majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Nie da się rozpakować system.img ani nic innego. tylko bootimage. A to mi nic nie daje. Może trzeba jeszcze poszukać
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 4 minuty temu, majdan12 napisał: Może trzeba jeszcze poszukać Nie mam tyle czasu A skoro nikomu się nie chce flaszować, to trudno. Może ktoś kiedyś podeśle.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jeszcze co do ew. powrotu na MIUI7. Myślicie, że nie będzie wtedy problemu z importem z chmury krytycznych danych (kontakty ze zdjęciami, SMS-y, lista połączeń...)? Wszak, jakby nie patrzeć, starsza apka będzie pobierać dane wyprodukowane przez nowszą. Cholera wie, czy zachowali wsteczną kompatybilność.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Nie mam tyle czasu A skoro nikomu się nie chce flaszować, to trudno. Może ktoś kiedyś podeśle. Może na Wykop pomogą? może ktoś ma te kilkanaście minut wolnego.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, latet napisał: Jeszcze co do ew. powrotu na MIUI7. Myślicie, że nie będzie wtedy problemu z importem z chmury krytycznych danych (kontakty ze zdjęciami, SMS-y, lista połączeń...)? Wszak, jakby nie patrzeć, starsza apka będzie pobierać dane wyprodukowane przez nowszą. Cholera wie, czy zachowali wsteczną kompatybilność. Wtedy nie włączasz importowania. Nie widzę sensu w siedzeniu na miui7, poważnie. Wiem, że wideo boli ale podejrzewam, że długo nie wytrzymasz na starej wersji. Wydaje się taka archaiczna.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Myślę, że to kwestia paru dni, a wyłapię na Forum jakiegoś "świeżaka", który się zapyta o instalację MIUI EU na nowym Mi5. Procedura instalacji (jednak z możliwych) zawiera Flash z MIUI7, to wtedy poproszę o ten pliczek
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, latet napisał: Myślę, że to kwestia paru dni, a wyłapię na Forum jakiegoś "świeżaka", który się zapyta o instalację MIUI EU na nowym Mi5. Procedura instalacji (jednak z możliwych) zawiera Flash z MIUI7, to wtedy poproszę o ten pliczek Diabelski plan,ja ze swoim Avatar powinienem go wymyślić
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 6 minut temu, latet napisał: Myślę, że to kwestia paru dni, a wyłapię na Forum jakiegoś "świeżaka", który się zapyta o instalację MIUI EU na nowym Mi5. Procedura instalacji (jednak z możliwych) zawiera Flash z MIUI7, to wtedy poproszę o ten pliczek A nie szybciej zrobić backup systemu, wgrać miui7, wyciągnąć plik i przywrócić backup?
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 3 minuty temu, galakty napisał: A nie szybciej zrobić backup systemu, wgrać miui7, wyciągnąć plik i przywrócić backup? Polać mu
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 15 minut temu, galakty napisał: A nie szybciej zrobić backup systemu, wgrać miui7, wyciągnąć plik i przywrócić backup? Zrobiłbym to bez wahania, ale się trochę naczytałem o problemach po przywróceniu systemu z pełnej kopii TWRP. Powazne problemy typu utrata IMEI itp. Chwilowo ze względu na pracę muszę być pod tel. praktycznie non-stop, a (co u mnie rzadkość) aktualnie mam tylko mi5.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, latet napisał: Zrobiłbym to bez wahania, ale się trochę naczytałem o problemach po przywróceniu systemu z pełnej kopii TWRP. Powazne problemy typu utrata IMEI itp. Chwilowo ze względu na pracę muszę być pod tel. praktycznie non-stop, a (co u mnie rzadkość) aktualnie mam tylko mi5. Dlatego robisz backup nvram.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Dlatego robisz backup nvram. Zawsze robię wszystkiego na co pozwala TWRP (wszystko zaznaczam). Nigdy jednak nie miałem okazji przywracać takiego backupu.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, latet napisał: Zawsze robię wszystkiego na co pozwala TWRP (wszystko zaznaczam). Nigdy jednak nie miałem okazji przywracać takiego backupu. Nie ma żadnego problemu. Poza tym przywrócenie imei na snapie jest proste, to nie MTK. Ale nie zgubisz... Przecież przywrócisz imei z kopii. Gorzej gdybyś nie zaznaczył nvram, ale tak to nie ma żadnego problemu. Spokojnie. Robota na jakieś 30 minut.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ja trochę miałem systemów i miałem kopie zapasowe z których korzystałem i nic nie straciłem a robiłem pełną kopie w TWRP.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Nie ma żadnego problemu. Poza tym przywrócenie imei na snapie jest proste, to nie MTK. Ale nie zgubisz... Przecież przywrócisz imei z kopii. Gorzej gdybyś nie zaznaczył nvram, ale tak to nie ma żadnego problemu. Spokojnie. Robota na jakieś 30 minut. Postaram się w weekend i dam znać, tzn. dam plik
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, latet napisał: Postaram się w weekend i dam znać, tzn. dam plik Najpierw go sobie wrzuć, jak nie będzie działać wtedy daj.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 6 minut temu, galakty napisał: Najpierw go sobie wrzuć, jak nie będzie działać wtedy daj. Jasne, jak zadziała, to przecież nie dam
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, latet napisał: Jasne, jak zadziała, to przecież nie dam W sumie i tak daj. Zobaczę, czy zmienili tylko 30 fps czy może coś z focusem... Na Mi4c i androidzie 7 grzebali, ciekawe czy na lepsze, czy gorsze?
bergmen Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 raczej na gorsze. z miui8 pogorszyli aparat (kalibracja staby obrazu,nagrywanie, api2 camera) z androidem N pogarszają GPS i ciekawe co jeszcze. Xiaomi się "samsunguje". Do tego bootloader, blokada edl, psucie romów fastboot i inne utrudnienia... Jak nie zmienią polityki z pierwszymi wydaniami global beta to się przesiadam na meizu albo op3. A Acid nie naprawi wszystkiego w ROMie. Chińczycy robią co mogą aby utrudnić mu robotę.
AdamKli Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Z jakiego romu chcecie ten plik? Miui 7, więc np ostatnia wersja dev czy z stable? https://www.androidfilehost.com/?fid=24572330218881357 Edytowane 13 Stycznia 2017 przez AdamKli
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 11 minut temu, bergmen napisał: raczej na gorsze. z miui8 pogorszyli aparat (kalibracja staby obrazu,nagrywanie, api2 camera) z androidem N pogarszają GPS i ciekawe co jeszcze. Xiaomi się "samsunguje". Do tego bootloader, blokada edl, psucie romów fastboot i inne utrudnienia... Jak nie zmienią polityki z pierwszymi wydaniami global beta to się przesiadam na meizu albo op3. A Acid nie naprawi wszystkiego w ROMie. Chińczycy robią co mogą aby utrudnić mu robotę. Trzeba będzie czekać na inna firmę albo na jakiś system który ominie te celowe działania.
AdamKli Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Po podmianie libmmcamera_imx298_semco z xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30_v7-6.0 aparat nie odpala się, czarne tło i po chwili info że aplikacja nie odpowiada. Wyczyszczenie danych Aparatu nie pomaga.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 4 minuty temu, AdamKli napisał: Po podmianie libmmcamera_imx298_semco z xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30_v7-6.0 aparat nie odpala się, czarne tło i po chwili info że aplikacja nie odpowiada. Wyczyszczenie danych Aparatu nie pomaga. Tak też myślałem że będzie.
AdamKli Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Wrzuciłem jeszcze plik z stable 7.5, to samo. Po wrzuceniu kopii tego z miui 8 aparat działa poprawnie.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 minuty temu, AdamKli napisał: Wrzuciłem jeszcze plik z stable 7.5, to samo. Po wrzuceniu kopii tego z miui 8 aparat działa poprawnie. Dzięki, za info, choć smutne. Jakbyś jeszcze mógł jednak ten pliczek udostępnić...
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 28 minut temu, AdamKli napisał: Po podmianie libmmcamera_imx298_semco z xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30_v7-6.0 aparat nie odpala się, czarne tło i po chwili info że aplikacja nie odpowiada. Wyczyszczenie danych Aparatu nie pomaga. Wrzuć tu plik, przejrzę.
Eragon Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 No to za tydzień dostaniemy zmianę w automatycznym ustawianiu jasności : P http://en.miui.com/thread-473457-1-1.html
123qwe Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Mam kilka pytan po przesiadce z RN3: Miui 7.1.12 Czy u was tez dioda nie mruga plynnie tylko tak jakby skacze? Czy Mapy tez nie pokazuja ikony GPS? I czy da sie wylaczyc powiadomienie messengera o wlaczonych dymkach czatu? Na RN3Pro nie ma tego powiadomienia.
JacekBB Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 No to za tydzień dostaniemy zmianę w automatycznym ustawianiu jasności : P http://en.miui.com/thread-473457-1-1.htmlU mnie już jest jasność manualna a na dworze widać że rozjaśnia.
andree86 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Pomóżcie proszę. Chcę odblokować bootloadera, wchodzę w tryb fastboot (vol- + power), smartfon wchodzi w tryb fastboot, lecz po ok 15 sekundach się wyłącza, przez co Mi Unlock nie może dokończyć procedury. Co robię źle?
AdamKli Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 @andree86 zalogowany na urządzeniu na konto xiaomi? Jaka wersja miui zainstalowana?
andree86 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zalogowany. Wersja MIUI 8 GLOBAL 6.11.10 | Beta. Problem jest taki, że nie ważne czy telefon podpięty do komputera, czy do ładowarki, czy nie podpięty do niczego - wchodzę w fastboot i po 15-20 sekundach telefon się sam wyłącza. Czy to normalne? Przez to, nie mogę przejść weryfikacji urządzenia, bo się wyłącza :/
latet Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 14 minut temu, andree86 napisał: Problem jest taki, że nie ważne czy telefon podpięty do komputera, czy do ładowarki, czy nie podpięty do niczego - wchodzę w fastboot i po 15-20 sekundach telefon się sam wyłącza. Czy to normalne? No nie, normalne to nie jest. Telefon wprowadzony w tryb Fastboot powinien w nim trwać i grzecznie czekać. Może to głupia sugestia, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi - może masz założone jakieś etui, które samo Ci wciska przycisk Power? Inna myśl (niech ktoś mądrzejszy powie, czy to ma sens) – wykorzystaj te 15-20 sek. na przejście do trybu EDL (o ile nie jest zablokowany), wtedy wgraj MFlashem pełny system china dev, być może przy okazji nadpisze się partycja z fastbootem, jeśli teraz jej zawartość jest uszkodzona? Być może (ale tego to już naprawdę nie wiem), może coś zadziałać/poprawić w trybie ADB.
andree86 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Specjalnie wyjąłem z etui, bo też o tym pomyślałem. Na szczęście odblokowałem bootloadera w przeciągu kilku sekund, więc zmieściłem się w czasie. Od teraz wszystko działa jak należy, będąc w trybie fastboot, nie wyłącza się, dopóki sam go nie zrestartuję. Teraz mam nieco inny problem, mianowicie próbuję wgrać Xiaomi.eu, lecz utknąłem na wgraniu TWRP, ponieważ po wpisaniu komendy fastboot flash recovery twrp.img wyskakuje Error: cannot load recovery.img i utknąłem. Dodam, że po wpisaniu komendy fastboot devices normalnie pokazuje mi ID mojego telefonu, znaczy, że go wykrywa. Ściągnąłem najnowsze twrp i wg poradnika wkleiłem go do folderu, gdzie zainstalowany jest adb (zmieniłem przy tym nazwę z twrp-3.0.2-3-gemini na twrp.img)
Rekomendowane odpowiedzi