Antyhaker Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Zmień launcher na ten sam, który jest w AOSP - proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Launcher nie załatwia sprawy, bo nie ma możliwości edycji niczego, ikony są brzydkie bez możliwości zmiany wyglądu oraz mają wielki rozmiar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 No nie bardzo wiesz o czym piszesz Wielkość jak i kształt ikon możesz sobie dowolnie modyfikować, zdecydowanie bardziej niż na MIUI - generalnie załatwia wszystko o czym pisałeś wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Kolego, źle mnie zrozumiałeś. Wiem, że można zmieniać wiele rzeczy itd ale właśnie w tych launcherach co mają tą kartę z Google(np. Pixel launcher) to nie można tego robić- edytować wyglądu oraz rozmiaru ikon. Po drugie nie wpadłeś na to, że już sprawdzałem launchery z tych systemow? Gdyby to było takie proste, że trzeba zmienic tylko launchera, to by nie było mojego pytania. Edited October 14, 2017 by Max777 Poprawka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Nie musisz odblokowac zadnego Bootloadera zeby zainstalowac MIUI 9, mozesz zrobic to przez aplikacje updater lub z opcji ustawienia. Xiaomi Redmi Note 4 nie 4X Dziwna ta informacja na stronie Miui Polska,skoro ja się mylę i mój post został usunięty,to ten z instrukcją wgrywania Miui też powinien zostać usunięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Poleci mi ktoś jakiś custom ROM, na którym jakość rozmów i nagrywanego dźwięku jest tak dobra jak na Miui9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Za długo mam już LineageOS 14.1 i chyba przyszedł czas na drobne eksperymenty Wymyśliłem, że sprawdzę jak chodzi testowa wersja LineageOS w wersji 15 na Oreo. Mam dodatkowe pytania w związku z tym: - którą paczkę wrzucić (i czy się da), aby poprawić audio w nagrywanych filmach? - czy zauważyliście jakieś konkretne bugi? - czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Zamiast LOS 15 wrzuć AEX 5.0 Co do pytań - nie wiem, nie i jak najbardziej tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Ok, obadam AEX 5.0. Czy na coś muszę zwrócić szczególną uwagę? Jakiś nowszy firmware, czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Nie trzeba wgrywać firmware. Pobierasz rom i wgrywasz gapps. Ja wgrałem wersję micro i była bardzo okrojona, ale dograłem aplikacje Google ze sklepu Play i teraz wszystko fajnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Ok, nie wiem o co chodzi, ale już na początkowym etapie po pierwszym odpaleniu, kiedy wybieramy sieć wifi napotkałem problem... otóż nie widzi internetu. Sieć jest OK, bo piszę z niej z laptopa. Próba łączności przez dane komórkowe również nie powodzi się. Co mogłem zrobić nie tak? Myslałem, że instalackje ROMów mam opanowaną Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 16, 2017 Author Share Posted October 16, 2017 (edited) @paralemptor Może wyparowała ci partycja EFS Edited October 16, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Sprawdziłem LineageOS 15 - śmiga. Coś mnie ten AEX nie lubi, w którejkolwiek wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Dziwne, bo u mnie normalnie działa Wifi i sieć komórkowa. Testowaliście najnowszy Launcher Google Pixel 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Tak, ja mam obecnie zainstalowany ten launcher. Spoko tylko nie ma póki co możliwości personalizacji. Ikony są duże i do tego brzydkie. Nie można zmienić ich wyglądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 (edited) 1 godzinę temu, tomasznowak napisał: Dziwne, bo u mnie normalnie działa Wifi i sieć komórkowa. Testowaliście najnowszy Launcher Google Pixel 2? Na XDA mi napisano, że to znany problem dotyczący wąskiego grona użytkowników. Inny forumowicz zalecał restart, że wtedy łączność "ożywa", ale u mnie to nie zadziałało. Póki co, bawię się LOS15 i wstępnie mi się chyba podoba Przymierzałem się do testów launchera z Piksela 2, ale po poście powyżej entuzjazm mi opadł i prawdopodobnie zostanę przy Nova Launcherze. Edited October 16, 2017 by paralemptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 A jak z jakością rozmów i nagrywanym dźwiękiem podczas filmów? Jest przester? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 (edited) Na razie przeprowadziłem raptem jedną rozmowę, ale było... normalnie. Nigdy nie miałem problemu z przesterem. Przy nagrywaniu filmów dźwięk wydaje się być dobry (nagrywane modowanym Google Camera), ale lepsze testy przeprowadzę jutro. Póki co, zauważyłem tylko, jak by głośność odtwarzania ogólnie przez aplikacje dźwiękowe oraz dzwonki przez głośniczek nie była zbyt duża. Edited October 16, 2017 by paralemptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 30 minut temu, paralemptor napisał: Na XDA mi napisano, że to znany problem dotyczący wąskiego grona użytkowników. Inny forumowicz zalecał restart, że wtedy łączność "ożywa", ale u mnie to nie zadziałało. Póki co, bawię się LOS15 i wstępnie mi się chyba podoba Przymierzałem się do testów launchera z Piksela 2, ale po poście powyżej entuzjazm mi opadł i prawdopodobnie zostanę przy Nova Launcherze. Jaka masz wersje Nova launcher? Masz powiadomienia w sensie ikonkę, numerek na aplikacjach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Mam najświeższą pełną wersję ze sklepu, ale nie korzystam z opcji pokazującej numerki, bo rzadko kiedy pokazywała się jakaś wartościowa liczba (tzn. nie ilość powiadomień z danej appki, tylko brało numer z treści powiadomienia i było przy messengerze np. 4096 ;)), więc używam tylko kolorowych kropek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Dnia 14.10.2017 o 23:51, Max777 napisał: Kolego, źle mnie zrozumiałeś. Wiem, że można zmieniać wiele rzeczy itd ale właśnie w tych launcherach co mają tą kartę z Google(np. Pixel launcher) to nie można tego robić- edytować wyglądu oraz rozmiaru ikon. Po drugie nie wpadłeś na to, że już sprawdzałem launchery z tych systemow? Gdyby to było takie proste, że trzeba zmienic tylko launchera, to by nie było mojego pytania. Widocznie jest prostsze niż Ci się wydaje - zmień launcher i będziesz mógł zmienić dokładnie to o czym wspominasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 6 godzin temu, Antyhaker napisał: Widocznie jest prostsze niż Ci się wydaje - zmień launcher i będziesz mógł zmienić dokładnie to o czym wspominasz. Niestety zmiana nic nie daje, jeśli launcher ma tą kartę Google to nie ma w nim możliwości personalizacji ikon,znaczków powiadomien, zmiany rozmiaru itd, a jak karty google nie ma, np. Nova launcher, to można spersonalizować wszystko po prostu póki co nie ma launchera, który by ogarniał to wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) Nie wiem o co Wam chodzi, ale wystarczy wejść w ustawienia launchera i tam jest odpowiednia do tego opcja ... Bez kombinowania, bez wyśmiewania (poważnie?). 11 godzin temu, Max777 napisał: Niestety zmiana nic nie daje, jeśli launcher ma tą kartę Google to nie ma w nim możliwości personalizacji ikon,znaczków powiadomien, zmiany rozmiaru itd, a jak karty google nie ma, np. Nova launcher, to można spersonalizować wszystko po prostu póki co nie ma launchera, który by ogarniał to wszystko. W sklepie jest wiele launcherów mających wszystkie wymienione przez Ciebie opcje - Action Launcher, Nova Launcher czy Lawnchair Launcher. Możesz poszukać i przestać się kłócić racji nie mając. Edited October 17, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) Dnia 17.10.2017 o 16:46, deiwid63 napisał: Integracja Google Now w Nova launcher Dziękuję serdecznie, właśnie o to mi chodziło Edited October 19, 2017 by mrosi Można napisać post tak, aby nie zajmował większości strony wątku? Można! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Skąd wziąć ten kernel Vilved i czy działa z RR? Edited October 19, 2017 by konsolite Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Udało mi się zainstalować AEX na Oreo i wszystko fajnie hula, poza jedną rzeczą, która również była problematyczna w LOS15. Chodzi o obliczanie czasu pracy ekranu w szczegółach akumulatora. LineageOS nie resetował wskazań i po naładowaniu do 100% wciąż zliczał czas SOT, przez co można było uzyskać wynik typu 20 godzin świecenia ekranem W AEX jest podobnie, ale... Odwrotnie. Wskazania SOT lubią się zawiesić i po całym dniu intensywnego korzystania z telefonu pokazane tam było, że wyświeciłem 1h 9m. Jako, że problemy są podobne wydaje mi się, że leżą u źródła, czyli tym samym źródle AOSP używanym przez LOS i AEX. Wiem, że to nie są zbyt dopracowane ROMy, bo Android 8.0 jest jeszcze zbyt świeży, by to było możliwe, ale mnie to strasznie irytuje, bo poza tym, to wszystko działa świetnie. Czy ktoś z Was używających ROMów Oreo ma podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Jak możesz to podaj namiary na ten Kernel. Użytkowniku deiwid63, skoro jesteś takim znawcą naszego Redmi, to podziel się na forum Twoimi sukcesami w temacie tego telefonu. Trudno jest mi zrozumieć niektóre Twoje wypowiedzi, bo panuje w nich straszny chaos. Jaki kernel polecasz, jaki rom używasz? Skąd je pobrać i co je wyróżnia na tle innych dostępnych? Na pewno więcej osób z tego skorzysta, bo na razie z Twoich wypowiedzi niewiele wiadomo. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited October 20, 2017 by konsolite Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQ Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Testowałem już kilka ROM ale na baterii najlepiej wypada SLIM. Mam tylko problem z Substratum. Mam root, wszystkie uprawnienia zaznaczone, pozwolenia także i po wybraniu motywu nic się nie zmienia. Używa ktoś ROM Slim i dziala mu poprawnie Substratum? Najnowsza wersja Substratum a także motywu Pitchblack. Inne motywy także nie zmienia się. Po wybraniu czcionki z motywu także zero zmian. Restart także nic nie zmienia. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 SLIM w ogóle wspiera OMS? Bo mi się coś nie wydaje (aczkolwiek mogę się mylić) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQ Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 SLIM w ogóle wspiera OMS? Bo mi się coś nie wydaje (aczkolwiek mogę się mylić) Już ogarnąłem temat działa substratum. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Już ogarnąłem temat działa substratum. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaRozwiń, może komuś się przyda Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 (edited) No , ale to mam rozumieć ,że na global to dziadostwo?.. 2d 21g i 12godz ekran. Non stop wifi na zmianę z danymi.... I tak prawi za każdym razem od 3 miesięcy....Wszystko oryginał bez zmian oprogramowania. 20 apel...f lite. 8.5.8.0 Antek 7...miui 8. Global . Edited October 24, 2017 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Wszystko zależy od sposobu użytkowania telefonu, używanych aplikacji, jak i częstości ich używania, jasności ekranu, preferencji dotyczących ustawień, np. wszystko włączone non-stop. Mogę tak, bo co mi przeszkadza przy tak energooszczędnym telefonie. Mi np. osobiście MIUI nigdy nie odpowiadało i nigdy nie będzie. Osobiście jestem mega zadowolony z AEX 4.6 (Nougat), gdzie działa mi wszystko, co potrzeba i gdzie nie potrafię zarżnąć baterii w czasie krótszym niż 1d 18h przy SOT ciut większym niż 8h Oczywiście zdarzają się lepsze czasy, kiedy nie używam przez ten czas ~ 2,5h nawigacji przy okazji nagrywając rejestratorem trasę w FHD W te zbliżające się ciemniejsze dni pewnie będzie lepiej, bo pewnie zjadę ciut z jasności 75% wymaganej przy moim dosyć słabym wzroku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 WitamMam pytanie dotyczące wgrywania firmware przed romem. Czy jest to konieczne? Jeżeli nie to jaką to pełni funkcję jeżeli jeden wgrywa drugi nie...?Z góry dziękuję za odpowiedź Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 (edited) 7 godzin temu, deiwid63 napisał: slawek.n Rezultat jaki uzyskujesz jest fenomenalny wrecz zadziwjający nie wiem tylko jak korzystasz z telefonu. Ja ta wersje 8.5.8.0 instalowalem dwa razy i trzeci już nie zainstaluje jest kiepska dlamnie, ale to moje skromne zdanie i nie musisz je brać pod uwage. Używam Wersji Beta MIUI9 Epic i też mam 12h z tym że ja gram, pobieram dane z netu i ten czas pracy sie nie zmienia ponad 1D i 12 h. Dodam że w telefonie nie obniżam taktowania procesora Governor Interactive i scheduler noop jest zawsze. slawek.n jestem bardzo zainteresownay jak uzyskujesz taki SOT jakich ustawien używasz i najważniejsze, jak korzystasz z telefonu, jeżeli można spytać? piskor Tu ten czas jest zrozumiały i logiczny używanie nawigacji gdzie GPS wyszukuje cały czas satelit, jasność też dosyć duża to w 100% zrozumiałe - ja telefonu nie używam jako nawigacji bo od tego jest Nawigacja profesjonalna i dlatego może mam ten czas pracy nieco wiekszy. Deiwid63. Jak osiągam takie wyniki? Zasięg sieci UMTS w granicach 75%, (nie używam LTE bo to niepotrzebna strata energii), dane i wifi non stop, bez oszczędzania energi, bez synchronizacji ( raz w tygodniu), GPS około 30 min dziennie, rozmowy 45-60 min, przeglądarka Samsung beta z blokada reklam( dużo przeglądam), jasność w domu 30%, na zewnątrz 50% plus auto, aplikacje w ustawieniach mam ustawione na zamrażanie w tle i brak danych w tle. Facebook lite , viber i kalendarz google normalnie, z kłódką. Nie gram w ogóle. Płatności bankowością mobilna 4 razy dziennie. 3 razy w tygodniu sprzątanie fabryczna APK miui 8 i optymalizacja. Orginalne aplikacje jakie używam od xiaomi to poczta,notatki, zegar, galeria...zdjęcia google ręczna synchronizacja , sklep ręczna aktualizacja.. SMS z 10 sztuk no i kilka zdań na Facebooku z przyjaciółmi. 85% aplikacji odebrałem większość uprawnień. Nie potrzebuję więc....tyle zapamiętałem. Pytaj jak co. I..50% ustawiony ekran na "czytanie".. ładowanie telefonu wygląda tak. Raz do 100%, a następnym 60 do 85 %, czyszczenie pamięci 10 min po wyłączeniu tel. Wifi ustawione na "nigdy"pracy po wyłączeniu. Edited October 25, 2017 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts