Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rozwiązaniem na zamulenia może być na początek "wipe cache/dalvik", jeśli niewiele pomoże to reset do ustawień fabrycznych, po uprzednim zrobieniu kopii zapasowej najważniejszych apek z danymi. Zamulenie może być spowodowane ogólnym zaśmieceniem systemu, wtedy po aktualizacji do którejś z nowych wersji i tak może być konieczny reset do fabrycznych.

Posted

probowalem wipe'a nie pomogl za bardzo. sprobuje reset do fabrycznych bo wsumie nie robilem nigdy, dzieki za podpowiedz :)

a jakas wyzsza wersja softu jest warta uwagi ?

Posted (edited)

To już musiałbyś poczytać wątki o nowych wersjach, najlepiej posty użytkowników Mi3. Bo dużo osób narzeka na drenaż baterii w najnowszych MIUIv8, ale to chyba głównie osoby, które mają skanery linii papilarnych, nie wiem czy ten problem z baterią dotknął też Mi3. Ja zostaję jeszcze na razie na 5.11.5, na tej wszystko mi działa jak trzeba, uciążliwych błędów nie ma. A że nie do końca podobają mi się zmiany w MIUIv8, tak wizualne jak i funkcjonalne, stąd na razie odpuszczam. Tak jak pisałem - spokojnie możesz odświeżyć aktualnie używaną wersję i zamulenie powinno zniknąć. Jest jeszcze możliwość, że któraś apka Ci bruździ, i po resecie jak przywrócisz dane z kopii będzie to samo. Ale to można łatwo sprawdzić, bo jak będziesz przywracał z kopii to możesz stopniowo, nie wszystkie dane od razu, i ewentualnie coś wyłapiesz.

Edited by mars28
  • Nezumi locked and unlocked this topic