Problemy techniczne
140 topics in this forum
-
- 1 follower
- 7 replies
- 5.9k views
Cześć. Z góry przepraszam, bo oczy mogą boleć, nie będę pisał z PL literówkami. Mam ogromny problem z uruchomieniem mojego Xiaomi Redmi 5 Plus. Opisze jak najkrocej jak I co sie podzialo, co zawalilem. Musialem wymienic ekran po nowym roku bo byl popekany chociaz dotyk dzialal. Oddalem go do serwisu, w ktorym mi go wymienili lecz jak na koncu mi sie przyznano uszkodzili troche plastik w dolnym lewym rogu bo nie mogli otworzyc tylnej klapki(widac bylo malutenki przeswit od swiatla z ekranu, pomiedzy ekranem a tym plastikiem/tylna obudowa) . OK. Po wymianie telefon normalnie chodzil chociaz wydawal mi sie ekran troche jasniejszy. Uzytkowalem normalnie telefon az pewne…
Last reply by Netoper, -
-
- 1 reply
- 5.7k views
Witam , ponieważ jestem tutaj nowy i nie posiadam takiej wiedzy jak koledzy to opiszę problem prostymi słowami i w miarę możliwości proszę o pomoc Telefon padł podczas normalnego użytkowania , zaciął się zakręciło się kółeczko i nic nie było można zrobic. Po restarcie telefon już się nie uruchomił , włącza się ale jest tylko logo MI Nie mogę wejść w recovery mode ( włącz i vol + ) natomiast w fastboot mogę wejść ( włącz i vol - ) Telefon z zablokowanym BL , żadne konfiguracje włączenia opcji programowania nie możliwe . Mogę wgrać i to zrobiłem rom w EDL przez MI flash ( TP ) , instalacja zakończyła się sukcesem a na telefonie nic się nie zmieniło... czy to …
Last reply by ZWA, -
- 1 follower
- 1 reply
- 545 views
Dziś rano budząc się chciałem skorzystać z telefonu i naglę złapach tzw zawieche i się wyłączył więc go chciałem uruchomić ponowie pojawił się duży napis android i już nie chce się uruchomić
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 870 views
Witam, otóż mam pewien problem, w telefonie Xiaomi redmi 5 plus dzieje się coś takiego, że gdy podłącze się do wifi jakiegokolwiek lub włączę dane komórkowe wtedy telefon się całkiem zwiesza i po chwili restartuje, czasami trzeba manualnie zrestartować, przywrócenie ustawień fabrycznych nie działa, trzeba się zalogować do konta Xiaomi, ale w momencie podłączenia się do wifi aby się zalogować wywala telefon i tak jak wyżej pisze, zwiesza się i restartuje. Z góry dziękuję za porady co zrobić z problemem.
Last reply by Lewan24, -
- 0 replies
- 875 views
Witam od jakiegoś czasu mam problem z telefonem który potrafi się zacinać i wyłączyć co mogę z tym zrobić dodam że po wakacjach planuje zakup nowego
Last reply by Nestor951, -
- 2 followers
- 5 replies
- 2.1k views
Wiecie czy Redmi 5 dostanie MIUI 12? Nie rozumiem tej strony: https://www.mifreak.com/miui-12-release-date-eligible-devices/ . W żadnym z 3 etapów R5 nie jest wymieniony :( Co to ma znaczyć: "This is a list of devices that are expected Confirm to get MIUI 12 Update But if your device is not on this list don’t worry this is not an official List from Xiaomi for MIUI 12 Update."? Na mój angielski to znaczy: ,,Tu jest lista urządzeń, które oczekują potwierdzenia otrzymania MIUI 12. Jednak jeśli Twoje urządzenie nie jest na tej liście nie martw się - to nie jest oficjalna lista od Xiaomi dla aktualizacji MIUI 12". I tu jest wymieniony Redmi 5. No więc czy Redmi 5 otrzyma…
Last reply by przeeemek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 819 views
Wita.Mój tel.to redmi 5plus.MIUI Global 11.0.2.Android 8.1.0.Problem jest z powiadomieniami niektórych aplikacji które nie przychodzą.Poustawiałem autostar,ustawiłem baterie na bez ograniczeń i parę innych(już nie pamiętam wszystkiego) i nic nie pomaga.Pomoże ktoś bo już mnie ku...ca bierze z tym zasr...m xiaomi(na pewno mój ostatni).Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Last reply by Bullsblood, -
- 3 replies
- 4.9k views
Hej, Na początku wszystko działało cacy, ale teraz mam tak, że po jakimś czasie przyciski vol + / - nic nie robią. Po uruchomieniu ponownym znowu działają przez jakiś czas (~1dzień) i powtórka. Android: 7.1.2 N2G47H MIUI: 10.1.2.0 (NDAMIFI)
Last reply by pietia213, -
- 1 follower
- 2 replies
- 957 views
Używa ktoś Endomondo albo innej aplikacji do śledzenia trasy wycieczek? Używałem z Samsungiem S6 i nigdy nie było problemu. Z redmi jest taki problem, że aplikacja albo traci zasięg, albo wyłączasz GPS gdy działa w tle lub coś w tym stylu. Po wycieczce mam zapamiętane kilka punktów z całej trasy a trasa wyrysowana jest na przełaj. Czyli ewidentnie coś jest nie tak. Domyślam się, że chodzi o ustawienia uprawnień aplikacji lub coś w tym stylu. Gdzie znajdę w miui 11 ustawienia: lokalizacja - dostęp - zawsze zezwalaj. ?
Last reply by przeeemek, -
Gdy podłączam telefon do kompa kablem USB to domyślnie (automatycznie) włącza mi się w tryb ładowania poprzez USB. Gdy chcę coś skopiować z/na telefon lub z/na kartę pamięci to muszę rozwijać od góry ekran i klikać by włączyć w tryb przesyłania plików. Takie klikanie jest jak dla mnie uciążliwe i denerwujące. Czy (i jeśli tak to jak) można ustawić byt domyślnie (automatycznie) włączał się tryb przesyłania plików??
Last reply by ak610, -
- 0 replies
- 584 views
Sieemanko Mam problem z bluetooth, kiedy polaczam sluchawki (senheiser momentum m2) z telefonem Xiaomi Redmi 5. Mianowicie, kiedy wlaczam BT na telefonie automatycznie probuje sie polaczyc ze sluchawkami (niezaleznie, czy sa wlaczone, czy sa w poblizu itp). Kiedy sa i zalozmy chce sie z nimi polaczyc, nawiazuja "kontakt" na pare/nascie sekund, po czym sie rozlaczaja, wyskakuje komuniakt bledu, ktory przesylam w zalaczniku i trzeba odczekac chwilke, po tym czasie automatycznie polaczaja sie ze sluchawkami jezeli (jezeli sa aktywne i w poblizu), a jesli nie dopiero wtedy moge podpiac sie z innym urzadzeniem BT.
Last reply by Damda, -
- 0 replies
- 1k views
Mam MIUI 11. Nie umiem w MIUI 11 w Ustawieniach ani nigdzie indziej, np. w Menedżerze plików znaleźć opcjo formatowania karty pamięci (microSD). Chcę w telefonie kartę sformatować i tylko ją nie cały telefon (Ustawienia fabryczne). Muszę w smartfonie bo komp mam stacjonarny i nie mam w nim czytnika kart sd. Proszę o pomoc.
Last reply by Konrad1978, -
- 0 replies
- 542 views
Miałem w moim redmi 5 plus blokadę ekranu do której nie znałem kodu, więc postanowiłem wykonać hard reset przy użyciu przycisków. Po włączeniu recovery skorzystałem z opcji wipe data i reboot system. Po tej operacji smartfon wpadł w bootloop i nie chce się uruchomić. Wyświetla się logo MI, chwilę się ładuje, a następnie resetuje i tak w kółko. Czy jest opcja na przywrócenie go do życia? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś informacje jak mógłbym to zrobić, najlepiej z trochę dokładniejszym opisem bo w tych sprawach akurat jestem zielony. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by dadagg, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam mam jeden problem, otóż jak chcę wysłać film na YouTube to pojawia się "Użyj jako..." pojawia się komunikat "Wykonaj czynność przy użyciu: Żadna z aplikacji nie może wykonać tej czynności". Można to jakoś poprawić, doinstalować aplikację, która by obsługiwała tą czynność?
Last reply by kacperl1030, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam, OD dwóch dni dni mam problem z Redmi 5, na początku myślałem, że padł port USB, jednak przez przypadek zobaczyłem, że telefon ładuje się prawidłowo jak jest wyłączony, a kompletnie nie reaguje na włożenie wtyczki w trakcie pracy. Po podłączeniu kabla w samochodzie zmieniłem tryb USB na transmisję danych, ponieważ nie było tam opcji połączenia bezprzewodowego. Od tamtej pory, po włożeniu kabla USB nawet się nie pojawiało menu do przełączenia trybu. Czytając różne podpowiedzi odnalazłem taką wymuszona opcję w "Opcjach programistycznych" (załącznik), jednak nawet po wyborze trybu ładowania nadal pozostaje aktywny tak jakby nie zapisywał tego ustawienia, chociaż j…
Last reply by motoperla, -
- 1 reply
- 451 views
Po ostatniej aktualizacji MIUI (Stable) straciłem wszystkie aplikacje. Zostało tylko kilka ustawień systemowych.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 1.7k views
Mam problem po aktualizacji do MIUI 11: V11.0.2.0.OAACNXM Android: 8.0.0 ROM: MI5 KOD: gemini Aplikacja SMS się nie uruchamia.
Last reply by blodytraveler, -
- 0 replies
- 720 views
Witam. Chcę sprzedać telefon ale nie mogę go wyczyścić tj przywrócić do ustawień fabrycznych poprzez TWRP. Mam ostatnie TWRP dla słuchawki tj 3.3.0.10 które podczas próby formatopwania wywala błąd podobny to tego zapożyczonego screena aaaa.jfif
Last reply by vel_diablo, -
- 2 replies
- 617 views
Macie jakieś sprawdzone sposoby na radzenie sobie z reklamami na Redmi 5? Trochę mnie wkurzają te reklamy podczas przeglądania neta stąd Was pytam.
Last reply by frrancuz, -
- 0 replies
- 590 views
Zepsuł mi się dotyk i nie mogę korzystać z telefonu. Chciałbym jednak zgrać pliki, które na nim miałem, ale podłączając telefon przez USB do komputera musiałbym przełączyć tryb na telefonie, a nie jestem w stanie. Da się to jakoś obejść?
Last reply by damaneks, -
- 0 replies
- 605 views
Witam. Od wczoraj zmagam się z problemem, który pojawił się nagle. Objawia sie tym, że po podłączeniu dowolnej ładowarki (próbowałem orginalnej i kilku innych) telefon się wyłącza albo nagle pokazuje 100% naładowania co jest przekłamane. Przy włączeniu telefonu od czasu do czasu pokazują sie na przemian komunikaty, że temperatura telefonu jest za niska i w każdej chwili może sie wyłączyć lub że drenowanie baterii jest zbyt wysokie. Ostatecznie telefon sie rozładował, nie mogę w żaden sposób go podładować. W pośpiechu zamówiłem nowe złącze ładowania, ale dzisiaj zaczynam zastanawiać się czy to nie jest wina baterii? A może problem leży jeszcze gdzie indziej? Proszę o opini…
Last reply by Damick, -
- 0 replies
- 701 views
Można jakoś w MIUI 11 na REDMI 5 ROSSY włączyć/wymusić CIEMNY MOTYW?
Last reply by Konrad1978, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.5k views
Aktualizowałam wczoraj telefon do MIUI11, nagle coś się wyłączyło i nie jestem wstanie zaktualizować telefonu. Co mam zrobić? Instalować ręcznie czy zaczekać?
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 585 views
Witam , mam problem z moim redmi5plus. W nocy telefon mam wyciszony a rano wyciszenie wyłączam . Wszystko jest ok do czasu pierwszego połączenia przychodzącego . Jak ktoś zadzwoni to automatycznie wycisza mi telefon i ikonka wyciszenia sama się uaktywnia. Jest tak praktycznie codziennie , ale tylko przy pierwszym połączeniu przychodzącym . Co może być nie tak ?
Last reply by metal88, -
- 2 replies
- 681 views
Witam Problem z Redmi 5. Po podłączeniu na power bank na ekranie cały czas ekran uruchomieniowy. Po naciśnięciu przycisku wyłącz telefon wyłącza się a następnie znów pokazuje się ekran uruchomieniowy i wisi system. Czy jest jakaś opcja dostania się do telefonu żeby zgrać foty i filmy z pamięci telefonu a potem zrobić reset do ustawień fabrycznych. W chmurze XIOAMI nic nie ma więc wszystkie foty na telefonie tylko. Czy da się je uratować?
Last reply by rudyna102,