sote Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Czy jest jakiś sposob na automagiczne posortowanie aplikacji na pulpitach i ustawienie ich tak, żeby dziur nie było? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolq1660 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Cześć mam takie pytanie, czy zamawiając mi4 z xfs i wybierając płatność za pobraniem płacę w euro czy zł, oraz po jakim kursie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Czy jest jakiś sposob na automagiczne posortowanie aplikacji na pulpitach i ustawienie ich tak, żeby dziur nie było? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Na 99% nie. Musiałbyś zmienić launcher Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 1 godzinę temu, cort06 napisał: Na 99% nie. Musiałbyś zmienić launcher Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13 Widzę, że kolega jeszcze nie zna dobrze MIUI. Wystarczy uszczypnąć ekran pulpitu, a następnie potrząść telefonem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sote Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Aqua - fajne to! Ale niestety dziala tylko w obrębie jednego pulpitu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Witam, czy po ostatniej aktualizacji 12.4 pojawiły się u kogoś problemy z internetem? Zarówno wifi jak i dane pakietowe przerywają połączenie i wymagają wyłączenia i włączenia jeszcze raz, przy czym zasięg jest bardzo dobry a inne urządzenia nie mają z tym problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wp1 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Dnia 10.12.2015 at 22:43, wojciech0015 napisał: Czytałem już wiele Waszych postów widocznie to przeoczyłem, dodam iż te kody wpisywałem na laptopie a nie na telefonie. Mam Xiaomi MiNote Pro i zainstalowany miui polska najnowszy. Telefon otworzyłem i ma uszkodzone dwie plomby jak widać na zdjęciu, proszę o podpowiedź do czego można się dostać po odkręceniu tych śrubek i czy mam mieć jakieś powody do obaw i pisać do sprzedawcy ? Witam Mój MI4 ma uszkodzone plomby i taka samą naklejkę po wizycie w serwisie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 od kogo kupowaliście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
najlepsze promocje Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 witam a mi4 nie dostanie aktualizacji? bo jest tylko z zeszłego tygodnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 8 minut temu, najlepsze promocje napisał: witam a mi4 nie dostanie aktualizacji? bo jest tylko z zeszłego tygodnia Proszę przeczytać jeszcze raz stronę z aktualizacją, tam jest pięknie opisane co dalej z Mi4/3 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
najlepsze promocje Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 witam bede wdzięczny za link do informacji bo nie widzę tego dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 4 minuty temu, najlepsze promocje napisał: witam bede wdzięczny za link do informacji bo nie widzę tego dziękuje Na tej stronie: MIUI 5.12.10 masz taki zapis: Android 6.0 dla Xiaomi Mi4/Mi3/MiNote Aktualizacja do Android 6.0 pojawi się w niedalekiej przyszłości, jak to będzie możliwe. Obecnie trwają zamknięte beta-testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Czego nie widzisz ? Że 5.12.4 to ostatnia aktualizacja MI4 bo Xiaomi testuje Androida M ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 25 minut temu, najlepsze promocje napisał: witam bede wdzięczny za link do informacji bo nie widzę tego dziękuje http://miuipolska.pl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
najlepsze promocje Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 27 minut temu, zielonyBB napisał: Czego nie widzisz ? Że 5.12.4 to ostatnia aktualizacja MI4 bo Xiaomi testuje Androida M ? Grzecznie pytam i oczekuje grzecznej odpowiedzi gdybym widział to bym nie pytał miłego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Chodzi o to że gdybyś był pierwszy to nie byłoby problemu i każdy by odpowiedział kulturalnie. Chodzi o to że takich pytań jak Twoje jest dziennie co conajmniej parę każdy prosi o kulturalną odpowiedź. A wystarczy najpierw poszukać na stronie miui polska a jak nie to gdzie indziej. Forum powinno być ostatnim etapem szukania odpowiedzi a nie pierwszym bo na 90% odpowiedź której szukasz gdzieś już jest tylko wystarczy ją znaleźć. Wysłane z Xiaomi Mi4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan254 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Tym bardziej że jesteś którąś z kolei osobą która zadaje takie pytanie więc zrozum brak cierpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Ma ktos moze aktualizacje ostatnia z listopada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 30 minut temu, Cinkowsky napisał: Ma ktos moze aktualizacje ostatnia z listopada? Polecam stronę miuipolska.pl, dział Pobierz MIUI->Archiwum wersji MIUIv7... Masz tam wszystko przecież -.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Czy to normalne? taki wakelock systemowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 39 minut temu, cort06 napisał: Czy to normalne? taki wakelock systemowy? Nie. Nie jest to normalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 6 godzin temu, Nezumi napisał: Polecam stronę miuipolska.pl, dział Pobierz MIUI->Archiwum wersji MIUIv7... Masz tam wszystko przecież -.- Polecam sprawdzić czy działa Ci to na telefonie Bo u mnie na tel nie rozwija się to menu które rozwija się po najechaniu kursorem na pobierz MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 20 minut temu, Cinkowsky napisał: Polecam sprawdzić czy działa Ci to na telefonie Bo u mnie na tel nie rozwija się to menu które rozwija się po najechaniu kursorem na pobierz MIUI Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 W takim razie u mnie coś nie halo, w każdym razie dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 21 minut temu, Cinkowsky napisał: W takim razie u mnie coś nie halo, w każdym razie dzięki za pomoc Pobierz na PC i przenieś sobie jeżeli Ci nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 39 minut temu, cort06 napisał: Czy to normalne? taki wakelock systemowy? Nie. Nie jest to normalne. Co go może powodować? W CPU wakelock wszystko wydaje się w normie. Od czego właściwie jest ten proces? Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 40 minut temu, cort06 napisał: Nie. Nie jest to normalne. Co go może powodować? W CPU wakelock wszystko wydaje się w normie. Od czego właściwie jest ten proces? Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13 Nie mam pojęcia, w życiu mi się jeszcze w WLD nie pokazało takie zużycie przez te procesy, u mnie baterie żre Fejs (ponad 10tyś wybudzeń) + messager (25tyś wybudzeń...). Spróbuj tapnąć w to, powinno Cię przenieść do apki, zamknij ją ręcznie i powinno śmigać. Coś się pewnie zapętliło, w końcu to android. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Chyba zrobię wipe i zobaczymy jak to się będzie zachowywać. Tylko takie pytanie. Jak mam aktywną kopie aplikacji użytkownika i przywrócę ustawienia fabryczne to automatycznie wróci mi aplikacje? Czy dopiero jak jakąś zainstaluje ze sklepu to przywraca dane? Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 18 godzin temu, cort06 napisał: Czy to normalne? taki wakelock systemowy? Nie używasz przypadkiem Betterbattery stats i CPU-Z? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 18 godzin temu, cort06 napisał: Czy to normalne? taki wakelock systemowy? Nie używasz przypadkiem Betterbattery stats i CPU-Z? Nie. Miałem kiedyś zainstalowane, ale dawno odinstalowane. Chciałbym sobie całkowicie wyczyścić telefon. Łącznie z sdcard. Co musze wybrać w recovery, jakie wipe, żebym miał czysty system od nowa? Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Wipe all. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
log Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 (edited) Mam takie pytanie, czy w Mi4 LTE wibracje są wyłączone przez rom? Włączone mam gdzie się tylko da, ale wibracji nie ma. Czy to wada mojego telefonu, czy wibracje są wyłączone a ja tą informację przeoczyłem? Z góry dzięki odp Posiadam wersję miuipolska 5.12.4 Edited December 20, 2015 by log Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 8 minut temu, log napisał: Mam takie pytanie, czy w Mi4 LTE wibracje są wyłączone przez rom? Włączone mam gdzie się tylko da, ale wibracji nie ma. Czy to wada mojego telefonu, czy wibracje są wyłączone a ja tą informację przeoczyłem? Z góry dzięki odp Posiadam wersję miuipolska 5.12.4 Wibracje są, słabe, ale są. Nie wiem dlaczego chińczyki te wibracje tak słabe robią, ale niestety, chyba trzeba z tym żyć . Jeżeli masz włączone w "Dźwięk i wibracje" wibracje, a ich nie ma, to możesz próbować wipe'ować etc., ale spróbuj jeszcze włączyć wibracje klawiatury Ustawienia->Urządzenie->Język i klawiatura. Jeżeli przy pisaniu będą wibracje to wtedy coś jest nie tak w samych ustawieniach, jeżeli i tu nie będą działać, to zobacz sobie w *#*#6484#*#* wibracje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
log Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Wydaje mi się, że żadnych wibracji nie ma, ani przy pisaniu ani w diagnostyce. Chyba że to ja nie mogę ich wyczuć, ale staram się jak mogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 11 minut temu, log napisał: Wydaje mi się, że żadnych wibracji nie ma, ani przy pisaniu ani w diagnostyce. Chyba że to ja nie mogę ich wyczuć, ale staram się jak mogę. W Diagnostyce, po wyborze "Wibracja" powinieneś poczuć wibracje, może i mocna nie jest, ale na pewno słyszalna. Jeżeli tam ich nie ma, to chyba zostaje gwarancja/serwis, możesz oczywiście próbować Wipe i ew. MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts