SLiM Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 1 godzinę temu, Orjon napisał: Oczywiście, że beta. Właśnie tego antirollbacku się trochę cykam... mam nadzieję, że nie ma tego na Nougacie, bo byłoby dość... nieciekawie. To jest tylko "feature" dodany przez Google dla Android 8.0 Oreo, tak że się nie obawiaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @orjon A jak tam sprawuje się główny aparat fotograficzny po aktualizacji ?. Jest ta funkcja AI "rozmazywanie drugiego planu", czy jednak nic z tego nie będzie i nie dostaniemy go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gegosxd Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 1 minutę temu, electro69 napisał: @orjon A jak tam sprawuje się główny aparat fotograficzny po aktualizacji ?. Jest ta funkcja AI "rozmazywanie drugiego planu", czy jednak nic z tego nie będzie i nie dostaniemy go. Jeżeli chodzi o aparat jest taki jak wcześniej nie zauważyłem jakich kolwiek zmian Nie ma tej funkcji "rozmywanie drugiego planu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 (edited) 16 minut temu, gegosxd napisał: Nie ma tej funkcji "rozmywanie drugiego planu" Czasem to nie jest tylko dostępne dla modeli które dostaną Miui 10 z Androidem 8.0 Oreo ? Edited July 12, 2018 by SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
gegosxd Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Przed chwilą, SLiM napisał: Czasem to nie jest tylko dostępne dla modeli które dostana Miui 10 z Androidem 8.0 Oreo ? Możliwe Ten miui jest oparty na 7.1 Nogaut dla naszego smartfona ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 11 minut temu, gegosxd napisał: Możliwe Ten miui jest oparty na 7.1 Nogaut dla naszego smartfona ... Bo przecież tego nie wymyśliło xiaomi https://www.xda-developers.com/pixel-2-portrait-mode-port-non-google-android-oreo/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarkowY Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 3 godziny temu, Orjon napisał: Sprawuje się dobrze, zresztą @KarkowY potwierdzi Przez OTA też idzie już. Na razie nie widzę niczego co by nie działało, wideo sprawdzę później. A potwierdzam System jest stabilny, szybki (szybszy niż MIUI 9) a bateria trzyma procenty jak bezdomny zasiłku (załącznik) Screenrecord: https://drive.google.com/file/d/1nMIx8-ikDUbO9wXiF3Sjqh3_25Bbajpz/view?usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Oczywiście pewnie też nie ma dostępnych gestów, które zastępują dotykowe przyciski funkcyjne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarkowY Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 4 minuty temu, electro69 napisał: Oczywiście pewnie też nie ma dostępnych gestów, które zastępują dotykowe przyciski funkcyjne ? Niestety nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 (edited) Dobra to jak ktoś chce, żeby takie gesty były w naszym telefonie, to polecam jedną z dostępnych aplikacji w sklepie GP: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gesture.control.phonex Co prawda są to tylko gesty jakie są dostępne w iPhonie X (nie można ich zmienić), ale ta aplikacja ma tą zaletę, że w wersji bezpłatnej można całkowicie usunąć tą Ikonkę "poziomej kreski", która jest na dole ekranu. Korzystam z tej aplikacji już od kilku tygodni i działa bez problemu. Edited July 12, 2018 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZielonyBuszmen Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Mam pytanko do posiadaczy bety MIUI 10. Pytanie dosyć nudne A mianowicie - czy naprawili czujnik odległości, który w MIUI 9 świeci się non stop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarkowY Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 2 minuty temu, ZielonyBuszmen napisał: Mam pytanko do posiadaczy bety MIUI 10. Pytanie dosyć nudne A mianowicie - czy naprawili czujnik odległości, który w MIUI 9 świeci się non stop? Dalej mruga non stop Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZielonyBuszmen Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Jak słyszałem, to trzymanie na baterii jest bardzo dobre? A co z wydajnością, tzn - z trzymaniem aplikacji w pamięci, z przełączaniem się pomiędzy nimi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 (edited) To jeszcze od siebie zapytam jak z tymi "nieszczęsnymi" powiadomieniami. Czy w końcu w MIUI10 powiadomienia z aplikacji działają jak należy, a nie tak, że przy tych samych ustawieniach (nic nie jest zmieniane) raz dostaje normalnie, raz dostaje powiadomienie tylko wtedy gdy włączę ekran, a i czasem zdarza się tak, że nic nie dostanę mimo, że na drugim telefonie innej firmy takie powiadomienie się pojawia. Oczywiście dla tych, którzy jeszcze nie czytali moich wcześniejszych postów na forum wszystkie ustawienia dotyczące powiadomień mam poustawiane prawidłowo ;). Edited July 12, 2018 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratek44 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 4 godziny temu, Orjon napisał: A, to to jest. Można to wyłączyć w ustawieniach. Jak niby wyłączyć tą dodatkową kartę w ustawieniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Na tej wersji jest to jakoś dziwnie przetłumaczone jako "Aplikacje vault", ale da się to wyłączyć na tej wersji bety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Co włącza się przy przesunięciu palcem od dołu do góry na głównym ekranie? I czy da się to jakoś wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @MasaMasen aplikacja Google. nie widzę opcji by to wyłączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratek44 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 5 minut temu, Orjon napisał: Na tej wersji jest to jakoś dziwnie przetłumaczone jako "Aplikacje vault", ale da się to wyłączyć na tej wersji bety. Po wyłączeniu są tylko te dwie co zawsze były tak? No to oby dodali to na Stable bo niepotrzebne jest to w ogóle. Polecicie jakąś dobrą aplikacje pogody i żeby można było ją dać na pulpit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Ech, pewnie będę musiał na nowo soft postawić i przez adb usunąć. Wcześniej już to miałem wywalone, a teraz pojawia się tylko biały ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @kratek44 tak, tak. co do pogody - polecam Weather M8, o wiele lepsza niż domyślna apka Pogody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratek44 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Przetestuje tą aplikacje pogody, dzięki. Ciekawe kiedy można się spodziewać Stabilnej wersji. Jak to było z MIUI9 Beta, a Stabilna? Duży odstęp czasu jak pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 MIUI 9 China Beta była jakoś we wrześniu. Global Beta z 7.1 w listopadzie, a Stable jakoś w styczniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 (edited) Mi weather M8 nie działa w ogóle nie pokazuje widżet pogody. To nie wiem czemu tak. Edited July 12, 2018 by ohara screen Link to comment Share on other sites More sharing options...
