t.bone Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Oczywiście za pomocą wersji pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Te alikacje to można chyba wyłączyć w poziomu miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Chyba czy napewno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Od kilku lat używam MIUI i nigdy nie znalazłem sposobu na zamrożenie aplikacji bez użycia "zewnętrznych" narzędzi. Jeśli chodzi o Titanium Backup, to faktycznie potrzeba wersji pro, od dawna korzystam z pro, więc nawet o tym nie pomyślałem. Wersja pro w przypadku tego programu daje sporo więcej możliwości (nie tak jak przy niektórych apkach, że tylko reklamy znikają). Tanio nie jest, bo chyba ok. 20zł kosztuje, ale moim zdaniem warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 jest jeszcze taki program: "Usuwanie aplikacji systemowych". Pozwala na usunięcie niechcianych aplikacji ze systemu.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemapp&hl=pl Tylko bardzo ostrożnie z tym, zwłaszcza z "czerwonymi" aplikacjami, bo można sobie uwalić system. (w razie czego, ponowna instalacja romu z poziomu recovery powinna naprawić problemy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Ano widzisz. Usuwanie a zamrożenie to chyba dwie inne rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 ale on tworzy ich kopie w koszu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Wywaliłem Internet, pocztę, Muzykę i notatnik stockowy. Nic w koszu nie widzę Zobaczę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (edited) Chyba czy napewno?Ja mam kilka wyłączonych w systemie, nie wszystkie się dają wyłączyć ale niektóre, tak. W tym Romie który mam, nie ma wogóle aplikacji internet ale podobno w najnowszym jest znowu, tylko z możliwością odinstalowania. Edited April 2, 2015 by raf7705 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Dodam że mam rom 5.3.13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
accid Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 co do pytania 6 to raczej nie da się natomiast da się wyświetlić telefon w total commander (nie wiem jak jest w w unreal commander bo od początku istnienia używam total commandera bo jest najbardziej zbliżony do pierwowzoru) wystarczy w jednym z panel-ów wyświetlić mój komputer. By to z zrobić wystarczy w pasku nad panelem tam gdzie jest ścieżka otwartego panelu kliknąć na trójkącik przed ścieżka wtedy można wybrać mój komputer i w nim będzie do wyboru telefon tak jak to masz w eksploratorze windows tyle że obsługa jest normalna tak jak w total commanderze. Na zdjęciu masz gdzie jest ten trójkącik. Lewy panel ścieżka na belce c:\*.* a przed nim odwrócony trójkącik Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 (edited) No i to jest to, czego potrzebowałem do pełni szczęścia. Dzięki wielkie. Stawiam wirtualnego browara, no chyba, że będziemy mieli kiedyś okazję na prawdziwego. EDIT: Co prawda ułatwiło mi to znacznie zadanie, szkoda jednak, że sam proces kopiowania plików przebiega z poziomu eksploratora Windows, więc można zapomnieć o kolejkowaniu, łatwym pomijaniu istniejących plików itp. Edited April 5, 2015 by mars28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Mam pytanie. Otóż w specyfikacji Mi3 jest procesor Snap 800. U mnie program Cpu-Z pokazuje Snapa 801 a dokładnie MSM 8974 PRO AB. W czym rzecz? Wysłane z MI3 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 W niczym. Błąd programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 (edited) No cóż najwidoczniej wszystkie programy się mylą bo sprawdziłem już czterema...Piąty pokazał Snapa 800 MSM 8974 Wysłane z MI3 W Edited April 22, 2015 by nemed Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ja mam kilka wyłączonych w systemie, nie wszystkie się dają wyłączyć ale niektóre, tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 No cóż najwidoczniej wszystkie programy się mylą bo sprawdziłem już czterema...Piąty pokazał Snapa 800 MSM 8974 Wysłane z MI3 W Masz Snapdragona Msm 8274 czyli procek w wersji bez LTE. Popatrz na pudełko a nie programy które czytają z build.prop i systemu. MIUI ma zdefiniowane Mi3 i Mi4 jako msm8974 bo dzielą wspólny system dlatego programy tak pokazują. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 No i wszystko jasne. Dzięki Wysłane z MI3 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Czy mógłbym prosić o rozjaśnienie umysłu lub o jakiś link gdzie łopatologicznie wytłumaczony jest sens istnienia 2 partycji systemowych w Mi 3? Czemu to służy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Przeczytaj instrukcje na stronie to się dowiesz. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Przeczytaj instrukcje na stronie to się dowiesz. Wysłane z MI Note Dziękuję za "wyczerpująca" odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Panie kolego nie kwękaj. http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Jakież to proste i oczywiste dla posiadaczy Mi 3 z jakimś tam stażem. Dziękuje za wyrozumiałość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Nie spinaj się. Ja nie jestem doświadczonym użytkownikiem,ale odpowiedź na Twoje pytanie znalazłem w kilka sekund. Wysłano z Mi3W waja Tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 "Nie spinaj się", "Nie kwękaj" .... to to za śmietnikowe pogaduszki? Odpowiedź względnie mnie zadowalającą znalazłem na anglojęzycznym forum. Tam @Acid był bardziej "rozmowny" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 (edited) Nie wiem o co kaman... Włączam w telefonie "Wyświetlacz bezprzewodowy". Łączę się z odbiornikiem TV poprzez Wi-Fi Miracast. Telefon łączy się z TV, po czy... nie dzieje się nic lub telefon gubi telewizor z listy podłączonych urządzeń. Ktoś potrafi mi łopatologicznie wytłumaczyć jak połączyć się z TV żeby obraz z smartfona wyświetlać na TV? Edited May 3, 2015 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Przymierzam się do pełnego wipe'a Mi3 z MIUIv5. Ktoś tu na forum wspominał (nie mogę znaleźć tego postu), że w v5 jest jakiś błąd, który przy "wipe all" kasuje całą pamięć, łącznie z partycją przeznaczoną na pliki użytkownika (SD, media, już sam nie wiem, jak powinno się ją określać). Czy ktoś może to potwierdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Działa może komuś najnowszy Asphalt 8 na miui 5.5.15 ? U mnie wisi na początkowym logo gierki, jakiś tips by się przydał jak to ogarnąć by działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Działa może komuś najnowszy Asphalt 8 na miui 5.5.15 ? U mnie wisi na początkowym logo gierki, jakiś tips by się przydał jak to ogarnąć by działało Podnosiłem ten temat dawno, dla mnie też bolesna sprawa - chyba jedyna gierka, jaką męczyłem na telefonie. Od początku miui v6 tak jest i nikt nie wie dlaczego i jak to ogarnąć. Co ciekawe, nie na wszystkich urządzeniach jest ten problem. Ja mam mi3, a ktoś z mi3 też chyba meldował to samo. Tryb wydajny nic nie daje. Na AOSP od Ivana śmiga bez zarzutu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 Potwierdzam to samo na MI4 V6, co ciekawe, takie GT Racing 2 (tez od Gameloft) śmiga aż miło. Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas2014 Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Witam. Czy na miu jest możliwość robienia skrótów do zakładek. Wciąż jest parę stron internetowych które nie ma apki i wtedy robiłem sobie skróty do stron a tu nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
xzrender Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Witam. Jestem zainteresowany kupnem xiaomi mi3 . Zależy mi na wysyłce z polski ( bez problemow z vatem itp) i mozliwosc platnosci przelewem internetowym (z pko bp) . Wie ktos gdzie mozna takiego kupic Dziekuje za pomoc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuraw Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Allegro, sklepxiaomi.pl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Nie ma oficjalnego dystrybutora w PL. Pozostaje Ci albo wysyłka z Czech (sklep xiaomiforsale) albo Allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xzrender Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 @zuraw Na sklepxiaomi jest strasznie drogo , wie ktos gdzie mozna taniej? @mars28 na xiaomiforsale nie ma chyba platnosci przelewem ( z tego co wiem ) , a allegro , to trzeba miec dobrego sprzedawce bo nie chcialbym trafic na podróbkę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts