Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Na xda jest sporo Romów. Customy nie są mi obce jednak czy z działu na xda redmi note 4 będą działać? Chodzi mi o wersje że snapdragonem. Systemy są oznaczone że dla telefonu MIDO. Czy to ten nasz? Będzie działać? Sporo ich tam jest. Posiadam RN 4x z systemem global

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zmienił(a) tytuł na Custom ROMy dla Redmi Note 4X
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czyli MIDO będzie też do Xiaomi Redmi Note 4 Global Edition  Snapdragon 625 Octa-core? Szukam informacji i ciągle nie mam 100% pewności jaki rom.

Dzięki za odpowiedz :D

Opublikowano

@k3lt

Znikający sygnał jest znany ze starszych modeli, tylko że to tak naprawdę problem ze wskaźnikiem sygnału bo nawet jak się wyświetlało że brak sygnału to można było dzwonić na nasz telefon. W Mi Max, Mi 5 które miałem i na których testowałem systemy, wskaźnik sygnału różnie działał na różnych wersjach firmware/systemach operacyjnych.

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem LineageOS stąd:

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-lineageos-14-0-t3566095

i... wstępnie mi się podoba bardzo. Hula szybko, większych problemów nie odkryłem, aczkolwiek potwierdzam "awaryjny" wskaźnik sieci, często pokazuje jej brak, ale ona jest (edit: ciekawe, czy system przez to mocniej skupia się nad pracą nad utrzymaniem łączności). To samo widać na szczegółowym wykresie baterii, gdzie wszystko jest na czerwono. Jeszcze nie wiem jak z pracą na baterii, ale na to potrzeba więcej czasu :)

Czego mi brak względem MIUI lub co działa nie tak, jak bym tego chciał:
1 - brak automatycznego nagrywania rozmów. Trzeba będzie poszukać jakiejś ekstra aplikacji do tego...
2 - nie da się ustawić kolorów diody powiadomień, zawsze pozostaje biała. Też potrzebna ekstra appka :P
3 - przydałby się gest do robienia screenów jak w MIUI, czyli przejechanie trzema palcami

Jeśli nic chustkowego się nie objawi (np. spadek baterii przez noc o 30% czy coś ;)), to chyba na tym systemie zostanę... i będę czekał na wersję bardziej oficjalną, bazującą na źródłach kernela.

edit - chyba dziś sprawdzę jeszcze ResurrectionRemix :)

Edytowane przez paralemptor
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, sorry że odkopuje ale czy to oznacza że rom np. MIUI Polska który jest przeznaczony na 4x będzie działał na note 4 ze snapem?

Opublikowano

Witam.

Proszę o opinię co to jest za wersja Note 4, czy 4X?  - https://pl.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-4GB-RAM-64GB-ROM-MTK-Helio-X20-Deca-Core-CPU/32804446897.html?spm=2114.13010608.0.0.VoeVpI

Na opakowaniu i w aukcji jest napisane że to 4X, ale procesor MTK Hellio na to nie wskazuje.

Jaką wersję rom-u można do niej zaciągnąć? Nikel czy mido?

Opublikowano
3 minuty temu, tpawel napisał:

Jest jeden 4x 4/64 na mtk, szukaj dobrze to znajdziesz tez 4x 4/64 na snapie 625 w wersji global

Tzn. ja już kupiłem ww. telefon, tyle tylko że ma global, a ja chciałbym wgrać polskie Miui. Tylko nie wiem jakie.

Opublikowano

Tak ogólnie to wystarczy uruchomić adb shell. Nazwa urządzenia jest w nazwie sesji terminala. Prosta sprawa. Dodatkowo fastboot getvar product powinien także zwrócić nazwę.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.06.2017 o 16:56, tpawel napisał:

Wrzuc screen z info o telefonie

Taki jest to model... Ogólnie wszystko działa jak należy. Wszędzie piszą że się grzeje i jest fuj. Ale dzisiaj miałem go w uchwycie na rowerze i w mocnym słońcu był ciepły nie bardziej niż P8 Lite - który też jest czarny. Może  dlatego że nie używam wymagających aplikacji (Endomondo, Mi Fit, Sygic).

Pytanie.: Czy zmiana na polskie Miui wniesie coś diametralnie innego? Może ktoś podesłać linki do artykułów z opisanymi różnicami rom-ów Global i PL Miui?

Screenshot_2017-06-24-22-54-11-239_com.android.settings.png

Edytowane przez MemberofGM
Opublikowano

Najbardziej narzekają na mediateka Ci,którzy go nigdy nie mieli. Helio x20 jest mega udany, do gier sporo mocniejszy niż snap 625. Mialem redmi pro z tym prockiem, jedyne co to mogliby zarządzanie energią poprawić, ale wydajność to wynagradza. Jak tylko pojawi si cos sensownego ma x30 to na pewno kupię, miałem nadzieję że redmi note 5 z nim wyjdzie,ale pewnie zrobią tą swoją szyszkę i tam wsadzą.
Co do zmiany na xiaomi.eu to jakiejś mega zmiany nie odczujesz. Ja na Twoim miejscu jeśli Ci wszystko działa to bym nie zmieniał. U siebie potrzebuje roota i twrp więc jakby z rozpędu wrzucam tez xiaomi.eu

• Like 1
Opublikowano
Najbardziej narzekają na mediateka Ci,którzy go nigdy nie mieli.

Lub Ci co liczyli na aktualizację na innego androida lub chcieli jakiegoś działającego custom;p

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

• Like 3
Opublikowano

Aktualizacje do miui 9 note 4 i redmi pro dostaną. I to się liczy. A tak patrząc na forum co się dzieje z Romami po aktualizacji bazy androida to chyba wolałbym już zostać na 6.0. Sam widziałeś co się działo na mi5

Opublikowano
Dnia 2.07.2017 o 08:42, tpawel napisał:

Aktualizacje do miui 9 note 4 i redmi pro dostaną. I to się liczy. A tak patrząc na forum co się dzieje z Romami po aktualizacji bazy androida to chyba wolałbym już zostać na 6.0. Sam widziałeś co się działo na mi5

Ja na global z androidem 6 i teraz nugat z xiaomi.eu, nie mam problemów. Wszystko jak narazie działa.

Opublikowano
33 minuty temu, marcin19883 napisał:

Ja na global z androidem 6 i teraz nugat z xiaomi.eu, nie mam problemów. Wszystko jak narazie działa.

U nas może to trochę inaczej wyglądać, bo Android 7 jest rozwijany już kilka miesięcy na RN4X i w sumie Snapdragon 625 jest dosyć świeżym, a mimo to popularnym prockiem, występuje w wielu smartphonach, również z półki premium, to i same źródła od Qualcomma muszą być dosyć dopracowane. Poza tym 7 nie przyniósł aż tak dużych zmian względem 6, bardziej przypomina takiego service packa, niż to było wcześniej.

• Like 1
Opublikowano

Daj Ci Boże :) ja już 3 razy na redmi 4x wracałem z 7.1 do 6.0.
Po każdym razie full wip,już mi się nie chce od nowa wszystkiego konfigurować. Mi5, mi4c też jakieś akcje miały na początek. Wiadomo że gdyby miał być jakiś KitKat to może faktycznie stara ta baza, ale bezproblemowe 6.0 jest jak skarb, no i działa xposed, na 7.0 jeszcze niedawno nie było( nie sprawdzałem ostatnio)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie resurrection remix czy lineage os 14.1? Testował ktoś oba i się wypowie? Szczególnie chce się dowiedzieć jak bateria  płynność i stabilność. I czy są  jakieś błędy? 

Opublikowano

Mam już pobrany LOS14.1 to od niego zacznę testowanie. A później się zobaczy. Jak będzie wszystko ok to nie będę zmieniał bo chce w końcu normalnie z tego telefony korzystać bez wgrywania Romu co chwilę ;)

Opublikowano

Używam obecnie ResurectionRemix 5.8.5 z kernelem Velvet 5.5z 4pda. Dla mnie wystarcza to co oferuje ten ROM. Zdecydowałem się na odejście od MIUI, bo kilka rzeczy tam nie działa poprawnie, m.in. Google Now czy są problemy z powiadomieniami. Polecam kernel Velvet, bardzo przyzwoity i stabilny. W RR nie działa mi tylko Slow Motion w GCam, mimo że użyłem patchy i modów to mam z tym problem. 

Opublikowano

Wiem, że Google Assistant działa, ale na razie nie wspiera języka polskiego. Możesz podrzucić link do wersji GCam, której używasz? Jest tyle wersji tej apki, że trudno się połapać, a niektóre bardziej nie działają niż działają. xD

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...