Jump to content

Pierwsze wrażenie posiadaczy

Tymcio

Recommended Posts

45 minutes ago, galakty said:

MiSound jest ok, ale Dolby jest lepsze. 

Jak wgrać? Siedzę na Globalu. Jeszcze jedna sprawa, w zakłądce słuchawki i efekty mam wszystko wygaszone, nie da się wejść do equalizera, wyłączyć optymaliacji dźwięku MI.

Edited by Soplus

Jak wgrać? Siedzę na Globalu. Jeszcze jedna sprawa, w zakłądce słuchawki i efekty mam wszystko wygaszone, nie da się wejść do equalizera, wyłączyć optymaliacji dźwięku MI.

Musisz mieć podłączone słuchawki by opcje dało się zmienić

Wysłane z MI6

Nie chodzi o oklejanie, tylko ponoć przy wysokiej temperaturze klej zaczyna puchnąć i tył może wtedy nieco odstawać. Np. gdy zostawisz fon na słońcu, chociażby podczas używania jako navi w aucie.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

A wiesz może czy w takim wypadku obowiązuje gwarancja (dla przykładu ta z aliexpress w alianz (?) Którzy naprawiają sprzęt w naszym kraju)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Nie chodzi o oklejanie, tylko ponoć przy wysokiej temperaturze klej zaczyna puchnąć i tył może wtedy nieco odstawać. Np. gdy zostawisz fon na słońcu, chociażby podczas używania jako navi w aucie.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

A wiesz może czy w takim wypadku obowiązuje gwarancja (dla przykładu ta z aliexpress w alianz (?) Którzy naprawiają sprzęt w naszym kraju)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 4 weeks later...
6 godzin temu, kapiorr napisał:

Jak jest u was z czasem ladowania baterii? U mnie qc 3.0 od 20 do 100 to jakas godzina, zwykla ladowarka 1.5 h. Wydaje sie jakos szybko.

Jeśli chodzi o qc to tak samo. Na zwykłej nie testowałem. 

wygląd diody powiadomień - czy z zew. ona w podświetleniu jest idealnie okrągła czy ma inny kształt ?

tak przyglądając się zauważyłem że od dołu jakieś 10-15% jest przesłonięte czymś ciemnym i nie świeci jak pełne kółko i z daleka wyglada jak półkula z uciętym dołem...

boje się że to w środku coś nie tak spasowane i nachodzi na część diody.... fon z pl dystrybucji , data z etykiety 08/2017

szukałem po necie takich objawów wyglądu diody ale nic nie znalazłem. 

ostatnie 4 lata miałem pod nosem diodę z nexusa 5 więc różnica jest gołym okiem widoczna że coś jest inaczej w wyglądzie....

• Like 1

3 godziny temu, Immortel napisał:

U mnie jest normalna --> okragla

to mnie nie pocieszyłeś....

imho mącić wody chyba nie warto, kto wie co wpadnie w zamian albo ile będę bez fona... świeci w sumie wystarczająco a i tak jest biała tylko....

1 dzień z tym telefonem i jest świetny. Na razie zostaje na globalu 8.5. Ile macie apek zainstalowanych na telefonie i ile ram wam zostało? Ja zainstalowałem kilkanaście i już mam  ledwo 2-2,3gb wolnego ramu.. przy samym FB/Messengerze i kilku innych było bliżej 3gb...

3 godziny temu, filipO21 napisał:

1 dzień z tym telefonem i jest świetny. Na razie zostaje na globalu 8.5. Ile macie apek zainstalowanych na telefonie i ile ram wam zostało? Ja zainstalowałem kilkanaście i już mam  ledwo 2-2,3gb wolnego ramu.. przy samym FB/Messengerze i kilku innych było bliżej 3gb...

Doinformowanie się kłania...

W Androidzie niewykorzystany RAM to "zuo". To nie PC i Windows, gdzie zarządzanie pamięcią operacyjną odbywa się na innych zasadach i niesie ze sobą inne skutki. Znajdź sobie inny powód do zmartwień. ;) 

• Like 3

A to fakt ;p Ogólnie po zamknięciu apek jest ok 2,6-3GB wolnego, jak są pootwierane to zostaje 1,5GB .. Więc i tak jest bardzo dobrze :) Wiadomo coś kiedy będzie MIUI 9 Global na telefony z PL dystrybucji ? 1 ładowanie i 5,5h SOT a zostało jeszcze 42% baterii... Czy komuś udało się rozładować ten telefon w jeden dzień? :D

Gdzie znajdę regulację mocy wibracji w przypadku alarmów ? Przebrnąłem przez całe ustawienia i nigdzie tego nie mogę znaleźć ;p i są gdzieś może ustawienia SMS / MMS typu raporty dostarczenia wiadomości itp itd

Edited by filipO21

Dnia 22.10.2017 o 11:57, filipO21 napisał:

Ma ktoś z was może globala? Apka xkomu odpala się długo.. bardzo długo, dzisiaj apka SMS zawiesiła na 30-60 sekund telefon - działał tylko czujnik światła...

Uroki MIUI, przyzwyczaj się ;) 

• 4 weeks later...

Mam od poniedziałku kolejne Xiaomi czyli tym razem MI 6 69gb. Jest swietny pod każdym względem. Problem jest tylko jeden i to dość straszny. Mianowicie, od poniedziałku już mam kilkanaście mikro rysek na ekranie, a telefon nie widział w kieszeni ani kluczy, ani monet czy czego kolwiek innego. Większość czasu leży w bezpiecznym miejscu żeby nic mu się nie stało. Ręce zawsze czyaciutkie. Na prawdę jest tak źle? Myślałem że przetrwam jakoś bez szkła hartowanego ale widocznie się nie da i będę musiał jakieś konkretne znaleźć.  

Na pewno nie masz nic w kieszeniach? Bo ja takiego problemu nie uświadczyłem, a pierwszy tydzień żyłem bez dodatkowego szkła hartowanego, a zdarzało się, że monety w kieszeni były. Klucze raczej trzymałem w sąsiedniej kieszeni. 

Nic. Kieszenie czyste. Dbam o niego do ostatniego dnia miesiąca czyli wypłaty żeby kupić szkło hartowane. Te ryski są naprawdę mikro ale jednak są. 

Przed chwilą, kamillm napisał:

Mógł zobaczyć drobinki kwarcu które porysują wszystko niestety.

A jest to możliwe gdyż pracuje przy wiertarkach do szyb gdzie używam wierteł diamentowych. Ale dziwne bo wtedy nie używam telefony. ;(

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...