zajec 18 Report post Posted October 19, 2018 (edited) Witam, poniżej zamieszczam poradnik instalacji YouTube Vanced, sam szukałem czegoś co zastąpi iYTBP i inne. Pytań na forum też jest sporo więc od teraz będzie wszystko w jednym miejscy. YouTube Vanced Vanced jest dobrze znaną, zmodyfikowaną wersją YouTube z wieloma funkcjami, takimi jak blokowanie reklam i odtwarzanie w tle. Pełną listę można znaleźć poniżej: Funkcje: YouTube Vanced TO NIE jest Premium YouTube Blokuje wszystkie reklamy YouTube (niektóre opcje można przełączać) Funkcja odtwarzania w tle Wymusza VP9 (lub HDR) lub odwrotnie Zastąp maksymalną rozdzielczość Ściśnij, by powiększyć wszystkie urządzenia Casting togglable (można wymusić wyłączenie) Motyw Togglable (biały / ciemny / czarny) PiP (tylko Oreo) Okno wideo w nowym lub starym stylu Powtórz funkcję wideo Preferowana funkcja Rozdzielczość i szybkość Przesuń palcem, aby ustawić głośność i jasność Nowe logo @logana Pobieranie: NonRoot: https://vanced.app/APKs?type=NONROOT Root: https://vanced.app/APKs?type=ROOT Magisk: Install from the Magisk repository Instalacja: Urządzenia bez roota: 1. Pobierz .apk i zainstaluj normalnie (Version: 14.10.53) 2. Pamiętaj, aby pobrać i zainstalować MicroG, jeśli chcesz móc się zalogować na swoje konto Urządzenia z rootem: Odinstaluj wszystkie aktualizacje YouTube i wyłącz automatyczną aktualizację w Google Play. Zaktualizowana aplikacja zastąpi aplikację zainstalowaną na partycji systemowej, więc nawet jeśli instalacja moda się powiedzie, nie zobaczysz jej.!! 1. Wejdź na oficjalna stronę YouTube Vanced i kliknij w żółty przycisk Download "Installer files", 2. Otworzy się Google Drive, pobierz plik .zip ytva-universal-installer-v3.0.zip 3. Wróć na stronę Vanced i pobierz odpowiedni plik .apk (zależy jaki masz procesor albo arm64-v8a albo v7a lub x86 ) - można to sprawdzić np. apką Droid Hardware Info 4. Wrzuć pobrany plik .apk do paczki .zip (można przeciągnąć plik apk do zip i spakują się w jeden) 5. Tak przygotowany folder .zip wrzuć na telefon 6. Wejdź w TWRP i flashuj plik .zip 7. Uruchom ponownie tel i baw się! ŹRÓDŁO: https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-youtube-vanced-edition-t3758757 Nie odpowiadam za Twoje błędy! Testowane na MI6 działa wyśmienicie. Z zablokowanym ekranem, zminimalizowanym YT, bez reklam. Pozdrawiam Edited March 13 by zajec 7 3 Share this post Link to post Share on other sites
Big00s 100 Report post Posted October 19, 2018 Używam od dawna i polecam 1 Share this post Link to post Share on other sites
mrosi 1,155 Report post Posted October 19, 2018 Dobre i przydatne. Podpinam. @zajec, proszę tylko o dbałość o aktualizację plików zamieszonych w tutorialu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
zajec 18 Report post Posted October 19, 2018 (edited) 3 minuty temu, mrosi napisał: Dobre i przydatne. Podpinam. @zajec, proszę tylko o dbałość o aktualizację plików zamieszonych w tutorialu. Nie będzie z tym problemu, linki umieściłem do oficjalnej strony Vanced, gdy ktoś kliknie zawsze trafi na aktualne pliki. A że to jedyna oficjalna strona projektu to dopóki jest rozwijany, linki będą działać. Także trwałość i aktualność informacji gwarantowana Edited October 19, 2018 by zajec 1 Share this post Link to post Share on other sites
wajs 31 Report post Posted October 19, 2018 Jaki folder .zip? 4. Wrzuć pobrany plik .apk do tego samego folderu w którym znajduje się plik "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 5. Folder w którym znajduje się plik .zip i .apk wrzuć na telefon 6. Wejdź w TWRP i zainstaluj "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 7. Uruchom ponownie tel i baw się! Share this post Link to post Share on other sites
AKG 19 Report post Posted October 20, 2018 Tez używam od dawna, wcześniej OGYoutube ;] Share this post Link to post Share on other sites
Gravis 80 Report post Posted October 20, 2018 Kto używa Magiska to ma to do pobrania i instalacji bezpośrednio w . 1 Share this post Link to post Share on other sites
zajec 18 Report post Posted October 21, 2018 Dnia 19.10.2018 o 12:59, wajs napisał: Jaki folder .zip? 4. Wrzuć pobrany plik .apk do tego samego folderu w którym znajduje się plik "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 5. Folder w którym znajduje się plik .zip i .apk wrzuć na telefon 6. Wejdź w TWRP i zainstaluj "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 7. Uruchom ponownie tel i baw się! Plik .apk musi być wrzucony do pliku .ZIP innymi słowy do paczki ZIP, spakowane w jeden plik Share this post Link to post Share on other sites
Adamk102 81 Report post Posted October 29, 2018 Również od dawna korzystam. Świetna sprawa można i z magisk repo ale wiadomo nie każdy posiadaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
gwalberg 43 Report post Posted December 26, 2018 Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana. Jak to rozwiązać? Share this post Link to post Share on other sites
Adamk102 81 Report post Posted January 3 Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana. Jak to rozwiązać?Wywal go z magiska dalej rebootŚciągnij YouTube Vanced i microg for YouTubeDziała jak normalna aplikacjaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
piteq 5 Report post Posted January 3 Dnia 26.12.2018 o 23:56, gwalberg napisał: Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana. Jak to rozwiązać? Masz odinstalowanego youtuba, czy tylko jego aktualizacje? 1 Share this post Link to post Share on other sites
gwalberg 43 Report post Posted January 4 Już to rozwiązałem, jest okej. Odinstalowywałem najpierw YT, a trzeba było zainstalować najpierw vanced i później odinstalować YT Działa to trochę jak nakładka na yt ale jest zdecydowanie lepiej. Przede wszystkim działa w tle. Share this post Link to post Share on other sites
marmar230 2 Report post Posted January 4 No nie koniecznie kolego, w moim przypadku postępowalem zgodnie z opisem (dla root) w pierwszej kolejności odinstalowanie YT później instalacja Vanced a następnie Microg Share this post Link to post Share on other sites
piteq 5 Report post Posted January 5 Hmm.O odinstalowaniu stockowej apki YT w opisie nic nie widzę.Mowa jest jedynie o AKTUALIZACJACH. Cytat Odinstaluj wszystkie aktualizacje YouTube i wyłącz automatyczną aktualizację w Google Play U mnie to wyglądało: -w ustawieniach sklepu wyłączyłem automatyczne aktualizacje -odinstalowałem aktualizacje YT -Magisk Manager i instalacja modułu -restart Koniec.Jedyny mały minus tego tego rozwiązania, to ręczna aktualizacja. 1 Share this post Link to post Share on other sites
marmar230 2 Report post Posted January 5 Podsumowując powyższe, wszystkie trzy metody działają.... Share this post Link to post Share on other sites
Uredie 6 Report post Posted January 13 @piteqJa np od zawsze mam wyłączone automatyczne aktualizacje Nie widzę żadnego sensownego powodu do trzymania tego w opcji włączonej. Co do apki, korzystam ponad 2 tygodnie i jest w pełni funkcjonalna, bugów nie uświadczyłem żadnych. Warto przegrzebać sobie ustawienia i pozmieniać ustawienia z aktywacją gestów na wartości w pixelach. Chodzi o to, żeby nie manipulować sobie przez przypadek głośnością przy próbie rozsunięcia paska stanu. Generalnie miód. Korzystam z wersji nie potrzebującej roota. Share this post Link to post Share on other sites
xMiqi 0 Report post Posted January 14 (edited) Może mi ktoś pomóc? Nie mogę zainstalować tej apki MicroG wyskakuje mi "App not installed" i tyle. Zezwoliłem na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. (Od razu mówię, nie mam xiaomi, jestem tu tylko dla yt vanced) Edited January 14 by xMiqi Share this post Link to post Share on other sites
lukastob 1 Report post Posted January 17 Tutaj jest kilka wersji microG :https://www.mediafire.com/folder/773e97cz2ezx1/AddFree_Youtube_BackgroundPlay_EnabledWszystkie próbowałeś? Swoją drogą to ciekawe jak z bezpieczeństwem konta na tym microG? 1 Share this post Link to post Share on other sites
kozseb 0 Report post Posted January 31 https://www.apkmirror.com/apk/team-vanced/ Polecam, na tą chwilę najlepsza alternatywa. Dnia 15.01.2019 o 00:00, xMiqi napisał: Może mi ktoś pomóc? Nie mogę zainstalować tej apki MicroG wyskakuje mi "App not installed" i tyle. Zezwoliłem na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. (Od razu mówię, nie mam xiaomi, jestem tu tylko dla yt vanced) błąd ściągnięcia pliku, lub za stary system. ściągnij z tąd:https://www.apkmirror.com/apk/team-vanced/ Share this post Link to post Share on other sites
recker 0 Report post Posted February 4 Cześć, używam aplikacji tylko mam jeden problem. Po około 1-3min apka się crashuje. Tj wyłącza sie po prostu. Da się coś z tym zrobić? Przy YT zwykłym cos takiego nie miało miejsca. Share this post Link to post Share on other sites
kozseb 0 Report post Posted February 4 Możłiwe, że masz za dużo aplikacji które uruchamiają się same, a że jest limit aplikacji działających to ją wywala. Share this post Link to post Share on other sites
Uredie 6 Report post Posted March 12 https://vanced.app/APKs?type=NONROOT Aktualizacja 1 Share this post Link to post Share on other sites
zajec 18 Report post Posted March 13 Dnia 12.03.2019 o 05:10, Uredie napisał: https://vanced.app/APKs?type=NONROOT Aktualizacja zaktualizowałem linki w 1 poście 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kondek01 1 Report post Posted April 28 Witam, nie mogę zalogować się na moje konto. Wpisuję login i hasło, przechodzi dalej, ale po wciśnięciu "Zgadzam się" ładuje się tak w nieskończoność. Miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Wersja MIUI 9.4.25 na czysto zainstalowane Share this post Link to post Share on other sites
Adamk102 81 Report post Posted April 28 Kolego pierwszy post radzę poczytać... MicroG się kłania a właściwie jego brakWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Kondek01 1 Report post Posted April 28 1 minutę temu, Adamk102 napisał: Kolego pierwszy post radzę poczytać... MicroG się kłania a właściwie jego brak Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka MicroG jest zainstalowane. Brak MicroG nie pozwolił by mi przejść nawet do momentu logowania się, a tu problem pojawia się po wpisaniu loginu i hasła, przy kliknięciu "Zgadzam się". Wszystko zgodnie z instrukcją było instalowane. Na wcześniejszych wersjach MIUI wszystko mi działało. Nie działa odkąd postawiłem system na nowo z nową wersją MIUI. Xiaomi MI6 wersja MIUI 10 by xiaomi.eu 9.4.25 Instalowanebyły różne wersje MicroG oraz różne YouTube Vanced. Share this post Link to post Share on other sites
Adamk102 81 Report post Posted April 28 Próbowałeś z magiska? Pamiętam że też kiedyś miałem ten problem... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Odinstaluj twoje MicroG i zainstaluj to 0.2.4-81https://youtubevanced.com/ Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
miki01 0 Report post Posted April 30 Mam co prawda inny telefon (Pixel 2 XL), ale problem identyczny - po kliknięciu "zgadzam się" mieli, mieli i nic się nie dzieje. Wypróbowane rożne wersje Vanced i MicroG (łącznie z 0.2.4-81) i nic. Nie jest to w takim razie wina MIUI. Share this post Link to post Share on other sites
theus84 19 Report post Posted May 2 Tutaj macie aktualny poradnik dla urządzeń bez roota https://www.instalki.pl/demonstracje/mobile/35555-youtube-vanced-bez-roota-poradnik.html Share this post Link to post Share on other sites
Antyhaker 293 Report post Posted May 2 Od jakiegoś czasu nie mogę się zalogować. W kółko mieli :C Share this post Link to post Share on other sites
Hardas 1 Report post Posted May 2 Mam ten sam problem co wyżej po naciśnięciu zgadzam się mieli i mieli Lg k10 2017 Share this post Link to post Share on other sites
Adamk102 81 Report post Posted May 2 Próbowaliście mod z magiska??Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Hardas 1 Report post Posted May 2 Mod z magiska czyli w skrócie Share this post Link to post Share on other sites
Adamk102 81 Report post Posted May 2 YouTube vancedMam LineageOS 16 Android 9 działa bez problemów Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites