Jump to content

Wersja systemu

Mateusz1992

Recommended Posts

Smucicie  o gwarancji itp i o pierdołach jak to by było ważne na forum gdzie przeważnie się zmienia soft i rozmawiamy o telefonach z chin,a ktoś mi mówi że pytanie o zmianie softu w temacie o systemie nie jest na temat

W 2017/2018 mało osób zamawia Xiaomi w Chin (w tym ja, gdzie w 2015 - 2017 zamawiałem w Chinach bo się opłacało).  Gwarancja to ważny temat.

Załóż swój temat i tam oczekuj odpowiedzi. Nie wszystko w jednym temacie.

Dnia 26.05.2018 o 21:11, majdan12 napisał:

Nadal nie wiesz czy w razie awarii telefonu serwis producenta nie odmówi ci naprawy a to chyba ważne przy zakupie telefonu w Polsce.

ABC Data już dawno wydało komunikat że instalacja xiaomi.eu/miuipolska nie powoduje utraty gwarancji

https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/

@peter1987

Już pisałem że informacja z forum mnie nie interesuje. Jeśli ABC Data pozwala na xiaomi.eu to czemu o tym nie trąbią u siebie na stronie? Informacja że coś można od osób które zarabiają na instalacji tego mnie nie interesują.

5 minut temu, majdan12 napisał:

co MIUI Polska uważa w przypadku Ingram Micro Poland.

Chyba powinno być "czy Ingram Micro uznaje gwarancję po wgraniu Miui Polska". Powinni uznawać, ale w przypadku jednych i drugich to tylko ukłon i uznanie dla twórcy Miui Polska. Przypuszczam że obecnie ilość instalowanych romów eu w telefonach sprzedawanych w oficjalnej dystrybucji jest na tyle mała, że mogą sobie na taki krok pozwolić. A same romy jakością nie odbiegają od globali, w niektórych aspektach bywają lepsze.

To wam wystarczy:

"

WYJĄTKI I OGRANICZENIA

Gwarancja dotyczy wyłącznie produktów wytwarzanych przez firmę Xiaomi lub dla firmy Xiaomi, którą można zidentyfikować przy użyciu znaku towarowego "Xiaomi" lub "Mi", nazwy handlowej bądź logo.

Gwarancja nie dotyczy: (a) Szkód spowodowanych działaniem natury lub siły wyższej, np. uderzenie pioruna, tornado itd; (b) Zaniedbania; (c) Wykorzystania w celach komercyjnych; (d) Modyfikacji dowolnej części Produktu; (e) Strat zwiazanych z używaniem z produktami innymi niż Xiaomi; (f) Szkód spowodowanych wypadkiem, nadużyciem, niewłaściwym zastosowaniem, zalaniem, pożarem, trzęsieniem ziemi lub inną przyczyna zewnętrzną; (g) Uszkodzeń wywołanych wykorzystaniem Produktu poza dozwolonym lub zamierzonym zastosowaniem opisanym przez Xiaomi lub w skutek niewłaściwego napięcia lub zasilania; (h) Szkód wyrządzonych usługą (w tym ulepszenia i rozszerzenia) wykonywaną przez osoby, które nie są przedstawicielami Xiaomi. Odzyskiwanie i ponowna instalacja oprogramowania i danych użytkownika nie są objęte niniejszą Ograniczoną Gwarancją. Żaden sprzedawca, agent lub pracownik firmy Xiaomi nie jest upoważniony do dokonywania jakichkolwiek modyfikacji, przedłużania ani uzupełniania niniejszej gwarancji. Jeśli jakiekolwiek określenie zostanie uznane za niezgodne z prawem lub niemożliwe do wyegzekwowania, nie ma to wpływu na jego legalność ani wykonalność pozostałych postanowień." 

Kupiłem  telefon w chinach dokładnie  Redmi note 5 AI Wersja HK (Hongkong) i przysługuje mi gwarancja w Polsce normalnie.

Edited by Runar1

Mam pytanie jak wgrac twrp i zrootowac redmi note 5 pro ? Zakupiłem w x komie wczoraj i chciałbym wrzucić magiska. Zgode raczej mam bo odblokowywalem bootloadera jakies pol roku temu na swoim redmi note 3 pro. Może ktoś podac jakies linki jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny:) zastanawiam się czy instalować xiaomi.eu czy zostac przy globalu.. jak myślicie?

Mam pytanie jak wgrac twrp i zrootowac redmi note 5 pro ? Zakupiłem w x komie wczoraj i chciałbym wrzucić magiska. Zgode raczej mam bo odblokowywalem bootloadera jakies pol roku temu na swoim redmi note 3 pro. Może ktoś podac jakies linki jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny:) zastanawiam się czy instalować xiaomi.eu czy zostac przy globalu.. jak myślicie?

Jak masz odblokowany bl., to wgrywasz TWRP, potem boot do TWRP i instalacja Magiska. Jak widać skomplikowane to to nie jest.

Dokładnie takie błąd mi się pokazuje przy 99%

Mi unlock telefon widzi czyli stery ok. Zgoda jest więc nie wiem o co chodzi... Rom global stable 9.5.13. odblokowywuje mi unlock 3.3... pobraną ze strony mi unlock.4a84f8b7876578a175d500f53b283425.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

23 godziny temu, marcinj6 napisał:

A mozesz podac linka z instrukcja i linka gdzie znajde twrp? Nie chce uceglic telefonu bo juz raz to zrobilem:/

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/one-xiaomi-redmi-note-5-whyred-unlock-t3778049 oraz na dokładkę https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/solved-bypassing-360h-wait-to-unlock-t3791083 Powodzenia :) Nic prostszego.

[mention=10009]marcinj6[/mention] masz już odblokowany bootloader
Ale jak???bgdy wchodze w opcje programisty i wejde w stan blokady mi to pisze ze urzadzenie zablokowane..0d878bb0e67246ef7bf7a15e10ef1b52.jpg

[mention=10009]marcinj6[/mention] i napisane żebyś dodał konto i urządzenie. Kliknij w to i dodaj. Bez dodania w tym miejscu konta, nie odblokujesz.
Konto i urzadzenie dodałem przed odblokowaniem..

• Like 1

21 godzin temu, marcinj6 napisał:

Oki dzięki:) poczekam cierpliwie:)

Czy Ty w ogóle widziałeś co Ci wysłałem na poprzedniej stronie? Masz dwa poradniki - jeden jak odblokować, drugi jak pominąć to bezsensowne czekanie.

• Haha 1

Tak widziałem co mi wysłałeś i dziękuję. U mnie troche kiepsko z angielskim i nie wszystko rozumiem:/ trzeba zalozyc nowe konto i wyslac prosbe o zgode na odblokowanie tak?