Immortel Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 No bateria naprawde fajne osiagi wykreca - mialem poprzednio mi5 (sot ~3h) to przy porownywalnym uzytkowaniu prawie dwukrotnie lepiej trzyma mi6 (sot ~5-6h). Na mi5 bardzo zadko kozystalem z LTE bo strasznie ciagnelo baterie. Na mi6 caly czas mam wlaczone i nie widze zadnego drenazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Potrzymajcie moj model ,dopero cegla , mi9 nie instaluje bo ciezkie (: i mam go juz dosc od 2012 ,mi6 nowy model fajnie ale kazde xiaomi niech kleka na kolana i caluje samsunga nawet w ekran ( nie ta polka i nie kasa)Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 18 minut temu, Immortel napisał: Na mi5 bardzo zadko kozystalem z LTE bo strasznie ciagnelo baterie. Na mi6 caly czas mam wlaczone i nie widze zadnego drenazu Ja mam cały czas na Mi5 to włączone i tez nie widzę żadnego drenażu... Tak więc to nie jest kwestia modelu, a raczej wielu innych czynników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Mi spada bateria 1% na osiem godzin ,nie wiem jak teraz na miui ,taksamo staty baterii tez moga oszukiwac wystarczy je przeczyscic i bateria leci w oczachWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
quaqua Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 No ja mam inne odczucia, mam 100% wychodząc z samochodu, po godzinie mam 82% a nie używam prawie telefonu... być może to przyzwyczajenia z serii redmi gdzie nie byłem w stanie rozładować baterii w jeden dzień. Tu muszę się pogodzić z doładowywaniem w ciągu dni/wieczorem :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Zrob wipe ,pewnie duzo instalowales aplikacji duzo smieci zostaje po odstalowaniu ,tak z ciekosci sprawdz ,romtoolbox i do tego zainstaluj busybox Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quaqua Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 6 minut temu, skay77 napisał: tak z ciekosci sprawdz ,romtoolbox i do tego zainstaluj busybox Co miałbym sprawdzić przy użyciu romtoolbox'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Wakelock detector, na pewno coś w tle chodzi, takie zużycie nie jest normalne i to nie wina telefonu, a systemu/użytkownika. Nawet na mi4c tak mi prąd nie ucieka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
quaqua Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 (edited) Mam better battery stats i jakiś wakelock trudny do zidentyfikowania Edited August 17, 2017 by quaqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Ta aplikacja sama z siebie powoduje zużycie baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Radzę zakończyć potańcówki ze spamem, bo za chwilę rozwiążę worek z ostrzeżeniami... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Wakelock detektor instaluje juz na end (: walnij wipe a kopie aplikacji zaznacz przy instalacji nic nie straciszWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 jest mozliwsc usuniecia aplikacji takich jak google muzyka, film itp z miui global stable? bez robienia rota? ewentualnie usuniecie ich zekranu, ukrycie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Mam d was takie pytanko jedna z sieci ktora uzywam jest O2 UK, niestety na stronie nie pokazuje mojego telefonu (oni glownie preferuja samsungi i iphony) Chcialem cos sprawdzic i kazalo podac model, oczywiscie na liscie nie ma xiaomi wiec kazalo mi wpisac IMEI i tu jest ciekawa sprawa mam IMEI dla karty 1 i dla kart 2 oraz jakis MEID wiec ktory to jest IMEI? Oczywiscie ktory nie wpisze to go u nich nie wykrywa a dodam ze na karcie i koncie Polskiego Play ladnie pkazuje na stronce telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
raxon Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Telefon mi przyszedł i pierwsze wrażenie wow Bałem się wagi bo poprzednio miałem mi4c i nexusa 5x które są plastikowe i dosyć lekkie. Waga w mi6 jest optymanla. Nie jest ciężki i nie jest lekki jak wydmuszka jakaś. Na temat baterii się nie wypowiem bo za krótko używam, ale wygląda całkiem nieźle póki co. Mam jakiś feler z transmisją danych tzn słaby download, albo ściągnie 95% apki po czym transfer spada do zera po to żeby po kilku sekundach się wznowic i dokończyć. W sumie to tam mały pikuś. Generalnie tel super szybki i wart tych pieniędzy, ale czy byłby wart więcej? Chyba nie. Tak czy siak jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Czy dialer w MI6 daje możliwość scalenia połączeń(konferencje)? np.ktoś do mnie dzwoni ja odbieram i dzwonie do następnej osoby i potem sobie rozmawiamy w 3 osoby jednocześnie z 3 telefonów. Krótko mówiąc wiele połączeń jednocześnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 w mi5 na miui8 można, to niby dlaczego nie dało by się to zrobić w mi6? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 (edited) orientuje sie ktos moze czy mozna ustawic odblokowanie konkretnej aplikacji przez odcis palca chodzi mi o to zeby przypisac odcisk palca do aplikacji bankowej ? OK juz do tego dszedlem ale jest kolejne pytanko bo teraz musialem tez ustawic gest do odblokowania i apikacja jest odblokowywana albo gestem albo palcem a mozna wylaczyc calkiem odblokowanie gestem i zostaic tylko odcisk? Edited August 19, 2017 by piotrekj66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 5 godzin temu, piotrekj66 napisał: orientuje sie ktos moze czy mozna ustawic odblokowanie konkretnej aplikacji przez odcis palca chodzi mi o to zeby przypisac odcisk palca do aplikacji bankowej ? OK juz do tego dszedlem ale jest kolejne pytanko bo teraz musialem tez ustawic gest do odblokowania i apikacja jest odblokowywana albo gestem albo palcem a mozna wylaczyc calkiem odblokowanie gestem i zostaic tylko odcisk? Z tego co wiem to nie, a w dodatku to może być takie zabezpieczenie w razie, gdyby Ci czytnik przestał działać np. to masz alternatywę do odblokowania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elcomendante Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Jak zrobić to logowanie do aplikacji bankowej poprzez skan palca ?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Logowanie do apki musi wspierać sama apka tak jak zrobili to w ING kilka dni temu. W miui masz opcje blokowania dostępu do poszczególnych aplikacji na odcisk palca ale nie zaloguje Cię to do konta Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 dokladnie, niestety w moim banku w UK apka wspiera odcisk palca ale oczywisce tylko dla iphona... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Czy ktoś posiada Mi6 w białym kolorze ? Czy w tej wersji ramka to "gołe" aluminium czy tez malowane tak jak w czarnym modelu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Mam w IKO logowanie za pomocą palca. Aplikacja sama wykryła skaner w telefonie i zaproponowała właczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 IKO ma wbudowane logowanie odciskiem palcem od paru miesięcy. Można włącz w ustawieniach aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 w ING tez dziala a a Angielskim Lloydsie tylko dla IPHONA;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojnaRR Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Chciałem zmieniać bank z Ipko na inny żeby mi android pay działał ale bardzo dobrze działa płatność zbliżeniowa z aplikacji IKO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Witam serdecznie. Mam pytanko jeżeli kupujemy Xiaomi Mi6 w X-KOM albo Media Markt będzie to ładowarka na Polskie złącza czy Chińskie ?. Czy będzie potrzebny adapter?. Czy w ogóle przez adapter nie stracimy możliwości szybkiego ładowania ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Kupujesz w polskim sklepie więc oczywiste, jaką ładowarkę dostaniesz, jezu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elcomendante Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Poprawcie mnie jeżeli się mylę ale czy miui 9 nie mial czasami się updatować przez ota?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) Przecież tak jest i działa. Edited August 21, 2017 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elcomendante Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 U mnie nie działa...musiałem pobrać plik i zainstalować ręcznie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
proname007 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 28 minut temu, sp4ubw napisał: Przecież tak jest i działa. No nie do końca, pokazało że jest aktualizacja, pobrało, ale później jak kliknąłem aktualizuj, to wyświetlił się ciąg cyfr, którego nie dało się przewinąć w dół, żeby ponownie wcisnąć AKTUALIZUJ. Tak czy siak u mnie poszło przez TWRP bo nie miałem nerwów. Z tego co widziałem komentarze to nie tylko ja tak miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Przecież w ostatniej wersji MOD pisał, że OTA się popsuło i nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts