Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie która aplikacja będzie lepsza? Mi Band Tools czy Mi Band Notify?

Mam wersję z pulsometrem

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie zasięg jest dużo mniejszy. 

W ogóle nie wiem dlaczego ale żeby odblokować telefon opaską, muszę zbliżyć go na bardzo niewielką odległość - 10-20cm. Czy da się w jakiś sposób to zmienić? 

Opublikowano

Odblokowanie działa Wam na tak małej odległość? Kurde, aż w szoku jestem. Ja telefonu odblokuję zawsze, byleby opaska była w zasięgu. Bez znaczenia, czy to 30 cm, czy 10 metrów.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Opublikowano

Według Twojego tłumaczenia, to na odwrót chyba. Bo ja używam opcji odblokowanie przez bluetooth. A działa mi na dużym zasięgu.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Opublikowano (edytowane)

Ja też mam odblokowanie przez bluetooth i działa mi na 1m. Oczywiście powiadomienia dostaje z dalszych odległości. Jak mam rękę za plecami to muszę wpisać wzór, jak rękę przybliże to ekran sam się odblokowuje.

Wysłane z mojego Mi-4c

@kulig007 sprawdź czy czasami nie masz opaski dodanej także do smart locka?

Edytowane przez Winiu89
Opublikowano

Aaaa, no to nie mam jak tego sprawdzić :-P. W każdym bądź razie, na 4.4 działa mi na całą odległość działania opaski.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Opublikowano (edytowane)

@Winiu89 @kulig007

Jak używa się MiFit do odblokowania czyli jak tam się ustawiało (a nie w smart lock) to zasięg odblokowania jest ustawiony przez aplikację, są 3 opcje: blisko, do 1 m i do 3 m. To jest taka ukryta funkcja w MiFIt ale na wersjach PL nie działa przestawianie tego poprawnie ze względu na problem z podpisem i wywołanie tego ukrytego menu kończy się FC dla apki. Domyślnie najnowszy MiFit 1.8.711 ma ustawione odblokowanie w zasięgu 3 metrów.

Edytowane przez fredek
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, fredek napisał:

@Winiu89 @kulig007

Jak używa się MiFit do odblokowania czyli jak tam się ustawiało (a nie w smart lock) to zasięg odblokowania jest ustawiony przez aplikację, są 3 opcje: blisko, do 1 m i do 3 m. To jest taka ukryta funkcja w MiFIt ale na wersjach PL nie działa przestawianie tego poprawnie ze względu na problem z podpisem i wywołanie tego ukrytego menu kończy się FC dla apki. Domyślnie najnowszy MiFit 1.8.711 ma ustawione odblokowanie w zasięgu 3 metrów.

To ciekawe. Czyli teoretycznie można by odinstalować wersje pl zainstalować eng zmienić wartość na 3m i wrócić na pl? 

U mnie na wersji pl jest ustawione prawdopodobnie na blisko, odblokowuje się maksymalnie na odległość 10-20cm. 

Opublikowano
3 minuty temu, kronos napisał:

To ciekawe. Czyli teoretycznie można by odinstalować wersje pl zainstalować eng zmienić wartość na 3m i wrócić na pl? 

No jak przestawisz na wersji eng to by zainstalować wersję pl też będziesz musiał tą wersją angielską odinstalować bo są różne podpisy.

Ale tak, prawdopodobnie to zadziała.

Opublikowano

No dla CM i innych wynalazków to masz u mnie link w stopce a dla MIUI to być musiał wydłubać z romu miui polska dla cancro w wersji 6.2.4

Opublikowano

Usunąłem wersje pl, zainstalowałem eng, zmieniłem wartość na 3m i wróciłem do pl. Teraz jest zdecydowanie lepiej i telefon można odblokować ze znacznie większej odległości. 

Opublikowano
@Winiu89 @kulig007

Ja mam wręcz archaiczną angielską wersję Mi Fit. Wersja FV 1.0.9.23 (+/- sprzed roku). Nie zmieniam, nie aktualizuje, bo działa bezbłędnie. I tutaj opcja odblokowania, jak napisałem wyżej....działa mi w całym zasięgu Mi Band.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

• Like 1
Opublikowano

Heh. Po co zmieniać coś, co już sprawdzone i działa poprawnie :-) Budzi zawsze, powiadamia zawsze, liczy sen i kroki zawsze/poprawnie, historia dostępna...

Mi Fit, NIC co miałoby mnie przekonać, nie wnosi w nowszych update.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Opublikowano
Usunąłem wersje pl, zainstalowałem eng, zmieniłem wartość na 3m i wróciłem do pl. Teraz jest zdecydowanie lepiej i telefon można odblokować ze znacznie większej odległości. 

Mógłbym prosić o podrzucenie linka do wersji en

Czy wystarczy tą z sklepu?

Opublikowano

Heh. Po co zmieniać coś, co już sprawdzone i działa poprawnie :-) Budzi zawsze, powiadamia zawsze, liczy sen i kroki zawsze/poprawnie, historia dostępna...

Mi Fit, NIC co miałoby mnie przekonać, nie wnosi w nowszych update.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Czyżby neofobia?

Wysłane z mojego Mi-4c

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...