majdan12 Posted September 21, 2017 Author Share Posted September 21, 2017 Na jaki ja genialny pomysł dopiero teraz wpadłem...zadzwonić z drugiego telefonu do kolegi i zapytać jak mnie słychać Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQ Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Dnia 18.09.2017 o 19:59, tomasznowak napisał: Powiem Ci, że jak tak bateria dalej będzie trzymała na tym romie to nie wracam szybko do Miui Zdjęcie czasu włączenia ekranu zrobiłem przy 35 % baterii. Do tego przy wygaszonym ekranie ok. 3 godziny słuchałem Spotify. Bluetooth cały czas włączony, wszystkie synchronizacje, żadnego oszczędzania baterii. Ekran ustawiony na ok. 80% podświetlenia bez automatu. Witam. Jakie masz zainstalowane firmware? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 21, 2017 Author Share Posted September 21, 2017 @LukaszQ Myślisz że firmware pomoże ci w uzyskaniu lepszego SoT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 Jak się okazało kolega (sąsiad) ma telefon z kartą orange (Xiaomi Mi Note). Zadzwoniłem też do innego kolegi oddalonego 450 km +/- też mającego karte orange (Xiaomi Mi Max - Hydrogen) i powiedział że słyszy mnie ciszej niż wszystkich innych ale nie usłyszał trzasków itp. więc coś jest nie tak z Redmi Note 4 - Snapdragon albo Global Developer - MIUI 9 (7.9.15). Zainstaluje Xiaomi.eu i zrobię ponownie test. Ciekaw jestem jak na Slim7, MoKee będzie z dźwiękiem podczas rozmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Dobra, a jak wytłumaczyć, że dzwonię do kogoś i niezbyt go słyszę dobrze. Za moment dzwonię do innej osoby i idealnie ją słyszę. To działa w obie strony tzn. ja słyszę dobrze kogoś, a on mnie nie, innym razem jest na odwrót. Ja uważam to za winę sieci do której się dzwoni, albo odbiera telefony. Mam telefon od sierpnia i wykonałem mnóstwo połączeń i nie miałem do tej pory problemów żadnych z ich jakością. Może na starość słuch już nie ten, ale jeszcze słyszę wystarczająco dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 @tomasznowak Dziś zrobię test i zadzwonię na Xiaomi Redmi Note 2 (domownika) który ma kartę Virgin Mobile (nadajnik T-Mobile) z mojego Xiaomi (Plush - nadajnik Plus) oraz innego telefonu z moją kartą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Zainstalowałem przed chwilą lineageos 14.1 + gapps adk64 pico. Ostatni etap konfiguracji konta i dostaje komunikat 'aplikacja kreator konfiguracji przestała działać' a w tle widać napis "Chwileczkę...." i ten pasek się przesuwa.. Naciśnięcie czegokolwiek powraca do wyboru języka i od nowa :/ jakieś rady? EDIT: przepraszam pierwszy raz to instaluje ARM64 XD Edited September 23, 2017 by fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Gappsy zainstaluj ARM 7.1 NONO bądź STOCK powinno wejść... Bądź Czekaj na kogoś kto powie co w tej sytuacji możne jeszcze zrobić. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Właśnie instaluje micro.. Zaraz edita dam i napiszę czy działa. Stock się strasznie długo pobiera... 700mb ale ich serwery to gówno XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Dałeś ARM? Nie wiem dokładne czy mówię dobrze, ale ja tak pobieralem Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Okej ziomeczki, wrzuciłem micro i bangla ! Ostatnie szlify i potem mogę się podzielić wrażeniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Super! Daj znać jak śmiga jestem bardzo ciekaw Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Google Now Launcher są jakieś opcje edycji? Bardzo podobają mi się skróty gdy przytrzyma się daną aplikację ale chciałbym zrobić siatkę np 7x6 i edytować trochę app drawera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Zapomnij Sprawdź Nova Launcher. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Novy launchera używałem nawet na MIUI i też go już zainstalowałem Są może jakieś opcje nagrywania ekranu? @edit: Ma ktoś LineageOS 15 na Androidzie Oreo? Edited September 24, 2017 by fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 24, 2017 Author Share Posted September 24, 2017 Możliwe że zrobię sobie przerwę od mojego Xiaomi na rzecz innego modelu Xiaomi albo telefon z zupełnie innej firmy będę mieć dla zabawy. Spoiler Jutro idę do pracy jako technik serwisu Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Dnia 23.09.2017 o 19:15, fps napisał: @edit: Ma ktoś LineageOS 15 na Androidzie Oreo? Mam. Co Ci trzeba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Jakieś różnice między 14.1? Ogólnie między MIUI i RR jeśli testowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Oczywiście, że są różnice - przecież to całkowicie inna wersja Androida Pytaj o konkrety, to Ci chętnie odpowiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 25, 2017 Author Share Posted September 25, 2017 @Antyhaker Niech sobie zainstaluje ten system a nie 100 lat będzie zadawać pytania a sam poznałby odpowiedzi w 30 minut... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 50 minut temu, k3lt napisał: Bazowany na LOS 15 Raczej nie. Bazą AEX jest AOSP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 Jako że mi telefony szybko się nudzą dziś sprzedałem swojego RN4 i może jeszcze go kupie kiedyś jeszcze raz (Mi 5 miałem dwa razy). Pewnie są ciekawi jaki model teraz kupię? Tego nie wiem sam bo szczerze mówiąc po dwóch dnia pracy jako technik serwisu Xiaomi mam przesyt tymi telefonami już Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 To nie nacieszyłeś się Redmi Note 4 zbyt długo. Kiedyś też tak często zmieniałem telefony, ale to już mi się znudziło i w sumie dobrze, bo raz, że to kosztuje, a dwa po co zmieniać coś co działa dobrze? Mam nadzieję, że nie zmienisz marki Xiaomi na jakiegoś Koreańczyka, Amerykanina lub co najgorsze, Fińskiego Chińczyka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 AEX na Androidzie 8.0 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-aospextended-rom-v5-0-t3679746 Bazowany na LOS 15 wiec zakladam ze te same bugi. (volte/goodix fp)Jak wrócę do domu to biorę się za testy Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 @tomasznowak Był ponad 1,5 miesiąca. Ja doskonale wiem że telefon dobrze działał jak inne modele ale ja należę do tych co nawet jak coś działa dobrze to muszą zmienić dla urozmaicenia. Nic nie straciłem na sprzedaży. Dla mnie Xiaomi aktualnie to wyłącznie seria Redmi bo Mi nie prezentuje tego co być powinno. PS. Nie sądziłem że tyle zalanych telefonów do serwisów jest dostarczanych. Ludzie myślą że serwisant się nie zorientuje że telefon pływał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Jak wrócę do domu to biorę się za testy Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaJa już potestowałem od wczoraj i wróciłem do AEX-a 4.6. Za dużo błędów na razie, a największy to, że nie działa substratum. Co prawda jest jakaś apka w Google Play co podobno działa z Substratum, ale płacić ponad 8 zlociszy za nią, nie mając pewności, czy działa to wolę dwa dobre browary kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Ja już potestowałem od wczoraj i wróciłem do AEX-a 4.6. Za dużo błędów na razie, a największy to, że nie działa substratum. Co prawda jest jakaś apka w Google Play co podobno działa z Substratum, ale płacić ponad 8 zlociszy za nią, nie mając pewności, czy działa to wolę dwa dobre browary kupić Również testuje od wczoraj i żadnych błędów nie napotkałem, cóż Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Jak to żadnych błędów? A czytnik linii papilarnych działa? Substratum też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 U mnie nie działa na żadnej wersji Androida Oreo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 No ja mam to szczęście, że mi działa Substratum faktycznie niet, ale z niego nie korzystam - także żadna strata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Ale robiłeś coś, wgrywałeś jakiś mod , że czytnik działa u Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Czytasz w ogóle listy zmian i błędów? W Redmi Note 4 są czytniki od dwóch dostawców - jeden z nich działa, drugi nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Czytam i wiem że Tobie działa poza tym na AEX 4.6 działa mnie i Tobie więc nie rozumiem co ma piernik do wiatraka, przepraszam, czytnik do czytnika? Tak czy tak u mnie nie działa i na tę chwilę romy na Androidzie 8 są dla mnie bezużyteczne, bo z czytnika cały czas korzystam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Skoro nie wiesz co ma jedno do drugiego, to po co się sprzeczasz? Ewidentnie szukasz dziury w całym, chociaż to ma ogromne znaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 A po co mi taka wiedza, dotyczącą wersji czytnika, aparatu, wyświetlacza itp? Wgrywam miui i czytnik działa na każdej jego wersji. Na custom romach jest inaczej i doskonale to rozumiem, że wgrywam taki rom na własną odpowiedzialność i że nie wszystko będzie działać prawidłowo. Ty piszesz, że rom nie ma żadnych błędów. Dla Ciebie nie ma, bo u Ciebie akurat czytnik działa. Jak w takim razie mam to potwierdzić skoro u mnie jest inaczej? Nie mam zamiaru sprzeczać się z Tobą, bo nie ma o co, ale fakty są takie, że na tę chwilę (nie wszystkim) czytnik linii papilarnych nie działa i jak ktoś z niego korzysta (ja korzystam cały czas), to musi o tym wiedzieć, że taka wada istnieje w tym romie. I nie jest to wada mojego telefonu tylko romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts