Dyskusja ogólna
27 topics in this forum
-
- 9 followers
- 494 replies
- 159.9k views
Witam. Proszę o pisanie w tym wątku o swoich wrażeniach, problemach związanych z wyżej wymienionymi wersjami Miui.
Last reply by qubeq, -
- 0 replies
- 1k views
Witam. Wysylajac komuś jakiś plik wyskakują nam podpowiedzi aplikacji których możemy użyć do udostępnienia... Czy jest możliwość ustawienia kolejności? Tak żeby np. najpierw byly sms później gmail itd? Chodzi o to czy można kolejność ułożyć pod siebie? Pozdrawiam
Last reply by Areklodz, -
- 2 replies
- 734 views
Witam. W jaki sposób zmienić kolor czcionki paska statusu na ekranie głównym? Obecnie przy włączonym trybie ciemnym napisy są czarne, w efekcie są nieczytelne na tle tapety. Soft global oczywiście. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Magic_coin, -
- 0 replies
- 596 views
Po aktualizacji MIUI do wersji 12.0.2 przestało działać zamykanie aplikacji poprzez przytrzymanie przycisku wstezcz. Było to dla mnie bardzo wygodne rozwiązanie. Czy gdzieś znajdę w telefonie ustawienie? Jeżeli nie, to jest inny sposób na zamknięcie aplikacji, tak, by nie pracowała w tle?
Last reply by Bartess, -
- 0 replies
- 669 views
Dzień dobry. Potrzebuję wsparcia intelektualnego. Posiadam Pocophone F1 i korzystam z android auto dość intensywnie. Z racji że jednocześnie włączone jest AA ----> do samochodu obraz i dźwięk a na telefonie pracuje "inna" aplikacja z włączonym wyświetlaczem uzyskuję dość szybko spadający poziom baterii. Ładowanie fabryczne samochodowe z "AA" chyba pozostawia wiele do życzenia a już na pewno nie obsługuje QC3. Chciałbym uzyskać transmisję tel ---> samochód przez USB oraz ładowanie ale z innej niż "fabryczna" ładowarka. Niestety port jest tylko jeden. Ani nie podłącze AA do Poco inaczej niż przez USB ani nie naładuję inaczej niż przez USB-C. Czy …
Last reply by glucosum, -
- 6 followers
- 81 replies
- 50.6k views
Witam wszystkich użytkowników Pocophone F1. Proszę Was o wpisywanie w tym wątku swoich opinii związanych z tym telefonem. Ja od razu napiszę swoją opinie po dosyć krótkim okresie użytkowania. Telefon mam dopiero od ok. tygodnia czasu i chociaż to krótki okres, to już mogę co nieco o nim napisać. Wykonanie jest bardzo dobre o ile zaakceptuje się plastikowe plecki i wielkiego notcha z przodu. Bateria trzyma rewelacyjnie jak na tak potężne podzespoły i duży ekran. A propo wydajności , to mogę krótko napisać, że jestem pod mega wrażeniem jego mocy. Żadnych przycinek systemu, aplikacje otwierają się w ułamku sekundy, a gry testowane przeze mnie działają płynnie na full detalac…
Last reply by orzeszek111, -
- 0 replies
- 1k views
Witam, czy jest jakas opcja na zmiane czcionki w pocophone f1 bez zadnego rootowania itp? Nie znam sie na tych rzeczach kompletnie.
Last reply by Bartikox, -
- 2 replies
- 1.7k views
Witam. Po zmianie regionu na Indie i nie tylko zmienia się język na Angielski w kalendarzu. Jest możliwość wyświetlania w języku Polskim?
- 0 replies
- 1.1k views
Witam. Zauważyłem dziwna przypadłość. Kiedy odbiorę połączenie od osoby dzwoniacej to u mnie widnieje już połączenie i trwa do ok 15 sekund dopiero po tym czasie zaczyna dzwonić drugi tel i można zacząć rozmowę. Spotkał się ktoś z Was z takim zachowaniem? Problem nie występuje za każdym razem.
- 1 reply
- 1.9k views
Witam. Zakupiłem słuchawki Senchaiser 4.40 BT. I tak jak na kablu można pozmieniać ustawienia i grają naprawdę epicko (bas, głośność itp) tak po BT brzmią mocno średnio. Czy jest jakakolwiek możliwość żeby te ustawienia działały pod BT ? Bo z tego co szukałem w internecie to temat jest poruszany już od 2015 r i nic w tej materii się nie zmieniło. I z tego co wiem to po roocie jest wiele możliwości które to umożliwiają
Last reply by Grauper, -
- 0 replies
- 1.1k views
Czy da się zadzwonić z notatki gdzie wpisany jest nr. telefonu ?
Last reply by jadwinin, -
- 5 replies
- 2.7k views
Witam. Mam taki problem z obsługą przez mojego Pocophone F1 trybu OTG, tj. podpiętego pendrive'a (Sandisk Ultra Dual Drive m3.0 32 GB). Trochę to dziwne zważywszy na to, że przecież F1 wspiera tryb OTG i zewnętrzne nośniki pamięci (jest masa filmów na YT z tym tematem). Dlaczego więc moja sztuka tego nie wspiera? Wersja MIUI w mojej sztuce to: 10.3.4.
Last reply by Adambivbi, -
- 1 reply
- 1.9k views
Cześć. Problem 1. Od kilku dni nie mam na ekranie blokady (chyba tak to się nazywa) zegara. Wcześniej wystarczyło stuknąć palcem 2x w ekran i widziałem która jest godzina. Teraz widzę tylko w prawym górnym rogu siłę sygnału i procent naładowania akumulatora. Jak stuknę palcem trzeci raz to pojawia się siatka do odblokowania telefonu gestem. Szukałem ustawień i nie znalazłem gdzie to ustawienie może być. Podpowiedzcie proszę co jest nie tak. Problem 2. Pomimo włączonych opcji Odwróć by wyciszyć oraz Wycisz po podniesieniu telefon nie reaguje na te sytuacje. Czy oba te problemy związane są z jakąś aktualizacją? Jak je rozwiązać?
Last reply by Bartess, -
- 0 replies
- 2.6k views
Cześć, wie ktoś jak wyłączyć dzwiek migawki przy robieniu zdjec ale na inscie na Poco? Nie moge nigdzie znalezc takiej opcji
Last reply by krissu8, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.8k views
Cześć. Od dłuższego czasu mam beznadziejną jakość połączeń głosowych z Niemiec do Polski. Dodam jeszcze ze jestem w sieci NJU. Gdy dzwonie do polski do brata na redmi4 pro to czasami nie idzie zrozumieć co on mówi. Przez internet i choćby messenger jakoś jest bardzo dobra. Czy to jest związane z ustawieniami telefonu, można to jakoś sprawdzić czy też zależny od sieci. W sumie nie wiem gdzie ten temat założyć, czy tyczy się wszystkich telefonów i miui czy też może coś innego. Może ktoś coś gdzieś słyszał coś wie i pomoże. Z góry dzięki za pomoc i sorry za zaśmiecanie. PS wczoraj zaktualizowałem poco... do najnowszego softu z linku z tego dzia…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.8k views
Witam Jak w pocophone włączyć ciemny motyw w całym tel? Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 16 replies
- 5.1k views
Dla tych którzy nie są przekonani jak trzyma bateria w Pocophone, jestem mile zaskoczony. Telefon służył głównie do rozmów, sms, YouTube i internet w 80% przez Wi-Fi. A jak wygląda to u Was.
Last reply by radier, -
Czy ten telefon faktycznie ma barometr? Bo w wielu specyfikacjach jest napisane, że ma...?
Last reply by BJJfigter, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.2k views
Nie mogłem na forum nigdzie znaleźć, a moje poszukiwania w necie też nie przyniosły oczekiwanych rezultatów. Widziałem, że część telefonów jest sygnowana jako Pocophone a część jako Poco. Nie wierzę, że nie było takich pytań, tylko po prostu tak nieumiejętnie szukałem ... Zatem, czy są jakieś różnice, czy to różnica dystrybucji, itp.?
Last reply by tomasznowak, -
- 2 replies
- 3.2k views
Witam Gdzie w tym modelu znajdę udostepnianie ekranu. Czesto oglądam coś na telefonie i podpinam telewizor. Wcześniej miałam Samsunga i na górnej belce miałam to. Tu nigdzie nie mogę się doczukać.
Last reply by sebano79, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam. Jak zmienić jasność i temperaturę kolorów w trybie nocnym?
- 0 replies
- 2.5k views
Witam. Jest to mój pierwszy temat, więc jeśli coś zrobiłem nie tak lub nie w tym miejscu założyłem temat to przepraszam i proszę o wyrozumiałość. Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Pocophone F1 6/64 od tygodnia. Mam pytanie odnośnie głównego aparatu. Mianowicie gdy nagrywam film poprzez dedykowaną aplikację od Xiaomi to otwierając go później wyraźnie dostrzegam działanie funkcji stabilizacji obrazu i tutaj jest wszystko jak najbardziej w porządku, daje to bardzo przyjemny efekt. Natomiast jeśli używam innych aplikacji do nagrywania filmów, to wtedy po nagraniu wyraźnie widać jakby stabilizacja obrazu się nie uaktywniała, jakość obrazu jest na podobnym poziom…
Last reply by Quexoduss, -
- 3 replies
- 2.2k views
Cześć Czy polecacie zamianę S8 plus na Pocophone F1 ? Oba w podobnym stanie wizualnym. Pozdrawiam
Last reply by pkonrad, -
- 1 reply
- 1.9k views
Zastanawiam się nad tym telefonem. Co różni się w MIUI poza tym że aplikacje idą jak w normalnym androidzie do jednego folderu? Oraz czy działają notatki, smsy itd przez I.mi.com i pełna synchronizacja z kontem.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 2.6k views
Witam wgrałem twrp do pocofone jednak twrp nie widzi partycji z miui polska ani karty sd w twrp prosi o jakieś hasło jak wpisuje hasło które mam ustawione w telefonie na ekran blokady to pokazuję że złe hasło czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ? TWRP pobrane z tej strony https://drive.google.com/drive/folders/1QtcAbo5YklB9w-H4PeXEBB0nBoT42fwF
Last reply by CR2032,