
Posted

Na allegro jest ale w absurdalnej cenie.

Napaliles się i zamówiłeś xD jak przyjedzie to zrób jakaś recenzję :D i porównanie do obecnego telefonu

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...