Lamcza Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 nie mam pojecia ale moze w programisatycznych zmniejsz animacje do 0.5 to przynajmniej przyspieszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 A ja mam takie pytanie. Mam Note 4 na snapdragonie najnowszy global. Odblokowałem bootloader, wgrałem twrp. Potem parę modyfikacji i root. Mogę wgrać bezpośrednio na to rom Miui Polska? Bo gdzieś wyczytałem że muszę najpierw wgrać china dev itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 (edited) Wybrałes kijowy temat na to pytanie ale tak mozesz wgrac na to miui polska ale root i modyfikacje musisz wgrac od nowa Jak juz masz twrp to zrob sobie backup efs partycji kiedys sie moze przydac zwlaszcza jesli jestes na poczatku drogi Edited March 19, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
d2darkness Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 (edited) Aktualnie mam zainstalowany Cardinal + Kernel od Franco i zauważyłem że od początku korzystania z tego romu, nie uświadczyłem ani razu LTE, nad czym trochę ubolewam, szczególnie że specjalnie szukałem xiaomi z B20, bo wcześniej posiadałem bez i miałem problemy z zasięgiem. Czy to wina romu że nie widzi mi LTE ? Jakiś czas temu miałem LineageOS i Ressurection Remix i tam miałem LTE. W opcjach sieci komórkowych aktywowany LTE Edited March 27, 2018 by d2darkness Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 ja mam lte to nie wiem Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Małe pytanko. Jest może jakiś kernel overclock pod Redmi Note 4 snapdragon mido ale dla miui 9 na 7.0? Bo jakoś tylko widzę pod cust Romy od 7.1.2 po 8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 (edited) 55 minut temu, Zulwiczek1983 napisał: Małe pytanko. Jest może jakiś kernel overclock pod Redmi Note 4 snapdragon mido ale dla miui 9 na 7.0? Bo jakoś tylko widzę pod cust Romy od 7.1.2 po 8.0 Stormguard https://androidfilehost.com/?fid=673956719939819482 Edited March 28, 2018 by konsolite Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalSP Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Panowie pytanie. Mam wgrany resurrection remix + Kernel franco. Chcąc wrócić na miui wystarczy wipe w twrp i instalacja globala z twrp czy trzeba podjąć jakieś dodatkowe kroki? Kernel zmieni się na stockowy w czasie instalacji miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vintagee Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 No ja właśnie miałem Cardinal + Velvet. Na chwilę chciałem spróbować Epic, nie spodobało sie. Wracam do Cardinala i cyk, nie czyta karty sim. Full wipe robiony, nie pomaga, jakieś pomysły panowie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 (edited) Witam. Dwa tygodnie temu zainstalowałem Lineage 15.1 i system bardzo mi się podoba. Wyczytałem że warto zainstalować kernel franco. Co uczyniłem wczoraj, poprzez twrp. Teraz przy uruchomieniu systemu wyskakuje mi komunikat Czy to normalne i jak go się pozbyć? A może najpierw zainstalować, kernel a potem ROM? Edited April 8, 2018 by Dawideo Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 (edited) Jak zainstalujesz najpierw kernel a potem rom, to kernel zostanie nadpisany przez stockowy kernel z romu. W temacie kernela Franco na xda pojawił się kilkukrotnie ten problem i określono go jako znany, ale chyba nikt nie podał solucji jak to rozwiązać. Używałem kiedyś ten kernel, ale z innym romem i tam nie było tego błędu. Czy ten twój rom wspiera Treble? Jeżeli tak, to może spróbuj z kernelem kompatybilnym z Treble. Co ciekawe pojawił się niedawno kernel dla custom romów, w którym latarka świeci na biało. Edited April 8, 2018 by konsolite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Tak, ROM wspiera Treble, kernel niby też, więc to nie to. No nic jeżeli system będzie stabilny to, to zostawię. Czy warto kupić pod ten kernel "Franco Manager"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Powinno być stabilne. Osobiście nie przepadam za tym kernelem, bo ma pewne bugi i autor twierdzi, że to absolutnie nie z jego winy choć tak nie jest. Używałem ten program - jakąś betę, ale moim zdaniem nie warto płacić. Wolę darmowy Kernel Adiutor. W końcu efekt końcowy jest taki sam. Jak chcesz więcej pogadać o custom kernelach i romach to śmiało pisz na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Co proponujecie zainstalować żeby system był stabilny, szybki a przy tym długo trzymał na baterii ? Obecnie mam