m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Rozumiem że mamy czekać jeszcze tydzień.2'3'4. Z tym do chińczyków, a nie do Acida
jozek Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) O taką odpowiedź mi chodziło.Rzeczowo, a nie tylko się czepiacie Chińczyków. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Numb ort
madden Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 A ktoś słyszał coś może o jakichkolwiek testach v6 na lp dla Mi2s? pisali, że wyjdzie w styczniu a jak tu nie wierzyć w zapewnienia xiaomi.. Wysłane z Mi2s
kulig007 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Ja nawet nie chce myśleć (o ile kiedyś do tego dojdzie) jaką zrobiliby '' wydmuszke'' z MIUI na 5.0 dla mi2 . Nie potrafili dobrze ogarnąć KitKata, a co dopiero LP.....Bo to brak sterowników, nie ma źródeł, nie ma kodu, bo zaćmienie słońca, bo księżyc jest nie w tej fazie, bo surykatki mają okres godowy - każdy powód będzie dobry, żeby się wytłumaczyć. Niech tylko poprawią aparat na v6 (co i tak już jest nierealne) i dla mnie wersja KK będzie kompletna. Mi2s powered by sMIUI Edytowane 18 Stycznia 2015 przez kulig007
Damian799 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 czyżby się wycieki skończyły bo żadnej nowej wersji nie widać coś ?
Miv Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Acid, spodziewasz się powrotu animacji w V6 ala lolipop? Były i nie ma.
Acid Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jak MIUI będzie na lolipopie to pewnie wtedy ;p
PolskaWTF Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wyszedł dziś build, jest ktoś w stanie sprawdzić co tym razem naprawili?
Damian799 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Wgrałem dzisiejszą wersje, nadal nie działa latarka, przyciski nie podświetlają, itp, sprawdzę czy chociaż czujnik baterii działa, jak coś jutro napisze
jozek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 W piątek będzie może coś od Acida na Mtk
Acid Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Oby nie. Ten rom nadal jest do niczego. Jeszcze dziś doszedl jakiś problem co powoduje że nasze romy mają bootloop. A nic nie robiłem w skrypcie. Wysłane z MI4
michu1210 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Każdego dnia coś nowego, na + lub -.
Damian799 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Szczerze w porównaniu do wersji z 13 stycznia większego postępu brak, nadal czujnik baterii wariuje @ w dzisiejszekj wersji naprawili wibracje w klawiszach funkcyjnych, ogólnie nadal czujnik baterii wariuje, latarka na pasku nie działa, klawisze się nie podswietlają, i gdy ktoś do nas dzwoni mruga lampa zamiast diody powiadomień, soft jakby trochę stabilniejszy jest ale nie działa też recovery i gapps nie idzie dograć Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Damian799 1
mrosi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Hmmm... Czy jakieś widoki na v6 stable? Orientacyjnie?
Acid Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Są. Zainstaluj rom z listopada, zmień nazwę romu na: MIUIPolska_cancro_WERSJA_STABILNA_4.4-kk.zip i będziesz miał prawie to samo.
anhorite Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 21.01 napisałem zapytanie o to, na jakim etapie są z v6 na redmi note. Odpowiedzieli dyplomatycznie "Hi, MIUI 6 for Redmi Note is now under beta testing. It will be released for public soon. Please stay tuned." Daje to do myślenia mniej więcej tyle, że długa droga przed nimi. Mogliby w takim razie wypuścić stabla v5 nowszego, bo z ostatnim mam na bakier, ale nic nie narzekałem, licząc na v6. Także zostaliśmy pozostawieni sami sobie i musimy cierpliwie czekać. A wolę jeszcze miesiąc czekać na w pełni funkcjonalnego stabla v6 niż co chwila męczyć się z bugami.
m4ci3k_sz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Świadomie braliście wersję na mediateku wiedząc że jest słabo ze wsparciem
Acid Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 No ale beta jest ja mam do niej dostęp i widzę, że się pojawia więc coś robią. A, ze nie jest public bo ma bugi to...cóż.
anhorite Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 siwadomie- nieświadomie. Chciałem snapdragona, chociaż nie znałem dokładnie tej kwestii wsparcia, udostępniania tych kodów itd. ogólnie wiedziałem, że snapdragon daje lepsze możliwości. Ale zależało mi na dużym telefonie, a wtedy note jeszcze nie miało wersji na snapie. A też nie mogłem czekać, bo byłem bez fona prawie, mój już ledwo zipał. Może bym przebiedował te półtora miesiąca i wziął LTE, gdybym wiedział, że wyjdzie i że cena będzie taka sama jak WCDMA, a nawet ostatecznie był tańszy. Błąd? nie, raczej brak możliwości wyboru w tamtym momencie.
komornick Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Hej, Ztcw właśnie wyszła wersja 39 v5, więc może w piątek będzie małe update...? Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2
Rafał Góralczyk Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Chyba czas przejść na Globala jak wejdzie stable.
jozek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 To jest wiadomość, czekamy do Piątku.Następny Xiaomi będzie na Snapie.
Rafał Góralczyk Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 To w takim razie czekamy Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2
zientas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pamiętajcie że: wraz ze zmianą zmienia sie wersja androida z 4.2 na 4.4 a to niesie za sobą spore ograniczenia np. zapisywanie czegokolwiek na karcie pamięci. odczyt jest ok, ale zdjęcia tam nie zapiszesz, muzyki też. Wersja romu który macie jest na prawdę dopracowana, ja osobiście bym nie zmieniał. Mam wersje lte wiec jest najnowszy, ale syn na wcdma i jak zobaczył jakie ograniczenia są głównie z kartą to powiedział ze nie zmieni. On słucha muzyki z telefonu, robi trochę zdjęć, czasem jakiś filmik ogląda. wszystko wgrywa z domowej sieci wifi i zapisuje na karcie, a tak trzeba by podłączać kartę pod komputer. Z drugiej strony ładniej wygląda v6, choć parę rzeczy przeniósł bym jeszcze z v5. ale to tylko moje zdanie. zientas
komornick Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 @zietas Ja np czekam na kk gdyż ponieważ chciałby pouzywac jakiegoś smartłocza a chyba z jb to się nie da. Tak się składa ze lubię sobie troche pojezdzić rowerem. Nie lubię zlazić z niego jak do mnie ktoś dzwoni, sprawdzać kto i odbierać lub nie. Jeden rzut oka na łocza i wiem, czy odbieram czy nie. Natomiast doskonale sobie poradzę bez słuchania muzyki z tel. (sd) zdjęć na sd itd. Druga sprawa to po cichu liczę że jednak x udostępni źródła kk i powstanie jakiś prawdziwy cm lub / i aosp, mi jednak nie jestem wielkim fanem miui. Pozdrawiam.p Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pamiętajcie że: wraz ze zmianą zmienia sie wersja androida z 4.2 na 4.4 a to niesie za sobą spore ograniczenia np. zapisywanie czegokolwiek na karcie pamięci. odczyt jest ok, ale zdjęcia tam nie zapiszesz, muzyki też. Wersja romu który macie jest na prawdę dopracowana, ja osobiście bym nie zmieniał. Mam wersje lte wiec jest najnowszy, ale syn na wcdma i jak zobaczył jakie ograniczenia są głównie z kartą to powiedział ze nie zmieni. On słucha muzyki z telefonu, robi trochę zdjęć, czasem jakiś filmik ogląda. wszystko wgrywa z domowej sieci wifi i zapisuje na karcie, a tak trzeba by podłączać kartę pod komputer. Z drugiej strony ładniej wygląda v6, choć parę rzeczy przeniósł bym jeszcze z v5. ale to tylko moje zdanie. zientas Zapisuję zdjęcia i pobieram pliki na SD mając Note lte... @zietas Ja np czekam na kk gdyż ponieważ chciałby pouzywac jakiegoś smartłocza a chyba z jb to się nie da. Tak się składa ze lubię sobie troche pojezdzić rowerem. Nie lubię zlazić z niego jak do mnie ktoś dzwoni, sprawdzać kto i odbierać lub nie. Jeden rzut oka na łocza i wiem, czy odbieram czy nie. Natomiast doskonale sobie poradzę bez słuchania muzyki z tel. (sd) zdjęć na sd itd. Druga sprawa to po cichu liczę że jednak x udostępni źródła kk i powstanie jakiś prawdziwy cm lub / i aosp, mi jednak nie jestem wielkim fanem miui. Pozdrawiam.p Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Ograniczenie z kitkatem dotyczy Android wear, mój smartwatch tracer Liberto s1 bez problemu współpracował z xperią j na 4.1.2
zientas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 no to napisz proszę jak to robisz bo testowałem już chyba wszystko, podobno można jakiś skrót do karty zrobić ale, nawet ten co pisał że można nie napisał jak.
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 no to napisz proszę jak to robisz bo testowałem już chyba wszystko, podobno można jakiś skrót do karty zrobić ale, nawet ten co pisał że można nie napisał jak. Aplikacja sdfix albo foldermount naprawia dostęp do SD tylko trzeba to robić po każdej aktualizacji romu, zdjęcia zapisują się na SD bo tak ustawiłem w aparacie
zientas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 No to nie wychodzi A może napisz jak zrobić linka do karty Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 No to nie wychodzi A może napisz jak zrobić linka do karty Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE To pobierz foldermount, przy pierwszym uruchomieniu spyta czy naprawić dostęp do karty, dajesz ok, telefon się rebootuje i działa W ogóle to może zmień format godziny
igoor1983 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pamiętajcie że: wraz ze zmianą zmienia sie wersja androida z 4.2 na 4.4 a to niesie za sobą spore ograniczenia np. zapisywanie czegokolwiek na karcie pamięci. odczyt jest ok, ale zdjęcia tam nie zapiszesz, muzyki też. Wersja romu który macie jest na prawdę dopracowana, ja osobiście bym nie zmieniał. Mam wersje lte wiec jest najnowszy, ale syn na wcdma i jak zobaczył jakie ograniczenia są głównie z kartą to powiedział ze nie zmieni. On słucha muzyki z telefonu, robi trochę zdjęć, czasem jakiś filmik ogląda. wszystko wgrywa z domowej sieci wifi i zapisuje na karcie, a tak trzeba by podłączać kartę pod komputer. Z drugiej strony ładniej wygląda v6, choć parę rzeczy przeniósł bym jeszcze z v5. ale to tylko moje zdanie. zientas Foldermount uruchamiam z po każdej aktualizacji i naprawia lukę z zapisywanie czegokolwiek na SD, tak więc problem zgłoszony przez ciebie praktycznie nie istnieje. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
komornick Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 @maaaciekmaaaniek Dzięki za info dot. smatrwatcha, dobrze wiedzieć. Miałem kupić żonie mibanda, ale przeczytałem że nie bangla z 4.2... osobiście nie sprawdzałem juz nawet i wrzucilem smatrwatcha w grupę wearables (my fault). Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 @maaaciekmaaaniek Dzięki za info dot. smatrwatcha, dobrze wiedzieć. Miałem kupić żonie mibanda, ale przeczytałem że nie bangla z 4.2... osobiście nie sprawdzałem juz nawet i wrzucilem smatrwatcha w grupę wearables (my fault). Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Znaczy to jest tak że niekoniecznie wszystkie będą działać, ale akurat ten co mam współpracuje. Te z Android Wear na pewno wymagają kitkata, nie wiem jak jest z Mibandem
komornick Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 @maaaciekmaaaniek Pogooglam, ale thnx za strzałkę. Pozdrawiam.p Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi