Jump to content

Nadchodzi nowy Xiaomi - model Mi5X

r0bertt

Recommended Posts

4 minuty temu, tosshi2 napisał:

Jak dalej uwazasz ze mowie glupoty to porob zdjecia jakimkolwiek xiaomi w slabym oswietleniu.

Chyba sobie żartujesz. Jestem glównym hejterem xiaomi i ich aparatów na tym forum i jeszcze zarzucasz mi fanboya? Siedzę w ich aparatach dosyć głęboko do tego stopnia, że poprawiam kompresję jpeg i udowadniam jak nas oszukują ale nie mogę znieść krytyki?

Albo pomyliłeś forum, albo osoby, albo nie wiem, nie mam ochoty z Tobą dyskutować bo zielonego pojęcia nie masz o czym mówisz.

Krytykujesz mi6 z zasady, że każdy xiaomi ma aparat do niczego. Akurat Mi6 jest nieco lepszy od poprzedników i bije np. One Plusa 5 z palcem w nosie. Ale ok, kończę dyskusję bo to nie ma żadnego sensu.

• Like 2

Chyba sobie żartujesz. Jestem glównym hejterem xiaomi i ich aparatów na tym forum i jeszcze zarzucasz mi fanboya? Siedzę w ich aparatach dosyć głęboko do tego stopnia, że poprawiam kompresję jpeg i udowadniam jak nas oszukują ale nie mogę znieść krytyki?
Albo pomyliłeś forum, albo osoby, albo nie wiem, nie mam ochoty z Tobą dyskutować bo zielonego pojęcia nie masz o czym mówisz.
Krytykujesz mi6 z zasady, że każdy xiaomi ma aparat do niczego. Akurat Mi6 jest nieco lepszy od poprzedników i bije np. One Plusa 5 z palcem w nosie. Ale ok, kończę dyskusję bo to nie ma żadnego sensu.
Czlowieku zobacz recenzje, mi6 jest ostro krytykowany za aparat, zobacz porownania zdjec do innych marek. Takie huwaei ktore jest glownym konkurentem xiaomi ma lepszy aparat. Tylko to nie jest wina samych aparatow, bo xiaomi daje dobry sprzet, ale spieprzonego softu.

Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka

To teraz cofnij sie o kilka lat Huawei na rynku to bylo gowno. Jednak zmadrzeli i ostro sie poprawili. Z aparatem zrobili genialne rozwiazanie nawiazujac wspoprace z leica. Dla osob ktore nie wiedza nie wiem jak w modelu p10 ale w modelu p9 leica nie dostarczyla obiektywow tylko chinska firma Sunny. Xiaomi ich obiektywy montuje w serii redmi. Tutaj jest odpowiedz ile daje dobry soft

Nie dorównuje nawet nokii C6 którą miałem dawno temu na Symbianie może sobie byc flagowcem każdy mi ale jest flagowcem tylko z nazwy i killerem wśród taniości ,nawet chyba leci robi lepsze fotki choć system też popaprany

Wysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev

4 minuty temu, tosshi2 napisał:

Dla osob ktore nie wiedza nie wiem jak w modelu p10 ale w modelu p9 leica nie dostarczyla obiektywow tylko chinska firma Sunny.

Nie chcę burzyć światopoglądu, ale to te same obiektywy i Leica też została wyprodukowana przez Sunny. Huawei przepraszało za wprowadzenie w błąd. Różnicą jest OIS + drobne poprawki w sofcie, które wspomagała Leica. Technicznie obiektywy są identyczne. ;) 

Dlatego pisalem ze nie wiem jak jest w p10. To jest idealny przyklad tego, ze xiaomi moze sobie montowac aparaty sony czy samsunga ale dopoki nie zrobia dobrego softu to nic to nie da. Bedzie jak jest czyli lipa. Za to trzeba ich krytykowac na kazdym kroku bo tylko konsumenci moga wywrzec presje na producencie zeby w koncu cos z tym zrobil. Dla osob ktore za bardzo nie znaja xiaomi trzeba mowic ze xiaomi nie kupuje sie dla aparatu. Juz za duzo osob na tym forum sie rozczarowalo bo myslalo ze aparat jest dobry.

1 minutę temu, tosshi2 napisał:

Za to trzeba ich krytykowac na kazdym kroku bo tylko konsumenci moga wywrzec presje na producencie zeby w koncu cos z tym zrobil.

Tylko że Xiaomi ma głęboko w poważaniu zdanie moje, czy Twoje. W samych Chinach nikt nie narzeka na aparaty, możesz przejrzeć ich forum z translatorem nawet. Telefony się sprzedają i będą sprzedawać, bo są cholernie tanie dla nich na miejscu, są ładne i kolorowe. 

Ja sam raczej kupię coś innej marki, bo mam dosyć olewania tej sprawy.

Oki ,niech sobie będzie flagowcem ,Ty to wiesz skoro miałeś 4 fony od nich mi już nie zamyśla oczek ,tak samo tobie (: my wiemy że będzie ujnia ale czy wiedzą o tym Ci którzy się pierwszy spotkają ,powiedzą ujnia ! Firma nie jest zła ale polityka swoją drogą idzie,Nie oczekujcie zmian w mi9 bo wykastruja,zamyśla oczy a i tak będziesz miał system cukierkowy ,a pamiętam miałem xperie XT i jak zainstalowałem miui to był przeskok a teraz masz 7.1.2 i koniec

Wysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev

Dziwicie się Chińczyką Chińczykom przecież tam za byle zdjęcia niepodobajace się władzy idzie się siedzieć(podobno) to już lepiej żeby były nie wyraźne i to dla nich to zaleta:-D

Tak.to prawda bez miui to wydajna bestia i trochę ma zalet i wad na LineageOS 

Ale jak ktoś na mi5 nie znajdzie legendarnego softu co wszystko działało to nie ma wyboru.

Chiny to kolorowy świat jest to co się dziwić że miui jest słodkie 

Edited by mrosi
to ja...

3 minuty temu, tpawel napisał:

Dwie godziny mnie na forum nie było i z@galakty fanboja zrobili :)
Tyle co mi na PW żali na tą firmę wylał to gdyby to było na forum to by serwerów brakło

Ale gość ma klasę krytykuje a i tak 

Ludzie go za fanboja biorą to chyba już z przyzwyczajenia bo mało kto krytykuje tylko wychwalają.

Wyjątek to aparat bo to wszyscy potwierdzają.

Napewno na pewno poprawa będzie aparatu bo musi ale konkurencja w tym czasie odskoczy.

Jedno jest pewne Napewno na pewno poprawi się łączność zezwzgledu ze względu na porozumienia z nokia mam nadzieję że skorzystają na tym bo jakoś połączeń stawiam na 1 miejscu ale to dopiero w przyszłych globalnych modelach pewnie.

A co do skopanych bibliotek aparatu to dopiero po ok 2-3 aktualizacjach (stable) na dev to nieprzewidywalne kiedy się za to wezmą.

Edited by mrosi
to ja...

9 godzin temu, tpawel napisał:

A oni mają porozumienia z Nokia czy Nokia Solutions and networks?
Bo jeśli chodzi o rozwiązania sieciowe to sprzedaje ta druga firma

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.nokia.com/en_int/news/releases/2017/07/05/nokia-and-xiaomi-sign-business-cooperation-and-patent-agreements&ved=0ahUKEwj7hv3V36jVAhXDIVAKHcwDAcAQFggiMAA&usg=AFQjCNGnMpHUktGznssgmEvAc7fvGS1iyQ

Nie wnikam dokładnie chciałbym żeby już w mi5X skorzystali z pewnych rozwiązań sieciowych być może nabyli pewne rozwiązania które by rozwiązały pewne problemy(na niektórych modelach można to zaobserwować) Ale mam nadzieje że z nowymi modelami się poprawią.

" W końcu więcej osób potrzebuje dobrego aparatu niż maksymalnej wydajności, którą oferuje sztandarowy i znacznie droższy Xiaomi Mi6." z jednego artykulu

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

Ciekawe stwierdzenie, bo większość właśnie osób patrzy na wydajność i Antutu, a nie aparat. Dlatego każdy nowy flagowiec Mi się sprzedaje jeszcze zanim pojawi się w sklepie bo ma nowego Snapdragona. 

Taaaa... Po nagłówku już nie warto dalej czytać "Porządny średniak z aparatem godnym najlepszych smartfonów". Uwielbiam tych pismaków, nie znają się kompletnie a stwierdzenia podają jakby ten telefon miał być bogiem fotografii...

Sam się kieruje wydajnością(snapdragon) Ale nie cyferki z antutu.Najnowszą wersją systemu Android i recenzjami.Aparat to dla mnie taki dodatek choć używam często.

Ale ostatnio recenzją nie ufam,wolę mieć gorszy procesor ale żeby soft działał idealnie i wolę mieć 1 aktualizacjie na półroku byle wszystko działało(nie wliczam poprawek bezpieczeństwa) aparat mi wystarczy że średniaka byle soft aparatu był dopracowany.

Ostatnio widziałem gdzieś telefon 200zł z 2 aparatami aż ciekawy jestem po co aż tyle to może lepiej kupić tego bo to tylko na wygląd a cena dużo mniejsza.Pochwalić się można no fakt xiaomi będzie miało troszkę lepszą jakoś no ale kosztuje więcej.

Edited by Snajper

22 minuty temu, galakty napisał:

Taaaa... Po nagłówku już nie warto dalej czytać "Porządny średniak z aparatem godnym najlepszych smartfonów". Uwielbiam tych pismaków, nie znają się kompletnie a stwierdzenia podają jakby ten telefon miał być bogiem fotografii...

Z tym "godnym najlepszych", to przesadzili, ale w swojej klasie cenowej będzie pewnie jednym z lepszych.

4 minuty temu, R_ade_K napisał:

Z tym "godnym najlepszych", to przesadzili, ale w swojej klasie cenowej będzie pewnie jednym z lepszych.

O ile to ten sam hardware co w Mi 6, z optyką i innymi i tym samym oprogramowaniem. Trzeba poczekać na recenzje.

Swoją drogą, skoro nie rzucili sie na 660, mogli tam wsadzić chociaż Snapa 630. Też jest w technologii 14 nm, więc będzie oszczędny, a oferuje nieco lepszą wydajność i obsługę nowszych protokołów LTE i BT, niż Snap 625...

Dla mnie to jakaś pomyłka. Mimo, iż nie mam (z racji wieku ;) ), jakiegoś super wzroku, ale 5,5 cala i rozdzielczość HD? Gdyby miało to być 5 cali, pewnie kupiłbym go córze zamiast Redmi 4X. A tak...?

Przed chwilą, cietybadacz napisał:

W mi5x jest rozdzielczość full hd

To na którejś ze stron musieli podać złe dane. Najwidoczniej tym się zasugerowałem. :)

Nie mniej, wychodzi więc na to, że to.. hmmm... odgrzany kotlet. Niewiele różni się od Redmi Note 4X.

Oby znowu nie przechodził chorób wieku dziecięcego paraliż (padnięta płyta) ale wątpię aby się ta firma czegoś nauczyła po tych wpadkach ,liczy się tylko zysk i ilość egzemplarzy ale w sumie to rzemiosło Nie ma dwóch takich samych modeli

Wysłane z MI 5s Plus mokeedev

4 minuty temu, mrosi napisał:

To na którejś ze stron musieli podać złe dane. Najwidoczniej tym się zasugerowałem. :)

Nie mniej, wychodzi więc na to, że to.. hmmm... odgrzany kotlet. Niewiele różni się od Redmi Note 4X.

Bo to ma być Redmi z flagowym aparatem. Obecnie mamy albo średniaki z badziewnym aparatem, albo flagowce z jako takim aparatem. Chcesz aparat, musisz brać mocnego snapa i słabą baterię. Pewnie chcą się wpasować w środek, dać średniaka z dobrą baterią, oszczędnym SoC i dobrym aparatem z serii Mi. Zobaczymy jak to wyjdzie, moim zdaniem nie za dobrze bo jeśli na prawdę cena będzie przystępna a aparat identyczny jak w Mi 6, to mogą nieco podkopać sobie sprzedaż flagowców.

Edited by galakty

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...