Vergiliusz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Miałem wersję free i synchronizacja działała. W stravie musisz wybrać odpowiednie konto. Jeżeli masz przez konto Xiaomi to w stravie musisz podać to samo. Jeżeli przez fb to w stravie tak samo Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaMiałem wersję free i synchronizacja działała. W stravie musisz wybrać odpowiednie konto. Jeżeli masz przez konto Xiaomi to w stravie musisz podać to samo. Jeżeli przez fb to w stravie tak samo Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaJeżeli masz chińska apke amazfit to na xda opisali jak to synchronizowac. Jeszcze nie sprawdzałem Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Gdzie na xda pisali jak synchronizować chińska apke ze stravą? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 12 godzin temu, cietybadacz napisał: Gdzie na xda pisali jak synchronizować chińska apke ze stravą https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/huami-xiaomi-amazfit-watch-sync-strava-t3543208 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu77 Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu z aplikacją, zainstalowałem Amazfit watch na iOS ale nie mogę założyć konta w samej aplikacji wyskakuje nieznany błąd, natomiast na stronie Amazfit udało mi się założyć konto, ale mimo wszystko w aplikacji wyskakuje ten sam błąd, przez to nie mogę synchronizować zegarka, ciągle wyświetla się kod qr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 @Krzychu77 to ma być konto MIUI, a nie konto na stronie Amazfit. en.miui.com 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emanuel Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 witam, Proszę o pomoc wczoraj zakupiłem Xiaomi Amazfit Smartwatch global a1612. Po wgraniu nowej wersji oprogramowania 1.3.4f na zegarek, nie pokazuje kto dzwoni i brak informacji o wiadomościach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireblade Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 1 godzinę temu, Emanuel napisał: witam, Proszę o pomoc wczoraj zakupiłem Xiaomi Amazfit Smartwatch global a1612. Po wgraniu nowej wersji oprogramowania 1.3.4f na zegarek, nie pokazuje kto dzwoni i brak informacji o wiadomościach. Spróbuj zaktualizować apke i ustawić od nowa powiadomienia,na starej nie działa sterowanie muzyką. https://www.dropbox.com/s/6ciw26a3lbp0g12/Amazfit_Watch_1.7.4.2_en.apk?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Witam.Kupiłem amazfita ostatnio na banggood w wersji eng.Będę go używał głównie do powiadomień, nie mierze aktywności sportowej, zwyczajnie nie potrzebuje. Będę traktowal troche zegarek jak gadżet.Pytanie mam czy warto odblokować bootloader? Czy coś dodatkowego dzięki temu?Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Jak odblokujesz bootloader to możesz wgrać inny ROM. Co daje wgranie innego ROMu? A to iż w zegarku będzie wszystko (lub prawie) po Polsku. Dodatkowo można zyskać dłuższy czas pracy na baterii. http://xiaomifans.pl/Wątek-ROM-7KAV-3-0-AmazFit-Pace-PL-Tweak-Battery-more-UPDATE-10-10-2017 http://xiaomifans.pl/Wątek-Instalacja-7KAV-PORADNIK 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichynswp Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Wie ktoś może jak przywrócić ustawienia fabrycznie ew zrobić hard reset tego zegarka ? Oczywiście nie chodzi mi o ustawienia fabryczne z menu po włączeniu zegarka bo utknąłem na skanowaniu QR wyłączone Bt i nie wiem co dalej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Mam wersję amerykańską z najnowszym softem, ale niestety zegarek po odblokowaniu świeci na żółto, wszystko jest jakby zalane mlekiem. Jest opcja na poprawe tego? Gdy wyłączę podswietlenie wszystko wyglada super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borysj5 Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Wgrałem mapy gogla przez apkinstaller i faktycznie są, zegarek je widzi ale ktos podpowie jak można usunąć aplikacje po jej wgraniu ? Po prostu po wejsciu w mapy nie da sie z nich wyjsc, trzeba wyłączac zegarek, bez sensu Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalmichna Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Witam wszystich, Jestem nowy na forum oraz nowym posiadaczem Amazfit. Dostałem zegarek wczoraj, wersja International, model A1612 ROM: 1.3.0n Chciałem wgrać PL menu, ale nie potrafię tego zrobić. Inaczej, linki podane na początku tematu oraz te kilka postów wyżej wygasły. Szukam jakiejś instrukcji dla laika jak to zrobić, ale nic takiego nie mogę znaleźć. Z góry będę wdzięczny za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Nie da się wgrać polskiego menu. To wymaga custom romu a najlepszy upadł kilka dni temu. Możesz wgrać Pacefied ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 (edited) Czy w chwili obecnej ma znaczenie którą wersję kupię. china A1602 czy angielską A1612? Czy któraś wersja ma jakieś ograniczenia względem drugiej, których nie da się odblokować? Edited December 1, 2017 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Wgrywać custom rom to bez różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Kupuj który tajniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strawqens Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Na święta otrzymam amazfita w wersji amerykańskiej. Wiem że na bank nie był aktualizowany, zależy mi tylko na wgraniu ojczystego języka, wszelkie inne opcje są mi zbędne (ew. wgranie tarcz). Czy jeżeli wersja oprogramowania bedzie wyższa, jak ta wymieniona przez acida, to mogę pomarzyć o roocie i wgraniu polskiego? Czy może już coś sie ruszyło w sprawie bootloadera ? Którą wersję firmaware wybrać china czy tą z peace ? Jak mniemam po wgraniu języka polskiego ota nie działa, to gdzie znajdę paczki, dzięki którym będę mógł zaktualizować swój zegarek bez utraty danych ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Na święta otrzymam amazfita w wersji amerykańskiej. Wiem że na bank nie był aktualizowany, zależy mi tylko na wgraniu ojczystego języka, wszelkie inne opcje są mi zbędne (ew. wgranie tarcz). Czy jeżeli wersja oprogramowania bedzie wyższa, jak ta wymieniona przez acida, to mogę pomarzyć o roocie i wgraniu polskiego? Czy może już coś sie ruszyło w sprawie bootloadera ? Którą wersję firmaware wybrać china czy tą z peace ? Jak mniemam po wgraniu języka polskiego ota nie działa, to gdzie znajdę paczki, dzięki którym będę mógł zaktualizować swój zegarek bez utraty danych ? Pozdrawiam Sporo pytań Temat blokady bootloadera został już rozwiązany. Jest specjalna strona na której wysyłasz wniosek o kod do jego zdjęcia. Poszukaj proszę w sieci.Nie bardzo rozumiem wersje pytasz? Aktualnie tylko PACEfiled posiada tłumaczenie dzięki koledze@kaudii i to jego zapewne potrzebujesz.Domniemasz dobrze - OTA brak - na stronie gdzie pobierasz dom również znajdziesz linki do najnowszych aktualizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) Aby ułatwić sobie (i nie tylko) życie wydałem dwa skrypty: Go To Oryginal - instaluje oryginalne wersje ROMów (Chiński i Angielski) z działającym OTA. Root And Rom - sprawdza czy mamy ROOTa, jak nie to instaluje sam dokonując wyboru dla jakiego ROMu Chińskiego czy Angielskiego, oraz "automatyczna" instalacja dowolnego ROMu (ROM nie jest załączony, struktura plików musi być jak w PACEfied). Czas pokaże, bo może połączę oba w jeden. Muszę zrobić chwile przerwy, bo przez ostanie 4 dni zegarek prawie cały czas był podpięty pod kompa, aby robić testy. Edited December 13, 2017 by Lector 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Koledzy, mam jeszcze jedno pytanie związane z AmazFitem... Czy są jakieś funkcje (powiadomienia, liczniki itp.) które nie będą działały na telefonach innej marki niż Xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) Marka telefonu nie ma nic wspólnego z funkcjami. To tak jak być do BMW musiał lać tylko paliwo z Niemiec bo BMW jest Niemieckie. Edited December 13, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomy Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 A jak wygląda sprawa z odblokowanie bootloadera i wgrywanie Romów w wersji International? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 @Tomy nie ma różnicy jaka wersja zegarka. Prośba o odblokowanie bootloadera, później odblokowanie i robisz co chcesz według instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 O to nad czym teraz pracuje: Tools For Amazfit Pace - Xiaomi Fans Polska 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Zostało wydane Tools For Amazfit Pace. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Cześć, Wiecie co trzeba zrobić aby amazfit pace aktualizował pogodę. Mam xiaomi mi mix 2 z romem global stable. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Błąd ich serwerów trzeba czekać wszystkim to padłoWysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwi1 Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 Witajcie. Mam taki problem. Miałem wersję amerykańską i zmieniłem teraz na chińską z polską nakładką. Wcześniej synchronizowałem z Strava. Teraz zmuszony jestem na przejście na aplikację Amazfit watch CN która stravy nie posiada. Natomiast poasiada o2 czy coś takiego, ale nie może pobrać danych z o2. Jak teraz synchronizować zegarek z komputerem. Próbuje zainstalować MiFit, ale nie da się sparować z zegarkiem - wybieram zegarek, uruchamia się aplikacja Amazfit watch i na tym koniec. Nie przekazuje danych do MiFit'a. Dodatkowo - doinstalowało się sporo aplikacji, AllPay i inne - MiHome. Widzę że można je odinstalować - czy nie naruszą one pracy systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramone73 Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Jeśli chcesz synchronizować ze Stravą, zainstaluj AmazMod https://github.com/edotassi/AmazMod/releases Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Zostało wydane Tools For Amazfit Pace.Hej.Czy mając w zegarku wrzucony rom PaceFied mogę go zaktualizować poprzez twoje narzędzie? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Tak, jak najbardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Czy mając PaceFied mam już root i mogę przejść od razu do punktu z wgrywaniem romu? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Czy mając PaceFied mam już root i mogę przejść od razu do punktu z wgrywaniem romu? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaDobra, ogarnąłem. Trzeba przejść od razu do instalacji custom romu.Wszystko poszło bez problemu.Wielkie dzięki! Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 (edited) ooops - do wywalenia Edited May 3, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts