Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam Xiaomi Redmi 5 Plus i chciałem wgrać Globala od Xiaomi. Coś poszło nie tak i telefon jest w trybie Mi-Recovery 3.0, nie chcę się włączyć, mam dostęp tylko do fastboota. Bootloader mam zablokowany. Może ktoś mi pomóc?

Opublikowano

Mam to samo ze swoim Redmi 5 Plus, leży 2 tydzień u lokalnego szamana od Xiaomi. Przy pierwszej obdukcji powiedział że nie da się z tym nic zrobić. Napisałem do Goldway HK (oni mi go sprzedali) - napisali mi  tak
" A Goldway: xiaomi push the OTA update V 9.2.6.0

for Redmi 5 Plus last friday , which has been confirm that 100% will brick. It is mean to this .
And soon they have realized the problem and stop push OTA update on the same day .
It is unknow what they have done. but the only way to save the brick phone cause by V9.2.6.0
update is the test point method .
Follow this guide:http://en.miui.com/thread-1567594-1-1.html
If you have already bind the mi account with the device can just wait 15days then unlock bootloader and reflash global firmware by fastboot.
And this is the download link for fastboot global rom V9.2.3.0
:
http://bigota.d.miui.com/V9.2.3.0.NEGMIEK/vince_global_images_V9.2.3.0.NEGMIEK_20171222.0000.00_7.1_global_46cfcce31b.tgz
It is from xiaomi official server .
DO DISABLE Auto updates after recover firmware ."

Więc ponownie do szamana, ale mu się dziecko urodziło wiec czekam grzecznie jak ochłonie i da znać czy to pomoże.

Opublikowano

Nie czekaj na szamana tylko sobie wgraj czym prędzej china stable, i pisz prośbę o odblokowanie... Niestety już zmienili czas na 360godzin od momentu decyzji.

Z zablokowanym bootloaderem nie odpala global. 

Opublikowano

@majstersztyk

Jestem posiadaczem Redmi 5 Plus i 5 dni temu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Gdy chciałem to zrobić, pojawiła się informacja że mam poczekać jeszcze 280 godzin. Wcześniej czytałem, że trzeba poczekać jedynie 72 godziny. Napisałeś w swoim poście że teraz trzeba czekać 360 godzin i sytuacja się wyjaśniła. Mam jednak pytanie czy to sprawdzona informacja i czasu nie da się skrócić?

Opublikowano

Tez mam problem z redmi 5 plus. może ktoś podpowiedzieć jak ogarnac te odblokowanie BL. jak uruchomić ten czas 360g. bede naprawde wdzięczny.

Opublikowano

Miui.com/unlock tam Skladasz prośbę, w telefonie na chińskim romie,  w opcjach programistycznych -  dodajesz tel do konta z pomocą jakiegos chińskiego Vpn/proxy. W narzędziu które pozwolą Ci pobrać po zgodzie na unlock wyskocza instrukcje żeby podpiąć tel z uruchomionym fastboot do pc. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Stanstok napisał:

Witam, przecież nie ma problemu żeby wgrać globala poprzez EDL 

Odblokowywanie bootloadera w urządzeniach Xiaomi - PORADNIK

Wgranie Globala na zablokowanym BL spowoduje uceglenie. W ogóle nie wiem po co wgrywać globala skoro jest duża szansa na uceglenie, nie lepiej na china stable wrać gappsy i poczekać spokojnie 360h i wgrać xiaomi.eu? Sam tak zrobiłem i nie odczuwałem żadnych problemów :) 

Opublikowano
5 minut temu, Yacek77 napisał:

A ja dostalem właśnie takie cos... .Co robić?  

Zależy od kogo ta ekspertyza, co robili i gdzie kupiłeś.

Opublikowano

Kupiłem w Goldwayu,  telefon robił gosciu w lokalnym serwisie w Lublinie. Czy patrzac na treść ,,ekspertyzy,, isc z tym do Chińczyka czy tez sprobowac szczescia w Micenter ?

