kleryk88 Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Smucicie o gwarancji itp i o pierdołach jak to by było ważne na forum gdzie przeważnie się zmienia soft i rozmawiamy o telefonach z chin,a ktoś mi mówi że pytanie o zmianie softu w temacie o systemie nie jest na temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 W 2017/2018 mało osób zamawia Xiaomi w Chin (w tym ja, gdzie w 2015 - 2017 zamawiałem w Chinach bo się opłacało). Gwarancja to ważny temat. Załóż swój temat i tam oczekuj odpowiedzi. Nie wszystko w jednym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter1987 Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Dnia 26.05.2018 o 21:11, majdan12 napisał: Nadal nie wiesz czy w razie awarii telefonu serwis producenta nie odmówi ci naprawy a to chyba ważne przy zakupie telefonu w Polsce. ABC Data już dawno wydało komunikat że instalacja xiaomi.eu/miuipolska nie powoduje utraty gwarancji https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 @peter1987 Już pisałem że informacja z forum mnie nie interesuje. Jeśli ABC Data pozwala na xiaomi.eu to czemu o tym nie trąbią u siebie na stronie? Informacja że coś można od osób które zarabiają na instalacji tego mnie nie interesują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Widziałem to info u nich w mediach społecznościowych. Ale nie mogę tego już znaleźćWysłane z Honor 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 @dzidexx Teraz mi się przypomniało co MIUI Polska uważa w przypadku Ingram Micro Poland. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 5 minut temu, majdan12 napisał: co MIUI Polska uważa w przypadku Ingram Micro Poland. Chyba powinno być "czy Ingram Micro uznaje gwarancję po wgraniu Miui Polska". Powinni uznawać, ale w przypadku jednych i drugich to tylko ukłon i uznanie dla twórcy Miui Polska. Przypuszczam że obecnie ilość instalowanych romów eu w telefonach sprzedawanych w oficjalnej dystrybucji jest na tyle mała, że mogą sobie na taki krok pozwolić. A same romy jakością nie odbiegają od globali, w niektórych aspektach bywają lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runar1 Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 (edited) To wam wystarczy: " WYJĄTKI I OGRANICZENIA Gwarancja dotyczy wyłącznie produktów wytwarzanych przez firmę Xiaomi lub dla firmy Xiaomi, którą można zidentyfikować przy użyciu znaku towarowego "Xiaomi" lub "Mi", nazwy handlowej bądź logo. Gwarancja nie dotyczy: (a) Szkód spowodowanych działaniem natury lub siły wyższej, np. uderzenie pioruna, tornado itd; (b) Zaniedbania; (c) Wykorzystania w celach komercyjnych; (d) Modyfikacji dowolnej części Produktu; (e) Strat zwiazanych z używaniem z produktami innymi niż Xiaomi; (f) Szkód spowodowanych wypadkiem, nadużyciem, niewłaściwym zastosowaniem, zalaniem, pożarem, trzęsieniem ziemi lub inną przyczyna zewnętrzną; (g) Uszkodzeń wywołanych wykorzystaniem Produktu poza dozwolonym lub zamierzonym zastosowaniem opisanym przez Xiaomi lub w skutek niewłaściwego napięcia lub zasilania; (h) Szkód wyrządzonych usługą (w tym ulepszenia i rozszerzenia) wykonywaną przez osoby, które nie są przedstawicielami Xiaomi. Odzyskiwanie i ponowna instalacja oprogramowania i danych użytkownika nie są objęte niniejszą Ograniczoną Gwarancją. Żaden sprzedawca, agent lub pracownik firmy Xiaomi nie jest upoważniony do dokonywania jakichkolwiek modyfikacji, przedłużania ani uzupełniania niniejszej gwarancji. Jeśli jakiekolwiek określenie zostanie uznane za niezgodne z prawem lub niemożliwe do wyegzekwowania, nie ma to wpływu na jego legalność ani wykonalność pozostałych postanowień." Kupiłem telefon w chinach dokładnie Redmi note 5 AI Wersja HK (Hongkong) i przysługuje mi gwarancja w Polsce normalnie. Edited June 6, 2018 by Runar1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 @Runar1 To przyślij telefon do oficjalnego serwisu a zobaczysz jak ci Xiaomi przyjmie telefon z Chin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tortilla2 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Ktoś instalował już MIUI 9.5.13.0 i powie czy czegoś nie popsuli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
badamiak Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Nie popsuli, mam wrażenie, że jest lepiej, a nawet szybciej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 4 godziny temu, tortilla2 napisał: Ktoś instalował już MIUI 9.5.13.0 i powie czy czegoś nie popsuli ? U mnie w ogóle nie wykrywało, wrzuciłem więc MIUI 10 i wydaje się być spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Mam pytanie jak wgrac twrp i zrootowac redmi note 5 pro ? Zakupiłem w x komie wczoraj i chciałbym wrzucić magiska. Zgode raczej mam bo odblokowywalem bootloadera jakies pol roku temu na swoim redmi note 3 pro. Może ktoś podac jakies linki jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny:) zastanawiam się czy instalować xiaomi.eu czy zostac przy globalu.. jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Mam pytanie jak wgrac twrp i zrootowac redmi note 5 pro ? Zakupiłem w x komie wczoraj i chciałbym wrzucić magiska. Zgode raczej mam bo odblokowywalem bootloadera jakies pol roku temu na swoim redmi note 3 pro. Może ktoś podac jakies linki jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny:) zastanawiam się czy instalować xiaomi.eu czy zostac przy globalu.. jak myślicie? Jak masz odblokowany bl., to wgrywasz TWRP, potem boot do TWRP i instalacja Magiska. Jak widać skomplikowane to to nie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 A mozesz podac linka z instrukcja i linka gdzie znajde twrp? Nie chce uceglic telefonu bo juz raz to zrobilem:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Google: twrp whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 @marcinj6 Chcesz mieć uprawnienia root a nie potrafisz znaleźć jednego z miliona poradników w internecie? Oddaj komuś z forum ten telefon a za okazanie wdzięczności będziesz mieć to zrobione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Znalazłem wszystko tylko podczas odblokowywania bootloadera przy 99% wyskakuje mi błąd że nie można zweryfikować telefonu. Miał ktoś taki problem? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Podeslij screena, bo nie wiemy jaki dokladnie wyskakuje blad. Tak ogolnie jak okresliles to moze orzec tylko wrozbita Maciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Dokładnie takie błąd mi się pokazuje przy 99%Mi unlock telefon widzi czyli stery ok. Zgoda jest więc nie wiem o co chodzi... Rom global stable 9.5.13. odblokowywuje mi unlock 3.3... pobraną ze strony mi unlock. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 23 godziny temu, marcinj6 napisał: A mozesz podac linka z instrukcja i linka gdzie znajde twrp? Nie chce uceglic telefonu bo juz raz to zrobilem:/ https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/one-xiaomi-redmi-note-5-whyred-unlock-t3778049 oraz na dokładkę https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/solved-bypassing-360h-wait-to-unlock-t3791083 Powodzenia Nic prostszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 @marcinj6 masz już odblokowany bootloader 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 [mention=10009]marcinj6[/mention] masz już odblokowany bootloaderAle jak???bgdy wchodze w opcje programisty i wejde w stan blokady mi to pisze ze urzadzenie zablokowane..Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Sprawdź w adb: fastboot oem device-info Skoro MiUnlock informuje że nie potrzebujesz odblokowywać to znaczy że masz już odblokowany, stan odblokowania Mi czasem też się myli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 (edited) @marcinj6 i napisane żebyś dodał konto i urządzenie. Kliknij w to i dodaj. Bez dodania w tym miejscu konta, nie odblokujesz. Edited June 9, 2018 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 [mention=10009]marcinj6[/mention] i napisane żebyś dodał konto i urządzenie. Kliknij w to i dodaj. Bez dodania w tym miejscu konta, nie odblokujesz.Konto i urzadzenie dodałem przed odblokowaniem..Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Panowie to nie jest temat na rozwiązywanie problemu użytkownika, który nie chce użyć wyszukiwarki na forum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 teraz właśnie próbowałem i wyskoczył mi inny błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 To teraz czekaj. Odpal telefon normalnie i odblokuj po uplywie tego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Oki dzięki:) poczekam cierpliwie:)Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 21 godzin temu, marcinj6 napisał: Oki dzięki:) poczekam cierpliwie:) Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Czy Ty w ogóle widziałeś co Ci wysłałem na poprzedniej stronie? Masz dwa poradniki - jeden jak odblokować, drugi jak pominąć to bezsensowne czekanie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Tak widziałem co mi wysłałeś i dziękuję. U mnie troche kiepsko z angielskim i nie wszystko rozumiem:/ trzeba zalozyc nowe konto i wyslac prosbe o zgode na odblokowanie tak?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Sam dziś odblokowałem bootloader za pomocą dwóch kont (poradnik na XDA 360 Bypass). Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 @majdan12 A mam pytanie czy na drugim koncie tez wysylales prosbe o zgode na odblokowanie? I czy mozna miec 2 konta przypisane do 1 numeru telefonu? Dlugo czekales na zgode? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 @marcinj6 Masz w poradniku wyraźnie napisane że drugie konto potrzebuje zgody. Ja czekałem krótko a jak będzie u ciebie nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts