Twister Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Cześć, mam Xiaomi Redmi 5 Plus i chciałem wgrać Globala od Xiaomi. Coś poszło nie tak i telefon jest w trybie Mi-Recovery 3.0, nie chcę się włączyć, mam dostęp tylko do fastboota. Bootloader mam zablokowany. Może ktoś mi pomóc?
Yacek77 Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Mam to samo ze swoim Redmi 5 Plus, leży 2 tydzień u lokalnego szamana od Xiaomi. Przy pierwszej obdukcji powiedział że nie da się z tym nic zrobić. Napisałem do Goldway HK (oni mi go sprzedali) - napisali mi tak " A Goldway: xiaomi push the OTA update V 9.2.6.0 for Redmi 5 Plus last friday , which has been confirm that 100% will brick. It is mean to this . And soon they have realized the problem and stop push OTA update on the same day . It is unknow what they have done. but the only way to save the brick phone cause by V9.2.6.0 update is the test point method . Follow this guide:http://en.miui.com/thread-1567594-1-1.html If you have already bind the mi account with the device can just wait 15days then unlock bootloader and reflash global firmware by fastboot. And this is the download link for fastboot global rom V9.2.3.0 :http://bigota.d.miui.com/V9.2.3.0.NEGMIEK/vince_global_images_V9.2.3.0.NEGMIEK_20171222.0000.00_7.1_global_46cfcce31b.tgz It is from xiaomi official server . DO DISABLE Auto updates after recover firmware ." Więc ponownie do szamana, ale mu się dziecko urodziło wiec czekam grzecznie jak ochłonie i da znać czy to pomoże.
FromWP Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 @Twister @Yacek77 Tu jest podobny temat i sposoby rozwiązania. Kolegom się udało, ale wymaga to rozebrania telefonu i wgrania (niestety do momentu odblokowania bl) chińskiego romu. Oficjalnego globala można wgrać dopiero po odblokowania bl https://miuipolska.pl/forum/topic/32197-redmi-5-plus-update-fail-recovery-mode-loop/ 1
majstersztyk Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Nie czekaj na szamana tylko sobie wgraj czym prędzej china stable, i pisz prośbę o odblokowanie... Niestety już zmienili czas na 360godzin od momentu decyzji. Z zablokowanym bootloaderem nie odpala global.
Twister Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 Wysłałem telefon do Micenter. Niech oni się pomęczą, już mi się nie chce czasu tracić.
bartmax222 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 @majstersztyk Jestem posiadaczem Redmi 5 Plus i 5 dni temu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Gdy chciałem to zrobić, pojawiła się informacja że mam poczekać jeszcze 280 godzin. Wcześniej czytałem, że trzeba poczekać jedynie 72 godziny. Napisałeś w swoim poście że teraz trzeba czekać 360 godzin i sytuacja się wyjaśniła. Mam jednak pytanie czy to sprawdzona informacja i czasu nie da się skrócić?
FromWP Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 @bartmax222 Niestety prawdziwa i nie da się tego skrócić.
FromWP Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 1 godzinę temu, bartmax222 napisał: Dzięki za info. Czekając można sobie chwilowo do chińskiego romu doinstalować gappsy. http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1456980&highlight=gapps
rumak98 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Tez mam problem z redmi 5 plus. może ktoś podpowiedzieć jak ogarnac te odblokowanie BL. jak uruchomić ten czas 360g. bede naprawde wdzięczny.
majstersztyk Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Miui.com/unlock tam Skladasz prośbę, w telefonie na chińskim romie, w opcjach programistycznych - dodajesz tel do konta z pomocą jakiegos chińskiego Vpn/proxy. W narzędziu które pozwolą Ci pobrać po zgodzie na unlock wyskocza instrukcje żeby podpiąć tel z uruchomionym fastboot do pc.
abc00 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @rumak98 wystarczy jedynie poszukać na forum i poczytać, wszystko masz:
SkromnyNick Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 1 godzinę temu, Stanstok napisał: Witam, przecież nie ma problemu żeby wgrać globala poprzez EDL Odblokowywanie bootloadera w urządzeniach Xiaomi - PORADNIK Wgranie Globala na zablokowanym BL spowoduje uceglenie. W ogóle nie wiem po co wgrywać globala skoro jest duża szansa na uceglenie, nie lepiej na china stable wrać gappsy i poczekać spokojnie 360h i wgrać xiaomi.eu? Sam tak zrobiłem i nie odczuwałem żadnych problemów
Acid Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 Witam, przecież nie ma problemu żeby wgrać globala poprzez EDL Odblokowywanie bootloadera w urządzeniach Xiaomi - PORADNIKOczywiście że jest. W ogóle wiesz co piszesz? EDL w tym modelu jest tylko z testpoints. Już widzę jak każdy rozbiera sobie telefon i zwiera pady. Wysłane z MIX2
Yacek77 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 A ja dostalem właśnie takie cos... .Co robić?
FromWP Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 5 minut temu, Yacek77 napisał: A ja dostalem właśnie takie cos... .Co robić? Zależy od kogo ta ekspertyza, co robili i gdzie kupiłeś.
Yacek77 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Kupiłem w Goldwayu, telefon robił gosciu w lokalnym serwisie w Lublinie. Czy patrzac na treść ,,ekspertyzy,, isc z tym do Chińczyka czy tez sprobowac szczescia w Micenter ?
FromWP Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 4 minuty temu, Yacek77 napisał: czy tez sprobowac szczescia w Micenter ? Ja bym spróbował. Nie wiesz co gościu robił i czy zna temat. Tylko jak rozbierał (o ile to robił), nie wiadomo czy czegoś sam nie uszkodził. Do Goldwaya też bym wystąpił, nawet jak uda ci się uruchomić to tracisz czas i pieniądze. Powinni jakąś sensowną refundację zaoferować.
Yacek77 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Pisze do Goldway, niech cos z tym zrobią. Nie moge uruchomić tel.
smigacz88 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam wszystkich. Ja jestem już na kolejnym etapie problemu z Romem. Udało mi się odblokować BL na chińskim romie, wgrać TWRP i po zainstalowaniu MiuiPolska telefon wisi pół godziny na logo i nic. ROM pobierałem z MiuiPolska z kilku alternatywnych źródeł i na każdej to samo. Ma ktoś jakiś pomysł?
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) @smigacz88 Format Data zrobiony? Edytowane 14 Lutego 2018 przez Orjon
tpawel Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam wszystkich. Ja jestem już na kolejnym etapie problemu z Romem. Udało mi się odblokować BL na chińskim romie, wgrać TWRP i po zainstalowaniu MiuiPolska telefon wisi pół godziny na logo i nic. ROM pobierałem z MiuiPolska z kilku alternatywnych źródeł i na każdej to samo. Ma ktoś jakiś pomysł?Wejdź w twrp i zainstaluj od nowa jeśli nie wstaje, koniecznie z wipe system i dataWysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
majstersztyk Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 On Tue Feb 13 2018 at 2:29 PM, Yacek77 said: Kupiłem w Goldwayu, telefon robił gosciu w lokalnym serwisie w Lublinie. Czy patrzac na treść ,,ekspertyzy,, isc z tym do Chińczyka czy tez sprobowac szczescia w Micenter ? Nie musisz próbować szczęścia, z zamkniętymi oczami stwierdzam, że kupiłeś wersję china a nie global. Więc wgraj China obojętnie czy stable czy developer i pisz prośbę o odblokowanie. Wałkowane tyle razy... Wystarczy czytać.
porti_s Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Witam Mam podobny problem z moim Redmi 5 plus Smartfon zakupiony na Aliexpress po próbie aktualizacji "padł". Otwiera się tylko Mi-Recovery i Fastboota. Korzystając z waszych porad doszedłem do etapu odblokowania bootloadera - przynajmniej tak mi się wydaje ( jestem już po 60-tce i nie znam angielskiego). Próba ta kończy się jak na załączniku Co mogę jeszcze zrobić ? Dziękuję za wszystkie porady
FromWP Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 13 minut temu, porti_s napisał: Co mogę jeszcze zrobić ? W twoim przypadku to chyba najlepiej skorzystać z pomocy MiCenter. Bez rozebrania telefonu, zwarcia testpointów i wgrania romu w trybie edl raczej nic nie zrobisz. Komunikat mówi, że trzeba dodać konto w opcjach programistycznych, w statusie odblokowania Mi. Bez działającego systemu niewykonalne. 1
ricki Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Miui.com/unlock tam Skladasz prośbę, w telefonie na chińskim romie, w opcjach programistycznych - dodajesz tel do konta z pomocą jakiegos chińskiego Vpn/proxy. W narzędziu które pozwolą Ci pobrać po zgodzie na unlock wyskocza instrukcje żeby podpiąć tel z uruchomionym fastboot do pc. Jakiego sprawdzony program do chińskiego vpn/proxy polecacie. Właśnie do mnie leci wersja Global i zanim dotrze (pewnie w poniedziałek) chciałbym już wszystko mieć naszykowane.Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
zaba1204 Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) panowie mam zgode ale nie moge odblokowac bootlaudera wyskakuje wersja global 9.2.6.0 NEGMIEK error 86006 Edytowane 2 Marca 2018 przez zaba1204
Nezumi Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 @zaba1204 http://en.miui.com/thread-725341-1-1.html
zaba1204 Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 niestety nie znam angielskiego może cos po polsku
porti_s Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Dnia 23.02.2018 o 13:03, porti_s napisał: Smartfon zakupiony na Aliexpress po próbie aktualizacji "padł". Telefon "zmartwychwstał" po wizycie w MiCenter :). Teraz mam MIUI 9.3 by xiaomi.eu 8.2.1 (rozwojowa). Co mogę zrobić, a czego się wystrzegać aby znowu nie przydarzyła mi się taka nieprzyjemna przygoda i uceglenie telefonu ?
tpawel Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Raczej już wszystko powinno być ok. Masz pewnie odblokowany bootloader i twrp.Napisz na priv z ciekawości jaki koszt takiej zabawy
Rekomendowane odpowiedzi