Antyhaker Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 1 godzinę temu, Norbix029 napisał: Cytat Mowa oczywiście o AEX 5.0 Przeszedłem na MIUI, bo jednak bardziej mi odpowiada i na AEX brakuje mi tych kilku kluczowych dla mnie funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 1 godzinę temu, Norbix029 napisał: (ponad półtorej miesiąca) Miesiąc to liczba męska nie żeńska, więc półtora miesiąca 1 godzinę temu, Norbix029 napisał: po jakimś miesiącu zaczął wariować i zamykać mi różne aplikacje albo bateria nie trzymała tak jak powinna (szybko spadała) więc wróciłem na MIUI Która dokładnie wersja AEX? Z którego dnia? U mnie nic nie zamyka, a bateria trzyma poziom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 @piskor AEX 4.6 z 18 listopada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Ja mam starszą wersję z 17.09. Jakoś nie zdecydowałem się na najnowszą i chyba słusznie, jak widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybkias Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 A jak wrócić z custom Romu ma xiaomi.eu? Bo czytałem że jak się wgrywasz bezpośrednio przez twrp to są problemu. Lepiej najpierw wgrać globala przez mi flasha i dopiero później flashować xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Jak zachowuje się wersja AEX 5.0 na mido? Są jakieś dziwne bugi, cz wszystko śmiga tak jak powinno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 @wojtek.02 Miałem go na na telefonie ale zaraz wrzuciłem AEX 4.6 Nic się takiego nie działo i wszystko działało tak na pierwszy rzut okiem. Zainstalowałem 4.6 gdyż 5.0 nie jest jeszcze do końca spolszczony oraz nie zawiera wszystkich opcji jakie są w 4.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 12 godzin temu, szybkias napisał: A jak wrócić z custom Romu ma xiaomi.eu? Bo czytałem że jak się wgrywasz bezpośrednio przez twrp to są problemu. Lepiej najpierw wgrać globala przez mi flasha i dopiero później flashować xiaomi.eu? Normalnie przez TWRP - nie wiem co czytałeś, ale to bzdury. 9 godzin temu, wojtek.02 napisał: Jak zachowuje się wersja AEX 5.0 na mido? Są jakieś dziwne bugi, cz wszystko śmiga tak jak powinno Działa naprawdę dobrze i jeśli nie potrzebujesz funkcji znanych z wersji 4.6 (nie wszystkie przeniesiono na 5.0) to naprawdę warto wypróbować. Żadnych problemów - przynajmniej w moim przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 A opcja wyłączenia podświetlenia klawiszy pod ekranem jest dostępna? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybkias Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Już wróciłem przez twrp ale zostało zabezpieczenie czyli hasło aby uruchomić androida. A wolałbym żeby go nie bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 4 godziny temu, szybkias napisał: Już wróciłem przez twrp ale zostało zabezpieczenie czyli hasło aby uruchomić androida. A wolałbym żeby go nie bylo Wyłącz szyfrowanie. Ja normalnie wgrywam xiaomi.eu > AEX > xiaomi.eu > cokolwiek i nigdy nie ma problemów. 5 godzin temu, wojtek.02 napisał: A opcja wyłączenia podświetlenia klawiszy pod ekranem jest dostępna? Jak ostatnio korzystałem to nie było takiej możliwości, aktualnie nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybkias Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 @Antyhaker jak wyłączyć to szyfrowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Jesteś na xiaomi.eu, tak? Więc jeśli to szyfrowanie, to z poziomu ustawień prywatności. Jeśli to nie pomoże, to prawdopodobnie (niech ktoś inny się wypowie) pozostaje tylko "format data". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Tak, jak jest szyfrowanie to tylko format data. Na Redmi 4A też miałem taki problem, wifi mi na przykład nie działało z szyfrowaniem które miałem na RR, tylko format data pomagał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Orientuje się ktoś, czy jest jakaś modyfikacja MIUI oparta o Global Dev, a nie China Dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Sprawdz Epic rom https://androidfilehost.com/?w=files&flid=217062 Dyskusja na ten temat pod linkiem https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-epic-rom-redmi-note-4x-t3690424 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 (edited) Znam ten ROM, ale nie wiedziałem, że bazuje na globalu - dzięki wielkie Edited December 26, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 To jaki obecnie jest najlepszy ROM dla naszego MIDO? Jeśli chodzi o szybkość, stabilność, funkcjonalność oraz żywotność baterii? Testowałem MIUI Polska, potem Epic MIUI, a teraz siedzę na Pixel Experience. MIUI - stabilność...bolączki MIUI Epic - stabilny, bateria!!....bolączki MIUI Pixel Experience - rakieta!!! Ogólnie super ROM, jedynie bateria trochę gorzej wypada niż dwa wyżej. No ale czyste Oreo 8.1 to jest to. Wreszcie normalne powiadomienia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Nie żeby coś, ale Epic ROM też ma "normalne" powiadomienia Zdradź mi jedno - jakie to bolączki ma MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Nie żeby coś, ale Epic ROM też ma "normalne" powiadomienia Zdradź mi jedno - jakie to bolączki ma MIUI.Możesz coś więcej napadać na temat Epic? Zainteresowałem się tym romem i chciałbym poznać czyjąś opinie. Z góry dziękuję. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Zarządzanie pamięcią RAM i aplikacjami w niej trzymanymi. Też nie wiedziałem o co chodzi z tym dopóki nie przeszedłem na Pixel Experience. Wszystko się migiem ładuje, a nie wczytuje od nowa. Nawet Epic tego nie poprawia mimo, że w opisie jest optimized RAM. Jest lepiej, ale nie tak jak w Pixel.Powiadomienia w Stable Epic ssą. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Używam Epica już bez przerw od miesiąca. Bateria trzyma mi powyżej trzech dni. Maksymalny sot jaki miałem to 14 godzin. Rom stabilny. Kilka dodatków jakich nie znajdziesz na Globalu. Ogólnie jest dobrze i warto chociaż sprawdzić. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 (edited) 9 godzin temu, konsolite napisał: Możesz coś więcej napadać na temat Epic? Zainteresowałem się tym romem i chciałbym poznać czyjąś opinie. Z góry dziękuję. Generalnie wszystko jest na jedno kopyto i rozchodzi się o dodatki. Takie jest moje zdanie. Niemniej, telefon lepiej sprawuje się na oryginalnym oprogramowaniu - żadna nowość. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited January 3, 2018 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Czy ja wiem...zależy co rozumiesz pod pojęciem "lepiej się sprawuje". Bo jeśli samo działanie systemu to taki Pixel bije na głowę nawet Epica, który jest lepszy od oficjala.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 (edited) 9 godzin temu, jaqjordan napisał: Zarządzanie pamięcią RAM i aplikacjami w niej trzymanymi. Też nie wiedziałem o co chodzi z tym dopóki nie przeszedłem na Pixel Experience. Wszystko się migiem ładuje, a nie wczytuje od nowa. Nawet Epic tego nie poprawia mimo, że w opisie jest optimized RAM. Jest lepiej, ale nie tak jak w Pixel. Powiadomienia w Stable Epic ssą. Ciężko się dyskutuje z argumentem "są" Ja osobiście mam całkowicie odmienne odczucia. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 8 godzin temu, jaqjordan napisał: Czy ja wiem...zależy co rozumiesz pod pojęciem "lepiej się sprawuje". Bo jeśli samo działanie systemu to taki Pixel bije na głowę nawet Epica, który jest lepszy od oficjala. Lepiej się sprawuje, czyli lepiej spełnia stawiane przed nim zdania. Proste Długo siedziałem na AEX, ale jednak co MIUI to MIUI. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited January 3, 2018 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Ja długo siedziałem na MIUI I zawsze wychodziłem z podobnego założenia. Nie po to producent spędza kupę czasu nad softem żeby wypuszczać lipę. Jednak...powiadomienia są do bani. Co mam Ci powiedzieć? W porównaniu do czystego Androida to jest to nieporozumienie. Dwa palce żeby rozwinąć szczegóły?? Widzie, że jest mail i na jakim koncie, ale nic więcej. Absurdalne.Zarządzanie RAMem jak wyżej. Nie będę się powtarzał.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Ja długo siedziałem na MIUI I zawsze wychodziłem z podobnego założenia. Nie po to producent spędza kupę czasu nad softem żeby wypuszczać lipę. Jednak...powiadomienia są do bani. Co mam Ci powiedzieć? W porównaniu do czystego Androida to jest to nieporozumienie. Dwa palce żeby rozwinąć szczegóły?? Widzie, że jest mail i na jakim koncie, ale nic więcej. Absurdalne.Zarządzanie RAMem jak wyżej. Nie będę się powtarzał.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaW najnowszym Epicu już masz, po ściągnięciu z belki w miarę pełny tekst maila z dodatkowym wyborem z usunięciem, przeniesieniem do kosza, odpowiedz i wszystko za jednym pociągnięciem palcem, bez dodatkowego rozszerzania dwoma palcami. To samo z innymi powiadomieniami.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 W najnowszym w sensie Beta? Bo chyba nie Stable 9.0.5. Z niego się przesiadłem na Pixel i nie było. A jak z zarządzaniem pamięcią? Dalej jak powalony ubija aplikacje?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 18 minut temu, jaqjordan napisał: W najnowszym w sensie Beta? Bo chyba nie Stable 9.0.5. Z niego się przesiadłem na Pixel i nie było. A jak z zarządzaniem pamięcią? Dalej jak powalony ubija aplikacje? Mam aktualnie ten Epic_Miui9_HMNote4X-7.12.28-global. W poprzedniej wersji faktycznie powiadomienia były skopane. Bez dodatkowego użycia dwuch palców się nie obyło. Często zdarzało mi sie wyczyścić powiadomienie z belki nim je przeczytałem. Teraz jest ok. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 28 minut temu, jaqjordan napisał: W najnowszym w sensie Beta? Bo chyba nie Stable 9.0.5. Z niego się przesiadłem na Pixel i nie było. A jak z zarządzaniem pamięcią? Dalej jak powalony ubija aplikacje? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nie ogarniam. Siedzisz na jakiś losowych, testowych modyfikacjach, a nie sprawdzisz oficjalnego ROMu beta? O czym my dyskutujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 No dobra...a jak z zarządzaniem aplikacjami? Dalej ubija jak szalony?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Nie wiem co masz na myśli pisząc "ubija jak szalony". Przy moim użyciu nie ma różnicy czy to MIUI, czy AOSP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 No to się nie dogadamy. Ja też myślałem, że jest ok na Epic, ale dopiero Pixel Oreo 8.1 dał mi pokaż możliwości tego telefonu. Sorry, ale taka jest prawda. Telefon na tym Romie wydaje się dwa razy szybszy....no może przesadziłem, ale z 1.5 na pewno Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 2 godziny temu, jaqjordan napisał: No to się nie dogadamy. Ja też myślałem, że jest ok na Epic, ale dopiero Pixel Oreo 8.1 dał mi pokaż możliwości tego telefonu. Sorry, ale taka jest prawda. Telefon na tym Romie wydaje się dwa razy szybszy....no może przesadziłem, ale z 1.5 na pewno Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Masz na mysli: PixelExperience for Redmi Note 4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Tak. Dokładnie ten. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts