Dragonfail Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Hej. Na xda jest sporo Romów. Customy nie są mi obce jednak czy z działu na xda redmi note 4 będą działać? Chodzi mi o wersje że snapdragonem. Systemy są oznaczone że dla telefonu MIDO. Czy to ten nasz? Będzie działać? Sporo ich tam jest. Posiadam RN 4x z systemem global Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Lanney Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Tak, oznaczenie MIDO odnosi się do wersji ze snapem 2
xvxx Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Czyli MIDO będzie też do Xiaomi Redmi Note 4 Global Edition Snapdragon 625 Octa-core? Szukam informacji i ciągle nie mam 100% pewności jaki rom. Dzięki za odpowiedz
GoldSnickers Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Tak. Nawet wersie z miui.com to jest to samo dla obu.
paralemptor Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Kto testował, niechaj się pochwali wrażeniami
majdan12 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 @k3lt Znikający sygnał jest znany ze starszych modeli, tylko że to tak naprawdę problem ze wskaźnikiem sygnału bo nawet jak się wyświetlało że brak sygnału to można było dzwonić na nasz telefon. W Mi Max, Mi 5 które miałem i na których testowałem systemy, wskaźnik sygnału różnie działał na różnych wersjach firmware/systemach operacyjnych.
paralemptor Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Zainstalowałem LineageOS stąd: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-lineageos-14-0-t3566095 i... wstępnie mi się podoba bardzo. Hula szybko, większych problemów nie odkryłem, aczkolwiek potwierdzam "awaryjny" wskaźnik sieci, często pokazuje jej brak, ale ona jest (edit: ciekawe, czy system przez to mocniej skupia się nad pracą nad utrzymaniem łączności). To samo widać na szczegółowym wykresie baterii, gdzie wszystko jest na czerwono. Jeszcze nie wiem jak z pracą na baterii, ale na to potrzeba więcej czasu Czego mi brak względem MIUI lub co działa nie tak, jak bym tego chciał: 1 - brak automatycznego nagrywania rozmów. Trzeba będzie poszukać jakiejś ekstra aplikacji do tego... 2 - nie da się ustawić kolorów diody powiadomień, zawsze pozostaje biała. Też potrzebna ekstra appka 3 - przydałby się gest do robienia screenów jak w MIUI, czyli przejechanie trzema palcami Jeśli nic chustkowego się nie objawi (np. spadek baterii przez noc o 30% czy coś ;)), to chyba na tym systemie zostanę... i będę czekał na wersję bardziej oficjalną, bazującą na źródłach kernela. edit - chyba dziś sprawdzę jeszcze ResurrectionRemix Edytowane 6 Czerwca 2017 przez paralemptor
Roy4l Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Cześć, sorry że odkopuje ale czy to oznacza że rom np. MIUI Polska który jest przeznaczony na 4x będzie działał na note 4 ze snapem?
MemberofGM Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam. Proszę o opinię co to jest za wersja Note 4, czy 4X? - https://pl.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-4GB-RAM-64GB-ROM-MTK-Helio-X20-Deca-Core-CPU/32804446897.html?spm=2114.13010608.0.0.VoeVpI Na opakowaniu i w aukcji jest napisane że to 4X, ale procesor MTK Hellio na to nie wskazuje. Jaką wersję rom-u można do niej zaciągnąć? Nikel czy mido?
tpawel Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Jest jeden 4x 4/64 na mtk, szukaj dobrze to znajdziesz tez 4x 4/64 na snapie 625 w wersji global
MemberofGM Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 3 minuty temu, tpawel napisał: Jest jeden 4x 4/64 na mtk, szukaj dobrze to znajdziesz tez 4x 4/64 na snapie 625 w wersji global Tzn. ja już kupiłem ww. telefon, tyle tylko że ma global, a ja chciałbym wgrać polskie Miui. Tylko nie wiem jakie.
mgcompany Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Kupiłeś MTK, czyli "nikel". Jak się niedawno okazało, Xiaomi znowu zrobiło psikusa i tym razem w obudowę 4X wsadzili 4. 1
Acid Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Tak ogólnie to wystarczy uruchomić adb shell. Nazwa urządzenia jest w nazwie sesji terminala. Prosta sprawa. Dodatkowo fastboot getvar product powinien także zwrócić nazwę.
MemberofGM Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Dnia 22.06.2017 o 16:56, tpawel napisał: Wrzuc screen z info o telefonie Taki jest to model... Ogólnie wszystko działa jak należy. Wszędzie piszą że się grzeje i jest fuj. Ale dzisiaj miałem go w uchwycie na rowerze i w mocnym słońcu był ciepły nie bardziej niż P8 Lite - który też jest czarny. Może dlatego że nie używam wymagających aplikacji (Endomondo, Mi Fit, Sygic). Pytanie.: Czy zmiana na polskie Miui wniesie coś diametralnie innego? Może ktoś podesłać linki do artykułów z opisanymi różnicami rom-ów Global i PL Miui? Edytowane 25 Czerwca 2017 przez MemberofGM
tpawel Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Najbardziej narzekają na mediateka Ci,którzy go nigdy nie mieli. Helio x20 jest mega udany, do gier sporo mocniejszy niż snap 625. Mialem redmi pro z tym prockiem, jedyne co to mogliby zarządzanie energią poprawić, ale wydajność to wynagradza. Jak tylko pojawi si cos sensownego ma x30 to na pewno kupię, miałem nadzieję że redmi note 5 z nim wyjdzie,ale pewnie zrobią tą swoją szyszkę i tam wsadzą.Co do zmiany na xiaomi.eu to jakiejś mega zmiany nie odczujesz. Ja na Twoim miejscu jeśli Ci wszystko działa to bym nie zmieniał. U siebie potrzebuje roota i twrp więc jakby z rozpędu wrzucam tez xiaomi.eu 1
MemberofGM Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 I to jest odpowiedź, na którą czekałem. Krótka i zwięzła, ale treściwa. Dziękuję. Nic nie będę zmieniał.
painball Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Najbardziej narzekają na mediateka Ci,którzy go nigdy nie mieli. Lub Ci co liczyli na aktualizację na innego androida lub chcieli jakiegoś działającego custom;pWysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka 3
majdan12 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 @painball MTK to raczej bym się nastawiał na MIUI.
tpawel Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Aktualizacje do miui 9 note 4 i redmi pro dostaną. I to się liczy. A tak patrząc na forum co się dzieje z Romami po aktualizacji bazy androida to chyba wolałbym już zostać na 6.0. Sam widziałeś co się działo na mi5
marcin19883 Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Dnia 2.07.2017 o 08:42, tpawel napisał: Aktualizacje do miui 9 note 4 i redmi pro dostaną. I to się liczy. A tak patrząc na forum co się dzieje z Romami po aktualizacji bazy androida to chyba wolałbym już zostać na 6.0. Sam widziałeś co się działo na mi5 Ja na global z androidem 6 i teraz nugat z xiaomi.eu, nie mam problemów. Wszystko jak narazie działa.
mgcompany Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 33 minuty temu, marcin19883 napisał: Ja na global z androidem 6 i teraz nugat z xiaomi.eu, nie mam problemów. Wszystko jak narazie działa. U nas może to trochę inaczej wyglądać, bo Android 7 jest rozwijany już kilka miesięcy na RN4X i w sumie Snapdragon 625 jest dosyć świeżym, a mimo to popularnym prockiem, występuje w wielu smartphonach, również z półki premium, to i same źródła od Qualcomma muszą być dosyć dopracowane. Poza tym 7 nie przyniósł aż tak dużych zmian względem 6, bardziej przypomina takiego service packa, niż to było wcześniej. 1
tpawel Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Daj Ci Boże ja już 3 razy na redmi 4x wracałem z 7.1 do 6.0.Po każdym razie full wip,już mi się nie chce od nowa wszystkiego konfigurować. Mi5, mi4c też jakieś akcje miały na początek. Wiadomo że gdyby miał być jakiś KitKat to może faktycznie stara ta baza, ale bezproblemowe 6.0 jest jak skarb, no i działa xposed, na 7.0 jeszcze niedawno nie było( nie sprawdzałem ostatnio)
przemonk25 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Panowie resurrection remix czy lineage os 14.1? Testował ktoś oba i się wypowie? Szczególnie chce się dowiedzieć jak bateria płynność i stabilność. I czy są jakieś błędy?
przemonk25 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Mam już pobrany LOS14.1 to od niego zacznę testowanie. A później się zobaczy. Jak będzie wszystko ok to nie będę zmieniał bo chce w końcu normalnie z tego telefony korzystać bez wgrywania Romu co chwilę
Antyhaker Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 "Problemy z instalacją aplikacji przez Rootexpolrer i inne Managery z Playstore" Mógłbyś rozwinąć?
przemonk25 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 @deiwid63dzięki za opinie. Poczytam o tym Romie i jego też wezmę pod uwage
konsolite Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Używam obecnie ResurectionRemix 5.8.5 z kernelem Velvet 5.5z 4pda. Dla mnie wystarcza to co oferuje ten ROM. Zdecydowałem się na odejście od MIUI, bo kilka rzeczy tam nie działa poprawnie, m.in. Google Now czy są problemy z powiadomieniami. Polecam kernel Velvet, bardzo przyzwoity i stabilny. W RR nie działa mi tylko Slow Motion w GCam, mimo że użyłem patchy i modów to mam z tym problem.
konsolite Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Wiem, że Google Assistant działa, ale na razie nie wspiera języka polskiego. Możesz podrzucić link do wersji GCam, której używasz? Jest tyle wersji tej apki, że trudno się połapać, a niektóre bardziej nie działają niż działają. xD
przemonk25 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 39 minut temu, konsolite napisał: Używam obecnie ResurectionRemix 5.8.5 z kernelem Velvet 5.5z 4pda. Skąd pobrać ten kernel? Mogę prosić o jakiś link?
konsolite Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Skąd pobrać ten kernel? Mogę prosić o jakiś link? Możesz pobrać z 4pda, ale trzeba się tam zarejestrować. W załączniku kernel dla custom ROM. https://cloud.tapatalk.com/s/5a1dd35b5fa84/velvet-r5.5-mido-los.zipWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1
przemonk25 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 To napiszcie mi jeszcze jak to wgrać. Bo najpierw wgrywam RR przez twrp, następnie apki Google, robię wipe cache i dalvich i restart. A jak chce wgrać kernela to co muszę zrobić?
konsolite Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Kernel wgrywasz przez TWRP. Wskazujesz zip i wgrywasz. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi