Immortel Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 No bateria naprawde fajne osiagi wykreca - mialem poprzednio mi5 (sot ~3h) to przy porownywalnym uzytkowaniu prawie dwukrotnie lepiej trzyma mi6 (sot ~5-6h). Na mi5 bardzo zadko kozystalem z LTE bo strasznie ciagnelo baterie. Na mi6 caly czas mam wlaczone i nie widze zadnego drenazu
skay77 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Potrzymajcie moj model ,dopero cegla , mi9 nie instaluje bo ciezkie (: i mam go juz dosc od 2012 ,mi6 nowy model fajnie ale kazde xiaomi niech kleka na kolana i caluje samsunga nawet w ekran ( nie ta polka i nie kasa)Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
latet Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 18 minut temu, Immortel napisał: Na mi5 bardzo zadko kozystalem z LTE bo strasznie ciagnelo baterie. Na mi6 caly czas mam wlaczone i nie widze zadnego drenazu Ja mam cały czas na Mi5 to włączone i tez nie widzę żadnego drenażu... Tak więc to nie jest kwestia modelu, a raczej wielu innych czynników.
skay77 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Mi spada bateria 1% na osiem godzin ,nie wiem jak teraz na miui ,taksamo staty baterii tez moga oszukiwac wystarczy je przeczyscic i bateria leci w oczachWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
quaqua Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 No ja mam inne odczucia, mam 100% wychodząc z samochodu, po godzinie mam 82% a nie używam prawie telefonu... być może to przyzwyczajenia z serii redmi gdzie nie byłem w stanie rozładować baterii w jeden dzień. Tu muszę się pogodzić z doładowywaniem w ciągu dni/wieczorem :s
skay77 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zrob wipe ,pewnie duzo instalowales aplikacji duzo smieci zostaje po odstalowaniu ,tak z ciekosci sprawdz ,romtoolbox i do tego zainstaluj busybox Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka 1
quaqua Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 6 minut temu, skay77 napisał: tak z ciekosci sprawdz ,romtoolbox i do tego zainstaluj busybox Co miałbym sprawdzić przy użyciu romtoolbox'a?
galakty Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Wakelock detector, na pewno coś w tle chodzi, takie zużycie nie jest normalne i to nie wina telefonu, a systemu/użytkownika. Nawet na mi4c tak mi prąd nie ucieka...
quaqua Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Mam better battery stats i jakiś wakelock trudny do zidentyfikowania Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez quaqua
galakty Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Ta aplikacja sama z siebie powoduje zużycie baterii
mrosi Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Radzę zakończyć potańcówki ze spamem, bo za chwilę rozwiążę worek z ostrzeżeniami... 2
skay77 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Wakelock detektor instaluje juz na end (: walnij wipe a kopie aplikacji zaznacz przy instalacji nic nie straciszWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
piotrekj66 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 jest mozliwsc usuniecia aplikacji takich jak google muzyka, film itp z miui global stable? bez robienia rota? ewentualnie usuniecie ich zekranu, ukrycie?
piotrekj66 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam d was takie pytanko jedna z sieci ktora uzywam jest O2 UK, niestety na stronie nie pokazuje mojego telefonu (oni glownie preferuja samsungi i iphony) Chcialem cos sprawdzic i kazalo podac model, oczywiscie na liscie nie ma xiaomi wiec kazalo mi wpisac IMEI i tu jest ciekawa sprawa mam IMEI dla karty 1 i dla kart 2 oraz jakis MEID wiec ktory to jest IMEI? Oczywiscie ktory nie wpisze to go u nich nie wykrywa a dodam ze na karcie i koncie Polskiego Play ladnie pkazuje na stronce telefon
raxon Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Telefon mi przyszedł i pierwsze wrażenie wow Bałem się wagi bo poprzednio miałem mi4c i nexusa 5x które są plastikowe i dosyć lekkie. Waga w mi6 jest optymanla. Nie jest ciężki i nie jest lekki jak wydmuszka jakaś. Na temat baterii się nie wypowiem bo za krótko używam, ale wygląda całkiem nieźle póki co. Mam jakiś feler z transmisją danych tzn słaby download, albo ściągnie 95% apki po czym transfer spada do zera po to żeby po kilku sekundach się wznowic i dokończyć. W sumie to tam mały pikuś. Generalnie tel super szybki i wart tych pieniędzy, ale czy byłby wart więcej? Chyba nie. Tak czy siak jestem zadowolony
Snajper Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Czy dialer w MI6 daje możliwość scalenia połączeń(konferencje)? np.ktoś do mnie dzwoni ja odbieram i dzwonie do następnej osoby i potem sobie rozmawiamy w 3 osoby jednocześnie z 3 telefonów. Krótko mówiąc wiele połączeń jednocześnie.
BQB Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 w mi5 na miui8 można, to niby dlaczego nie dało by się to zrobić w mi6? 1
piotrekj66 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) orientuje sie ktos moze czy mozna ustawic odblokowanie konkretnej aplikacji przez odcis palca chodzi mi o to zeby przypisac odcisk palca do aplikacji bankowej ? OK juz do tego dszedlem ale jest kolejne pytanko bo teraz musialem tez ustawic gest do odblokowania i apikacja jest odblokowywana albo gestem albo palcem a mozna wylaczyc calkiem odblokowanie gestem i zostaic tylko odcisk? Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez piotrekj66
kamilstw7 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 5 godzin temu, piotrekj66 napisał: orientuje sie ktos moze czy mozna ustawic odblokowanie konkretnej aplikacji przez odcis palca chodzi mi o to zeby przypisac odcisk palca do aplikacji bankowej ? OK juz do tego dszedlem ale jest kolejne pytanko bo teraz musialem tez ustawic gest do odblokowania i apikacja jest odblokowywana albo gestem albo palcem a mozna wylaczyc calkiem odblokowanie gestem i zostaic tylko odcisk? Z tego co wiem to nie, a w dodatku to może być takie zabezpieczenie w razie, gdyby Ci czytnik przestał działać np. to masz alternatywę do odblokowania. 1
Elcomendante Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Jak zrobić to logowanie do aplikacji bankowej poprzez skan palca ?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Cake Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Logowanie do apki musi wspierać sama apka tak jak zrobili to w ING kilka dni temu. W miui masz opcje blokowania dostępu do poszczególnych aplikacji na odcisk palca ale nie zaloguje Cię to do konta
piotrekj66 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 dokladnie, niestety w moim banku w UK apka wspiera odcisk palca ale oczywisce tylko dla iphona...
Tom3k Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Czy ktoś posiada Mi6 w białym kolorze ? Czy w tej wersji ramka to "gołe" aluminium czy tez malowane tak jak w czarnym modelu ?
bmbl80 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Mam w IKO logowanie za pomocą palca. Aplikacja sama wykryła skaner w telefonie i zaproponowała właczenie
chudybws Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 IKO ma wbudowane logowanie odciskiem palcem od paru miesięcy. Można włącz w ustawieniach aplikacji.
piotrekj66 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 w ING tez dziala a a Angielskim Lloydsie tylko dla IPHONA;/
WojnaRR Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Chciałem zmieniać bank z Ipko na inny żeby mi android pay działał ale bardzo dobrze działa płatność zbliżeniowa z aplikacji IKO.
sebakiller Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam serdecznie. Mam pytanko jeżeli kupujemy Xiaomi Mi6 w X-KOM albo Media Markt będzie to ładowarka na Polskie złącza czy Chińskie ?. Czy będzie potrzebny adapter?. Czy w ogóle przez adapter nie stracimy możliwości szybkiego ładowania ?.
galakty Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Kupujesz w polskim sklepie więc oczywiste, jaką ładowarkę dostaniesz, jezu....
Elcomendante Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Poprawcie mnie jeżeli się mylę ale czy miui 9 nie mial czasami się updatować przez ota?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
sp4ubw Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Przecież tak jest i działa. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez sp4ubw
Elcomendante Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 U mnie nie działa...musiałem pobrać plik i zainstalować ręcznie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
proname007 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 28 minut temu, sp4ubw napisał: Przecież tak jest i działa. No nie do końca, pokazało że jest aktualizacja, pobrało, ale później jak kliknąłem aktualizuj, to wyświetlił się ciąg cyfr, którego nie dało się przewinąć w dół, żeby ponownie wcisnąć AKTUALIZUJ. Tak czy siak u mnie poszło przez TWRP bo nie miałem nerwów. Z tego co widziałem komentarze to nie tylko ja tak miałem.
galakty Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Przecież w ostatniej wersji MOD pisał, że OTA się popsuło i nie działa.
Rekomendowane odpowiedzi