zainstalowany Resurrection Remix v6.0.0 z kerlelem ZPX INFERNO 1.7 Jest tylko jeden problem, bardzo często wyrzuca mi jakieś błędy i mega szybko ucieka bateria. Przed instalacją miałem xiaomi.eu najnowsze i tam bateria to było około 10 min to 1 % (jak działałem w domu na WIFI) a teraz już po 5 min nie mam z 3 czy 4 procent Ogólnie chciał bym coś opartego na Oreo, gdyż spodobało mi się wiele rzeczy w tym androidzie (np Spotify dobiera kolor okna powiadomienia taki jak okładka albumu i super to wygląda) Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Co proponujecie zainstalować żeby system był stabilny, szybki a przy tym długo trzymał na baterii ? Obecnie mam zainstalowany Resurrection Remix v6.0.0 z kerlelem ZPX INFERNO 1.7Jest tylko jeden problem, bardzo często wyrzuca mi jakieś błędy i mega szybko ucieka bateria.Przed instalacją miałem xiaomi.eu najnowsze i tam bateria to było około 10 min to 1 % (jak działałem w domu na WIFI) a teraz już po 5 min nie mam z 3 czy 4 procentOgólnie chciał bym coś opartego na Oreo, gdyż spodobało mi się wiele rzeczy w tym androidzie (np Spotify dobiera kolor okna powiadomienia taki jak okładka albumu i super to wygląda) Do końca używałem Liquid Remix i był ok. Do tego Kernel ReVolt, Stormguard albo Wayang. Możesz też wrzucić Kernel Franco, niektórzy go lubią.W Wayang latarka świeci na biało. Z innych romów to może Cosmic, Lineagos albo Cardinal? Nigdy ich nie używałem, bo mi Liquid wystarczył, ale ten Cosmic fajnie wygląda. Jak coś chcesz wiedzieć więcej to pytaj. Wysłane z mojego One Plus 5T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) franco mnie nie przekonal electra albo velvet lub stormguard i cos tam jeszcze bylo co prawda spiracilem ta apke do franco i dorbze zrobilem bo nie dzialala zbyt dobrze a potem uzywałem jeszcze franco chwile z kernel auditorem i tez zrezygnowałem głównie przez dziwne wysypywanie sie aplikacji od czasu do czasu. Nowy update Cardinala to juz treble bulid generalnie sprawuje się bardzo dobrze jedyny bug na jaki sie natknalem to jak cos usunac/dodac do magiska po restarcie znika opcje fingerprint xD ale po nastepnym juz dziala normalnie ale generalnie ja jestem chyba jedynm 2 ludzi majacym problemy z fingerprintem na tym romie od 3 wersji wstecz xD. Na poprzedniej wersji byl problem z echem u rozmowcy podczas pol;aczen na najnowszej wszytko smiga bez echa i jakis dodatkowych fixow. Dodatkowo nowa wersja duzo lepiej wspolpracuje z substratum i ma wypasny czarny theme preinstalowany znaczmoze byc czarny jesli sobie ktos tak ustawi bo lubi ale ma tez opcje innych odcieni :P. Edited April 13, 2018 by Lamcza 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) Czy ktoś ma problem z bluetooth na Oreo? (obojętnie czy Cardinal, Lineage czy inne.) Otóż nie działają mi połączenia z zestawem głośnomówiącym, tzn podczas próby połączenia z jakimkolwiek kontaktem, zamiast sygnału łączenia słyszę szumy, a jak połączenie nastąpi to nie słyszę drugiej osoby tylko cały czas szumy i szmery. Ogólnie bluetooth działa - przesyłanie plików, mogę słuchać audio poprzez zestaw głośnomówiący w samochodzie, komunikaty Yanosika też działają. Tylko połączenia telefoniczne nie. Czy ktoś ma na to jakieś rozwiązanie? Bo ogólnie Oreo bardziej mi leży niż MIUI, no ale jeżeli nie znajdę rozwiązania to będę musiał jednak wrócić do starego systemu:/ Ok. Sprawa "połowicznie" Naprawiona. Jeżeli ktoś chce bardzo mieć na swoim RN4X Oreo z działającym Bluetooth, to polecam OmniRom, na którym wyżej wymieniony problem nie występuje. Edited April 16, 2018 by Dawideo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 (edited) Mam zainstalowany teraz LineageOS 15.1 Treble Który kernel zainstalować najlepiej ? Stormguard wersja OC czy Franco-Krelel ? Albo jakiś inny godny polecenia na Treble A może zostać na domyślnym kernerze LineageOS ? Tylko że nie mam tu KCAL i opcji sterowania dźwiękiem, bateria działa okej i wydajność też całkiem spoko. Edited April 21, 2018 by Norbix029 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 6 minut temu, Norbix029 napisał: Mam zainstalowany teraz LineageOS 15.1 Treble Który kernel zainstalować najlepiej ? Stormguard wersja OC czy Franco-Krelel ? A może zostać na domyślnym kernerze LineageOS ? Tylko że nie mam tu KCAL i opcji sterowania dźwiękiem, bateria działa okej i wydajność też całkiem spoko. Na Twoim miejscu poszukałbym czegoś ze wsparciem Treble. Franco chyba ma taką wersję, są też inne. Zawsze możesz wrócić do oryginalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 @konsolite Te które wymieniłem czyli Franco i Stormgurad mają wsparcie dla Treble. Tylko zastanawiam się który będzie działał lepiej pod względem wydajność/bateria. Szukałem i innych kerneli z wsparciem dla Treble nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 O Stormguard nie wiedziałem, że wspiera Treble. Możesz oba sprawdzić i wybrać ten który bardziej Ci odpowiada. Wysłane z mojego One Plus 5T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Jeżeli komuś brakuje białej diody led z MIUI, to teraz w RR v6.0.0 od EndLess jest opcja do zmiany wartości maksymalnej jasności zółtej, czy białej diody LED. I teraz już nie jesteśmy zmuszenie do korzystania z żółtej diody, i to bez kombinowania z custom kernelem, gdzie chyba tylko jeden przywracał białą diodę led. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted May 24, 2018 Share Posted May 24, 2018 Używa ktoś oficjalnego Los 15.1 z 21 maja na mido? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenowiec Posted May 25, 2018 Share Posted May 25, 2018 Ktoś testował miui.am albo miuipro i ma porównanie do xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rostii Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Ktoś to ma/testował dotOS-v2.3.1 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-dotos-2-1-t3765730 warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Znacie jakiś sprawdzony sposób na naprawę przesterów nagrywanych wideo oraz to że rozmówcy mnie nie słyszą czasami ? Próbowałem wszelkich fixów i innych rzeczy i nadal to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Zmiana romu np. Na cardinal albo cos innego gdzie problemow nie ma.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 50 minut temu, Lamcza napisał: Zmiana romu np. Na cardinal albo cos innego gdzie problemow nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Mam MIUI 9 Global Developer na xiaomi.eu oraz Lineage OS 15.1 i RR też był ten problem Te wszystkie custom romy bazują na tym samym z reguły to skąd mam wiedzieć na co zmienić ? Wie ktoś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 (edited) Sprawdz cardinal ew. zajrzyj na xda w dzial modow tam jest hakis temat z fixem do nagrywania. W kazdym razie ja uzywam cardinala i nie wyczuwam potrzeby do modyfikacji ale jest mozliwe ze poprostu nie zauwazam problemu. Pamietam że kilka wersji wstecz miałem ogromne problemy z echem na cardinal podczas polaczenia ale w następnej aktualizacji problem zniknal. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited July 1, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Dobra udało mi się ogarnąć w miarę ten mikrofon, zainstalowałem system XenonHD oparty o androida 7.1 i tutaj nie mam problemów z mikrofonem. Nie pasuje mi jednak za bardzo system pod względem czasu pracy na baterii, wydajności a tym bardziej personalizacji. Chciałem przenieść wszystkie pliki (build.prop mixer_patp_mtp, media_profiles.xml itp) do najbardziej optymalnego systemu na ten telefon. Zauważyłem że wszystkie oparte na 8.1 zawsze mi zaczynają zwalniać po chwili użytkowania i bateria leci szybciej niż jak używałem customów opartych o nougata. Także co polecacie zainstalować ? Optymalny tzn wydajność bateria i personalizacja na w miarę dobrym poziomie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 (edited) @Norbix029 Edited July 13, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastek Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Witam. Mam szybkie pytanko.W oczekiwaniu na MIUI 10 w ramach testów wrzuciłem sobie na mój RN4 resurrection remix na andku 8. Teraz gdy nastał dzień pojawienia się MIUI dla mojego modelu chciałbym wrócić na MIUI Polska. Pytanie jak bezboleśnie tego dokonać żeby nie uceglic telefonu. Czy standardowa procedura full wipe i instalacja z zipa z twrp poprostu? Bo czytajac różne fora nabieram obaw przy powrocie z Androida 8 na 7. Możecie podpowiedzieć? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Jaki obecnie Rom najbardziej polecacie na mido? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 (edited) Taki jak wszędzie - Pixel Experience Edited August 26, 2018 by Antyhaker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Ok, a można na customie bez problemu odpalić aplikacje z banku? Czy dla bezpieczeństwa lepiej nie instalować? LineageOS na Mido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts