Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O taką odpowiedź mi chodziło.
Rzeczowo, a nie tylko się czepiacie Chińczyków.

Edytowane przez Numb

A ktoś słyszał coś może o jakichkolwiek testach v6 na lp dla Mi2s? pisali, że wyjdzie w styczniu a jak tu nie wierzyć w zapewnienia xiaomi..

Wysłane z Mi2s

Opublikowano (edytowane)

Ja nawet nie chce myśleć (o ile kiedyś do tego dojdzie) jaką zrobiliby '' wydmuszke'' z MIUI na 5.0 dla mi2 . Nie potrafili dobrze ogarnąć KitKata, a co dopiero LP.....Bo to brak sterowników, nie ma źródeł, nie ma kodu, bo zaćmienie słońca, bo księżyc jest nie w tej fazie, bo surykatki mają okres godowy - każdy powód będzie dobry, żeby się wytłumaczyć.

Niech tylko poprawią aparat na v6 (co i tak już jest nierealne) i dla mnie wersja KK będzie kompletna.

Mi2s powered by sMIUI

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Oby nie. Ten rom nadal jest do niczego. Jeszcze dziś doszedl jakiś problem co powoduje że nasze romy mają bootloop. A nic nie robiłem w skrypcie.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Szczerze w porównaniu do wersji z 13 stycznia większego postępu brak, nadal czujnik baterii wariuje

@ w dzisiejszekj wersji naprawili wibracje w klawiszach funkcyjnych, ogólnie nadal czujnik baterii wariuje, latarka na pasku nie działa, klawisze się nie podswietlają, i gdy ktoś do nas dzwoni mruga lampa zamiast diody powiadomień, soft jakby trochę stabilniejszy jest ale nie działa też recovery i gapps nie idzie dograć

Edytowane przez Damian799
  • Like 1
Opublikowano

21.01 napisałem zapytanie o to, na jakim etapie są z v6 na redmi note. Odpowiedzieli dyplomatycznie "Hi, MIUI 6 for Redmi Note is now under beta testing. It will be released for public soon. Please stay tuned."
Daje to do myślenia mniej więcej tyle, że długa droga przed nimi. Mogliby w takim razie wypuścić stabla v5 nowszego, bo z ostatnim mam na bakier, ale nic nie narzekałem, licząc na v6. Także zostaliśmy pozostawieni sami sobie i musimy cierpliwie czekać. A wolę jeszcze miesiąc czekać na w pełni funkcjonalnego stabla v6 niż co chwila męczyć się z bugami.

Opublikowano

siwadomie- nieświadomie. Chciałem snapdragona, chociaż nie znałem dokładnie tej kwestii wsparcia, udostępniania tych kodów itd. ogólnie wiedziałem, że snapdragon daje lepsze możliwości. Ale zależało mi na dużym telefonie, a wtedy note jeszcze nie miało wersji na snapie. A też nie mogłem czekać, bo byłem bez fona prawie, mój już ledwo zipał. Może bym przebiedował te półtora miesiąca i wziął LTE, gdybym wiedział, że wyjdzie i że cena będzie taka sama jak WCDMA, a nawet ostatecznie był tańszy. Błąd? nie, raczej brak możliwości wyboru w tamtym momencie. 

Opublikowano

Pamiętajcie że:

wraz ze zmianą zmienia sie wersja androida z 4.2 na 4.4

a to niesie za sobą spore ograniczenia np. zapisywanie czegokolwiek na karcie pamięci.

odczyt jest ok, ale zdjęcia tam nie zapiszesz, muzyki też. 

Wersja romu który macie jest na prawdę dopracowana, ja osobiście bym nie zmieniał.

Mam wersje lte wiec jest najnowszy, ale syn na wcdma i jak zobaczył jakie ograniczenia są głównie z kartą to powiedział ze nie zmieni.

On słucha muzyki z telefonu, robi trochę zdjęć, czasem jakiś filmik ogląda. wszystko wgrywa z domowej sieci wifi i zapisuje na karcie, a tak trzeba by podłączać kartę pod komputer.

Z drugiej strony ładniej wygląda v6, choć parę rzeczy przeniósł bym jeszcze z v5.

ale to tylko moje zdanie.

zientas

Opublikowano

@zietas

Ja np czekam na kk gdyż ponieważ chciałby pouzywac jakiegoś smartłocza a chyba z jb to się nie da. Tak się składa ze lubię sobie troche pojezdzić rowerem. Nie lubię zlazić z niego jak do mnie ktoś dzwoni, sprawdzać kto i odbierać lub nie. Jeden rzut oka na łocza i wiem, czy odbieram czy nie. Natomiast doskonale sobie poradzę bez słuchania muzyki z tel. (sd) zdjęć na sd itd.

Druga sprawa to po cichu liczę że jednak x udostępni źródła kk i powstanie jakiś prawdziwy cm lub / i aosp, mi jednak nie jestem wielkim fanem miui.

Pozdrawiam.p

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Pamiętajcie że:

a to niesie za sobą spore ograniczenia np. zapisywanie czegokolwiek na karcie pamięci.

Wersja romu który macie jest na prawdę dopracowana, ja osobiście bym nie zmieniał.

Mam wersje lte wiec jest najnowszy, ale syn na wcdma i jak zobaczył jakie ograniczenia są głównie z kartą to powiedział ze nie zmieni.

On słucha muzyki z telefonu, robi trochę zdjęć, czasem jakiś filmik ogląda. wszystko wgrywa z domowej sieci wifi i zapisuje na karcie, a tak trzeba by podłączać kartę pod komputer.

Z drugiej strony ładniej wygląda v6, choć parę rzeczy przeniósł bym jeszcze z v5.

zientas

Zapisuję zdjęcia i pobieram pliki na SD mając Note lte...

@zietas

Ja np czekam na kk gdyż ponieważ chciałby pouzywac jakiegoś smartłocza a chyba z jb to się nie da. Tak się składa ze lubię sobie troche pojezdzić rowerem. Nie lubię zlazić z niego jak do mnie ktoś dzwoni, sprawdzać kto i odbierać lub nie. Jeden rzut oka na łocza i wiem, czy odbieram czy nie. Natomiast doskonale sobie poradzę bez słuchania muzyki z tel. (sd) zdjęć na sd itd.

Druga sprawa to po cichu liczę że jednak x udostępni źródła kk i powstanie jakiś prawdziwy cm lub / i aosp, mi jednak nie jestem wielkim fanem miui.

Pozdrawiam.p

Ograniczenie z kitkatem dotyczy Android wear, mój smartwatch tracer Liberto s1 bez problemu współpracował z xperią j na 4.1.2
Opublikowano

no to napisz proszę jak to robisz bo testowałem już chyba wszystko,

podobno można jakiś skrót do karty zrobić ale, nawet ten co pisał że można nie napisał jak.

Opublikowano

no to napisz proszę jak to robisz bo testowałem już chyba wszystko,

podobno można jakiś skrót do karty zrobić ale, nawet ten co pisał że można nie napisał jak.

Aplikacja sdfix albo foldermount naprawia dostęp do SD tylko trzeba to robić po każdej aktualizacji romu, zdjęcia zapisują się na SD bo tak ustawiłem w aparacie :D

d177a70ba1b42e5b1a7e9cbc9efb8101.jpg

Opublikowano

No to nie wychodzi

A może napisz jak zrobić linka do karty

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE

To pobierz foldermount, przy pierwszym uruchomieniu spyta czy naprawić dostęp do karty, dajesz ok, telefon się rebootuje i działa :D

W ogóle to może zmień format godziny

Opublikowano

Pamiętajcie że:

zientas

Foldermount uruchamiam z po każdej aktualizacji i naprawia lukę z zapisywanie czegokolwiek na SD, tak więc problem zgłoszony przez ciebie praktycznie nie istnieje.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@maaaciekmaaaniek

Dzięki za info dot. smatrwatcha, dobrze wiedzieć. Miałem kupić żonie mibanda, ale przeczytałem że nie bangla z 4.2... osobiście nie sprawdzałem juz nawet i wrzucilem smatrwatcha w grupę wearables (my fault).

Opublikowano

@maaaciekmaaaniek

Dzięki za info dot. smatrwatcha, dobrze wiedzieć. Miałem kupić żonie mibanda, ale przeczytałem że nie bangla z 4.2... osobiście nie sprawdzałem juz nawet i wrzucilem smatrwatcha w grupę wearables (my fault).

Znaczy to jest tak że niekoniecznie wszystkie będą działać, ale akurat ten co mam współpracuje. Te z Android Wear na pewno wymagają kitkata, nie wiem jak jest z Mibandem
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...