Jump to content

Mi 9 nadchodzi...

JamCiTo

Recommended Posts

W Polsce z podatkiem januszowym zapewne dobije do 2999 zł, ale nawet ściągając z Chin nie ma co liczyć na poziom poprzedników. Dla mnie to już bez sensu, mając Mi 8 trzeba dołożyć kupę kasy żeby otrzymać - w sumie to nic lepszego. Dopóki ceny były zbliżone to był sens, a teraz? Serio rozwój smartfonów stoi kompletnie w miejscu, jedyne co się poprawia to cena (na niekorzyść).

• Like 1

Screeny mogą być pomieszane i niekoniecznie w takiej kolejności w jakiej je pokazano w poście

Spoiler

image.pngimage.png

pierwsze minuty to pierdzielenie o obudowie i wersjach kolorystycznych więc oszczędziłem sobie screenów

image.pngimage.pngimage.png

więcej info o tym co było juz publikowane więc screenów nie robię

image.pngimage.png

aparat - nie robilem screena z info o tylnych aparatach bo to nie mialo sensu, xiaomi juz to upublicznialo

image.pngimage.png

dxomark https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-9-camera-review/

image.pngimage.png

później było trochę info o współpracy z TikTokiem więc oszczędziłem sobie screenów, jakieś filtry w apce Aparatu a'la Snapchat na wideo, info o kodeku H265 (15% mniej niż H264)

bateria

image.pngimage.pngimage.pngimage.png

ładowanie bezprzewodowe 20W, Change Turbo 27W

ładowarka do kupienia za 99 juanów

image.png

powerbank z ładowaniem bezprzewodowym 149 juanów

image.pngimage.png

bezprzewodowa ładowarka samochodowa (uchwyt) 169 juanów

image.pngimage.png

potem trochę o "experience" ;p przycisk AI, NFC i i inne rzeczy które już przedtem opublikowali

image.png

potem info o EE

image.pngimage.pngimage.png

image.png

cena

image.png

mi9se!

image.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.png

etui

image.pngimage.png

cena

image.pngimage.png

sprzedają za tydzień chyba

image.png

i wygląda na to że to tyle o konkretach.

• Thanks 2

Nie jest źle - dużo dosyć wnosi - ładowanie bezprzewodowe, lepsze zdjęcia ( zobaczymy w testach), odblokowanie przez ekran ( ciekawe o ile lepiej działa niż mi8pro) . Moze nie ma rewolucji (chociaż łezka bardziej mi się podoba w oneplusie) ale to nie jest telefon na jakieś wynalzki (kamery wysuwane lub slidery). Ktoś pisał (mądrze wg mnie) że po co kamera przednia... Tak na prawdę użyłem tylko kilka razy - fajnie ja by było bez 

Ale najbardziej zaintrygowała mnie mi9 ee z aparatem z dobrą przesłoną - zobaczymy po testach jak to wychodzi - wtedy zdecyduję. 

Na pewno, jak już pisałem wcześniej, będzie hicior. 

@weah no Ty jesteś w grupie co nie używa, a ja jestem w grupie co używa np. często gadam na whatsappie z rodzicami czy siostrą za granicą. Samojebki z żoną gdzies na wyjazdach jak nie ma kto nam zrobić zdjęcia i tak robie głównym aparatem i odziwo dobrze trafiam(czasem tylko jej tylko czolo widać a moja twarz xD). Ten mi9 to taka przyjemna kontynuacja, rozwiniecie mi8. Naturalna ewolucja. Lezka mi się bardziej podoba od dziur w s10 bo co mi z tych milimetrow ekranu nad dziura?

W Polsce chyba też szybko będzie skoro w Chinach za tydzień bo gdzieś mi się już nawet te grafiki od Xiaomi o Mi9 w języku polskim przewinęły przez oczy. 

7 minut temu, Orjon napisał:

Gdzieś w spoilerze dawałem linka ;-)

zobaczyłem spam obrazków i pominąłem :P 

Mi kamerka potrzebna na froncie do odblokowania. Przyzwyczaiłem się, mega wygodne rozwiązanie, bardzo szybkie. Wyciągam telefon z kieszeni, patrzę na niego i już odblokowany - mogę płacić w sklepie. Tak wiem, czytnik w ekranie jest super, ale człowiek się przyzwyczaja i potem ciężko to zmienić. Także chyba albo slidery zostają, albo czekanie na technologię aparatów POD ekranem.

Bateria na papierze szału nie robi ale warto poczekać na pierwsze SOTy. Mix 3 tez ma dramatyczną baterie na papierze a podobno SOTy kręci dobre. W Mi9 mamy nowszy 7nm procek to może będzie mniej łapczywy na energię.

• Like 1

1 godzinę temu, stereo0 napisał:

@weah no Ty jesteś w grupie co nie używa, a ja jestem w grupie co używa np. często gadam na whatsappie z rodzicami czy siostrą za granicą.

Zapomniałem o rozmowach wideo... faktycznie jest niezbędna. pozdrawiam

@mates21 albo xiaomi wyda za kilka miesięcy super extra pro edge explorer coś tam z 4 aparatami. Ja się zawiodłem, że nie ma wersji 8/256, albo ślepy jestem xD ale z tego co na YT widzę to jest dioda podczerwieni przynajmniej w wersji transparent.

Właśnie dioda zbędna jeśli aod będzie dopracowane 

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...