Jump to content

Pokrowce, nakładki, silicon case, ochraniacze - opinie i co kupić?

Recommended Posts

Posted

Nie wiem co z tych 6344 jest warte kupna a co wyrzucenia pieniędzy w błoto dlatego zapytałem :) (wydaje mi się że do tego służy forum). Przeszukałem forum i przeważnie każdy narzeka na kupione szkło/folie a z etui oczekuje na konkretną opinie posiadacza.

• 2 weeks later...
Posted

Panowie przyszło do mnie etui MSVII ale niestety nie wystaje nad ekran ani nie zasłania rogów ekranu. Jest jakieś etui które dobrze wystaje lekko na ekran i zasłania te krawędzie zaokrąglone chociaż trochę? Bo z doświadczenia wiem że to są dość newralgiczne miejsca. Ktoś może jakieś polecić? Nillkin zasłania i wystaje?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jak by się chciało przeczytać parę postów wyżej to pisałem. Niklin ze szkłem nie wystaje. Ja mam gumowe etui i wystaje nawet ze szkłem.

Posted

Witam, poszukuję stu które idealnie pasowało by do mojego Note 4x. Chodzi o jakieś skórkowe etui z okienkiem, gdzie widoczne są powiadomienia / można odebrać rozmowę bez konieczności otwierania go. Widziałem że Xiaomi ma taki produkt, niestety nie znalazłem go w Polsce jak na razie.. Mógłbym prosić o jakiegoś linka lub nazwę czegoś co pasuje na nasze telefony?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Posted

Czy ma ktoś etui które ma jakieś metalowe ramki na bokach ? Gdyż to etui 8.JPG  w ógole nie spełniło swojego zadania , upadek na boczek z metra pajęczynka na wyświetlaczu , i pękniecie na etui , NIE POLECAM . :D

Posted
Dnia Fri Aug 11 2017 o 11:13, panda_86 napisał:

Witam, poszukuję stu które idealnie pasowało by do mojego Note 4x. Chodzi o jakieś skórkowe etui z okienkiem, gdzie widoczne są powiadomienia / można odebrać rozmowę bez konieczności otwierania go. Widziałem że Xiaomi ma taki produkt, niestety nie znalazłem go w Polsce jak na razie.. Mógłbym prosić o jakiegoś linka lub nazwę czegoś co pasuje na nasze telefony?

Niklin sparkle smsów nie da się pisać ale połączenia da się odbierać przez szybkę. Mam i używam w pracy.

Posted

Ok, dziękuję a czy telefon widzi że ma case z okienkiem? I dopasowuje się do jego wymiarów?

Posted
4 godziny temu, panda_86 napisał:

Ok, dziękuję a czy telefon widzi że ma case z okienkiem? I dopasowuje się do jego wymiarów?

4 godziny temu, Wojusek napisał:

Opcja Smart cover jest więc powinno działać :)

Dokładnie to ,włącza się ten tryb i miejsce i wygląd odbierania się zmienia. Tak samo powiadomienia. Wybudzanie otwieraniem też działa.

Posted

I tnie palce. :P Te obudowy są dostępne od kilku lat, ale chyba nie są zbyt popularne. Ciekawsze są np. te:

https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Case-3-in-1-Hybrid-Aluminum-Metal-Frame-Hard-PC-Phone/32825948657.html - tylko ten jest w większości z plastiku.

https://www.aliexpress.com/item/LUPHIE-For-Xiaomi-Redmi-4X-Case-5-0-Original-Luxury-Hard-Metal-Aluminum-Bumper-Armor-Phone/32805504078.html - ten chroni tylko boki.

https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Redmi-Note-4X-32GB-Case-4-X-Metal-Aluminum-Frame-bumper-Brushed-Hard-PC/32822729743.html - ten ma mocną ramkę aluminiową i plastikową wkładkę z tyłu.

Dla starszych modeli było więcej ciekawych osłon.

Posted

Kupiłem kiedyś taki do Redmi Note 2 i ramka aluminiowa była jebitna w porównaniu do pokrowców TPU, więc przypuszczam, że tutaj też będzie sporo powiększać telefon i wystawać trochę ponad górną i dolną krawędź, szczególnie dolną, bo jeszcze muszą się zmieścić plastikowe plecki wsuwane do środka.

Zresztą mam jeszcze ten case i większość z RN2 pasuje wymiarami do RN4 (ale nie otworami) i RN4 wchodzi do środka prawie, że idealnie. Z tyłu jest kilka milimetrów luzu na plastik, a na froncie mam naklejone szkło hartowane (z ramkami górną i dolną) i jeszcze jest milimetr ponad nim. Oczywiście wersja dla RN4X może się różnić wymiarami od RN2.

002.thumb.jpg.eda1d987c1848a107ef166e8d181e38c.jpg003.thumb.jpg.813968ca1830e3ebe07ce6c0f679a819.jpg001.thumb.jpg.5e92248e8ade5e4508c1de281d58d2ff.jpg

Jakość zdjęć jest słaba, bo robiłem wysłużonym RN2, który robi kiepskie foty w porównaniu do RN4.

Posted

Etui powiedziałbym prawie idealne. Ale niestety tylko prawie. Dobrze się trzyma, dobre wykonanie, mocny materiał. Ale jego największym minusem jest ze nie wystaje ponad ekran i nie zakrywa rogów ekranu tylko same rogi obudowy. Dla mnie niestety jest to zbyt duży minus. Gdyby nie to, to naprawdę fajne case.

Posted
15 godzin temu, Paciula napisał:

Etui powiedziałbym prawie idealne. Ale niestety tylko prawie. Dobrze się trzyma, dobre wykonanie, mocny materiał. Ale jego największym minusem jest ze nie wystaje ponad ekran i nie zakrywa rogów ekranu tylko same rogi obudowy. Dla mnie niestety jest to zbyt duży minus. Gdyby nie to, to naprawdę fajne case.

Dodam tylko że rysuje się od piasku ;D

Posted
Dnia 16.08.2017 o 20:50, Spajk napisał:

Czyli twarde, wystające nad ekran i w miarę dobrze wyglądające etui to tylko marzenie? 

Ipaky pasuje dobrze. Boki są z twardego tworzywa. Tył wygląda bardzooo schludnie. Wystaje nad ekran bez szkła hartowanego. Ze szkłem jest tak na zero a może i nawet lekko ponad szkło. Ogólnie oprócz niewielkiego optycznego powiększenia telefonu minusów nie znalazłem:) tylko trzeba się przyzwyczaić do chwytu bo obudowa jest mniej sliska ale większa i trzeba trochę inaczej układać dłoń ;)

Posted

Może jakaś wadliwa sztuka. U mnie ze spasowaniem nie ma problemu. Dziś telefon spadł idealnie wyświetlaczem na kafle. Wywalił blue screen i myślałem że zdechł ale jakoś się podniósł. Szkło całe i etui też a upadek był z ponad 1.5m więc myślę że ipaky plus szkło na cały ekran dają radę.

Posted

Ja o ipaky mam negatywne zdanie. Fotka jako dowód pod spodem.

Co sądzicie o etui typu alu mirror? Na kolorze srebrnym ryski może nie będą za szybko widoczne.

f2dba34ff0262d5c6dad1a21c4b5e619.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 19.08.2017 o 14:05, Magic_coin napisał:

Ja o ipaky mam negatywne zdanie. Fotka jako dowód pod spodem.

Tu jednak postaram sie obronić w tym aspekcie ipaky , ponieważ jako że bok to plastik to lepiej żeby połamał się plastik a niżeli telefon . Takie etui gumowe przyjmie jakieś tam lekkie uderzenie , ale tak jak u mnie szybka zbita ... 

Posted

Może jakaś podróbka ipaky? Bo na allegro ich sporo. Mój telefon to jakiś kaskader bo dwa razy zaliczył kafle z wysokości 1.5m i śladu nie ma(przynajmniej na zewnątrz:p ) zresztą myślę że z etui jest jak z.samymi telefonami - jeden kupi i 3 lata się nawet nie zatnie a kto inny co miesiąc na serwisie laduje... 

Posted

Ja mam Nillkin Frosted z Gearbest-u i jak na razie rewelacja.

Do tego gratis dali folie Nillkin.

Posted

To pierwsze nie bardzo ochroni wyświetlacz, a to drugie sam kupiłem ale czekam dopiero na przesyłkę. Ja kupiłem to które kolega z forum kilka stron temu opisywał, że nie spełniło swojego zadania i się uszkodziło razem z telefonem. Ja mam podobne tylko trochę inaczej wygląda I jestem w stu procentach z niego zadowolony, bo raz telefon mi wypadł z kieszeni na schody i nie mam najmniejszych uszkodzeń etui ani telefonu. Do tego wystaje ponad ekran i super leży w dłoni.
http://allegro.pl/etui-case-armor-xiaomi-redmi-note-4-4x-szklo-9h-i6809907330.html

Posted

Czyli, że te etui jest całkiem okej? Widziałam takie sygnowane jako SHTL. A z shieldtaili korzystałam już na dwóch poprzednich smartfonach i złego słowa powiedzieć o nich nie mogę, bo zawsze wystawały ponad i miały wzmocnione narożniki. Może właśnie na taki się pokuszę. Dobra ochrona to przede wszystkim. ;-) 

Posted

Jest okej. Za te pieniądze nie spodziewałem się niczego solidnego, a tu miła niespodzianka. Ważne, że nie pogrubia bardzo telefonu i siedzi on w ręce bardzo stabilnie. Na zdjęciach sprzedawcy wygląda, że jest takie półokrągłe z boku a u mnie jest całkiem płaskie z tyłu a bok jest płaski z dwoma ściętymi krawędziami.