max35 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) W oszczędzaniu baterii na "NIGDY" dajecie w obydwu opcjach? ROM Miui 8.2 na innym RN4 Edited January 25, 2018 by max35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) No to zależy czy chcesz żeby dane się wyłączały czy nie. Ja mam wyłącz po 10 min. A czyszczenie po 30 min od wyłączenia , wygaszenia telefonu. U mnie ta druga opcja to się nazywa czyszczenie pamięci podręcznej. Ty masz chyba starszy soft. Edited January 25, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 2 godziny temu, slawek.n napisał: Sot 12 godzin To chyba w ciagu 1 dnia bez danych mobilnych, ktore z tego co widze drenuja baterie. Jakie macie "zuzycie" procesora miedzy ladowaniami? U mnie ponad 85% to jest deep sleep, a mimo tego max SoT wyciagam 8h. Mam doinstalowanych z ok 40-50 aplikakacji, a w "zarzadzaniu uzyciem baterii przez aplikacje" ustawilem wiekszac na "zamknij aplikacje w tle". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 To chyba w ciagu 1 dnia bez danych mobilnych, ktore z tego co widze drenuja baterie. Jakie macie "zuzycie" procesora miedzy ladowaniami? U mnie ponad 85% to jest deep sleep, a mimo tego max SoT wyciagam 8h. Mam doinstalowanych z ok 40-50 aplikakacji, a w "zarzadzaniu uzyciem baterii przez aplikacje" ustawilem wiekszac na "zamknij aplikacje w tle". Nie koniecznie. Na globalu 10 do 12 godzin przy włączonych danych też tak miałem.na Epicu dochodzi nawet do 14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 A jakie macie zuzycie procka miedzy ladowaniami? Moze u mnie ktoras aplikacja wybudza fona za czesto, ale po statystykach wybudzen widze, ze nie wiele odstaje od czestotliwosci wlaczonego ekranu, tzn. wykresy prawie pokrywaja sie. W nocy jak telefon lezy z wlaczonym WiFi to tez pare % poleci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czachaa Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Mam pytanie: czy można w jakiś sposób zresetować licznik czasu działania na ekranie nie ładując telefonu do 100%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czachaa Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 (edited) Nie pomogło, dołączam jeszcze jednego screena, na którym widać, że staram się nie ładować baterii do 100%, a licznik nie resetuje się. @cincin27 @pkonrad, dziękuję za odzew, licznik zresetował się przy wartości 90% naładowania baterii, ale mimo wszystko szkoda, że nie ma możliwości restartu ręcznego Edited January 27, 2018 by czachaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Licznik resetuje się po doładowaniu baterii do 90% Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 (edited) Witam,global stabilna 9.2.1.0 bateria okoła 5% do 100% ładuje w 3h,25min, czy też tak długo u was ładuje? Edited January 28, 2018 by koala Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Nie. Ok. 30 min krócej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 29 minut temu, koala napisał: Witam,global stabilna 9.2.1.0 bateria okoła 5% do 100% ładuje w 3h,25min, czy też tak długo u was ładuje? To jest czas faktycznego ładowania, czy odczytałes z ekranu po podlaczeniu ladowarki, bo mi tez tak zawsze pokazuje a w praktyce wychodzi ok 1h krocej.?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 (edited) nie zwracałem szczególnej uwagi na faktyczny(w praktyce) czas ładowania, natomias na wcześniejszej stabilnej wersji 8.2 czas pokazywany to okło 2.5 h. Edited January 28, 2018 by koala Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Dnia 27.01.2018 o 15:35, czachaa napisał: Nie pomogło, dołączam jeszcze jednego screena, na którym widać, że staram się nie ładować baterii do 100%, a licznik nie resetuje się. @cincin27 @pkonrad, dziękuję za odzew, licznik zresetował się przy wartości 90% naładowania baterii, ale mimo wszystko szkoda, że nie ma możliwości restartu ręcznego Jeżeli masz zrotowany telefon, zainstaluj sobie aplikację Lspeed. Ona posiada możliwość ręcznego czyszczenia statystyk baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Mam pytanie, ci może powodować ciągle wybudzanie baterii w telefonie? Przez to, nawet w nocy bateria spada nawet o 15%, mam telefon od kilku dni i zastanawiam się czy to normalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Zerknij na statystyki baterii, a jak one nie pomagają to zainstaluj Wakelock detector i / lub Better Battery stats Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 19 minut temu, piskor napisał: Zerknij na statystyki baterii, a jak one nie pomagają to zainstaluj Wakelock detector i / lub Better Battery stats Mój problem polega przede wszystkim na tym, że telefon nie przechodzi w tryb uśpienia, chociaż aktualnie nie mam pobranych żadnych aplikacji, tylko te systemowe. Od czego może to zależeć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Sprawdź to poleconymi przeze mnie apkami. Nie wywróżę, co Ci wybudza telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 @angelika1496, w aplikacjach systemowych masz hanguots i facebooka. Jak dla mnie to wystarczy. Nawet takie głupie mapy, mogą sprawdzać czy w pobliżu nie ma czegoś "co byś mogła zrecenzować". Zobacz w statystykach czy oprócz "system android" coś masz na szczycie listy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 (edited) 7 godzin temu, GoldSnickers napisał: @angelika1496, w aplikacjach systemowych masz hanguots i facebooka. Jak dla mnie to wystarczy. Nawet takie głupie mapy, mogą sprawdzać czy w pobliżu nie ma czegoś "co byś mogła zrecenzować". Zobacz w statystykach czy oprócz "system android" coś masz na szczycie listy. Dziś telefon leżał znaczną część dnia kompletnie nieużytkowany, a mimo to bateria spada w znacznym tempie. Tak to wygląda na aplikacji Wakelock detector i systemowej informacji o zużyciu baterii: Edited February 4, 2018 by angelika1496 Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Przed chwilą, cincin27 napisał: Snapchat albo Messenger Ci wybudza telefon. Snapa ściągnęłam dziś, to samo Messenger, a sytuacja trwa od kilku dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Patrząc na wykresy to chyba nie masz mega zasięgu LTE w okolicy. To mogłoby działać na niekorzyść baterii, ale chyba też nie aż tak. Nie wygląda to wcale aż tak źle. zrób screen'a z "informacji o telefonie" jaką w ogóle masz wersję softu. Skąd w ogóle masz telefon ? Z Polskiej dystrybucji czy chińskiej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 (edited) 26 minut temu, GoldSnickers napisał: Patrząc na wykresy to chyba nie masz mega zasięgu LTE w okolicy. To mogłoby działać na niekorzyść baterii, ale chyba też nie aż tak. Nie wygląda to wcale aż tak źle. zrób screen'a z "informacji o telefonie" jaką w ogóle masz wersję softu. Skąd w ogóle masz telefon ? Z Polskiej dystrybucji czy chińskiej ? Telefon zakupiony przez allegro, dystrybucja Polska. Miałam nadzieję, że bateria będzie w stanie wytrzymać co najmniej 2 dni przy dużym użytkowaniu, a jak na razie telefon mało używany, a trzeba go ładować prawie codziennie, nie wiem czy to normalne. Szukałam telefonu o dość dużej pojemności baterii, bo często bywam po za domem, a takie spadki baterii uniemożliwią mi dłuższe użytkowanie telefonu. Zastanawia mnie, dlaczego telefon nie przechodzi w tryb uśpienia, myśle, że to ma duży wpływ na drenaż baterii. Edited February 4, 2018 by angelika1496 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Trzeba było brać wersję Redmi Note 4 ze Snapdragonem.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 1 minutę temu, pantinPL napisał: Trzeba było brać wersję Redmi Note 4 ze Snapdragonem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Teraz już trochę na to za późno :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Telefon zakupiony przez allegro, dystrybucja Polska.]Jaka Polska dystrybucja. To telefon na Mediateku. Taka odmiana Redmi Note 4 nigdy nie była oficjalnie sprzedawana w Polsce. Telefon z polskiej dystrybucji musi mieć procesor Snapdragon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 5 godzin temu, pkonrad napisał: Jaka Polska dystrybucja. To telefon na Mediateku. Taka odmiana Redmi Note 4 nigdy nie była oficjalnie sprzedawana w Polsce. Telefon z polskiej dystrybucji musi mieć procesor Snapdragon. Okej, mój błąd, co nie zmienia faktu, że problem jak był tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Niestety Mediatek nie jest tak energooszczędny jak Snapdragon w Redmi Note 4, co nie zmienia faktu, że Ciebie tak czy inaczej bateria schodzi bardzo szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Niestety Mediatek nie jest tak energooszczędny jak Snapdragon w Redmi Note 4, co nie zmienia faktu, że Ciebie tak czy inaczej bateria schodzi bardzo szybko. Doszłam do wniosku, że prawdopodobnie aplikacja Systemowy menadżer pulpitu jest między innymi temu winna, bo to ona wybudza telefon, jedyna aplikacji, która jest aktywna przy braku użytkowania. Teraz pytanie jak ją wyłączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) Spróbuj Ustawienia , Zainstalowane, odszukaj menadżera pulpitu i kliknij wyczyść pamięć. W uprawnieniach odznacz wszystko z wyjątkiem telefon i pamięć. Zresetuj tel. i sprawdź czy pomogło. Edited February 5, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 @angelika1496, a skoro kupiłaś na allegro to minęło już więcej jak dwa tygodnie od kupna ? Oddaj po prostu telefon. Jeśli to nie wchodzi w grę, to zrób przywrócenie do ustawień fabrycznych, albo jeśli masz możliwość znajdź kogoś kto Ci wgra na czysto nowy soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 10 godzin temu, slawek.n napisał: Spróbuj Ustawienia , Zainstalowane, odszukaj menadżera pulpitu i kliknij wyczyść pamięć. W uprawnieniach odznacz wszystko z wyjątkiem telefon i pamięć. Zresetuj tel. i sprawdź czy pomogło. Pomogło, wielkie dzięki 2 godziny temu, GoldSnickers napisał: @angelika1496, a skoro kupiłaś na allegro to minęło już więcej jak dwa tygodnie od kupna ? Oddaj po prostu telefon. Jeśli to nie wchodzi w grę, to zrób przywrócenie do ustawień fabrycznych, albo jeśli masz możliwość znajdź kogoś kto Ci wgra na czysto nowy soft. Telefon jest użytkowany, a folia z ekranu sciągnięta, więc raczej już nie ma możliwości oddania, nie sądziłam, że będą takie problemy :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Problematyczna była któraś z aplikacji. Ja bym skorzystał z apek monitorujących statystyki baterii, o których pisałem wcześniej https://miuipolska.pl/forum/topic/23497-bateria-w-redmi-note-4x/?do=findComment&comment=425156 Ustawienia fabryczne są zdecydowanie szybsze, ale straciłaś przy tym dane wszystkich aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) 47 minut temu, angelika1496 napisał: Telefon jest użytkowany, a folia z ekranu sciągnięta, więc raczej już nie ma możliwości oddania, nie sądziłam, że będą takie problemy :/ Masz 14 dni na zwrot(jeśli został zakupiony na odległość) ma być bez widocznych śladów użytkowania czyli żadnych rys,otarć itp. no chyba że się mylę ? Jeśli się zdecydujesz zatrzymac to przywroc ustawienia fabryczne chociaz a najlepiej pelny mi flash po odblokowaniu bl bo skoro jedna aplikacja sie tak buguje to moga inne tez nie dzialac prawidlowo. Wogole kupowanie na allegro to juz chyba wolabym zakupic w chinach^^. W proline sa spoko ceny xiaomi nawet i zawsze to sklep a nie jakiś cwaniak z allegro typu ropakowałeś to radz sobie sam a gw. masz w chinach . Edit: z tym kupowaniem w chinach to zle to brzmi bo 2 z 3 moich xiaomi kupilem w chinach a jeden w czechach jak jeszcze xfs czy cos bylo modne. Edited February 5, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelika1496 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) 15 minut temu, Lamcza napisał: 15 minut temu, Lamcza napisał: 14dni na zwrot, może spróbuje, bo rzeczywiście nie podoba mi się ten drenaż baterii. A kupiłam na allegro, bo pol mojej rodziny tak kupiło telefon i nie było żadnych problemów, ale człowiek musi uczyć się na własnych błędach. Edited February 5, 2018 by angelika1496 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Ostatnio telefon sluzyl mi jako nawigacja z NaviExpert i filmy po WiFi i pociagnal mi ok 10h53m SoT, a bateria zeszla do 9%. Poza tym statystyka zuzycia baterii pokazuje mi ostatnio dziwne rzeczy, bo teraz "Ekran wlaczony" nie pokrywa sie z "Wybudzony". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts