galakty Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 MiSound jest ok, ale Dolby jest lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 MiSound jest ok, ale Dolby jest lepsze. Przez Spotify da się wejść w inny equalizer. Spotify raczej nie ma go wbudowanego.Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) 45 minutes ago, galakty said: MiSound jest ok, ale Dolby jest lepsze. Jak wgrać? Siedzę na Globalu. Jeszcze jedna sprawa, w zakłądce słuchawki i efekty mam wszystko wygaszone, nie da się wejść do equalizera, wyłączyć optymaliacji dźwięku MI. Edited September 22, 2017 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Jak wgrać? Siedzę na Globalu. Jeszcze jedna sprawa, w zakłądce słuchawki i efekty mam wszystko wygaszone, nie da się wejść do equalizera, wyłączyć optymaliacji dźwięku MI.Musisz mieć podłączone słuchawki by opcje dało się zmienić Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) 2 minutes ago, Filo301 said: Musisz mieć podłączone słuchawki by opcje dało się zmienić Mam podłączone bo BT , opcje sa nieaktywne. Edited September 22, 2017 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 One działają tylko dla słuchawek po kablu. Ten equalizer do którego wszedłem przez Spotify działa w całym systemie, nie tylko w Spotify.Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Rozumiem że wgranie dolby tylko przez roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 O Dolby nic nie wiem, kiedyś w miuipolska był viperfx, bardzo fajny equalizer(funkcji jest wiele więcej, dużo lepszy niż Dolby) niestety wymaga roota. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Raczej przez TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuaQ Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Nie chodzi o oklejanie, tylko ponoć przy wysokiej temperaturze klej zaczyna puchnąć i tył może wtedy nieco odstawać. Np. gdy zostawisz fon na słońcu, chociażby podczas używania jako navi w aucie. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaA wiesz może czy w takim wypadku obowiązuje gwarancja (dla przykładu ta z aliexpress w alianz (?) Którzy naprawiają sprzęt w naszym kraju)Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaNie chodzi o oklejanie, tylko ponoć przy wysokiej temperaturze klej zaczyna puchnąć i tył może wtedy nieco odstawać. Np. gdy zostawisz fon na słońcu, chociażby podczas używania jako navi w aucie. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaA wiesz może czy w takim wypadku obowiązuje gwarancja (dla przykładu ta z aliexpress w alianz (?) Którzy naprawiają sprzęt w naszym kraju)Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelkoszalin Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Ja chciał bym tylko wiedzieć ja wyłączyć niechciane aplikacje, lub przynajmniej je ukryć? I jeszcze, jak zmienić oryginalny kalendarz? Poza tym, słuchawka spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiorr Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Jak jest u was z czasem ladowania baterii? U mnie qc 3.0 od 20 do 100 to jakas godzina, zwykla ladowarka 1.5 h. Wydaje sie jakos szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 6 godzin temu, kapiorr napisał: Jak jest u was z czasem ladowania baterii? U mnie qc 3.0 od 20 do 100 to jakas godzina, zwykla ladowarka 1.5 h. Wydaje sie jakos szybko. Jeśli chodzi o qc to tak samo. Na zwykłej nie testowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulis Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 wygląd diody powiadomień - czy z zew. ona w podświetleniu jest idealnie okrągła czy ma inny kształt ? tak przyglądając się zauważyłem że od dołu jakieś 10-15% jest przesłonięte czymś ciemnym i nie świeci jak pełne kółko i z daleka wyglada jak półkula z uciętym dołem... boje się że to w środku coś nie tak spasowane i nachodzi na część diody.... fon z pl dystrybucji , data z etykiety 08/2017 szukałem po necie takich objawów wyglądu diody ale nic nie znalazłem. ostatnie 4 lata miałem pod nosem diodę z nexusa 5 więc różnica jest gołym okiem widoczna że coś jest inaczej w wyglądzie.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 U mnie jest normalna --> okragla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulis Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 3 godziny temu, Immortel napisał: U mnie jest normalna --> okragla to mnie nie pocieszyłeś.... imho mącić wody chyba nie warto, kto wie co wpadnie w zamian albo ile będę bez fona... świeci w sumie wystarczająco a i tak jest biała tylko.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 1 dzień z tym telefonem i jest świetny. Na razie zostaje na globalu 8.5. Ile macie apek zainstalowanych na telefonie i ile ram wam zostało? Ja zainstalowałem kilkanaście i już mam ledwo 2-2,3gb wolnego ramu.. przy samym FB/Messengerze i kilku innych było bliżej 3gb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 To źle, że "tylko" 2gb :v? Na prawdę nie masz czym się martwić Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 3 godziny temu, filipO21 napisał: 1 dzień z tym telefonem i jest świetny. Na razie zostaje na globalu 8.5. Ile macie apek zainstalowanych na telefonie i ile ram wam zostało? Ja zainstalowałem kilkanaście i już mam ledwo 2-2,3gb wolnego ramu.. przy samym FB/Messengerze i kilku innych było bliżej 3gb... Doinformowanie się kłania... W Androidzie niewykorzystany RAM to "zuo". To nie PC i Windows, gdzie zarządzanie pamięcią operacyjną odbywa się na innych zasadach i niesie ze sobą inne skutki. Znajdź sobie inny powód do zmartwień. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 (edited) A to fakt ;p Ogólnie po zamknięciu apek jest ok 2,6-3GB wolnego, jak są pootwierane to zostaje 1,5GB .. Więc i tak jest bardzo dobrze Wiadomo coś kiedy będzie MIUI 9 Global na telefony z PL dystrybucji ? 1 ładowanie i 5,5h SOT a zostało jeszcze 42% baterii... Czy komuś udało się rozładować ten telefon w jeden dzień? Gdzie znajdę regulację mocy wibracji w przypadku alarmów ? Przebrnąłem przez całe ustawienia i nigdzie tego nie mogę znaleźć ;p i są gdzieś może ustawienia SMS / MMS typu raporty dostarczenia wiadomości itp itd Edited October 21, 2017 by filipO21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinUP Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 U mnie też okrągła. Takim detalem nie masz co się przejmowzc, tak jak zauważyłeś - nie wiadomo co dostaniesz Generalnie te wszystkie Xiaomi jakieś wybrakowane, w każdym jest coś nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Ma ktoś z was może globala? Apka xkomu odpala się długo.. bardzo długo, dzisiaj apka SMS zawiesiła na 30-60 sekund telefon - działał tylko czujnik światła... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Tak ja posiadam telefon z globalem, tylko że w wersji dev i wszystko śmiga jak należy. Wszystko odpala się szybko, a bateria też trzyma miodzio. Postaraj się może przeinstalować tą aplikację xkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Dnia 22.10.2017 o 11:57, filipO21 napisał: Ma ktoś z was może globala? Apka xkomu odpala się długo.. bardzo długo, dzisiaj apka SMS zawiesiła na 30-60 sekund telefon - działał tylko czujnik światła... Uroki MIUI, przyzwyczaj się Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeksc Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Czy wy też w global 8.5.1.0 macie tylko chiński region do wyboru? Dzisiaj dostałem telefon i zastanawiam się jak ustawić Polskę Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 a i tak jest biała tylko....To jedna z zagadek, jak główkują chińskie inżyniery. Szarpią się i w końcu wystawiają diodę. Białą, bo po co dawać RGB... Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @radeksc temat był już poruszany, bug w sofcie, trzeba czekać na update, albo wgrać xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeksc Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @kamillm a wiadomo plus minus kiedy będzie aktualizacja? Szczerze mówiąc wolałbym chyba zostać na globalu niż wgrywać miui PL. Chyba, że źle myślę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @radeksc. Przykro mi ale nie wiem kiedy będzie aktualizacja. Ja zawsze polecam xiaomi.eu/Miuipolska także Tobie polecam również Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Gdyby instalacja tego była tak prosta ;p Najchętniej dałbym komuś telefon na wgranie MIUI Polska, ale teraz to już wszystko ogarnięte, poinstalowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breyger Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Mam od poniedziałku kolejne Xiaomi czyli tym razem MI 6 69gb. Jest swietny pod każdym względem. Problem jest tylko jeden i to dość straszny. Mianowicie, od poniedziałku już mam kilkanaście mikro rysek na ekranie, a telefon nie widział w kieszeni ani kluczy, ani monet czy czego kolwiek innego. Większość czasu leży w bezpiecznym miejscu żeby nic mu się nie stało. Ręce zawsze czyaciutkie. Na prawdę jest tak źle? Myślałem że przetrwam jakoś bez szkła hartowanego ale widocznie się nie da i będę musiał jakieś konkretne znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Na pewno nie masz nic w kieszeniach? Bo ja takiego problemu nie uświadczyłem, a pierwszy tydzień żyłem bez dodatkowego szkła hartowanego, a zdarzało się, że monety w kieszeni były. Klucze raczej trzymałem w sąsiedniej kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 16 minut temu, Breyger napisał: już mam kilkanaście mikro rysek na ekranie, a telefon nie widział w kieszeni ani kluczy, ani monet czy czego kolwiek innego Mógł zobaczyć drobinki kwarcu które porysują wszystko niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breyger Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nic. Kieszenie czyste. Dbam o niego do ostatniego dnia miesiąca czyli wypłaty żeby kupić szkło hartowane. Te ryski są naprawdę mikro ale jednak są. Przed chwilą, kamillm napisał: Mógł zobaczyć drobinki kwarcu które porysują wszystko niestety. A jest to możliwe gdyż pracuje przy wiertarkach do szyb gdzie używam wierteł diamentowych. Ale dziwne bo wtedy nie używam telefony. ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 3 minuty temu, Breyger napisał: Ale dziwne bo wtedy nie używam telefony. ;( Z tym, że drobinki piasku można przenieść np. na rękach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts