Adamk102 Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 Jak się sprawuje ta metoda blokowania reklam? Czy nie muli telefonu? Czy jest to dobra alternatywa do Adaway-a? (wiem, że wymaga roota)Poczytaj forum wszystko fredek i inni użytkownicy opisali. Akurat ta metoda nie wymaga root. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead_beat Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 @fredek Hejka, nie ma sensu tego instalować, ale mam inne pytanie Jak sprawdzić co zablokować na przyszłość, żeby móc Ci podesłać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted April 17, 2018 Author Share Posted April 17, 2018 5 godzin temu, dead_beat napisał: Jak sprawdzić co zablokować na przyszłość, żeby móc Ci podesłać? Jak np. masz root-a i adaway to masz tam opcję logowania zapytań dns przez tcpdump, uruchamiasz to, odpalasz wredną apkę z reklamami, wracasz do tej opcji i oglądasz logi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 (edited) @fredek Mam zrootowany crDroid 7.1.2 v3.8.6 i nie działa mi twoje blokowanie reklam ani adaway w ustawieniach crdroid wiesz co może być przyczyną? Edit: Świeżo zainstalowany LoS 14.1 też nie blokuje reklam Edited April 20, 2018 by bioly87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lp77 Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Mi na aosp extended oreo Działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 11 minut temu, lp77 napisał: Mi na aosp extended oreo Działa A mógłbyś sprawdzić czy na dobreprogramy.pl masz reklamy jak ja na screenie wyżej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lp77 Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 jest ale tylko na tej stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 Po aktualizacji z 19.04. pojawiły mi się wszystkie możliwe reklamy we wszystkich aplikacjach. Wróciłem do wersji z marca i jest OK. Miał ktoś tak jeszcze?Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Też zauważyłem, że mam teraz więcej reklam Niestety, nie mogę wrócić do poprzedniej wersji, bo wywaliłem ją z telefonu. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Backup w TWRP to podstawa. Zainstalowałem ostatnią wersję i wróciło do normyMi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Dopiero zobaczyłem, że jest link do poprzednich wydań. Dzięki. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzik Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Czy komus plik hosts blokuje aktualizacje ota?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolex83 Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Czy komus plik hosts blokuje aktualizacje ota?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaNie wiem czy to wina host ale mam 8.3.29 i mam że system aktualny Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 U mnie nie blokuje, domaga się aktualizacji. Mam 8.3.15.Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead_beat Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 (edited) Znalazłem Jeszcze takie... Niestety adaway nie wrzuca na wewnętrznej a u mnie w telefonie nie ma gniazda na SD... Jeszcze to http://android.bugly.qq.com Edited May 12, 2018 by dead_beat Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 Dnia 12.05.2018 o 23:05, dead_beat napisał: Znalazłem Jeszcze takie... Dodane. Na przyszłość poproszę w formacie w którym można łatwo skopiować adresy, nie chce mi się przepisywać z obrazków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 Czy możecie mi podpowiedzieć, jak wyłączyć blokowanie tych linków? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted May 24, 2018 Share Posted May 24, 2018 1. które reklamy wycina ta metoda (aplikacje, przeglądarki, czy coś jeszcze)? 2. czy coraz większa baza nie spowalnia telefonu? 3. czy blokuje ich pobranie czy tylko wyświetlanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 24, 2018 Author Share Posted May 24, 2018 3 godziny temu, GregorJan napisał: 1. które reklamy wycina ta metoda (aplikacje, przeglądarki, czy coś jeszcze)? 2. czy coraz większa baza nie spowalnia telefonu? 3. czy blokuje ich pobranie czy tylko wyświetlanie? 1. Wszystko co pyta OS o adres ip... aplikacje, przeglądarki... chyba, że korzystają z własnych serwerów dns lub łączą się bezpośrednio z adresami ip. 2. Raczej przyspiesza. Baza nie jest duża (aktualnie ok 3MB) a redukuje wczytywanie reklam, które swoje ważą i zajmują zasoby smartfona. 3. Pobieranie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted May 24, 2018 Share Posted May 24, 2018 Wygląda to dobrze, szkoda że nie działa ma Globalu. Inne metody takie jak np. program Blokada.org wyraźnie wg. mnie spowalniają wczytywanie stron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 24, 2018 Author Share Posted May 24, 2018 37 minut temu, drk001 napisał: Wygląda to dobrze, szkoda że nie działa ma Globalu Podobno działa, tu masz info: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Witam czy po aktualizacji miui.eu trzeba jeszcze raz paczkę wgrać ?Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwajer Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 @k.mlynarczyk87 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avenrill Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 (edited) @fredekPo zainstalowaniu Twojego pliku aplikacja TVP VOD nie odtwarza żadnych filmików czy seriali, ciągle widać ekran ładowania. Po przywróceniu plików host problem ustępuje. Czy mógłbyś to naprawić ? Z góry dzięki. Edited June 4, 2018 by Avenrill Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 4, 2018 Author Share Posted June 4, 2018 14 minut temu, Avenrill napisał: @fredekPo zainstalowaniu Twojego pliku aplikacja TVP VOD nie odtwarza żadnych treści, ciągle widać ekran ładowania. Czy mógłbyś to naprawić ? Z góry dzięki. Przywróć sobie oryginalny pusty plik hosts, masz go pod koniec pierwszego postu w tym temacie. Ta apka serwuje reklamy z wielu różnych źródeł, chcesz z niej korzystać to godzisz się na reklamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avenrill Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 @fredek Ok dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Czy na MIUI 10 blokowanie reklam będzie działało? Właśnie zaktualizowałem mix 2 i się zastanawiam czy wrzucać. Na MIUI 9 miałem i byłem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 3 godziny temu, jacekgothic napisał: Czy na MIUI 10 blokowanie reklam będzie działało? Właśnie zaktualizowałem mix 2 i się zastanawiam czy wrzucać. Na MIUI 9 miałem i byłem zadowolony wg mnie powinno działać, android jest bez zmian, plik hosts z pewnością działa tak samo jak wcześniej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 21 minut temu, RASTY777 napisał: wg mnie powinno działać Działa, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Mam poważne wątpliwości co do tego, czy plik hosts z paczki przygotowanej przez @fredek nie jest zbyt rozrośnięty, co może dawać przykre efekty uboczne. Ma ponad 97 tys. linijek! Testowałem go właśnie na pececie (szybkim) i wiele stron otwiera się strasznie powoli (na pasku przeglądarki komunikat "Ustalanie adresu serwera...."). Strony typu onet.pl., google.com i wiele innych. Abstrahuję tu od innych skutków zbyt agresywnego blokowania (niektóre serwisy nie działają normalnie i często b. ciężko jest wyśledzić, który konkretnie wpis to powoduje - np. nie działa odtwarzanie faktów na stronie Faktów TVN). Potestujcie sobie szybkość otwierania się stron z tą blokadą i bez niej (na telefonach i pecetach). Jakby ktoś nie wiedział - w Windows plik hosts należy umieścić w folderze C:\Windows\System32\drivers\etc\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 24, 2018 Author Share Posted June 24, 2018 @latet na PC masz rację, to średnio działa ze względu na mechanizm dns cache w systemie... tylko to nie jest paczka dla PC A na telefonie jak dla mnie przyspiesza wczytywanie stron. Ale chętnie poznam inne opinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Chyba masz rację. Testuję na Mi5 - nie widzę takich działań ubocznych jak na pececie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothis27 Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Failed to mount '/system' (invaild argument) jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 26, 2018 Author Share Posted June 26, 2018 1 godzinę temu, Sothis27 napisał: Failed to mount '/system' (invaild argument) jak to naprawić? Daj screen z twrp albo log. Domyślnie twrp nie montuje samo partycji system, zmieniałeś to ustawienie? Nie masz co naprawiać bo najprawdopodobniej nic się nie zainstalowało ani nie zmieniło w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chimal Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 W najnowszej wersji blokuje linki do AliExpress. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts