Jump to content

MI 4 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

glaedrem

Recommended Posts

Czy jest jakiś sposob na automagiczne posortowanie aplikacji na pulpitach i ustawienie ich tak, żeby dziur nie było?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Na 99% nie. Musiałbyś zmienić launcher

Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13

1 godzinę temu, cort06 napisał:

Na 99% nie. Musiałbyś zmienić launcher

Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13

Widzę, że kolega jeszcze nie zna dobrze MIUI. Wystarczy uszczypnąć ekran pulpitu, a następnie potrząść telefonem. 

• Like 1

Witam,

czy po ostatniej aktualizacji 12.4 pojawiły się u kogoś problemy z internetem? Zarówno wifi jak i dane pakietowe przerywają połączenie i wymagają wyłączenia i włączenia jeszcze raz, przy czym zasięg jest bardzo dobry a inne urządzenia nie mają z tym problemu.

Dnia 10.12.2015 at 22:43, wojciech0015 napisał:

Czytałem już wiele Waszych postów widocznie to przeoczyłem, dodam iż te kody wpisywałem na laptopie a nie na telefonie. 

Mam Xiaomi MiNote Pro i zainstalowany miui polska najnowszy. 

Telefon otworzyłem i ma uszkodzone dwie plomby jak widać na zdjęciu, proszę o podpowiedź do czego można się dostać po odkręceniu tych śrubek i czy mam mieć jakieś powody do obaw i pisać do sprzedawcy ? 

IMG_20151209_192441.jpg

Witam

Mój MI4 ma uszkodzone plomby i taka samą naklejkę po wizycie w serwisie.

Pozdrawiam

4 minuty temu, najlepsze promocje napisał:

witam bede wdzięczny za link do informacji bo nie widzę tego :) dziękuje

Na tej stronie: MIUI 5.12.10 masz taki zapis:

Android 6.0 dla Xiaomi Mi4/Mi3/MiNote

Aktualizacja do Android 6.0 pojawi się w niedalekiej przyszłości, jak to będzie możliwe.
Obecnie trwają zamknięte beta-testy.

Chodzi o to że gdybyś był pierwszy to nie byłoby problemu i każdy by odpowiedział kulturalnie. Chodzi o to że takich pytań jak Twoje jest dziennie co conajmniej parę każdy prosi o kulturalną odpowiedź.

A wystarczy najpierw poszukać na stronie miui polska a jak nie to gdzie indziej.

Forum powinno być ostatnim etapem szukania odpowiedzi a nie pierwszym bo na 90% odpowiedź której szukasz gdzieś już jest tylko wystarczy ją znaleźć.

Wysłane z Xiaomi Mi4

• Like 2

6 godzin temu, Nezumi napisał:

Polecam stronę miuipolska.pl, dział Pobierz MIUI->Archiwum wersji MIUIv7... Masz tam wszystko przecież -.-

Polecam sprawdzić czy działa Ci to na telefonie :) Bo u mnie na tel nie rozwija się to menu które rozwija się po najechaniu kursorem na pobierz MIUI :)

39 minut temu, cort06 napisał:

Czy to normalne? taki wakelock systemowy?

Screenshot_2015-12-19-18-54-29_com.uzumapps.wakelockdetector.thumb.png.9adc685a371998d4b3e759ae1f695f92.png

Nie. Nie jest to normalne.

Co go może powodować? W CPU wakelock wszystko wydaje się w normie. Od czego właściwie jest ten proces?

Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13

40 minut temu, cort06 napisał:

Nie. Nie jest to normalne.

Co go może powodować? W CPU wakelock wszystko wydaje się w normie. Od czego właściwie jest ten proces?

Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13

Nie mam pojęcia, w życiu mi się jeszcze w WLD nie pokazało takie zużycie przez te procesy, u mnie baterie żre Fejs (ponad 10tyś wybudzeń) + messager (25tyś wybudzeń...). Spróbuj tapnąć w to, powinno Cię przenieść do apki, zamknij ją ręcznie i powinno śmigać. Coś się pewnie zapętliło, w końcu to android.

Chyba zrobię wipe i zobaczymy jak to się będzie zachowywać. Tylko takie pytanie. Jak mam aktywną kopie aplikacji użytkownika i przywrócę ustawienia fabryczne to automatycznie wróci mi aplikacje? Czy dopiero jak jakąś zainstaluje ze sklepu to przywraca dane?

Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13

18 godzin temu, cort06 napisał: Czy to normalne? taki wakelock systemowy?

Screenshot_2015-12-19-18-54-29_com.uzumapps.wakelockdetector.thumb.png.9adc685a371998d4b3e759ae1f695f92.png

Nie używasz przypadkiem Betterbattery stats i CPU-Z?

Nie. Miałem kiedyś zainstalowane, ale dawno odinstalowane. Chciałbym sobie całkowicie wyczyścić telefon. Łącznie z sdcard. Co musze wybrać w recovery, jakie wipe, żebym miał czysty system od nowa?

Mi 4W 3 GB RAM 5.11.13

Mam takie pytanie, czy w Mi4 LTE wibracje są wyłączone przez rom? 

Włączone mam gdzie się tylko da, ale wibracji nie ma. Czy to wada mojego telefonu, czy wibracje są wyłączone a ja tą informację przeoczyłem? Z góry dzięki odp 

Posiadam wersję miuipolska 5.12.4

Edited by log

8 minut temu, log napisał:

Mam takie pytanie, czy w Mi4 LTE wibracje są wyłączone przez rom? 

Włączone mam gdzie się tylko da, ale wibracji nie ma. Czy to wada mojego telefonu, czy wibracje są wyłączone a ja tą informację przeoczyłem? Z góry dzięki odp 

Posiadam wersję miuipolska 5.12.4

Wibracje są, słabe, ale są. Nie wiem dlaczego chińczyki te wibracje tak słabe robią, ale niestety, chyba trzeba z tym żyć :P.  Jeżeli masz włączone w "Dźwięk i wibracje" wibracje, a ich nie ma, to możesz próbować wipe'ować etc., ale spróbuj jeszcze włączyć wibracje klawiatury Ustawienia->Urządzenie->Język i klawiatura. Jeżeli przy pisaniu będą wibracje to wtedy coś jest nie tak w samych ustawieniach, jeżeli i tu nie będą działać, to zobacz sobie w *#*#6484#*#* wibracje.

11 minut temu, log napisał:

Wydaje mi się, że żadnych wibracji nie ma, ani przy pisaniu ani w diagnostyce. 

Chyba że to ja nie mogę ich wyczuć, ale staram się jak mogę. :-D 

W Diagnostyce, po wyborze "Wibracja" powinieneś poczuć wibracje, może i mocna nie jest, ale na pewno słyszalna. Jeżeli tam ich nie ma, to chyba zostaje gwarancja/serwis, możesz oczywiście próbować Wipe i ew. MiFlash.