Norbix029 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 5 minut temu, piskor napisał: Wgraj ponownie ROM bez usuwania danych Flash ROMU od nowa bez usuwania danych nie pomaga Zrobiłem sobie wcześniej kopię w TWRP wszystkich partycji w systemie Przywróciłem to teraz i działa Jednak dalej nie wiem co powoduje to że ten czytnik przestaje działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Kernel i zmiany jakie wprowadza w ramdisk. Dlatego zawsze zaleca się kopię systemu, aby można było ją przywrócić w razie błędów Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkielbasa Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Nie wiem czemu teraz poszło bez problemu wgranie Cardinala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 5 minut temu, piskor napisał: Kernel i zmiany jakie wprowadza w ramdisk. Dlatego zawsze zaleca się kopię systemu, aby można było ją przywrócić w razie błędów To jak mam wgrać jakiś kernel ? Udało mi się wgrać jakoś ElectraBlue 9.0 najpierw wgrywając kernel a potem zaraz magiska 15.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 20 minut temu, wkielbasa napisał: Nie wiem czemu teraz poszło bez problemu wgranie Cardinala Może błąd pliku zip przy ściąganiu. 18 minut temu, Norbix029 napisał: To jak mam wgrać jakiś kernel ? Normalnie, jak kazdy inny, Install w TWRP 18 minut temu, Norbix029 napisał: Udało mi się wgrać jakoś ElectraBlue 9.0 najpierw wgrywając kernel a potem zaraz magiska 15.2 Widocznie wcześniej próbowałeś wgrać niekompatybilny kernel, nie zawierający odpowiednich modułów do obsługi skanera Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Czy używał ktoś z Was DolbyAtmos oraz DivineBeats/Viper4Android z romem Cardinal? Z Pixelem miałem problemy, żeby to uruchomić a Cardinal jeszcze nie instalowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 @konsolite Ja nie mogę zainstalować DolbyAtmos na Cardinal Wyskakuje mi że max API level to 25 a wypisuje mi że mam API 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Albo zejdź do nougat (api 25) albo użyj czegoś innego kompatybilnego z api 27 (oreo) ewentualnie proś dewelopera DolbyAtmos żeby przystosował modyfikację do nowych systemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 2 godziny temu, Norbix029 napisał: Po wgraniu byle jakiego kernela do The Cardninal OS przestaje mi działać czytnik linii papilarnych Wgrywałem Electra Blue i Chewwy i za każdym razem gdy wgram jakiś to przestaje działać Dodatkowo po przywróceniu stockowego kernela dalej nie działa Jak to naprawić ? Ogarnąłeś już to? Być może Cardinal wciąż ma ten mankament z czytnikiem, że restart = niemożność jego uruchomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 @Antyhaker Udało mi się to ogarnąć w taki sposób : Najpierw przywróciłem kopię tego Cardilala sprzed instalacji jakiegokolwiek kernela Potem uruchomiłem w Recovery i zainstalowałem interesujący kernel (testowałem z ElectraBlue i chewy) a zaraz po tym magiska 15.2 i działa tak jak należy wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Czyli ten błąd, o którym wspominałem, został już naprawiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 (edited) @Antyhaker Nie mam żadnych problemów z czytnikiem, teraz jak zainstalowałem w takiej kolejności jak napisałem wcześniej. Po ponownym uruchomieniu telefonu dalej działa. Edited January 8, 2018 by Norbix029 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 W Cardinal AOSP da się wyłączyć podświetlenie klawiszy funkcyjnych pod ekranem? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Wygląda, że tak Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 (edited) 20 godzin temu, jaqjordan napisał: Wygląda, że tak O super A powiedz mi jeszcze, czy na samym romie bez kernela są jeszcze jakieś bugi? Czy wszystko ładnie śmiga? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited January 10, 2018 by mrosi po co przewalasz cały cytowany post, wraz z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Bez kernela? W sensie na stockowym kernelu? Ja na takim jadę. Nie ma bugów, wszystko śmiga łącznie z GCM. Bateria też ok. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Ok za chwilę instaluje, tutaj ściągałeś?https://www.google.pl/amp/s/forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/mido-cardinal-aosp-8-0-t3713025/amp/Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 (edited) Nie...tutaj: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3713025 A najnowsze tu mam: https://sourceforge.net/projects/cardinal-aosp/files/mido/Cardinal-AOSP-5.3.1-OREO-mido-OFFICIAL-20180107.zip/download Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited January 10, 2018 by jaqjordan Dodaj jeszcze pół strony pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Używa ktoś PowerAMP na Cardinal AOSP ? Mam problem z panelem AMPa na belce powiadomień,mianowicie nie widać jej po prostu, mam że coś się odtwarza i mam okładkę albumu lecz nie mogę ani zrobić pauzy ani przewinąć Przy włączaniu PowerAMP pojawia mi się : Detected problem with app native libraries Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Nie używam PowerAMP. Mogę zainstalować i sprawdzić jak to wygląda. Na innych odtwarzaczach nie mam problemów.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 @jaqjordan Jak możesz sprawdzić to bym cię poprosił . Jak to problem z PowerAMP to nie wiem jakiego odtwarzacza używać żeby pobierał okładki i tagi miał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 To samo...zapytam w wątku na XDA.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 PowerAMP nie działa prawidłowo na Oreo. Wina aplikacji...taką dostałem odpowiedź.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Witam , napotkałem się z czymś takim w sieci i jestem ciekaw czy ktos z was tutaj miał z tym do czynienia ? Próbował ? O co chodzi ? Link poniżej : http://www.ibtimes.co.in/xiaomi-redmi-note-4-mido-gets-android-oreo-8-1-via-omnirom-heres-how-install-custom-rom-756479 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Tego romu próbowało mnóstwo ludzi https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-omnirom-t3718409 Inne custom rom oreo też są dostępne https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Jaki polecacie stabilny ROM oparty o androida 8.1.0 ? Korzystałem z Cardinal AOSP lecz miałem na nim problem z czytnikiem, z jakiś powodów przestał sam działać nagle a dodatkowo pojawiały się raporty o błędach Napiszcie z czego korzystacie, ile i jak się sprawuje bateria oraz sam system (stabilność, wydajność) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Szczerze to na 8.1.0 nie ma jeszcze dużego sensownego wyboru. Sam jestem na Cardinal AOSP, jak na razie śmiga mi to fajnie, ale dużo osób narzeka że mnie słabo słyszy...Jak dla mnie najlepszym romem jaki miałem, stabilnym, szybkim, dobrze trzymał na baterii, to LOS 14.1, i w wolnej chwili do niego wrócę, i jeszcze trochę trzeba poczekać na coś stabilnego opartym na androidzie 8.0 bądź 8.1.0.Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Dokładnie tak. Siedziałem na The Cardinal, ale jeszcze to nie jest. Jak on nawet na oficjalnych urządzeniach nie jest dopracowany to co dopiero na RN4. Wrzuciłem LOS 14 i jest super. Mega płynny, stabilny i super czas pracy. Polecam.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedlin Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Co myślicie o Nitrogen OS warto się nim zainteresować Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas4ik Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Nitrogena uzywam na mido od jakiegoś czasu (wersja oficjalna z volte). Jak na razie nie mam większych zastrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 (edited) Jakby kto chciał spróbować, to pokusiłem się na kompilację AOSP Extended 4.6 z aktualizacjami zabezpieczeń z 8.01.2018 Build AospExtended-v4.6-mido-20180208-0857-UNOFFICIAL.zip dostępny na google drive https://drive.google.com/open?id=1lhQjMAIXFqyHWAybE31JNnZNArrDEste System bootuje się przy zainstalowanym magisk 15.3 i xposed v89 Spoiler Edited February 8, 2018 by piskor dodany spoiler, zmiana roku zabezpieczeń na poprawny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Heja Panowie.Jak tam sytuacja na rynku? Jest jakiś stabilny CustomROM z Oreo? Taki nie krzaczący się i z dobrą wydajnością na baterii?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 (edited) Nie ma, przetestowalem 3 najblizej perfekcji jest cardinal jednak trzeba dograc jakis custom kernal plus po wgraniu magiska lubia sie wymazac odciski poalca ustawione (po restarcie) i nie ma zadnej systemowej opcji do zabezpieczenia przed ocdblokowaniem w kieszeni i prawdopodobnie nie dziala proximity sensor podczas rozmowy chyba ze uzyjesz xposed + gravity box . No i przy rozpoczynaniu i konczeniu polaczenie glosnik charczy tez komus moze przeszkadzac. Ale bateria to mi trrzyma z 10 h na cardinal + electra kernel wiec zostalem na razie Edited February 10, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Dużo tego. No to siedzę na razie na MIUI Global Dev. Szczególnie, że w kwietniu będę miał nowy telefon.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Dużo tego. No to siedzę na razie na MIUI Global Dev. Szczególnie, że w kwietniu będę miał nowy telefon.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaUżywam obecnie Liquid Remix i jak dla mnie jest ok. Nie mam restartów, działa szybko i płynnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts