Jump to content

Brak połączeń przychodzących


demonix133
 Share

Recommended Posts

W sieci Play( jedna karta sim) gdy mam wybrany preferowany typ sieci: Automatyczny LTE (4G/3G/2G) to dostaję jedynie smsy o próbie połączenia, nikt nie może się dodzwonić. Internet śmiga. Dodam że gdy wykonuję połączenie to na sygnał muszę czekać z 15 s. 

Zauważyłem że dopiero po zmianie typu sieci na 3G/2G problem ustępuję i połączenia normalnie przychodzą . Jednak bardziej zależy mi na Sieci 4G ponieważ dużo korzystam z internetu który mam bez limitu. Jest jakieś rozwiązanie problemu tak aby przy włączonym pierwszym typie sieci nie mieć problemu z połączeniami przychodzącymi?  Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Pamiętaj, że to dział wspólny dla Redmi 4/Redmi 4 Pro. To dwa różne telefony. Jaki jest Twój model telefonu? @demonix133

Ja mam Redmi 4 i niestety mam tą samą przypadłość. Jestem jednak w sieci Nju Mobile (Orange, jedna karta SIM). Pomaga mi to samo rozwiązanie, jednak wolałbym być ciągle na LTE. Niestety dotychczas nie znalazłem rozwiązania... Jest to bardzo irytujące. Najprawdopodobniej jest to wina oprogramowania, którą wersję softu używasz? Ja używam 7.3.2, zaraz zainstaluję 7.3.9 i sprawdzę czy problem został naprawiony - jeśli nie, to@Acid mógłbyś gdzieś zgłosić ten błąd?

Dam za kilkanaście minut znać tu, czy problem nadal istnieje.

Link to comment
Share on other sites

@joljol powtarzam, chodzi o Redmi 4, nie Redmi 4 Pro, z którym wszystko jest OK. @Acid, może jednak powinno się rozłączyć fora, albo dodać subfora dla kolejno Redmi 4 Pro, 4 i 4A?

@demonix133 @Zexon72

Nie pomaga wyłączenie VoLTE.

Zaktualizowałem do 7.3.9, niestety problem nadal występuje. Gdy jest włączona sieć 4G, próbując dodzwonić się słychać "nie możemy zrealizować tego połączenia", gdy dodatkowo włączę dane mobilne, to na drugim telefonie słychać sygnał, lecz na Redmi 4 nic się nie wyświetla. @Acid jak myślisz, developerzy wiedzą, że istnieje ten problem?

Link to comment
Share on other sites

Znalazłem rozwiązanie problemu, przynajmniej u mnie działa, kartę micro sim zmieniłem na nano (wyciągłem) i dałem do slotu nr 2. Internet włączony i połączenia normalnie przychodzą przy sieci 4G. Jedyna wada to trzeba było się pozbyć karty Micro SD(Na internecie są poradniki jak mieć nano sim i micro SD w jednym slocie). 

 

Link to comment
Share on other sites

12 godzin temu, demonix133 napisał:

poradniki jak mieć nano sim i micro SD w jednym slocie

Stanowczo odradzam takie poradniki i elektrodę gdzie mają to ładnie pokazane. Zaufaj mi. Nie grzeb w ten sposób bo sobie uwalisz slot prędzej czy później.

13 godzin temu, Zenderable napisał:

może jednak powinno się rozłączyć fora, albo dodać subfora dla kolejno Redmi 4 Pro, 4 i 4A

Nie. Póki co nie ma takiej potrzeby. Jak widzisz jest oddzielny działa dla 4A. Redmi 4 i pro są na tyle takie same, że można je wrzucić razem. A 8/10 osób ma Redmi 4 Pro i wystarczy, że raz na jakiś czas ktoś się po prostu dopyta jak będzie pomagał jakiego telefonu dotyczy problem i tyle. Dział Redmi 4 2/16 by był dosyć pusty.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

27 minut temu, Acid napisał:

Stanowczo odradzam takie poradniki i elektrodę gdzie mają to ładnie pokazane. Zaufaj mi. Nie grzeb w ten sposób bo sobie uwalisz slot prędzej czy później.

Dokładnie tak. Połamiesz piny w czytniku, a jego wymiana to już grubsza i dość kosztowna zabawa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Acid unlocked this topic

Poprosiłem o ponowne otwarcie tematu , ponieważ problem moim zdaniem nie został rozwiązany , bo to rozwiązanie kosztem czegoś , z utratą pamięci SD . Przy obecnej wersji 7.5.4 przy włożeniu karty sim do slotu numer 1 i przy wyborze typu sieci LTE nie ma możliwości odebrania połączeń przychodzących , tak jakbyśmy byli poza zasięgiem . Internet za to działa w pełnym zakresie . Po przełączaniu na 3G , połączenia działają normalnie , ale internet zaś już nie . Po przełożeniu na slot numer 2 wszystko działa , ale tracimy możliwość zainstalowania karty SD . Co przy 16 GB i tak zostaje tylko kilka GB dla użytkownika .

Przy poprzednim syfmiui MIUI GLOBAL 8.0 Stabilna 8.0.3.0.0(MCECNDG)  nie było z tym problemów . Może jednak ktoś wie gdzie leży problem .

Link to comment
Share on other sites

38 minut temu, kalliber1988 napisał:

Przy poprzednim syfmiui MIUI GLOBAL 8.0 Stabilna 8.0.3.0.0(MCECNDG)  nie było z tym problemów . Może jednak ktoś wie gdzie leży problem .

Jeżeli jest tak jak piszesz to coś w romie i sam tego nie naprawisz. A ten wczorajszy 7.5.11 próbowałeś? Może coś Chińczycy poprawili.

Link to comment
Share on other sites

7 minut temu, kalliber1988 napisał:

Nie próbowałem , mam rom xiaomi.eu 7.5.4 wczoraj instalowałem i dalej to samo/

To spróbuj, gorzej raczej nie będzie, a wczoraj ten 7.5.11 już był https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=179101 chyba nikt nic sensownego nie wymyśli. Tak naprawdę tego typu problemy to z reguły wina operatora, miałem kiedyś coś takiego w Playu na Lumii i nawet dali mi z tego powodu zniżkę w abonamencie. Ale jak w jednym slocie działa a w drugim nie, to problem romu.

Link to comment
Share on other sites

Zaktualizowałem do 7.5.11 i dalej to samo :(

 

W opcjach Karty SIM i sieci mobilne na samym dole jest coś takiego jak "Karta sim preferowana dla"  czy da się jakoś edytować te opcje ? W zależności czy karta jest w 1 czy 2 slocie , są one na szaro i nie da się tego edytować . Połączenia - nieustawione  , Internet - Sim 1

 

 

Edited by kalliber1988
Link to comment
Share on other sites

  • Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...