Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile wam wytrzymuje mi opaska na jednym ładowaniu? Bo mam ją od ponad tygodnia w zeszłą sobotę ładowałem i aktualnie mam 43%, zjada ~7% na dzień to trochę dużo chyba.

Opublikowano

Dużo ale zależy co masz włączone. Jak powiadomienia o wibracjach na telefonie, albo odblokowanie przez BT, albo powiadomienia od aplikacji z telefonu to jest większe użycie. Ja mam po 30 dniach 52% ale używam tylko wibrację z budzikiem i ostatnio wibracje od smsa.

Opublikowano

To zdjęcie dużo Ci powie:

f23b625687abadd3157c959bcbfe8111.jpg

Dużo ale zależy co masz włączone. Jak powiadomienia o wibracjach na telefonie, albo odblokowanie przez BT, albo powiadomienia od aplikacji z telefonu to jest większe użycie. Ja mam po 30 dniach 52% ale używam tylko wibrację z budzikiem i ostatnio wibracje od smsa.

Wibracje do smsa?

Używam wersji stable.

Pewnie mam starą aplikację do opaski. Skąd wziąć najnowszą wersję?

Opublikowano

Pewnie mam starą aplikację do opaski. Skąd wziąć najnowszą wersję?

Z romu MIUIPolska oczywiście.

Przecież co tydzień jest tam nowa wersja MiOpaski.

Opublikowano

No to może moja ma jakąś wadę, za niedługo będę miał drugą dla żonki to sprawdzę sobie i najwyżej oddam na gwarancję. Ja przez te 7 dni używałem tylko budzenia nic poza tym.

//Z25: nie ma gwarancji na akcesoria, lepiej od razu zamów dwie zaoszczędzisz na wysyłce

Opublikowano

A ja mam inne pytanie. Czy ktoś wie czy jest na rynku opaska która monitoruje tętno / puls?

Swojej mi band używam do budzenia i powiadomienia i telefonem.

Teraz dodatkowo pozostałe aplikacje od wczorajszego update.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

post-1772-1419100480,3203_thumb.png

Opublikowano

Z romu MIUIPolska oczywiście.

Przecież co tydzień jest tam nowa wersja MiOpaski.

Ściągnąłem, rozpakowałem najnowsze MIUI v.6 do Mi4 i za cholerę nie mogę znaleźć właściwego APK. Jak to się nazywa? Wyszukiwarka nie znajduje niczego co by miało w nazwie BAND lub Opaska.

Opublikowano

Xiaomi.health w data/app

Wysłane z MI4

Dziękuję. Już wgrałem. Działa.

Skoro aplikacja przy instalacji ma widoczną nazwę MiOpaska to sam plik też warto byłoby nazwać identycznie.

Opublikowano

Nie może.

Zresztą aplikacja sama się instaluje i użytkownik nie musi grzebać w plikach czy wiedzieć jaką nazwę ma pakiet.

Wysłane z MI4

Opublikowano

Dobra, jasne.

Po zainstalowaniu tej nowej wersji MiOpaski(wersja firmware 1.0.6.2):

- komunikacja z nią działa

- zliczanie kroków również działa.

- ustawiłem "powiadomienia aplikacji" dla np.: SMS, Gmail.

Wysyłam sms'y na mój numer. Sms'y przychodzą, telefon wibruje a opaska nic nie reaguje.

Dodam, że po naciśnięciu na opcję "powiadomienia aplikacji" aplikacja chwilę się zastanawia i wyświetlając listę aplikacji pokazuje także na chwilę komunikat "Notification access not activated."

Co mogę robić źle, że opaska nie daje znaku o przychodzącym sms'ie?

Opublikowano

Eee a w ogóle skąd tu en.miui.com? MIUIPolska zamknęli czy co? Przecież na stronie w pierwszym poście i na forum w dziale Aktualizacje masz wszystko wyjaśnione i podane na tacy. Po co lecisz do Chin jak odpowiedź masz w Polsce?

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Eee a w ogóle skąd tu en.miui.com? MIUIPolska zamknęli czy co? Przecież na stronie w pierwszym poście i na forum w dziale Aktualizacje masz wszystko wyjaśnione i podane na tacy. Po co lecisz do Chin jak odpowiedź masz w Polsce?

Wysłane z MI4

Rzeczywiście dałeś info na tacy, choć nie spodziwałem się, że istotne informacje będą w anonsie dot. jednej z wersji MIUI.

Gdzie są te opcje ? Są widoczne tylko jeśli posiada się MIUI v.6?

DFG_2014-12-19-11-33-45-236x400.png

Edytowane przez Michał
Opublikowano

Dobra. Działa.

Klikałem na checkboxy w ustawieniu powiadomień aplikacji a wcześniej nie wpadłem na to aby klikać na nazwę aplikacji.

A pytanie jeszcze: czy też masz na sztywno ustawione godziny powiadomień?

Mogę tylko je włączyć lub wyłączyć, ale nie mogę sterować godzinami.

Rzeczywiście dałeś info na tacy, choć nie spodziwałem się, że istotne informacje będą w anonsie dot. jednej z wersji MIUI.

Gdzie są te opcje ? Są widoczne tylko jeśli posiada się MIUI v.6?

DFG_2014-12-19-11-33-45-236x400.png

Opublikowano

Pisałem do sprzedawcy na Ali, "Bloomberg mikki " zanim przeczytaem ten wątek i odpisał mi dzisiaj ze na redmi 1s nie działa mi band bo nie ma Andka 4.4, ciekawe ze tak duży sprzedawca nie wie o tym że ona działa na 1s

Opublikowano

Witam.

Mam problem, mianowicie gdy ktoś do mnie dzwoni dioda nie pulsuje (tak jak powinna to robić), lecz świeci cały czas, oraz brak przy tym jakichkolwiek wibracji... Czy ktoś wie jak można temu zapobiec? 

Opublikowano

Zrobiłem to i to, lecz nadal zero wibracji.

To jest nowy MiBand i pierwsza instalacja, czy wcześniej działał ? Próbowałeś z innym telefonem?
Opublikowano

MiBand był kupowany na Alledrogo.

To napisz do sprzedawcy, żeby wymienił, albo oddał $..

Tak na koniec jeszcze jeden test- jak dasz w aplikacji "my devices" i "find band" to też tylko świeci i nie wibruje?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...