tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 320$ , dajcie spokój. To cena praktycznie jak za Samsunga. Za tyle kupi j7 2017... Bez grzebania, z NFC i 24miechy normalnej gwarancji. Ten telefon można kupić ale kolo 200$. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Lepiej Mi5s wziąć, taniej i lepiej i ze wsparciem, Mi5x będzie niekochanym dzieckiem jak mi5c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 3 minuty temu, galakty napisał: Lepiej Mi5s wziąć, taniej i lepiej i ze wsparciem, Mi5x będzie niekochanym dzieckiem jak mi5c. Nie do końca. Będzie to telefon z lepszym aparatem i opcją dla ludzi którzy chcą ekran 5,5 cala Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 1 minutę temu, acidbrain napisał: Nie do końca. Będzie to telefon z lepszym aparatem i opcją dla ludzi którzy chcą ekran 5,5 cala Ale mi chodziło o wsparcie softowe a nie co ludzie pragną w życiu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Ale jesli bedzie wieksza sprzedaż to pewnie soft też bedzie bardziej wspierany. Bądź co bądź xiaomi winduje takie ceny, że przestaje się opłacać kupować telefony (chodzi o te z niby z wyższej półki ). Wydajność to nie wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Jeśli ogarna się z ceną to może być jak mi4c. Nie ma globala, ale wrzuci się xiaomi.euAle za300$ to sorry ale nie sredniopolkowe xiaomi. 380$ mi6 w tomtop 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Czyli flagowca się nie opłaca kupować, ale średniaka w cenie flagowca już tak? Zawiła logika... Obecnie za 900-1000 zł można mieć Mi5s, z dobrym aparatem i mocnym procesorem, dobrym czytnikiem i dobrym wsparciem, bez problemów z GPS i innymi. Soft nie będzie wspierany bo kilku Polaków go kupi, ten telefon jest typowo na rynek chiński 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 @acidbrain Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem kupna nowego smartphona jest podwójna kamera, to możesz kupować, nikt Ci nie broni, możesz przepłacić za premierową cenę o kilkadziesiąt $, a nawet ponad 100$, bo jego cena jest dużo niższa niż to w jakiej teraz oferują go w sklepach. Ale jeśli podwójna kamera nie jest priorytetem, to kup po prostu Redmi Note 4 z Snapdragonem i w wersji 4/64GB Global, tak jak ja mam. Czemu? Bo to jest to samo co Mi5X, tylko różni się aparatem, Redmi ma większą baterię, ma zapewnione wsparcie i aktualizacje, a w dodatku kosztuje na Aliexpress 160-170$, a w Polsce na miejscu 1000zł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 (edited) 8 minut temu, mgcompany napisał: @acidbrain Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem kupna nowego smartphona jest podwójna kamera, to możesz kupować, nikt Ci nie broni, możesz przepłacić za premierową cenę o kilkadziesiąt $, a nawet ponad 100$, bo jego cena jest dużo niższa niż to w jakiej teraz oferują go w sklepach. Ale jeśli podwójna kamera nie jest priorytetem, to kup po prostu Redmi Note 4 z Snapdragonem i w wersji 4/64GB Global, tak jak ja mam. Czemu? Bo to jest to samo co Mi5X, tylko różni się aparatem, Redmi ma większą baterię, ma zapewnione wsparcie i aktualizacje, a w dodatku kosztuje na Aliexpress 160-170$, a w Polsce na miejscu 1000zł. Miałem redmi note 2, redmi note 3 mtk, redmi note 3 na snapie, mi max, mi max pro, mi 5 pro, redmi note 4x oraz redminote 4x z 4gb ram Tak sobie czesto zmieniam i sprzedaje i jeszcze czasami sprzedam drozej niz kupiłem. Wszystkie aparaty to niestety padaka. I teraz 300 $ zą wątpliwy telefon.. Chyba wezmę sobie s7 edge na firme i wyjdzie mi jakos 1200 zł . Aparat jest tam taki, że w nocy super foty wychodzą a nie ukrywam, że tęsknie za dobrym aparatem. Bo na starszych samsungach lepsze foty. Edited August 1, 2017 by acidbrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Ze wsparciem dla tego modelu bedzie jak dla Mi4C czy Mi4S. Lepiej brac tak jak inni pisali Mi5 albo Mi5s.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Jeśli w Mi5 aparat to padaka to po co chcesz Mi5x? Nie wiesz kompletnie o czym mówisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 No podobno producent kreuje go jako taki sam co mi 6. MI 6 wyapda niby lepiej niż mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 O aparacie Mi max 2 też tak na premierze mówili i co? Tylko sensor ten sam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 (edited) Już jest pełno filmów na youtube ale ciężko stwierdzić. Na niektórych nawet jaśniejszy obraz. Za 1000 już bym zamówił ale 1200 to trochę duzo jak za snapa 625 Edited August 1, 2017 by acidbrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Nie ma jeszcze rzetelnego testu, a te chińskie i indyjskie można sobie wsadzić, są tyle samo warte (widziałem jedno porównanie gdzie Mi5x robił zdjęcia lepsze od Samsunga S7 i P10, musieli mnie zbierać z podłogi). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Dokładnie. Redmi note 4x też jak na swoją półkę niby fotki niezle robił. A potem się okazało że recenzje w Indiach były słabe a i samo xiaomi zamiast sensora Sony zaczelo wkładać Samsunga i OmniVision 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 4 minuty temu, tpawel napisał: Dokładnie. Redmi note 4x też jak na swoją półkę niby fotki niezle robił. A potem się okazało że recenzje w Indiach były słabe a i samo xiaomi zamiast sensora Sony zaczelo wkładać Samsunga i OmniVision Redminote 4x na sony na prawde ok w dzien robił. Zbił się ekran lepiej mi byłło sprzedac zbity i zamówić z chin. Zamówiłem golbal z wieksza iloscia ramu ale sensor był samsunga i była masakra. W dzień nie łapało mi ostrości na twarzach ludzi i się wkurzyłem. I sprzedałem parę dni temu w oczekiwaniu mi5x bo tez ekran 5.5. A teraz się zastanawiam nad zakupem Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Też byłem naiwny i czekałem na poprawny aparat w ich wykonaniu, już przestałem. Tu nigdy nie będzie dobrze, chyba że się opamiętają i przestaną kantować ludzi sztucznie obcinając możliwości. Bo to nawet nie chodzi o to, że nie wykorzystują podzespołów, tylko je specjalnie osłabiają (kompresja zdjęć, bitrate, fps - to da się naprawić w kilka minut). Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 (edited) Po za tym jakies samsungi mają rózne algorymty poprawiające obraz czy tam odszumiające. Xiaomi jak by wogóle nic z tym nie robiło. Wrzuca hardware a soft do aparatu ma gdzies. A cena od rana goldway poszła w dół o 15 $ https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi-5X-MI5X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-4GB-RAM-64GB-ROM-5/311331_32823996600.html?spm=a2g17.12010612.0.0.45c239dbLY2tyn Edited August 1, 2017 by acidbrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 @acidbrain a kup juz ten telefon, kazdy Ci odradza a ty szukasz tylko argumentu zeby kupic.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 (edited) Każdy lubi co innego i bardzo dobrze bo inaczej to ceny były by chore. Dla mnie np. ten telefon jest bardzo atrakcyjny i również go kupie(jak będzie dostępny global albo miui polska) z bardzo prostego powodu, mam obecnie Mi5 która uwielbiam ale chciałbym coś z większym ekranem co wygląda ładnie a nie jak redmi note 4 który dla mnie nie jest zły ale nie jest to seria Mi. A mówiąc szczerze to snap 625 do normalnego użytkowania w 100% wystarczy więc dla mnie to żaden problem a 5,5 cala jest kluczowe - tyle w temacie. P.S nie wiecie kiedy będzie miui polska na niego? Edited August 1, 2017 by Ostry777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 "będzie kiedy będzie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Sorry za może głupie pytanie Jest jakieś oficjalne info czy bedzie na ten telefon global ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 To telefon tylko na rynek chinski to jak myslisz bedzie global? Na Mi4c, Mi4s, Mi5c masz globala?Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 4 minuty temu, tosshi2 napisał: To telefon tylko na rynek chinski to jak myslisz bedzie global? Na Mi4c, Mi4s, Mi5c masz globala? Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Nie był bym taki pewny, wydaje mi się, że gdzieś oficjalnie mówili, że ma być global od września ale mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Nie był bym taki pewny, wydaje mi się, że gdzieś oficjalnie mówili, że ma być global od września ale mogę się mylić.To pokaz te info ale od xiaomi a nie jakis tam artykul. Przy mi4c tez duzo osob liczylo na globala i gdzie on jest?Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 3 minuty temu, tosshi2 napisał: To pokaz te info ale od xiaomi a nie jakis tam artykul. Przy mi4c tez duzo osob liczylo na globala i gdzie on jest? Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Global może wyjść... jeden raz. A potem o nim zapomną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 d*pa 275$ najbiedniej to pojechali... 200$dałbym no max 225$ bo jednak te 5.5" i smukła bryła kusi, ale prawie 300dolców to przecięcie spore pozostaje mi czekać na Note 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Global może wyjść... jeden raz. A potem o nim zapomną.No moze ale to watpliwe. Przy Mi4c, Mi4s i Mi5c ani razu nie wyszedl. Tylko przy Mi4i i Mi5s wyszedl ale to od razu bylo zapowiedziane ze bedzie. Tutaj na en.miui.com nie ma zadnej informacji.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Na cafago jest presale za 233 $ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 220$ w Chinach więc logiczne że takiej ceny dla nas narazie nie bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Na cafago jest presale za 233 $hehehe... No to bierz... Tylko chyba nie odrozniasz dollarow od euro. Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Nawet nie zjażyłem bo na kumpel podesłał coś na fonie i tylko okiem rzuciłem, Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Ogólnie to teraz kupie mi5x albo s7 edge. Tylko te zakrzywione krawedzie mnie wkurzaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 No to fajnie, ale raczej nikogo nie obchodzi co kupujesz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts