Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, virnik napisał:

Polski FW z  MiFit MrTomi-3.3.2-PL.apk wymaga do działania wersji CE, czy na CN również będzie działał? :)

będzie ale często rozjeżdżają się napisy w RES. Efekt taki że będziesz przeglądał menu to podpisy pod ikonami będą poprzesuwane.

Opublikowano
17 minut temu, Pan Arek napisał:

będzie ale często rozjeżdżają się napisy w RES. Efekt taki że będziesz przeglądał menu to podpisy pod ikonami będą poprzesuwane.

Ok, czyli lepiej jak powalczę ze zmianą CN -> CE :)

Trochę się cykam, że ucegle go przy downgrade FW na ten 0.1.1.14.

Opublikowano
Panowie przesiadłem się na iPhona, pobrałem mifita z App Store i połączył się, pobrał FW i mam teraz krZaki. Jak to ogarnąć na iPhonie ?

Zmienić wersję z CN na CE inaczej się nie da...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.05.2018 o 19:47, Malcerz napisał:

Miałem wersję Global. Bo aktualizacji takie coś mi wyskoczyło.
Ale już poprzez Fitness&Notiffy wgrałem "Resource" i zegarek działa. Wersja 0.1.1.36 pozostała. Po Setting pojawiło sie jeszcze Alipay.

CameraZOOM-201805061654_1.jpg

Mam to samo. Nie wiem jak dalej ugryźć temat. Miałem firmware 0.1.136. Chciałem wgrać 0.1.1.14 i pojawił się taki komunikat. Ktoś pomoże?

Edit: Mi Fit ponownie uruchomił zegarek.

Edytowane przez Shah
Opublikowano
Możesz rozwinąć bo nie rozumiem.

Masz wersję china a musisz przejść na International Zobacz pierwszy post

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Opublikowano
Ty zmieniałeś z wersji CN -> CE tymi plikami? 
Tak i działają gdyż wgrałem to do mojego bip-pa. Wersja hw się zmienia na CE.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Koledzy i koleżanki skąd mogę pobrać firmware 0.1.1.14? Zegarek zaktualizował mi się do wersji 0.1.1.36, a chciałbym wrócić do 0.1.1.14. Mam zegarek w wersji chińskiej.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Shah napisał:

Koledzy i koleżanki skąd mogę pobrać firmware 0.1.1.14? Zegarek zaktualizował mi się do wersji 0.1.1.36, a chciałbym wrócić do 0.1.1.14. Mam zegarek w wersji chińskiej.

W katalogu ~org https://yadi.sk/d/EQo0i5Qb3TxY9w 

================

Jak najwygodniej wgrywać nowe tarcze? Jakaś apka (watchfaces), czy za każdym razem plik *.fw?

Skąd mieć pewność, że dany plik *.bin czy *.fw nie uwali mi bipa? :)

Mam CE 0.1.1.36 z Mit Fit od Tomi.

@edit

Instalacja tarczy np. tej https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=6803 jest +- bezpieczne?

Edytowane przez virnik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Shah napisał:

Dziękuję serdecznie. Pobrałem archiwum. Rozpakowałem, ale plików nie mogę skojarzyć z GadgetBridge :(

Spróbuj z innego eksploratora plików, u mnie ruszył X-eplore czy jakoś tak :)

Edytowane przez virnik
Opublikowano
Dziękuję serdecznie. Pobrałem archiwum. Rozpakowałem, ale plików nie mogę skojarzyć z GadgetBridge
Wystarczy zrobić udostępnij, wtedy zobaczysz instalator Gadgetbridge.
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ponawiam pytanie bo nie chce sobie zepsuć ;)

Jak najwygodniej wgrywać nowe tarcze? Jakaś apka (watchfaces), czy za każdym razem plik *.fw?

Skąd mieć pewność, że dany plik *.bin czy *.fw nie uwali mi bipa? :)

Mam CE 0.1.1.36 z Mit Fit od Tomi.

Instalacja tarczy np. tej https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=6803 jest +- bezpieczne?

=====

Pytanie numer dwa: da się zrobić, żeby N&F nie nadpisywał mi ustawień MiFit? Chcę odpalać N&F tylko na chwilę, żeby eksportować aktywności do stravy :)

Edytowane przez virnik
Opublikowano

Witam ponownie,

Mam problem z połączeniem się z Mifit. Mam Bipa w wersji chińskiej. Co prawda nie udało mi się zrobić wersji CE, ale udało mi się wgrać język polski. Firmware 0.1.1.36.

Dopóki nie zacząłem przy nim grzebać to z Mifit się łączył.

Z GadgetBridge się łączy.

Próbowałem czyścić dane Mifit. Resetować telefon. I nic. Używam MrTomi-3.3.2-PL

Opublikowano (edytowane)

Witam czy jest możliwość żeby ktoś udostępnił tą tarczę w wersji bin? 

Zależy mi bardzo na powyższej tarczy a przy próbie wgrania tego res pisze ze nie jest zgodna z moim softem bo mam już wgrany ten nowszy tarcze wziąłem z 8 strony od Tomurbanowicza. Wersja proszę o pomoc :)

Screenshot_20180620-002825.jpg

Edytowane przez allach2000
Opublikowano
Dnia 14.06.2018 o 08:52, d7ejkej napisał:

Cześć.

Jeśli masz wersję chińską to musisz zamienić na wersję international wszystko masz opisane na pierwszej stronie, również ze zmianą na wersję PL. Ja tez mam IOS i z moich doświadczeń warto w takim wypadku zostać na wersji EN tylko dodać czcionki PL do powiadomień co tez jest opisane na pierwszej stronie. Czemu zostać na wersji EN ? : bo IOS nie pyta czy chcesz nowsza wersję tylko sam robi upgrade więc dziś masz wersję PL, a jutro jak wyjdzie aktualizacja to z automatu otrzymasz EN.

Dziękuję,

Problem jest w tym, że nie mogę ściągnąć na ISO aplikacji Gadgetbridge ponieważ jej nie ma hmm...

Opublikowano

Dobra panowie uporałem się z przejściem z CN na CE i teraz mam wersje polsko-angielską, taką łamaną :) żeby całkowicie spolszczyć to znowu przesiadka na adroida i wgrywanie fw i res tak? tylko pytanie czy jak przejde na iphona spowrotem to znowu wjedzie aktualizacja i mi to zmieni... a druga sprawa czy mozna na iphonie zmieniac jakos tarcze poza tymi co sa w zegarku i mificie z app store? 
pozdro

Opublikowano

@[email protected] na iOs jak wyjdzie MiFit z nowszym fw to ci podmieni. Jedynie podmienione czcionki w powiadomieniach pozostają. Co do tarcz, to chyba zrobili jakiś programik w appstore do podmiany. Gdzieś na fb na grupie Bip-a coś widziałem.

Opublikowano

Dziś dostałem nowego Bipa kupionego w PL. Zegarek się zsynchronizował i częściowo zaktualizował. Częściowo gdyz przy aktualizacji gpsu wyskakuje błąd mimo kilku prób. Ma ktoś jakies sugestie co może być nie tak?

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, mihail1 napisał:

Dziś dostałem nowego Bipa kupionego w PL. Zegarek się zsynchronizował i częściowo zaktualizował. Częściowo gdyz przy aktualizacji gpsu wyskakuje błąd mimo kilku prób.

Miałem dokładnie to samo... dzięki z przesiadce z miband 2:) 

Rozwiązanie:

1) usuwamy parowanie w mifit aktualnie posiadanej wersji

2) Instalujemy nowszą wersje https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-4-2-1-release/

3) Ponownie parujemy... nastąpi aktualizacja w tym GPS/aGPS.

4) Gdy już skończy usuwamy parowanie i wracamy do starej zmodyfikowanej wersji :)

I jak w pierwszym poście najpierw RES później FW... czcionki pozostają w zegarku.

Opublikowano
Miałem dokładnie to samo... dzięki z przesiadce z miband 2:) 

Rozwiązanie:

1) usuwamy parowanie w mifit aktualnie posiadanej wersji

2) Instalujemy nowszą wersje https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-4-2-1-release/

3) Ponownie parujemy... nastąpi aktualizacja w tym GPS/aGPS.

4) Gdy już skończy usuwamy parowanie i wracamy do starej zmodyfikowanej wersji

I jak w pierwszym poście najpierw RES później FW... czcionki pozostają w zegarku.

Dzięki zaraz tak zrobie.

A po co mo res i fw. Wystarczy ze do wersji ktora mam czyli CE dodam czcionki?

Czy warto rowniez wgrac fw w pl? I czcionki beda jiz na zawsze w pl?

Czy jak mam FW 0.1.1.45 to na niego bez problemu wgram FW PL 0.1.1.36 ?

Opublikowano

po polsku wygląda ładniej... jeśli będziesz używał MrTomi zawsze pozostanie PL :)

No to jak masz 0.1.1.45 zaniż do 0.1.1.36 GadgetGraber i wtedy zrób co napisałem wcześniej. 

Natomiast co do czcionek... trochę zmieniłem wersji softu w zegarku i zawsze zostawały

Opublikowano
po polsku wygląda ładniej... jeśli będziesz używał MrTomi zawsze pozostanie PL
No to jak masz 0.1.1.45 zaniż do 0.1.1.36 GadgetGraber i wtedy zrób co napisałem wcześniej. 
Natomiast co do czcionek... trochę zmieniłem wersji softu w zegarku i zawsze zostawały
Jakiś link do 0.1.1.36? Nie chce instalować nic z nieznanych źródeł

Opublikowano

Ma ktoś jakiś pomysł na problem ze sprawowaniem? W gb łączy poprawnie, w mifit by tomi nie, próbowałem usuwać cache, sprawowania i wszystko jak krew w piach, na ori mifit łączy poprawnie ale aktualizuje z miejsca firmware. Zna ktoś jakąś radę na to?

I druga sprawa, da radę zrobić coś z tymi kwadracikami?

2ce492b41658f455328471394fb45a1b.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, pawlas napisał:

Ma ktoś jakiś pomysł na problem ze sprawowaniem? W gb łączy poprawnie, w mifit by tomi nie, próbowałem usuwać cache, sprawowania i wszystko jak krew w piach, na ori mifit łączy poprawnie ale aktualizuje z miejsca firmware. Zna ktoś jakąś radę na to?

I druga sprawa, da radę zrobić coś z tymi kwadracikami?

dograj czcionkę polską, co do parowania... ustawienia->aplikacje znajdź mi fit i tam uprawienia... i nadaj uprawnienia Bluetooth:)

• Like 1
Opublikowano
dograj czcionkę polską, co do parowania... ustawienia->aplikacje znajdź mi fit i tam uprawienia... i nadaj uprawnienia Bluetooth:)
Dogranie czcionki rozwiązało problem kwadratu, natomiast z komunikacją dalej jest problem. Sciagnelem z sklepu play jakiś amazfit tool darmowy i on połączył się bez problemu jednak stała się rzecz dziwna - po połączeniu czcionki się rozjechaly, zrobiłem reset i język zmienił się na chiński spowrotem i teraz najdziwniejsze bo na chińskim sofcie nie ma problemu z komunikacją z mifit. Aktualnie przywróciłem Polski język i tymczasowo korzystam z gadget Bridge ale zakładając że mój problem jest jednostkowy to możecie polecić jakoś zamiennik mifita który nie będzie psul softu jednocześnie mając funkcje mifita?
Opublikowano
2 minuty temu, pawlas napisał:
37 minut temu, MIXTERek napisał:

Dogranie czcionki rozwiązało problem kwadratu, natomiast z komunikacją dalej jest problem. Sciagnelem z sklepu play jakiś amazfit tool darmowy i on połączył się bez problemu jednak stała się rzecz dziwna - po połączeniu czcionki się rozjechaly, zrobiłem reset i język zmienił się na chiński spowrotem i teraz najdziwniejsze bo na chińskim sofcie nie ma problemu z komunikacją z mifit. Aktualnie przywróciłem Polski język i tymczasowo korzystam z gadget Bridge ale zakładając że mój problem jest jednostkowy to możecie polecić jakoś zamiennik mifita który nie będzie psul softu jednocześnie mając funkcje mifita?

tak z ciekawości po użyciu gadgeta... usuwasz parowanie? co do rozjechania inny plik .res

zegarek kupiłeś w chinach skoro przywrócił Ci się język?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...