tpawel Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 @tosshi2 Miałem oba ( rn2 i rn4x) więc coś tam mogę powiedzieć. Aparat przepaść, poprostu nowszy model robi lepsze zdjęcia. Aparat to nie tylko sensor, ale też optyka i soft. Do tego lepszy ekran ( nasycenie kolorów, kąty widzenia), jakość wykonania inna liga.Jeśli chodzi o procek to może i snap 625 ma niedużo więcej pkt w antutu, ale to tylko benchmark. W praktyce nie udało mi się telefonu zmusić do porządnego laga. Rn2 zdarzało się. I wisienka na torcie. Rn4x trzyma 3x tyle na baterii. Jeśli to wszystko to nie jest powód do zmiany to nie wiem czego byś oczekiwał od telefonu za 500zl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Jeszcze brakuje jednej linii telefonów Mi z procesorem Intela (:- Послали по Ми5с плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 @tpawel tez trzymalem rn4. Mozna juz kupic w mediaexpert czy eurortvagd. Zgodze sie z toba ze nasycenie kolorow jest troche lepsze, zdjecia robi tylko troche lepiej. Jednak to wynika tylko z softu. Ponadto nie wiem czy wiesz ale helio x10 obsluguje voice over lte, nagrywanie w 4k tylko xiaomi zablokowalo te funkcje poprzez soft. Co do aparatu to wybacz ale nie ma na rynku xiaomi ktory robi dobre zdjecia, wszystkie maja tutaj problem. Mialem troche tych telefonow i gdybys mi napisal ze przepasc w robieniu zdjec jest miedzy redmi a mi to sie z toba zgodze. Ponoc tylko redmi pro robi dobre zdjecia, nie wiem nie trzymalem go w rekach. Co do ceny za telefon to tak za okolo 500 zl moge kupic letv cool 1 ktory miazdzy redmi note 4 pod kazdym wzgledem. Minusem jest nakladka, nie podoba mi sie, jednak czesto na letv wychodzi oficjalny lineage. Niestety jest duza konkurencja na rynku i mozna kupic cos innego. Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Każdy ma swoje oczekiwania ja ogólnie wolę jednak kupić flagowca z zeszłego roku(chodzi mi o wydajność i niezawodność na baterii tylko 1dzień przy mocnym używaniu aktualizacje do nowego androida z 2 otrzyma od firmy zależy (miui to inna sprawa częste aktualizacje) z niczego nie rezygnuje bo więcej bajerów przeważnie ma niż średniak i nawet z 2 lata poużywam może chyba że coś mi się spodoba bardzo to zmienię. Zmiana co rok średniak wiadomo 500zł ok ma sens jak spełnia oczekiwania taniej wychodzi ale zawsze się z czegoś rezygnuje no ale poprawa aparatu i wydajność,bajerów będzie widoczna.ale w moim przypadku używam bardzo dużo telefonu i w przeciągu 1roku wydałem więcej na te średniaki niż bym kupił starszego flagowca a to dlatego że albo coś nie działa rn3 pro se(karta rbm) perełka to następny słaba jakoś połączeń to brakuje wydajności o wykonaniu niektórych też szkoda gadać.to się psuje na serwis trzeba odesłać a ja zostaje bez telefonu. Nie wytrzymam oddaje rodzinie i już nie eksperymentuje więcej. jak sony nie zepsuje Compact(może wyda dual-sim)albo nokia 8(zobaczy się co to wariata choć to chińczyk) to kupię i może spokój będę mieć przez 2 lata i topowe funkcje i wydajność i dopracowane oprogramowanie. Też bym chciał żeby jakiś powiew świeżości był nowa technologia a nie wyścig na cyferki. Powinno być więcej telefonów typu Compact,iPhone se bo nie wszyscy lubią mieć tabletofon.Może klawiatura qwerty mogła by wrócić i coś takiego jak sony x10 mini tylko odchudzone dawniej to jednak te konstrukcje były bardziej innowacyjne zawsze coś człowiek znalazł a teraz wszystko takie jakby jednakowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 X10 oprócz VoLTE wspiera też LTE800, tylko co z tego, skoro obie rzeczy nie działają w rn2. VoLTE w ogóle nie działa na xiaomi w pl, a nawet snap435 to ma ( ustawienia w miui też są, brakuje ustawień operatorskich)Co do redmi pro, miałem pół roku. Najlepszy redmi jak do tej pory, zdjęcia lepsze niż w rn4x, ale do takiego mi4c sporo brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 2 godziny temu, Snajper napisał: Powinno być więcej telefonów typu Compact,iPhone se bo nie wszyscy lubią mieć tabletofon.Może klawiatura qwerty mogła by wrócić i coś takiego jak sony x10 mini tylko odchudzone dawniej to jednak te konstrukcje były bardziej innowacyjne zawsze coś człowiek znalazł a teraz wszystko takie jakby jednakowe Zgadzam się. Był viral, że Samsung wypuści wersję Mini. LG wypuściło wykastrowanego. I człowiek nie ma wyboru. Xiaomi też odpuściło temat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Ja tam kupię mi6 ma za mały ekran dla mnie a note 4X już mi się znudził i jest za gruby jak dla mnie.. mam nadzieję że mi5X będzie cieńszy i te 4GB ramu zrobią robotę Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 3 godziny temu, data17 napisał: Ja tam kupię mi6 ma za mały ekran dla mnie a note 4X już mi się znudził i jest za gruby jak dla mnie.. mam nadzieję że mi5X będzie cieńszy i te 4GB ramu zrobią robotę Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Też bym kupił mi6 ale nie zdał egzaminu i muszę odchaczyć go. Napewno mi5X będzie cudownie wyglądał Być może najlepiej ze wszystkich xiaomi i aparat będzie super na papierku i to na tyle z jego zalet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 MI5X: dual camera Qualcomm S625 tylko biały LED czytnik palców z tyłu nazwa kodowa: tiffany android 7.1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 @acid a pewne że 5,5 cala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Biały LED - widzę, że to nowy szyk mody będzie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Kurde dali by coś lepszego niż niż ten snap. Był już w redmi, note 4x i mi max 2. Ja właśnie sprzedałem 4x i czekam aż tylko bedzie można kupić mi5x bo może bedzie cos lepiej z tymi zdjęciami A jak nie bedzie w miarę to wezmę chyba samsunga ze wzgledu na aparat :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Ja bym cudów nie oczekiwał. Lepiej się pozytywnie zaskoczyć, niż znowu rozczarować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 A co do kolegi, że 4gb zrobi robotę. To jak miałem note 3 pro na snapie wszystko chodziło fajnie. Kupiłem note 4x 3/32 i było gorsza responsywność i kupiłem redmi note 4x 4/64 i ten 1 gb pomógł. Zauwazyłem to także w grach Jeszcze różnica między sensorami w 4X. Miałem na sony i samsung. Kurczę sony naprawdę fajne fotki pstryka ale samsung porażka.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Sony fajne fotki pstryka a Samsung porażka. Aha To jeszcze byś dopisał ktore Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 10 godzin temu, tpawel napisał: To jeszcze byś dopisał ktore Redmiaki z sensorami Samsunga, mało ich co prawda, więcej z matrycami od Sony (i optyką, ogólnie całe aparaty się różnią i soft też, np. krótsze naświetlanie itp). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 W przeciekach specyfikacji podają, że główne aparaty, to nawet nie Samsung, tylko OmniVision. Do selfi ma być Samsunga. Rewelacji raczej nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 6 minut temu, FromWP napisał: W przeciekach specyfikacji podają, że główne aparaty, to nawet nie Samsung, tylko OmniVision. Do selfi ma być Samsunga. Rewelacji raczej nie będzie. A czemu? OV to dobre sensory, sporo Xiaomi ma je z przodu i dają radę (nawet na Redmi 2 wspierają 2K). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 2 minuty temu, galakty napisał: A czemu? OV to dobre sensory, sporo Xiaomi ma je z przodu i dają radę (nawet na Redmi 2 wspierają 2K). Dobre, ale nie najlepsze. W Redmi dają radę, ale tylko w dobrych warunkach. W nowym Mi spodziewał bym się czegos lepszego i ze stabilizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: Dobre, ale nie najlepsze. W Redmi dają radę, ale tylko w dobrych warunkach. W nowym Mi spodziewał bym się czegos lepszego i ze stabilizacją. To będzie raczej pośrednik między Redmi a Mi. Procesor ze średniaka, aparat z flagowca, wyjdzie mieszanka nic nie warta i kolejny chwyt marketingowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamQiX Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Chyba jeszcze nikt nie wrzucał. Oficjalny 15-sekundowy filmik prezentujący Mi 5X + kilka informacji. http://www.tablety.pl/android/2017-07-24/xiaomi-mi-5x-miui-9-wideo/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Kurczę net jest pełen spekulacji. Ze niby mi5x dwie wersje. ze snapem 625 i 660 Jutro się wszystko wyjaśni. Kurcze tylko, żeby bateria nie była tylko 3000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Raczej myślę że Acid ma dobre info.. więc będzie tylko sd625. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Większość portali pisze o 625, tego 660 ktoś sobie wymyślił i plota poszła... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Kurde bez sensu, że dają tego procka. A jak wyjdzie lada chwila redmi note 5 to on bedzie mial mocniejszy procek i bedzie mniej kosztował ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 W elektronice i smartfonach szukasz sensu? Powodzenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wszystkonaraz Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Aktualnie jestem użytkownikiem rn3pro i choć sprawuje się cały czas dobrze coraz częściej uciekam myślami do mi5 lub rn4x. Jeżeli recenzje mi5x będą pozytywne to chyba się na niego skuszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Minus straszny kurczę za baterie 3000 to troche mało Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 @acidbrainTo jest snap625Da sobie radę, Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 No miałem teraz 4x i byłem mega zadowolony trzymał praktycznie 2 dni. Tu obcieli ta baterie. Jak tylko w goldway sie pojawi biore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Dokładnie, też mialem. Trzymał 8-12 h SoT, tutaj niech będzie te 1/4 mniej. To i tak dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Żeby kurcze ten aparat był w miare przyzwoity bo tylko po to chce go kupic Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Żeby kurcze ten aparat był w miare przyzwoity bo tylko po to chce go kupic Przeciez to ten sam co w mi6, zbiera slabe recenzje.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 10 minut temu, tosshi2 napisał: Przeciez to ten sam co w mi6, zbiera slabe recenzje. Słabe? Tak, to nie poziom Samsunga, LG czy Huawei ale jest lepiej niż w poprzednich. Główną bolączką jest okrojenie trybu manualnego, ciągłe problemy z AF i bitrate i to wszystko w sumie. Samo rozwiązanie z teleobiektywem jest słabe, ale to nie wina xiaomi tylko tego pomysłu, po prostu się nie sprawdza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Słabe? Tak, to nie poziom Samsunga, LG czy Huawei ale jest lepiej niż w poprzednich. Główną bolączką jest okrojenie trybu manualnego, ciągłe problemy z AF i bitrate i to wszystko w sumie. Samo rozwiązanie z teleobiektywem jest słabe, ale to nie wina xiaomi tylko tego pomysłu, po prostu się nie sprawdza.No nie rozbawiaj mnie... Zobacz recenzje i porownania aparat w mi6 wypada slabo. Mialo byc super jak zawsze w xiaomi a jest slabo. Patrze ze niektorzy juz zachowuja sie jak fanboye i nie moga zniesc krytyki jak xiaomi cos zrobi zle. Xiaomi nie kupuje sie dla aparatu. Jak dalej uwazasz ze mowie glupoty to porob zdjecia jakimkolwiek xiaomi w slabym oswietleniu.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts