wojtek.02 Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 LineageOS, najlepszy jak dla mnie, wynik świetny. Polecam LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Dnia 12.09.2018 o 22:27, wojtek.02 napisał: LineageOS, najlepszy jak dla mnie, wynik świetny. Polecam LineageOS na Mido A jak udało Ci się go zainstalować? bo ja za każdym razem kiedy próbuję zostaje uraczony czerwonym napisem z Error 7 :[ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Sprawdź czy masz najnowsze recovery dla swojego telefonu i czy odpowiedni plik ściągasz. Redmi Note 4 - mido. U mnie poszło bez żadnego problemu LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 jakoś zrobiłem przy pomocy red wolf ale dzięki za odpowiedź już prawie pogodziłem się z tym że nie zainstaluję....ale po 10 próbach i tygodniowej przerwie się udało...widać bardzo nieudolnie to robiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 57 minut temu, wojtek.02 napisał: Sprawdź czy masz najnowsze recovery dla swojego telefonu i czy odpowiedni plik ściągasz. Redmi Note 4 - mido. U mnie poszło bez żadnego problemu LineageOS na Mido a jeszcze takie pytanie...wiesz jak zainstalować sklep play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 A masz najnowsze gappsy dla 8.1 ? Hehe LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) hmm a dałbyś radę podesłać? bo ja pobrałem jakieś ale chyba nie działają bo po instalacji nic nie ma Edited September 23, 2018 by Lawliet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 53 minuty temu, wojtek.02 napisał: A masz najnowsze gappsy dla 8.1 ? Hehe LineageOS na Mido Mam apki ale za to nie działa google service....pokazuje że jest crash i kolejny problem jest taki że nie mogę instalować aplikacji z nieznanych źródeł Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Zezwol na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Nie mam jak....jest pokazana opcja ale nie mogę nic więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenowiec Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) Gappsy się instaluje razem z romem! Gdy instalujesz ROM przez recovery to po dodaniu paczki z romem klikasz jeszcze "Add More Zips" i dodajesz paczke z gappsami. Wtedy wszystko działa. Edited September 23, 2018 by lenowiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawliet Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 problem solved już to załatwiłem jakoś Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Ni cholery nie idzie zainstalować lineage 15.1, Wygląda tak, sygnatura pliku niepoprawna, jak wyłącze sprawdzanie sygnatury to znowu na czerwono "plik przeznaczony dla MIDO twoje urządzenie to..." właśnie trzykropek????? Wcześniej oczywiście full wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Zaktualizuj TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 No myślałem że tego nie muszę pisać że, jest najnowsze O...... a jednak nie, widzę że jest z przed 2 tygodni, przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Pomogło TeamWin zaszalał z aktualizacjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 Próbował ktoś najnowszego oficjalnego Pixela na mido? Ładnie to śmiga? LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
exwindows Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 7 godzin temu, wojtek.02 napisał: Próbował ktoś najnowszego oficjalnego Pixela na mido? Ładnie to śmiga? LineageOS na Mido Podlinkujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 Bez problemu, daj znać To chyba bez gapsów się instaluje. https://download.pixelexperience.org/mido/ LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilverSan Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Witam propo Pixela to jest jakiś launcher albo modyfikacja żeby na pixelu mieć jak najbardziej się da wygląd miui bo kusi ten android 9 ale wygląd odstrasza Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 (edited) 51 minut temu, SilverSan napisał: Witam propo Pixela to jest jakiś launcher albo modyfikacja żeby na pixelu mieć jak najbardziej się da wygląd miui bo kusi ten android 9 ale wygląd odstrasza Poco launcher ale jak chcesz najbardziej zbliżony to zostań na Miui. To nie tylko kwestia ikonek czy launchera. Różnic jest sporo więcej i sam launcher nie wystarczy. Edited December 25, 2018 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Próbowałem zainstalować najnowszego Pixela, plik na karcie SD, twrp zaktualizowane do najnowszej wersji, chcę zrobić full wipe i tu problem, pisze ze jest błąd, na czerwono podkreśla niepowodzenie. Co może być nie tak? LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 @wojtek.02 jaki błąd? Może masz zaszyfrowany telefon. W takim przypadku format data na dole po prawej. Zrób kopię danych bo opcja ta wyczyści pamięć wewnętrzną telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Na czerwono podkreśla błędy, już dokładnie nie pamiętam co pisało, ale chyba błąd czyszczenia partycji, i na czerwono podkreśla niepowodzenie. Nigdy jeszcze mi się to nie zdążyło, a już trochę tego wgrywalem, co to znaczy zaszyfrowany telefon, rozumiem że full wipe i sprawa załatwiona? LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Tak wygląda błąd w TWRP. LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Przecież napisałem Ci co masz zrobić. Format data Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Zainstalowane działa wygląda bajecznie. Dziękuję i Pozdrawiam! Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Pixel działa prawidłowo, oprócz niektórych drobnych braków np: brak systemowej aplikacji muzyki oraz galerii, konfiguracji poziomu głośności dzwonka tylko w ustawieniach, oraz dziwnego poziomu dostosowania jasności ekranu, całkowicie inaczej działa pasek, oraz automatyczna jasność ekranu to nieporozumienie. Chyba tyle, bateria ok. Poczekać jeszcze trochę chyba jednak warto. Wysłane z mojego Redmi Note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 (edited) Ja mogę polecić Aex 5.8 android 8.1 lub Aex 6.2 android 9.0. Oba działają bardzo dobrze i nie zauważyłem jakiś poważnych błędów w ciągu tygodniowego użytkowania 5.8. Aktualnie jestem na Aex 6.2, selinux restrykcyjny, urządzenie certyfikowane nawet bez Magisk. Aktualizacja 14.02 Aex 6.3 z poziomu systemu Edited February 14, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 (edited) Próbował ktoś tego cuda >>> http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=804582&st=11280#entry84907336 (Base 9.4.25 Android 8.1, Masik 4.2 Vince Ported (Redmi 5 Plus)) lub https://mega.nz/#!juhQVIrT!IZE86J_CQFXGPA5M7uPL6cz6rjyzOhM6L6aouXxPy3c (Masik X 4.1 (Android Pie ) Port For Redmi Note 4X By What's New (@officialwhatsnew)) ??? EDIT. Jakby co to sam sprawdziłem - Masik ładnie działa. Koniec końców wgrałem ten >>> https://www.whatsnewofficial.com/xaiomi-eu-miui-pie-stable-rom-for-redmi-note-4x/ <<< i również jest godny polecenia. Tylko dwie rzeczy sprawiają problem - tryb czytania nie działa w ogóle, a żeby odpalić wi-fi najpierw trzeba właczyć hot-stop, inaczej przełącznik nie działa Edited May 6, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicek8 Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Dnia 5.05.2019 o 03:08, Antyhaker napisał: Próbował ktoś tego cuda >>> http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=804582&st=11280#entry84907336 (Base 9.4.25 Android 8.1, Masik 4.2 Vince Ported (Redmi 5 Plus)) lub https://mega.nz/#!juhQVIrT!IZE86J_CQFXGPA5M7uPL6cz6rjyzOhM6L6aouXxPy3c (Masik X 4.1 (Android Pie ) Port For Redmi Note 4X By What's New (@officialwhatsnew)) ??? EDIT. Jakby co to sam sprawdziłem - Masik ładnie działa. Koniec końców wgrałem ten >>> https://www.whatsnewofficial.com/xaiomi-eu-miui-pie-stable-rom-for-redmi-note-4x/ <<< i również jest godny polecenia. Tylko dwie rzeczy sprawiają problem - tryb czytania nie działa w ogóle, a żeby odpalić wi-fi najpierw trzeba właczyć hot-stop, inaczej przełącznik nie działa Ten Masik z 4pda, ma coś więcej niż xiaomi.eu z ostatniej wspieranej wersji? Działa lepiej? Jak wrażenia? I czy pociągnie więcej niż 100mbit/s? (To ostatnie jest dla mnie dość ważne bo ostatni xiaomi.eu nie daje rady więcej niż 70mbit/s wyciagnac na speedtescie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Ten Masik z 4pda, ma coś więcej niż xiaomi.eu z ostatniej wspieranej wersji? Działa lepiej? Jak wrażenia? I czy pociągnie więcej niż 100mbit/s? (To ostatnie jest dla mnie dość ważne bo ostatni xiaomi.eu nie daje rady więcej niż 70mbit/s wyciagnac na speedtescie)Jak pisałem, Masik wrzuciłem i odpaliłem w ramach testów. Tyle o nim wiem, wrzuciłem port xiaomi.eu i jestem pozytywnie zaskoczony wydajnością. Są drobne niedociągnięcia, ale generalnie warto.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 Przymierzam się do wygrania nowego systemu(9 tka), zależy mi na stabilności, baterii, jakości dźwięku (po bluetooth), co polecacie i czy nie trzeba prosić Chińczyka o odblokowanie bootloadera?Telefon redmi note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 (edited) Minęło trochę czasu od ostatniego postu w tym temacie. Na moim Note 4 ze Snapdragonem 625 z 3 GB ramu aktualizacja była wieki temu, reklamy irytują, tłumacz googe z którego czasami korzystam zacina się, że nie można normalnie z niego korzystać, więc postanowiłem zainstalować coś alternatywnego. Jaki soft na dzień dzisiejszy jest godny polecenia? Edited May 3, 2021 by Morfeusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts