pkonrad Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Najnowszy dev dla Poco to właśnie 9.3.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Dzięki. Zainstaluję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 (edited) Mam od wczoraj Poco F1 na globalu i nie mogę dostać przez OTA softu nowszego niż 10.2.3.0, czyli z lutego. To normalne? Ok, już doczytałem, że mogę ręcznie zainstalować paczkę Edited April 11, 2019 by Frantik Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Ja ręcznie wrzuciłam aktualizacje wersji stable. Póki co błędów nie stwierdziłam, ale irytują mnie znikające powiadomienia. Całe szczęście można schować wycięcie... Czytałam o jakiejś appce ze sklepu. Sprawdza to się na te powiadomienia czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Sprawdza sie. Możesz też zainstalować wersję global Dev i tam pozostają powiadomienia obok zegara. Choć mieści się z trzy i brak systemowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Co to za apka na powiadomienia ? I jak ją poprawnie ustawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Poczytaj na poprzedniej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 (edited) 6 godzin temu, Lionel napisał: Co to za apka na powiadomienia ? I jak ją poprawnie ustawić ? Testuję i widzę pewną ułomność. Mianowicie kolor ikonek. Na pulpicie białe są okej (pod warunkiem, że mamy ciemną tapetę), ale już gdy np. odpalimy choćby szufladę z aplikacjami, czy cokolwiek z jasnym tłem, to już ikon powiadomień nie widzimy. Za odblokowanie opcji zmiany koloru, autor apki życzy sobie niecałe 10zł przez zakup wersji Pro. I nawet byłbym skłonny to zrobić, gdyby nie świadomość, że jeden kolor ustawiony na sztywno nie rozwiąże problemu - z czarnym będzie problem na ciemnym tle itd. A z tego, co typ pisze w wątku na XDA, to nie wiadomo czy uda mu się coś z tym zrobić. Na automatyczną zmianę koloru w zależności od tła raczej nie ma szans Edited April 11, 2019 by Frantik Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Wada tej aplikacji to przede wszystkim że brak w niej ikon systemowych akcji. Reszta to niuanse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Jak wyłączyć zegarek, który wyświetla się w lewym górnym rogu po przesunięciu ekranu w lewo/prawo ? Jest w ogóle taka opcja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Nie wiem o jaki zegarek ci chodzi ale jak jest na ekranie to albo naciśnij dłużej i złapany przesuń do usunięcia, jeśli się nie da to pewno da się go wyłączyć w launcher. Launcher możesz też zmienić na inny bo w poco launcher nie da się na przykład zmieniać ikon indywidualnie dla każdej aplikacji osobno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 35 minut temu, whiro napisał: Nie wiem o jaki zegarek ci chodzi ale jak jest na ekranie to albo naciśnij dłużej i złapany przesuń do usunięcia, jeśli się nie da to pewno da się go wyłączyć w launcher. Launcher możesz też zmienić na inny bo w poco launcher nie da się na przykład zmieniać ikon indywidualnie dla każdej aplikacji osobno. O taki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exumx Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Tylko że jak się ma jakiś inny widget zegara niż ten standardowy to ten zegar w rogu ciągle jest i nie znika. Ale chyba wyłączyć się go nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 37 minut temu, cincin27 napisał: @Lionel On się przecież domyślnie wyświetla na launcherze MIUI jak nie masz widgetu zegara na pulpicie. Ale ja mam widget zegara na pulpicie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 (edited) To jest zegar na pasku powiadomień. Z mojej wiedzy to nawet na dobrych custom romach się go nie da usunąć. Najwyżej edytować położenie czy dołożyć do niego datę. Edited April 13, 2019 by whiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 2 godziny temu, cincin27 napisał: @Lionel A masz domyślny widget zegara i domyślny launcher? Tak, nic dodatkowego nie instalowałem... No nic, jak się nie da to trudno :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Mam problem z mapami google i tłumaczem w gboard. Często się zdarza że gdy chce ich użyć pisze że nie ma połączenia z siecią. Oczywiście jestem połączony z 4g, nie pamiętam czy to samo jest na wi-fi. Ktoś ma jakąś radę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imart143 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 On 4/4/2019 at 2:57 PM, pkonrad said: Paczka 515 MB do aktualizacji z wersji 10.2.3.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.4.0.PEJMIXM/miui-blockota-beryllium_global-V10.2.3.0.PEJMIXM-V10.3.4.0.PEJMIXM-fb1c9ede63-9.0.zip i dont speak Polish so i will comment in english i just want to thank you for link to update poco F1. in my country, Croatia in eu, ota is not yet available, but i flash this 500 mb package thru updater app in system and it works. i will stay tuned to another update because you are the best. those links are not on miui page. i did not fin them anywhere instead here. once again thank you.. post another actualisation ink from 10.3.4.0 when will it release... Ivan from Croatia. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 (edited) @imart143 OK, no problem Edited May 5, 2019 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Pozdrawiam kolegę i zapewniam że wiemy gdzie leży Chorwacja. Nie trzeba nam pisać że jest w Eu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 (edited) Jeśli ktoś ma betę to lepiej niech nie aktualizuje do wersji 10.9.5.9. Drenuje baterię. Ps. Ustabilizowało się. Obecnie 12h sot 48 h na baterii i zostało 10%. Edited May 14, 2019 by whiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
arlew Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 U mnie wersja 10.3.4.0 pojawiła sie po zmianie regionu na Indie. Wcześniej (dla polskiego regionu) przez moment była na OTA. NIe ściągałem z uwagi na ograniczenia sieci GSM, potem zniknęła. Sama wersja 10.3.4 posiada błedy. Główne problemy są z motywami. Używam czarnego motywu (czarne tło menu i biały tekst) i co jakiś czas, bez żadnej przyczyny litery w meny też robią się czarne. Ten sam motyw w poprzedniej wersji softu działał idealnie Druga sprawa dotyczy dialera - przy dodawaniu nowego kontaktu nie widzi konta na google. Problem rozwiązałe instalując kontakty od Googla - po tej operacji dialer "naprawił się" i jakoś działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Dostępna aktualizacja do wersji V10.3.5.0.PEJMIXM. Changelog: Spoiler System Updated Android Security Patch to May 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. Settings Optimization: Sorting principles for Wi-Fi networks Security Fix: Dual apps disappeared after a reboot Linki: pełny ROM: http://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PEJMIXM/miui_POCOF1Global_V10.3.5.0.PEJMIXM_720eb4ed35_9.0.zip OTA z 10.3.4.0: http://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PEJMIXM/miui-blockota-beryllium_global-V10.3.4.0.PEJMIXM-V10.3.5.0.PEJMIXM-cc4b672d14-9.0.zip OTA z 10.2.3.0: http://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PEJMIXM/miui-blockota-beryllium_global-V10.2.3.0.PEJMIXM-V10.3.5.0.PEJMIXM-628654ef3f-9.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Przed chwilą zaktualizowałem OTA: Niestety nie dodali trybu nocnego wyświetlacza: Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Włącz opcje programisty. I tam spójrz czy nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Nie ma. Z nowości jest tylko zegar na ekranie blokady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 I na taką bzdetę czekaliśmy 2 miesiące od ostatniego stable Przyszłość bez bet MIUI nie wygląda w tym świetle różowo. Wolałbym, by aktualizacje bezpieczeństwa prawilnie ukazywały się co miesiąc, a z pierdółkami, jak to powyżej, mogą się grzebać do woli... No ale takie rzeczy to chyba tylko na telefonach z Android One 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Widać już ikony powiadomień obok zegara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Jest tak jak było, pojawiają się na chwilę i znikają. Ale za to logo LTE wróciło Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Witam. Jak wybrać plik do ręcznej aktualizacji na 10.2.3.0po wyborze w aktualizatorze trzech kropek nie ma opcji wyboru pliku, na 10.2.4.0 jest wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Kliknij kilka razy logo MIUI 10. Było o tym pisane z 10 razy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Dziękuję, zapomniałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Jaki zalecacie region, aby wyszukało ostatnią aktualizację przez OTA ? Od samego początku wybrałem Indie, ale nie wyszukuje nowego softu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Zalecamy nie zmieniać regionu, tylko wgrać update ręcznie z pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
styling79 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Ja od początku mam Szwajcarię i jest dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts