CR2032 Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Region Szwajcaria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Zmień na moment launcher na domyślny i odznacz ta opcje, potem wróć na Novę.wysłane z RN5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyasa Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Mam ten telefon od trzech dni. Mam parę pytań: jaki region najlepiej wybrać i czy warto aktualizować do androida 9? Słyszałem, że ludzie skarżą się na drenaż bateri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CR2032 Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Czego ja już nie próbowałem Jeżeli wybierzesz jakiś kraj będący w unii europejskiej nie będziesz mieć dostępu do paru usług, m.in. do motywów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyasa Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 No właśnie jak miałem Polskę to nie było motywów, po zmianie na USA nie było odblokowania twarzą. Teraz jestem w Hongkongu;) i obie funkcje są ale może jeszcze czegoś nie ma? Czy wybrany region wpływa na dostęp do aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Mam ten telefon od trzech dni. Mam parę pytań: jaki region najlepiej wybrać i czy warto aktualizować do androida 9? Słyszałem, że ludzie skarżą się na drenaż bateri.Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
uremytoy Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Najlepiej ustawić na Indie. Poza kilkoma aplikacjami, które możesz sobie odinstalować jest to wg mnie najlepszy wybór. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor 11 Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 co do szybkosci, proponuje w opcjach programisty skrócić wszystkie 3 animacje do 0.5 sekundy Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Tak z ciekawości ustawiłem ta opcja animacji na 0,5..... Rzeczywiście coś jest na rzeczy..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exumx Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Udało się komuś wyłączyć te górne skróty na ekranie ostatnio otwartych aplikacji? U mnie na 10.2.2.0 brak takiej opcji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CR2032 Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 No właśnie u mnie też, nie wiem czy to kolizja z nova launcherem czy co, ale się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exumx Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Ja mam domyślny launcher POCO. Zaobserwował ktos od dziś problem z messengerem objawiający się brakiem powiadomien po ubiciu wszystkich ostatnio otwartych aplikacji? Dopiero po włączeniu messengera dostaje wysyp wiadomości. Tak jakby na apke messengera przestał działać autostart. Oszczędzania baterii dla msg oczywiście wyłączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Witam. Dostaliście tą aktualizację ota? U mnie nie ma.Może muszę zmienić region? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Witam. Dostaliście tą aktualizację ota? U mnie nie ma.Może muszę zmienić region? To zainstaluj ręcznie, co za problem.....Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Witam. Dostaliście tą aktualizację ota? U mnie nie ma.Może muszę zmienić region? Przecież kilka postów wyżej wrzuciłem linki do ręcznego pobrania ROMów z oficjalnej strony Xiaomi. Więc po co chcesz zmieniać region? Pobierz i zainstaluj aktualizację ręcznie. No właśnie u mnie też, nie wiem czy to kolizja z nova launcherem czy co, ale się nie daChyba nie. Ja korzystam z POCO Launcher i u mnie ta opcja też zniknęła. A była wcześniej na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_piotrek Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Jak jest z tym slow motion, przy 960 nagrywa mi tylko 1sek. Też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 10 sekund, a nie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_piotrek Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Odtwarza 10 nagrywa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Tak jest i tak ma być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiszaMisza Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Witam, mam pytanie jak w Pocophone jest z zasięgiem w mniej zurbanizowanym terenie, trzyma zasięg, można się dogadać? W niektórych telefon jest tak że kreski zasięgu są a rozmawiać się nie da wogole, pomoże ktoś bo stoję przed zakupem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 (edited) @MiszaMisza Nie zauważyłem żadnych problemów z zasięgiem. A tak BTW to pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja dla Poco F1 do wersji MIUI 10.2.3.0 która m.in. wprowadza poprawki Androida z 1 lutego 2019: Link do pobrania paczki 560 MB do aktualizacji z wersji 10.2.2.0: https://bigota.d.miui.com/V10.2.3.0.PEJMIXM/miui-blockota-beryllium_global-V10.2.2.0.PEJMIXM-V10.2.3.0.PEJMIXM-7b02bbf2e5-9.0.zip Link do pobrania pełnego ROMu 1.7 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.2.3.0.PEJMIXM/miui_POCOF1Global_V10.2.3.0.PEJMIXM_a0319918c1_9.0.zip Udanych aktualizacji życzę Edited March 8, 2019 by pkonrad Dodano zrzuty ekranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 (edited) witam. Takie głupie pytanie , ale jak zaktualizować telefon do softu podanego wyżej?. Dawniej siedziałem na redmi note 2 i miuipolska i tam była taka apka co się nazywała aktualizacja. Jeśli z automatu nic nie wykryło to była opcja instalowania z pliku. W obecnym fonie mam miui global 10.2.2.0 i nie mogę nigdzie tego znaleś. Można coś zrobić z klawiaturą?, spacja jest tak nisko przycisków funkcyjnych ze często wyłącza mi się okno pisania i załącza ekran startowy. strasznie mnie to wku.. oraz wyłączyć podpowiadanie tekstu. Piszę coś a za chwile ten telefon to zmienia i co innego wychodzi. Nie mam nieraz czasu na kontrowanie tego co tam ten korektor robi i wiadomość wysyłam a potem zonk. Ps zauważył ktoś może ze na tym sofcie co wyżej gdy włączymy aparat zdjęcia robi i jest ok. Natomiast ja damy na video coś źle dzieje się z tym trybem. Obraz staje się od razu rozmazany, mgła nic nie widać. Dopiero po kilku sekundach łapie ostrość i to samo z rozpoczęciem nagrywania. Naciskamy przycisk i nic się nie dzieje, nie wiadomo czy nagrywa czy nie. Po kilku sek dopiero zmienia się przycisk i pokazuje się czas. Edited March 10, 2019 by Rob83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 W updaterze MIUI 10 opcja instalacji z pliku uaktywnia się po kilkukrotnym dotknięciu ikony 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 dziękuje bardzo. szukałem tego i nie znalazłem. Jak ktoś pomoże jeszcze z pozostałym problemami to będzie super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 @Rob83 Jeśli chodzi o wideo to u mnie jest wszystko w porządku na MIUI 10.2.3.0 i z tego co pamiętam, to na poprzedniej wersji softu też było ok, choć głowy nie dam bo wideo raczej nie używam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 po mimo aktualizacji nadal mam ten problem. Mozę lepiej ściągnąć pliki z drugiego linku czyli rom niż tylko aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Nie ma to znaczenia. Jak masz MIUI 10.2.2.0 to możesz pierwszy lub drugi link. Jeśli starszy ROM to tylko drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 ok dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpone Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Co do kamery, u mnie łapał zawieche. Gdzie zapisujesz zdjęcia/ wideo? Jeżeli na karcie pamięci, to sprawdź ile masz plików w tym folderze gdzie zapisuje bodajże / kartasd/dcim/camera. W moim przypadku pomogło przeniesienie wszystkiego z tego folderu camera do innego. Po tym zabiegu działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Tak informacyjnie, bo akurat mam ten model. Wersja stabilna 10.2.2.0 widoczna jako najnowsza w aktualizatorze pozwala zainstalować paczkę dev tygodniową. Natomiast próba przejścia z DEV na tę nowszą stabilną nie jest mozliwa. Za to bez problemu na tę co podałem. Testy wersji DEV 9.3.7 - nie warto bo źle działają gesty ekranowe. Z opóźnieniem i nie zawsze są wywoływane. Powrót do 10.2.2.0 przywraca prawidłowe działanie gestów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Dokładnie tak jak napisałeś zapisuje mi na karcie sd. Jest tam już bardzo dużo zdjęć i filmów z kilku lat z redmi note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 To zmień zapis na pamięć w telefonie i wtedy sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sspshmm Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 (edited) Tak jest przy zapisie na karcie SD. Przerzuciłem z poprzedniego telefonu zdjęcia do Poco F1 i było ok, później przeniosłem katalog na kartę i kamera dla opcji video się zatrzymała (ponad 4tyś plików). Pomyślałem, że może coś źle się zapisało przy przenoszeniu katalogu i ścieżki. Usunąłem katalog, pozowoliłem, żeby tel sam stworzył ścieżkę i katalog - było ok, ale jak przeniosłem zdjecia do katalogu stworzonego przez tel ponownie kamera się zacięła przy próbie kręcenia filmu więc: Zmieniłem nazwę katalogu, przy kolejnej próbie nagrania video tel sam stworzy nowy katlog na karcie dla zdjęć i filmów - działa poprawnie. Dziwny problem, tel powinien zapisać na karcie w danym folderze bez względu na ilość plików w katalogu... Zdjęcia robił poprawnie, jedynie dla filmów występował problem. Edited March 14, 2019 by sspshmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Pewnie problem powodowała zbyt wolna karta pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sspshmm Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Raczej wątpie, u mnie wsadziłem, Samsung microSDXC EVO Plus 64GB 100 MB/s Class 10 U3 Typ karty: microSDXC Pojemność: 64 GB Prędkość zapisu: 60 MB/s Prędkość odczytu do: 100 MB/s No i zapisuje video, jak przeniosłem zgrane pliki do innego katalogu, na tej samej karcie. Chyba, że tel musi sobie ptrzetworzyć listę plików w danym katalogu, aby nagrać tam video później. Nie czekałem dłuzej niż kilkanaście sekund, zeby to zweryfikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts