Jump to content

Pokrowce, nakładki, silicon case, ochraniacze - opinie i co kupić?

Recommended Posts

Guest jaqjordan
Posted

@słony długo już masz RN4 bez tego szkła? Dużo rys?

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie szoruję piaskiem po ekranie więc rysy nie maja prawa powstać. Słuchawkę mam miesiąc bez 4 dni. Mój 5 letni Samsung nie ma rys a nosiłem go w torbie i kieszeni z kluczami i monetami.

Posted

@Słony

Ja bym osobiście nosił ten telefon bez etui gdyby łatwo się go podnosiło z blatu, metal nie ślizgał by się gdy jest zimny telefon a dłoń i wiele cieplejsza, tylny aparat był mocno zatopiony = ochrona przed rysami. 

Posted

Ja nigdy nie używałem pokrowców/etui na telefonach bo nie miałem takiej potrzeby. Note jest jak sam wspomniałeś bardzo śliski a ten case sprawia że pewnie trzyma się go w dłoni.

Guest jaqjordan
Posted

Tak. Kilka osób w tym wątku pisało, ze go ma. Chwalili sobie. Ja miałem na P8 lite i Redmi 3. Dobre etui.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Posted

po przeczytaniu wszystkich stron mam mętlik w głowie :D Chciałbym kupić case wystawajacy poza ekran, nie pogrubiający dużo telefonu. Byłaby to ochrona z 3mk flexible glass idealna. Które najbardziej polecacie?

Guest jaqjordan
Posted

Też mam MSVII. Fajny. Delikatnie wystaje. Dobrze się telefon trzyma w ręce. Ale teraz akurat pisze z gołego RN4X. To jest mistrzostwo świata.

Posted

Już ktoś na Forum opisywał oba. Etui podobnież straszny 'badziew': twardy źle spasowany plastik, szkło również (widoczne kropki). Jak Ci pasuje Ipaky, to co stoi na przeszkodzie kupić do RN4. Ja mam MSVII i sobie chwalę, zamówiłem teraz oryginał Xiaomi z okienkiem i klapką i 'skórzane' plecki MOFI, ot tak z ciekawości.

Posted

Co kufa? Rozprasza ciepło? :D Dobre!!! Plastikowa nakładka rozprasza ciepło w telefonie, który praktycznie się nie grzeje. :D 

Kup te polecane etui, przeczytaj wątek i się dowiesz co warto kupić, nie ma tego dużo. Szkła można sobie darować, ale jeśli chcesz to możesz kupić obojętnie jakie na cały front, czy kupisz za 1$ czy za 4$, to i tak ze szkłem czeka Cię loteria co do jakości (o tym też jest wątek).

Posted

Bardziej mi chodziło o to jak ono wygląda , czy jest zrobione z porządnych materiałów niźli to rozpraszanie ciepłe. Domyślam się, że to ściema.

Guest jaqjordan
Posted
Wiem, wiem. Pytam tylko a zamówię sobie właśnie na alim. Ile wam idzie przesyłka z Chin? Miesiąc?
Zależy co wybierzesz. Najlepiej Ali standard. Wtedy od 15 do 25.

Guest jaqjordan
Posted

Ktoś coś nowego poza MSVII i Nillkinem znalazł?

Posted

Witam, chciałbym zapytać czy szkło hartowane mocolo - http://allegro.pl/szklo-na-caly-ekran-xiaomi-redmi-note-4-global-i6863476817.html

będzie sie zgrywało razem z etui sylikonowym nillkin  - http://allegro.pl/etui-nillkin-tpu-xiaomi-redmi-note-4x-note-4-globa-i6894887261.html

Jestem na etapie doboru tych rzeczy to telefonu tylko nie wiem, czy jedno drugiemy nie będzie przeszkadzało ( czy szkło zmieści się pod to etui) Może ktoś używa tego szkła i etui razem i mógłby się na ten temat wypowiedzieć.

Pozdrawiam

Posted (edited)
Dnia 23.09.2017 o 11:01, ichris napisał:

A ja mam prośbę o wrzucenie real photo case od MSVII, kusi mnie czarny matte ale nie wiem czy warto.

Cześć.

Sporo fotek masz w opiniach na ali. Też szukałem fotek i tam znalazłem sporo.

@jaqjordan Polecam TO. Używałem z RN2(bez "smoka"), dziś przyszło do RN4. Do tej pory była to dla mnie najlepsza opcja i sądzę że nie powinno się to zmienić. Naprawdę dobre wykonanie i jak na ochronę którą daje, to jest dość małe. Fajną opcją jest "poduszka powietrzna" chroniąca telefon (czyli wolna przestrzeń między telefonem a etui). Zresztą mgcompany może chyba potwierdzić moje doświadczenia.

Edited by rysib
Guest jaqjordan
Posted

O proszę. Wygląda spoko. Coś czego szukałem. Nie ma w PL?

Posted

Ktoś ma sprawdzony pokrowiec tzw książeczkowy, boczny do Redmi Note 4x/Global? 

Przeglądam aukcje i widzę hordy ignorantów, którzy sprzedają pokrowce do Note 4/Note 4x na jednej aukcji i twierdzą, że to jest to samo. Trafność wyszukiwania nie istnieje przy takich pseudo handlarzach.

Posted

Mam:) Oryginalny Xiaomi, jest rewelacyjny. W Polsce kupisz w AZE, lub u 'myfrienda' na Ali. W wypadku książeczek, pokrowce na RN 4 i 4X to często to samo, mają mocowanie jedynie na rogach.

• Like 1
Guest jaqjordan
Posted

A może mi ktoś polecić jakiś TPU transparentny, ale dobrze spasowany? Kupiłem jakieś gowno za 10 zł i na górze nie dochodzi całkiem. Jest odkształcony.

• 2 weeks later...
Guest jaqjordan
Posted

I jak i jak? Wygląda grubasnie. Tak BTW, pamiętam Cię z forum windowsmania. Mocno się tam udzielales. Pozdrawiam.

Guest jaqjordan
Posted

Zakupiłem Nillkin Nature. Słabo. Nie przylega dobrze. Brudy spokojnie mogą włazić pod etui. Nadal szukam dobrego transparentnego, cienkiego etui.

Posted
1 hour ago, jaqjordan said:

Zakupiłem Nillkin Nature. Słabo. Nie przylega dobrze. Brudy spokojnie mogą włazić pod etui. Nadal szukam dobrego transparentnego, cienkiego etui.

Potwierdzam. 

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Panowie czy Ipaky  wystaje wam poza ekran? 
U mnie jest prawie że na równo z ekranem 

Edited by rm_125