Opublikowano
4 minuty temu, Yacek77 napisał:

czy tez sprobowac szczescia w Micenter ?

Ja bym spróbował. Nie wiesz co gościu robił i czy zna temat. Tylko jak rozbierał (o ile to robił), nie wiadomo czy czegoś sam nie uszkodził. Do Goldwaya też bym wystąpił, nawet jak uda ci się uruchomić to tracisz czas i pieniądze. Powinni jakąś sensowną refundację zaoferować.

Opublikowano

Witam wszystkich. Ja jestem już na kolejnym etapie problemu z Romem.

Udało mi się odblokować BL na chińskim romie, wgrać TWRP i po zainstalowaniu MiuiPolska telefon wisi pół godziny na logo i nic. ROM pobierałem z MiuiPolska z kilku alternatywnych źródeł i na każdej to samo. Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
Witam wszystkich. Ja jestem już na kolejnym etapie problemu z Romem.
Udało mi się odblokować BL na chińskim romie, wgrać TWRP i po zainstalowaniu MiuiPolska telefon wisi pół godziny na logo i nic. ROM pobierałem z MiuiPolska z kilku alternatywnych źródeł i na każdej to samo. Ma ktoś jakiś pomysł?
Wejdź w twrp i zainstaluj od nowa jeśli nie wstaje, koniecznie z wipe system i data

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
On Tue Feb 13 2018 at 2:29 PM, Yacek77 said:

Kupiłem w Goldwayu,  telefon robił gosciu w lokalnym serwisie w Lublinie. Czy patrzac na treść ,,ekspertyzy,, isc z tym do Chińczyka czy tez sprobowac szczescia w Micenter ?

Nie musisz próbować szczęścia, z zamkniętymi oczami stwierdzam,  że kupiłeś wersję china a nie global. Więc wgraj China obojętnie czy stable czy developer i pisz prośbę o odblokowanie. Wałkowane tyle razy...  Wystarczy czytać. 

Opublikowano

Witam

Mam podobny problem z moim Redmi 5 plus :(

Smartfon zakupiony na Aliexpress po próbie aktualizacji "padł". Otwiera się tylko Mi-Recovery i Fastboota. Korzystając z waszych porad doszedłem do etapu odblokowania bootloadera - przynajmniej tak mi się wydaje ( jestem już po 60-tce i nie znam angielskiego). Próba ta kończy się jak na załączniku :( Co mogę jeszcze zrobić ?

Dziękuję za wszystkie porady :)

Schowek02.jpg

Opublikowano
13 minut temu, porti_s napisał:

Co mogę jeszcze zrobić ?

W twoim przypadku to chyba najlepiej skorzystać z pomocy MiCenter. Bez rozebrania telefonu, zwarcia testpointów i wgrania romu w trybie edl raczej nic nie zrobisz. Komunikat mówi, że trzeba dodać konto w opcjach programistycznych, w statusie odblokowania Mi. Bez działającego systemu niewykonalne.

• Like 1
Opublikowano
Miui.com/unlock tam Skladasz prośbę, w telefonie na chińskim romie,  w opcjach programistycznych -  dodajesz tel do konta z pomocą jakiegos chińskiego Vpn/proxy. W narzędziu które pozwolą Ci pobrać po zgodzie na unlock wyskocza instrukcje żeby podpiąć tel z uruchomionym fastboot do pc. 

Jakiego sprawdzony program do chińskiego vpn/proxy polecacie. Właśnie do mnie leci wersja Global i zanim dotrze (pewnie w poniedziałek) chciałbym już wszystko mieć naszykowane.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.02.2018 o 13:03, porti_s napisał:

Smartfon zakupiony na Aliexpress po próbie aktualizacji "padł".

Telefon "zmartwychwstał" po wizycie w MiCenter :). Teraz mam MIUI 9.3 by xiaomi.eu 8.2.1 (rozwojowa). Co mogę zrobić, a czego się wystrzegać aby znowu nie przydarzyła mi się taka nieprzyjemna przygoda i uceglenie telefonu ?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...