artazy Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Mi weather M8 nie działa w ogóle nie pokazuje widżet pogody.Używam od dawna i cały czas działa b. dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Firenvis Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 O, dzisiaj telefon zaktualizował mi się do najnowszego MIUI 10. Zmiany w wyglądzie i powiadomieniach jak najbardziej na plus, ciekawi mnie jak będzie wyglądać praca na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gegosxd Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 8 minut temu, Firenvis napisał: O, dzisiaj telefon zaktualizował mi się do najnowszego MIUI 10. Zmiany w wyglądzie i powiadomieniach jak najbardziej na plus, ciekawi mnie jak będzie wyglądać praca na baterii. Jeżeli chodzi o baterię ja zauważyłem różnicę w tych przeciągu 2 dni Zawsze z rana odłączam fona więc mam 100% i jeżeli chodzi o to jak korzystam telefon to tak samo w sumie jak przed aktualizacją Wracając po całym dniu o 23 miałem jeszcze 40% a wcześniej ledwo 15% 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woojtas88 Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 A na jakim regionie jest ta aktualizacja OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 na wszystkich. ale jeśli masz stable to jej nie dostaniesz, bo to beta. wyszło 9.6.3.0 dla redmi 4a, ktoś ją dostał? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi4u Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Wersja stable? bo rano widziałem global beta. Co jest, że na stronie xiaomi nie ma romów stable dostępnych a jedynie developer? wtf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 (edited) 17 godzin temu, Orjon napisał: na wszystkich. ale jeśli masz stable to jej nie dostaniesz, bo to beta. wyszło 9.6.3.0 dla redmi 4a, ktoś ją dostał? W tym filmiku można zobaczyć listę zmian (poprawek) jakie zaszły w wersji MIUI 9.6.3.0. https://www.youtube.com/watch?v=WYJqJxCfhuw Z tego co czytałem jest to wersja wysyłana "losowo" do niektórych użytkowników, więc pewnie będzie tak jak ostatnio, że wszyscy dostaną dopiero jakąś kolejną aktualizację tak jak to było poprzednio. Wtedy nie dostałem przez OTA 9.5.4.0 tylko dopiero wersję .9.5.6.0. Edited July 15, 2018 by electro69 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gegosxd Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 Wie może ktoś z was co mogę z tym zrobić? Dokładniej tak jak na zdjęciach w ustawieniach pokazuje że jest dostępna aktualizacja aplikacji a gdy się wejdzie w tą opcję pisze że nie ma żadnych do aktualizacji Resetowałem aplikacje Ustawienia i nic to nie zmieniło ... Oczywiście mam wersje Miui 10 Global Beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
gegosxd Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Wielu z was pytało o ten tryb portretowy Właśnie znalazłem film na YouTube gdzie przedstawia jak to wykonać Będzie do tego potrzebny Magisk i oczywiście ta wersja miui (8.7.12) Testują tą metodę i mogę powiedzieć na tą chwilę że interfejs przypomina mi aplikacje aparatu od iphone (Podoba mi się) I ten tryb o którym mowa jeszcze dokładnie go nie wypróbowałem tylko kila fotek zrobiłem kilku osobom i widzę że 1 tło jest bardziej ostrzejsze itp. Oczywiście aplikacja działa nie przycina się itp. (Dodaje zdjęcia jak wygląda i nie ma obrazu bo zasłoniłem aparat ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 (edited) Ponoć tryb portretowy dla Redmi 4A ma pojawić się w kolejnej piątkowej aktualizacji MIUI 10 o numerze 8.7.19. Zobaczymy ile będzie w tym prawdy :). https://c.mi.com/thread-1414309-1-0.html Edited July 16, 2018 by electro69 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratek44 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Jeśli dodatkowa aplikacja potrafi to zrobić to karygodne byłoby nie dodać takiej opcji standardowo do aparatu bo niby dlaczego nie? Jakieś wieści kiedy Stabilne MIUI10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts