Jump to content

Pokrowce, nakładki, silicon case, ochraniacze - opinie i co kupić?

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, rm_125 napisał:

Panowie czy Ipaky  wystaje wam poza ekran? 
U mnie jest prawie że na równo z ekranem 

Nieznacznie ale wystaje. Przyłóż linijkę i zobaczysz że jest dystans między ekranem a linijką.

Posted

według mnie to jest słaby dystans ;)
W redmi 3 wystaje prawie milimetr. 

I teraz zamówiłem tą obudowę 360 może będzie pewniejsza ;)

Posted

Witam serdecznie. Ja mam pytanie z innej beczki. Jak jest z ochroną przed wnikaniem kurzu i brudu pomiędzy etui a telefon? Pytam bo poprzedni smartfon Galaxy J5 miałem w "markowym" etui i po wyciągnięciu go miał całe plecy i boki porysowane :(. Obecnie zakupiłem Redmi Note 4 i  do tego case Ipaky i boję się że stanie się to samo. Smartfon się w nim nie przemieszcza ale samo etui jest elastyczne i boję się że będzie powtórka z rozrywki :(. Jak wasze odczucia i doświadczenia z rysowaniem się smartfona w etui? Pozdrawiam 

Posted

Przemo , gdzieś kiedyś widziałem podobne w polskim sklepie internetowym ale potem już tego nie mogłem znaleźć.Nie było to takie samo jak to ale też miało dziurkowane plecki (było czarne) a strona sklepu jak się nie mylę była szaro czarna.Było po ok 25 zł.

Guest jaqjordan
Posted

Przyszło mi Cafele. Póki co najlepsze jak dla mnie.bafad99eeda267bd68912366bf2073b4.jpg60f06b6392c34dc3e991e783016c19c1.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
Dnia 18.11.2017 o 14:03, jaqjordan napisał:

Przyszło mi Cafele. Póki co najlepsze jak dla mnie.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Napisz coś więcej , na allegro dostępne ? Ile kosztuje ?

Edited by mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo!
Guest jaqjordan
Posted

Jest na allegro. Po ok 35 zł. Ja zamówiłem na AliExpress, bo na allegro nie mieli koloru które chciałem. Z Chin wyszło jakieś 4$. Jest znacznie lepiej spasowane niż Nillkin Nature. Bardzo blisko mu do NaturalCase is 3MK.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Znalazłem . Wystaje ponad ekran ze szkłem ? Na fotce lewy róg jakby wystawał ponad szkło , reszta jakby na równo . ?

Edited by mietek440
Guest jaqjordan
Posted

Wystaje. Wystaje więcej niż myślałem. Jakieś 0.2-0.3 mm bym powiedział.

Posted

Ja jestem zadowolony z etui MSVII. Wybrałem czarne, matowe i jest świetne. Nie rysuje się a telefon trzyma się pewnie. No i nie zwiększa optycznie ani nie pogrubia telefonu.

Guest jaqjordan
Posted

Tak. Też mam MSVII. Zadowolony jestem. Jednak ten Cafele jest cieńszy. Dla mnie to ważne.

Posted

Mam od 2 dni MSVII. Kolor złoty. Wygląda naprawdę fajnie. Nie pogubia telefonu. Pewnie leży w ręce. Mogę śmiało polecić. Mam to etui wraz ze szkłem 3mk flexible Glass i myślę że to fajna ochrona

Posted

Ma ktoś etui z dziurkowanymi pleckami?Zastanawiam się czy taki etui coś w ogóle daje.Ja mam takie w stylu TPU carbon case.Ma ono od środka taką sieć rowkow mających odprowadzać ciepło.Wydawało mi się że to tyko taki bajer marketingowy ale jak zdejme obudowę to w sumie nie widzę różnicy w temp baterii.Obecnie podczas ładowania osiąga ok 32 stopnie.Bateria jest niewymienialna (w prosty sposóB) dlatego staram się jej nie przegrzewać.

Posted

Kup sobie obudowę z wiatraczkiem 

Dzisiaj przyszła do mnie obudowa typu 360. Telefon w niej jest zgrabniejszy niż w Ipaky. Chroni górne krawędzie telefonu ale za to boczne są na równo z szkłem(mam naklejone szło to też trochę wysuwa ekran)
Ipaky jak to Ipaky po miesiącu już się wyciera a to nowe jest z takiego przyjemnego materiału nawet śliskie. Jak się będzie trzymać zobaczymy 

Posted

Dokładnie jak piszesz. Używałem MSVII i oryginalnego Xiaomi z klapką, oba bardzo fajne. Wczoraj przyszło Cafele i jak na razie jest dla mnie nr.1, zobaczymy jak będzie się sprawowało. Mam naklejone Mocolo i jest równe ze szkłem. W poniedziałek zmieniam na Arc Pro, w Mocolo denerwuje mnie palcowanie (tragedia) i chyba przy tym zestawie zostanę.

Posted

Ja mam kilka. Z klapką mam dwa (DuxDucis i Mi). Mam też dwa pleckowe (właśnie Cafele - z allegro, bez tego znaczka Mi z tyłu jak wyżej na zdjęciu) i takie samo jak Cafele z gearbest (konkretnie to te: https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_625766.html?utm_source=email_sys&utm_medium=email&utm_campaign=shipping). No i szkło (https://pl.aliexpress.com/item/xiaomi-redmi-note-4x-screen-protector-Bastec-HD-Clear-Full-Coverage-Automatic-Adsorption-Tempered-Glass-for/32801123663.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Ix434h) wystaje minimalnie ponad etui (w Cafele jak i tym drugim).

Posted
3 godziny temu, pantinPL napisał:

Ja mam kilka. Z klapką mam dwa (DuxDucis i Mi). Mam też dwa pleckowe (właśnie Cafele - z allegro, bez tego znaczka Mi z tyłu jak wyżej na zdjęciu) i takie samo jak Cafele z gearbest (konkretnie to te: https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_625766.html?utm_source=email_sys&utm_medium=email&utm_campaign=shipping). No i szkło (https://pl.aliexpress.com/item/xiaomi-redmi-note-4x-screen-protector-Bastec-HD-Clear-Full-Coverage-Automatic-Adsorption-Tempered-Glass-for/32801123663.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Ix434h) wystaje minimalnie ponad etui (w Cafele jak i tym drugim).

Nie ma Cafele z logo Mi, Cafele jest półprzezroczyste i logo, które widzisz na zdjęciu to logo na pleckach telefonu.

Posted
Nie ma Cafele z logo Mi, Cafele jest półprzezroczyste i logo, które widzisz na zdjęciu to logo na pleckach telefonu.
A chyba, że tak. Ja mam czarne, to pomyślałem, że takie też jest na zdjęciu.

Posted

Przerobiłem już kilka różnych etui i jak na razie najlepsze wrażenie zrobiło na mnie to: https://www.aliexpress.com/item/OICGOO-Heat-Dissipation-Cover-Case-For-Xiaomi-Redmi-Note-4x-4-Pro-Phone-Hard-Back-PC/32831437074.html

Co prawda nie lubię gdy góra i dół telefonu jest zakryta ale muszę przyznać, że w tym przypadku wcale mi to nie przeszkadza. Telefon świetnie leży w dłoni i wydaje się mniejszy niż w rzeczywistości. Myślę, że za 10zł warto wypróbować.

Posted (edited)

No to jakie etui polecacie do RN4 Global / RN4X?

Znalazłem coś takiego tanio + dodają szkło na ekran, ale nie jestem pewien czy to coś warte. Niby krawędź nachodzi ponad ekran co jest fajne jak telefon upadnie ekranem do dołu na płaską powierzchnię. 

http://allegro.pl/etui-zik-pancerne-xiaomi-redmi-note-4-4x-szklo-i7000639277.html#thumb/5

Znacie coś solidnego? Ogólnie na etui i szkło/folię mógłbym przeznaczyć myślę do ~80 zł o ile będzie warto. Zaznaczam, że o telefon dbam.

To też niedrogie a wygląda całkiem sensownie, lecz racze znacznie pogrubia telefon.

http://allegro.pl/etui-case-armor-xiaomi-redmi-note-4-4x-szklo-9h-i6809907330.html?fromVariant=6809908430

Edited by DyndaS
Guest jaqjordan
Posted

Cafele + folia ARC od 3MK. No chyba innego. Piona.

Posted (edited)
7 godzin temu, copykate napisał:

Nie... typowy zabieg jak ktoś nie ma sztuk na stanie, to po prostu podnosi cenę aby nikt nie kupił. Łatwiej to zrobić niż wywalać aukcję, a potem tworzyć ją od nowa.

Jak na obecną chwilę mam dylemat pomiędzy cafele, które jest po prostu fajne i cienkie, ale nie zabezpiecza ekranu oraz:

http://allegro.pl/etui-case-armor-xiaomi-redmi-note-4-4x-szklo-9h-i6809907330.html?fromVariant=6809908430

Wygląda bardzo dobrze jeśli chodzi o zabezpieczenie telefonu przy upadku, lecz jednak go pogrubia.

Możliwe, że kupię oba i przetestuję, ale najpierw muszę mieć telefon w dłoni aby nie kupić czegoś co nie będzie do końca pasować.

Edited by DyndaS
Posted
5 minut temu, DyndaS napisał:

Nie... typowy zabieg jak ktoś nie ma sztuk na stanie, to po prostu podnosi cenę aby nikt nie kupił. Łatwiej to zrobić niż wywalać aukcję, a potem tworzyć ją od nowa.

Poza tym to kwestia promowania. Im wyższa cena produktu, tym lepiej pozycjonuje się w wynikach wyświetlanych przez Allegro...

Posted (edited)

Swoją drogą zainteresowało mnie to "etui". Ciekawe co to warte w praktyce, bo chroni głównie krawędzie ale też wystaje ponad tył obudowy oraz ekran.

Edited by DyndaS