Jump to content

Alternatywne systemy + Firmware + Kernel dla Redmi Note 4/4X

majdan12

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Dnia 12.09.2018 o 22:27, wojtek.02 napisał:

LineageOS, najlepszy jak dla mnie, wynik świetny. Polecam

65ea41e8b56d1b6f366f8be4389cbae3.jpg

LineageOS na Mido

A jak udało Ci się go zainstalować? bo ja za każdym razem kiedy próbuję zostaje uraczony czerwonym napisem z Error 7

:[

57 minut temu, wojtek.02 napisał:

Sprawdź czy masz najnowsze recovery dla swojego telefonu i czy odpowiedni plik ściągasz. Redmi Note 4 - mido. U mnie poszło bez żadnego problemu :)

LineageOS na Mido

a jeszcze takie pytanie...wiesz jak zainstalować sklep play?

53 minuty temu, wojtek.02 napisał:

A masz najnowsze gappsy dla 8.1 ? Hehe

LineageOS na Mido

Mam apki ale za to nie działa google service....pokazuje że jest crash

i kolejny problem jest taki że nie mogę instalować aplikacji z nieznanych źródeł

• 1 month later...

Ni cholery nie idzie zainstalować lineage 15.1, Wygląda tak, sygnatura pliku niepoprawna, jak wyłącze sprawdzanie sygnatury to znowu na czerwono "plik przeznaczony dla MIDO twoje urządzenie to..." właśnie trzykropek????? Wcześniej oczywiście full wipe.

• 1 month later...
51 minut temu, SilverSan napisał:

Witam propo Pixela to jest jakiś launcher albo modyfikacja żeby na pixelu mieć jak najbardziej się da wygląd miui bo kusi ten android 9 ale wygląd odstrasza 

Poco launcher ale jak chcesz najbardziej zbliżony to zostań na Miui. To nie tylko kwestia ikonek czy launchera. Różnic jest sporo więcej i sam launcher nie wystarczy.

Edited by mariusz.ur

Na czerwono podkreśla błędy, już dokładnie nie pamiętam co pisało, ale chyba błąd czyszczenia partycji, i na czerwono podkreśla niepowodzenie. Nigdy jeszcze mi się to nie zdążyło, a już trochę tego wgrywalem, co to znaczy zaszyfrowany telefon, rozumiem że full wipe i sprawa załatwiona?

LineageOS na Mido

Pixel działa prawidłowo, oprócz niektórych drobnych braków np: brak systemowej aplikacji muzyki oraz galerii, konfiguracji poziomu głośności dzwonka tylko w ustawieniach, oraz dziwnego poziomu dostosowania jasności ekranu, całkowicie inaczej działa pasek, oraz automatyczna jasność ekranu to nieporozumienie. Chyba tyle, bateria ok. Poczekać jeszcze trochę chyba jednak warto.

Wysłane z mojego Redmi Note 4

• 2 weeks later...

Ja mogę polecić Aex 5.8 android 8.1 lub Aex 6.2 android 9.0. Oba działają bardzo dobrze i nie zauważyłem jakiś poważnych błędów w ciągu tygodniowego użytkowania 5.8. Aktualnie jestem na Aex 6.2, selinux restrykcyjny, urządzenie certyfikowane nawet bez Magisk.

Aktualizacja 14.02 Aex 6.3 z poziomu systemu

Screenshot_20190214-193955_Settings.png

Edited by mariusz.ur

• 3 months later...

Próbował ktoś tego cuda >>> http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=804582&st=11280#entry84907336 (Base 9.4.25 Android 8.1, Masik 4.2 Vince Ported (Redmi 5 Plus)) lub https://mega.nz/#!juhQVIrT!IZE86J_CQFXGPA5M7uPL6cz6rjyzOhM6L6aouXxPy3c (Masik X 4.1 (Android Pie ) Port For Redmi Note 4X By What's New (@officialwhatsnew)) ???

EDIT. Jakby co to sam sprawdziłem - Masik ładnie działa. Koniec końców wgrałem ten >>> 
https://www.whatsnewofficial.com/xaiomi-eu-miui-pie-stable-rom-for-redmi-note-4x/ <<< i również jest godny polecenia. Tylko dwie rzeczy sprawiają problem - tryb czytania nie działa w ogóle, a żeby odpalić wi-fi najpierw trzeba właczyć hot-stop, inaczej przełącznik nie działa :P

Edited by Antyhaker

Dnia 5.05.2019 o 03:08, Antyhaker napisał:

Próbował ktoś tego cuda >>> http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=804582&st=11280#entry84907336 (Base 9.4.25 Android 8.1, Masik 4.2 Vince Ported (Redmi 5 Plus)) lub https://mega.nz/#!juhQVIrT!IZE86J_CQFXGPA5M7uPL6cz6rjyzOhM6L6aouXxPy3c (Masik X 4.1 (Android Pie ) Port For Redmi Note 4X By What's New (@officialwhatsnew)) ???

EDIT. Jakby co to sam sprawdziłem - Masik ładnie działa. Koniec końców wgrałem ten >>> 
https://www.whatsnewofficial.com/xaiomi-eu-miui-pie-stable-rom-for-redmi-note-4x/ <<< i również jest godny polecenia. Tylko dwie rzeczy sprawiają problem - tryb czytania nie działa w ogóle, a żeby odpalić wi-fi najpierw trzeba właczyć hot-stop, inaczej przełącznik nie działa :P

Ten Masik z 4pda, ma coś więcej niż xiaomi.eu z ostatniej wspieranej wersji? Działa lepiej? Jak wrażenia? I czy pociągnie więcej niż 100mbit/s? (To ostatnie jest dla mnie dość ważne bo ostatni xiaomi.eu nie daje rady więcej niż 70mbit/s wyciagnac na speedtescie)

Ten Masik z 4pda, ma coś więcej niż xiaomi.eu z ostatniej wspieranej wersji? Działa lepiej? Jak wrażenia? I czy pociągnie więcej niż 100mbit/s? (To ostatnie jest dla mnie dość ważne bo ostatni xiaomi.eu nie daje rady więcej niż 70mbit/s wyciagnac na speedtescie)
Jak pisałem, Masik wrzuciłem i odpaliłem w ramach testów. Tyle o nim wiem, wrzuciłem port xiaomi.eu i jestem pozytywnie zaskoczony wydajnością. Są drobne niedociągnięcia, ale generalnie warto.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• 5 months later...

Przymierzam się do wygrania nowego systemu(9 tka), zależy mi na stabilności, baterii, jakości dźwięku (po bluetooth), co polecacie i czy nie trzeba prosić Chińczyka o odblokowanie bootloadera?
Telefon redmi note 4x

• 1 year later...

Minęło trochę czasu od ostatniego postu w tym temacie. Na moim Note 4 ze Snapdragonem 625 z 3 GB ramu aktualizacja była wieki temu, reklamy irytują, tłumacz googe z którego czasami korzystam zacina się, że nie można normalnie z niego korzystać, więc postanowiłem zainstalować coś alternatywnego. Jaki soft na dzień dzisiejszy jest godny polecenia? 

Edited by Morfeusz